Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Oprava herního výkonu otestována, pomáhá Ryzen 9000, ale hodně i Ryzen 7000X3D

Kde je test Zen3? To je už Zen 3 více obsolete než Windows 10? :-)
Jako docela by se mi to v Cities Skyline2 hodilo ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tam bude nárůst výkonu, bude se vám hodit i bez testů, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Abych věděl, na co se těšit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pekny no.. ((:

intel vyda novej procak, vykon v recenzich je pod grafama intelu.. intel: ticho..
amd vyda novej procak, vykon v recenzich je pod grafama amd.. amd: zajisti zaplatu co zvysuje vykon novyho cpu a navic i uzivatelum cpu minuly generace..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si ntaky uvedomit, ze tam kitguru ma velmi maly sample her a ze netestoval pod stejnou opravou Intel, kde ten vykon muze jit taky nahoru.
Az nekdo (treba HWU) udela retest vetsiho samplu a prida do toho i Intel, tak budes mit teprve verohodny obrazek. Tohle je zazim jen "Cherry Pick" v pozitivnim smyslu, ktery ikazuje potencial, nikoliv obrazek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

'' netestoval pod stejnou opravou Intel, kde ten vykon muze jit taky nahoru ''

to je dobrej nesmysl.. ty vysledky od amd jsou prave testovany v admin mode pro zen5 i raptor.. krom toho ta oprava resi funkcnost branch predictor zenu, takze asi tezko bude mit vliv na raptor.. to je jako cekat ze oprava gpu driveru amd bude mit vliv na vykon gpu intelu..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"to je dobrej nesmysl."
.. nesmysl to neni, nesmysl jsou tvoje domnenky, ktere pokladas za fakta aniz by jsi mel realne v ruce cokoliv, co tvoje dopmnenky potvrzuje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To isté sa dá povedať o tebe. Tvoja domnenka je že to nejako pomôže Intelu. V porovnaní s jeho názorom je to celkom odvážna špekulácia a nie rozumná "domnenka"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"To isté sa dá povedať o tebe."
.. ty jsi asi nestudoval vyrokouvou logiku a nebo je to uz hodne davno. Ja nikde netvrdim, ze tam bude posun, protoze to nevim, ale narozdil od nekritickeho cerveneho fanouska tvrdim, ze je potreba pockat, protoze tam ta moznost je. A ze tam 'nebude posun' naprosto stejne nevi ani tvuj zaslepeny aktivni soukmenovec Tomik Buruuu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' protoze tam ta moznost je ''

no a prave to je tvoje spekulace ktera neni nicim podlozena.. navic je uplne nesmyslna.. to je stejna logika jako tvrdit ze kdyz je dneska zeme kulata, tak nikdo nemuze rict, ze zejtra nebude placata.. nebo ze kdyz dneska voda tece dolu, tak nikdo nemuze vyvratit, ze zejtra nepotece nahoru.. clovek se zakladnima znalostma nemuze placnout takovej nesmysl jako ze fix pro branch predictor zenu bude mit pozitivni dopad pro intel.. duvody jsem uved v predchozim prispevku..

'' nekritickeho cerveneho fanouska ''

jedna vec je placnout blbost z neznalosti, to beru.. ale kdyz ti nekdo vysvětli zes placnul hovadinu, protoze to technicky neni mozny a ty misto uznani chyby zacnes nalepkovat, tak teda no comment..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomiku ty jsi manlas :))
Kdyby jsi se dival na ty original videa a clanky, ze kterych No-X tady cerpa, nebo na zdroje jako HWU, Level1Tech a dalsi tak by jsi treba zjistil, ze sami redatori rikaji, ze je mozne, ze u Intelu bude taky posun a ze je poteeba to nejdrive otestovat, aby jsi mel kompletni obrazek..ale ty vis uz dopredu lipnnez oni..ty Cervenko :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

reci o posunu u intelu jsou dany tim, ze u soucasnejch win11 pri pouziti admin mode je posun oproti user mode.. jenze ten je danej tim, ze v admin mode je implicitne vypla vbs, coz ale v 24h2 user mode neni.. jak situace vypada v admin mode + vbs on = 24h2 user mode mas tady vpravo:

https://diit.cz/sites/default/files/ryzen_9000_gaming_performance.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tombomino Bambíno se zlobí. Vědělo se, že Windows AMD nesedí a vědělo se to už dýl a teď se to potvrdilo. Tak se s tím smiř. MS děla Windows na míru Intelu, protože na tom fungují firemní počítače, což ti asi nedošlo. A MS to opraví jen tehdy, když v AMD sami zjistí, kde je přesně chyba. Myslet si že MS udělá víc než to, aby zajistila, že Win na HW od AMD stabilně pojede... MS je stejně zatuchlá jako Intel. A patrně si potíží Intelu ani nevšimli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že tlučhubové s tím teď stejně budou mít problém, jelikož to zvyšuje výkon i Zen4, stále budou moct tvrdit, že ten rozdíl je malý a vlastně to žádný výkon navíc v podstatě nepřineslo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jen at si pindaj, na to my jsme zvykli.. nikdo neupgraduje z jedny generace na druhou pri stejnym poctu jader, aby melo smysl resit kolik to ma vykonu proti zen4.. hlavne by me zajimalo jaka je podle tech pindalu lepsi alternativa.. raptor lake co je pomalejsi, zere 2-3x tolik a chcipa??

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze pokud byly doposud tluchubove redakce jako HWU a Techpowerup, tak je to vic jak skvely.
Jestli treba nebudou tluchubove nekdo uplne jiny :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nice! Jsem hodně zvědavý na 9000x3d.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

..a skoro tuším že ten bug je i na Win 10, ale ten an truc opravovat nebudou .. jen aby lidi dotlačili do jedenackovych widli

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak win10 si dlho vedel upgradovat na win11. Neviem či to platí stále.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jooo, Win11 neustale na Win10 otravuji, ze se budou instalovat. Jenze, lid je moc nechce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já se vůbec nevidím. Microsoft začíná tlačit "OS as a service":
- poměrně hodně bonzovaní i když je vše vypnuté (například Edge vyloženě posílá keystrokes)
- neustálé kup si office, zaplať si onedrive, přidej telefon atd
- každý větší update neustále reset všech nastavení včetně výchozího prohlížeče
- defender co žere i 50% cpu a již 3x změnili způsob jak se dá permanentně vypnout a to i přes group policy editor (poslední update přidali další nastavení na jeho automatické zapnutí)
- často nižší výkon než W10

Ten systém přestává být administrovatelný.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ještě chvíli a bude zajímavější migrovat na Linux.
- Steam funguje dost slušně. Spousta zijímavých her jede stejně v emulaci (DosBox), zbytek Proton (Wine), nebo nový nativní build.
- S "ofisy" v cloudu, nebo se svobodnými to je bez diskuse.
- Pak pochopitelně podle profese. U mě to je v zásadě otázka posledního Visual Studia, což se může za pár (několik nízkých jednotek) let změnit.

Doma na hobby vykopávkách bych to vlastně asi mohl switchnout hned, držím tam ty Windowsy spíše ze zvyku... Asi zkusím nějaký live USB flash disto. :)
//pro nováčky v diskusi, není "peca" jako "Peca" ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobré ráno kolego :-)

Naprosto souhlasím. Kubuntu s mně subjektivně velmi libivym dark plasma vzhledem boot o polovinu rychlejší než Windows a hlavně po startu obsazených jen 1.5G RAM. Což je asi 4-5x méně než Windows 11.

Čekám už jen na ovladače pro Zen 5 ntb a přejdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"hlavně po startu obsazených jen 1.5G RAM"
Svata prostoto. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Týká se to tak nových CPU, že snad není problém si tam ty Win 11 vrazit, ne? Pokud deska nemá TPM 2.0, měl by tam jít přidat. Nebo je to nějaká obstarožní brambora a brečí se tu jenom tak na truc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že tam technicky jdou ještě neznamená, že je tam chce. Já taky zůstávám na desítkách až do jejich konce, protože jedenáctky mi prostě uživatelsky nevyhovují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Desítky už jsou tak blízko konce podpory že se dělají jenom opravy bezpečnostních chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to chápu správně, tak tato oprava pomáhá jen při používání windows s neadministrátorským účtem. V práci OK, ale jinak neznám nikoho kdo by doma používal jiný než administrátorský účet...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale on je rozdíl jak mezi administrátorem, tak standardním. ale i mezi Vestavěným administrátorským účtem, jež má ještě vyšší oprávnění než klasický administrátor... právě proto ty nesrovnalosti mezi AMD naměřenými daty a recenzenty... AMD vše měří na vestavěném admin účtu, který je v základu deaktivován a jež má nejvyšší možný výkon. Zatímco ostatní to měří jen na klasickém adminovi ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To plati uz od NT 4... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. neznám nikoho kdo by doma používal jiný než administrátorský účet .."

Můžete si udělat 3 čárky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak rozumim tomu, ze se dari vsemu malware, viru a pod. a je potreba porad aktualizovat. Ja teda vpodstate nikdy nepouzivam admina, pokud to neni nezbytne a vsechny PC co jsem kdy instaloval a system to umoznoval tak jsem jsem vzdy vytvarel uzivatelsky ucet a admin ucet s heslem. Ono nepouzivani admina dost zvysuje bezpecnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.