Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Snížila vám aktualizace Windows 10 herní výkon? Stáhněte si záplatu na update

..a bude i patch na bugfix zaplaty? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záplata záplaty, záplaty windows ? Zlatej nezáplatovanej Windows7...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu OFF topic. Umíte někdo vypnout aktualizace W10? Od jisté doby do W10 přibyla nová služba, která samočinně přepíná stav služby Windows Updates na default (tedy ručně). Takže i když Windows Updates zakážete, ta druhá služba ji zase povolí. A jak jste jistě správně odhadli, ta nová služba jednoduše zakázat nejde. Víte někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkontroloval bych, jestli je naistalovaný KB4023057. Jeho popis je "Windows Setup Remediation" a myslím, že se instaluje jako program.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typuju že přesně tahle mr*ka to dělá. Nainstalovaná je určitě. Ok. Odinstaluju, zakážu službu Windows Update a budu doufat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K té aktualizaci. Chová se velmi "odolně" :) Na dvou počítačích jsem jí odinstaloval, stačilo dát vyhledat "Windows" a najdu aktualizaci popisujíci "Windows Update Remeditation". Po restartu ale služba stále existuje...zvláštní...najedu opět do nainstalovaných aplikací a dám opět vyhledat. Ejhle..."Update for Windows 10 for x64-based systems (KB4023057)"...lol. :) Odinstaluji i tu a restart. Jenže i po dalším restartu služba "Windows Update Medic Service" stále běží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta servica jde vykillit přes registry, ale nedělal bych to. Jestli to máte jako nějaký pořád běžící server, doporučuju to zmigrovat na Linux, třeba nějaký CentOS. W10 Pro se hodí spíše na klientské stanice než servery.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm takze "Pro" verze v podani MS znamena "pro BFU co umi cist" ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V linuxu nejsem tak zběhlý, ale možná poradíte. Mám totiž požadavek aby na tom běželo GUI, VNCserver, ZFS, SAMBA a VMware Player(bojím se ty stávající VMka migrovat na něco jiného).
Bez problémů jsem tam nasadil Ubuntu, všechno jsem rozjel, všechno už bylo víceméně tak jak jsem potřeboval a...a...najednou problém. Zjistil jsem, že když se připojuju přes RDP na virtuál běžící na tom Ubuntu tak to funguje dost nespolehlivě. RDP zamrzalo někdy při připojování, někdy při přesunu okna...štvalo to. Taky oproti Windows VMWare Player chybí v nastavení virtuálu možnost vybrat, které NIC fyzicky používá pro virtuál. Už jsem neměl po těch trablech sílu tohle řešit.
Zkusil jsem i Mint, tam zase VMware Player nenainstaluje virtuální NICs. To byla myslím poslední kapka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VMware Player má asi v Linuxu některé funkce jinak naprogramované, zkuste na webu VMware nahlásit zjištěné nedostatky, ale pochybuji, že to opraví. VirtualBox či KVM s Virtio by možná šlo také použít, záleží co od toho požadujete. Linux je v tom nevinně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak síť jako taková na těch virtuálech fungovala. Proč zlobilo RDP...Microsoft? Firewall Linuxu je bez konfigurace alergický na UDP? Vim já?...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás ti na většině portálech poradí v duchu "Linux? Ubuntu!". Ubuntu a jeho forky, včetně Mintu, staví v podstatě na Debianu. Debian je dobrá distribuce, ale nemá GUI pro nastavení systému a dalších věcí. Je to logické, toto distro vyžaduje nějaké uživatelské znalosti systému. V Ubuntu a spol. je situace velmi podobná, většina nastavení se odehrává v terminálu.
Existují distribuce, které mají něco jako "Panely nástrojů ve Windows". Nejpropracovanější je podle mne Yast, který najdeš v distrech SUSE/openSUSE a pak něco podobného s názvem drakconf, který najdeš v distrech na bázi Mandrake/Mandrivy. Potřebuješ stabilní verzi, bez velkých změn, tak ti za sebe doporučím OpenSUSE, verzi Leap 15 (Leap = stabilní verze, Tumbleweed = rolling update).

https://www.linuxexpres.cz/software/yast-systemovy-nastroj-opensuse-slov...
http://wiki.mageia.cz/system:prikazovy_radek:drak

Podle mne si můžeš ulehčit nastavování systému a služeb tímto způsobem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem měl ramdisk (imdisk) na písmenu A, tak updaty neprošly, aniž když jsem chtěl. Třeba by se tato chyba dala využít k "zakázání" aktualizací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nemáte namysli W10 "Home", můžete nastavit systém, aby k updatování "používal WSUS". Ten nasměrujete na adresu 127.0.0.1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neřeš a aplikuj Windows update blocker 1.1. Nastaví to tak že systém si myslí že nadřazená organizace zakázala aktualizace. A je klid.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O&O ShutUp10
• Adapt your security settings
• Protect your privacy
• Control location services
• Control Windows Updates
• Do not pass on your user data and diagnostics

https://www.oo-software.com/en/shutup10

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...Windows Server, _Windows Linux_, Windows Hyper-V,...

bože jen to ne! D:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.