Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Oprava HP4020i (Philips CDD2000)

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
Celkem náhodou jsem našel postup, jak opravit HP4020i (Philips CDD 2000), která hlásí buffer underrun. Vše řeší obyčejné pérko. Nevěříte? Čtěte!

Provedení tohoto návodu vyžaduje nemalou zručnost. Vřele nedoporučujeme postupovat podle instrukcí v tomto článku, pokud si nejste 100% jisti, že dokážete tento postup provést bez poškození mechaniky. Nemáte-li absolutní jistotu, že dokážete provést opravu/vyčištění sami, svěřte ji/je odborníkům v našem servisním středisku. Do opravy nebudou přijímány mechaniky, na kterých byl úspěšně či neúspěšně aplikován tento návod. Máte-li mechaniku ještě v záruce, využijte ji.

CD-R server neodpovídá za škody způsobené aplikací tohoto postupu.

Na adrese Nickles Archiv (německy) jsem objevil řešení problému, který znají majitelé HP4020i. Asi po roce (někdy i dříve), se při pálení cca po 500MB, objevilo nenadále oblíbené hlášení "buffer underrun". Jak se ukázalo, na vině je slabá pérko, které drží optickou hlavu. Náprava je tedy velmi prostá. Stačí mechaniku rozebrat a zmíněné pérko (0,012") vyměnit za silnější (0,02"). Můžete také použít pérko ze staré floppy mechaniky, případně zkusit pérka nevyměňovat, ale zdvojit. Ale to již musíte ozkoušet sami.

Diskuse ke článku Oprava HP4020i (Philips CDD2000)

Žádné komentáře.