Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Optiarc AD-7203S (20×20 DVD R/RW, 12×12 DVD R DL, 12× RAM, LabelFlash, SATA)

V cenících vidím ještě AD-7203F - taky LabelFlash, taky SATA. Nevíte někdo co je to zač?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

− Slabší korekce chyb na DVD-ROM
− Nečte zapsané CD-R (CD-DA) nad 94 minut
− CD-DA s CDS-100 nelze zálohovat, ani přehrát.....

A predsa dostal TIP Redakcie :|

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mmmmswf: Ano, dostala TIP. Ten totiž není pouze vyjádřením nějakých parametrů (NEC zase předvedl nejkvalitnější zápis na CD-R v celé historii našeho testování), ale je souhrnem všech vlastností a vůbec celkového dojmu po dobu našeho testování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych jen doplnil, ze cactus me dneska nijak neboli, je to (primarne) vypalovacka, nikoli ctecka (ac to prirozene vetsinou splyva), a overburn me nikdy nijak nebolel, a pocitam, ze u podstatnejch dat se na nej nikdo pri zalohovani nespolehal.

A skoro by se chtelo polozit prostinkej dotaz... jaka dneska sehnatelna mechanika libovolnyho typu by byla vhodna jako spolehliva ctecka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni nad stare dobre NEC(vyrobene v malajsii) 3.a 4. rada

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja teda nevim,ale neni nad stare dobre NEc vyrobene v Malajsii rada 3.a 4. Tenhle optiarc uz je jen paskvil mel se 2 a oba mi odesli po pul roce,ten jeden si dokonce delal co chtel...behem vypalovani byl schopen perpnou se s ultra dma do pio a za minutu zpet....takze to mi fakt rozum nebral

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno s Optiarc a jejich vlastnostmi spokojenost ale odcházej mršky odcházej (i kdyt to i Teac a LG)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako jo vypaluji opravdu exceletne,ale ta zivotnost,nemam cas porad je reklamovat:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nereknu kdybych vypaloval nejak casto ale pokud clovek vypali rekneme jednou za tyden 1DVD tak by nemuseli cca do 7-8 mesicu odchazet :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nevim jak rada 3520 a 3540 (nemel jsem), ale 45xx (50 a 71) nebyl moc zazrak... aspon zadna, kterou jsem mel (4571 jednu, 4550 jsem mel k dispozici dve - ale v recenzich dopadaly dobre) uprimne, necist o tyhle ty mechanice solidni zvesti primo od uzivatelu, tak jsem byl zareklej, ze nec mi do domu uz nesmi... timhle modelem si v mejch ocich solidne napravil reputaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skvelé názvy technológií - oceňujem zmysel pre humor ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fangorn: no ja mam este moju 4550 a fachčí stále v pohode. Apropo, tie zmetky od sonyho boli predsa ukončene modelom s kreslenim LS, tuším model AD-7191 s Mediatek chipsetom. Ake su s nou skusenosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále sa nájdu plačky že ako sa veľmi kazí to či ono. Ja mám staručkú 3540 a minimálne obdeň na nej niečo vypálim a fachá dodnes k nejvyššej spokojnosti. a to sa priznám že som ju kúpil po to čo som si prečítal recenziu o nej (http://www.cdr.cz/a/14453). Bola do neba vychválená (Hodnotit takovou vypalovačku je snadné a lze ho provést jednou větou. NEC ND-3540A není vhodný pro zálohování některých chráněných titulů, avšak pro nás, kterým záleží v první řadě na tom, aby měli svá data uložena jako ve švýcarské bance, je s kvalitou zápisu na DVD NEC tím správným řešením.) a je taká do dnes! Nehovoriac o tom, že čo som na nej vypálil sa dá bezproblémovo prečítať aj po rokoch. Čo sa nedá spokojne povedať o iných vypaľovačkách. Len tak ďalej, super recenzia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si ji koupil a spokojenost.
Jen mě mrzí jedna jediná věc, že výrobci ustoupili od systému Slot-in mám stařičkého Pioneera 105S a funguje dodnes a hlavně mě u něj nehrozilo, že si kolenem urazím dvířka od mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja mam NEC 3520 4 roky,pravda cte spatne poskrabana media,ale vypaluje exceletne stale.to ze spatne cte na to snad mame lg co se tyce ochran tak take.ja pouzivam na problematicke dvd nebo cd LG-GH20NS10 Sata a zatim take plna spokojenost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duves, no, 4571 mela divny misto okolo 3/4 disku, 4550 kterou jsem mel dnes nepracuje pod windows (nikde) ani pri pripojeni pres usb (nenacita ani dvd, ktery prave vypalila) - tchanovi pro jistotu necetla jenon dvd-video tusim, a vim, ze rozhodne nejsem jedinej. Uznavam, ze je to nejaka neshoda s ovladacema radice, ale marne premejslim, proc prechazi mezi ruznejma pocitacema |:
Co se AD7191 tyka, recenze tu byla, obecne si ji lidi vcelku pochvalujou (a mnohdy si ji preflashujou na LTN - krapet lepsi firmware mozna). Osobne s ni zkusenost nemam, a lidi vyjadrujou misty obavy z konstrukce. Ale z hlediska zapisu spatna neni (zas ktera dnesni mechanika je vyslovene spatna... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by být jasno, že současné testy jsou tendenční. Kdyby nebyly, musel by Martin napsat, že není co koupit. Vše nové na čipsetu MediaTek nestojí vůbec za nic. Možná jsem teď naštvaný - pár vadných DVD-+RW nějaká ta mechanika v reklamci. Když si jen v obyč. neru dáte spětnou kontrolu tak u žádné mechaniky s tímto čipsetem neprojde bez chyby. No i s některými stánkovými DVD bude problém. Taky s některými čipsety základních desek se ten skvělý čipset moc nekamarádí. Zlaté staré mechaniky... Bohužel testovat mechaniku na starých hrách nebo stejných hrách se stejnými ochranami taky nic nevypoví - kup si něco nového. Neshazuji jeho práci - smekám že to dělá, ale vývoj nespí a ochrany se mění - stejně jako jeho názory - taky si něco přečíst spětně nezaškodí. Prostě abych ulevil duši - těžko přetěžko vybrat, když výrobce nemá slušný zisk tak je nucen vyrábět šunt. Sice si za to prý můžem sami - prý nemáme kupovat levné věci, ale ty drahé už taky za moc nestojí. Já sice vítam nízké ceny - PC do 3500Kč bez monitoru, ale chci spátky kvalitu byť za větší peníze. Kdyby jsme srovnali některé parametry této mechaniky s NEC 4050 nebo LiteON 811 tak kromě několika vylepšení je k ničemu - pardon při správném DVD-+R to bude slušná mechanika ale ani se zálohovacím mediem za 50 - 100 Kč vám zálohu dat nikdo nepotvrdí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém s touto mechanikou. Při vypalování v Neru rychlostí 8x, trvá vypálení 3,5 GB mechanice 21 minut, procesor vytížen na 100%. Taktéž při jakémkoliv čtení DVD procesor vytěžuje na 100%. Mám podezření, že místo DMA módu pracuje v režimu PIO. Ale jak to zjistím a kde zo zmením?? Správce zařízení >> Řadiče IDE/ATA ATAPI - tam jsem to nenašel, a v "Řadiče SCSI a RAID taky ne. Přitom, když sem místo mechaniky připojil Serial ATA disk, tak bez problémů funguje tak jak má. Mechanika má firmvare 1.06 a OS mám Windows XP Profesionall. Prosím poraďte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dibla2: Na tomto serveru jsou myslím dva postupy na nastavení DMA. Hledej v Postupech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak jako psal kook, musím konstatovat, že dnes snad nelze koupit kvalitní mechaniku, dobrou ve všech směrech. Rád bych si za ní připlatil a měl větší jistotu, že nebude na reklamaci nebo že neodejde hned po záruce. Bohužel dle mne byla poslední kvalitní mechanika LG 4120 nebo NEC ze stejné doby. Sám vlastním nyní LG 4166B, již po jedné reklamaci kvůli špatnému zápisu na CD. Po reklamaci jsem dostal novou, která cca 2 měsíce po záruce již nepřečetla 70% stánkových DVD, 5 měsíců po záruce již čte sotva každé druhé a má i problémy s některými myslím kvalitně lisovanými dvouvrstvými medii a horšími CD. Jinak je relativně tichá a pálí bez problémů. Ale k čemu je, když neumí pořádně číst.
Bude ještě v prodeji všestranně dobrá DVD mechanika? Doufám...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na webu je již delší dobu ke stažení verze 1.06.
např.:
http://www.sonynec-optiarc.eu/en/support-service/downloads/fw_dvd-writer...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahoj všichni..
 mám prosbu..
koupil jsem si sony optiarc  ad-7203a  ,namontoval, bios i windovs mi ji akceptuji a zobrazi, ale po vlozeni jakehokoliv cd ci dvd se mi neukaze jeho obsah..  jevi se jako prazdny disk..  nevíte nekdo jak to rozbehat ?  zadny ovladace mi k tomu nedali...
 
 mam win xp...
dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

john123: Neukáže se ti to kde? Jaký máš program na pálení? Jde o lisovaná média?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam verbatim dvd.. ale nebere to ani originaly.. kdyz otevru slozku tento pc a v ni kliknu na ikonu vypalovacky  tak se jevi jako prázdna  i kdyz v ni cd je.. a nelze ani vypalovat... asi by to chtelo nejaky ovladac.. mam to pod standartnimi windovs cd ovladaci, primo sony ovladac tam neni... nemuzu ho najit ani na netu...  v neplacene verzi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

john123: Palírny žádný ovladače nemají! Pořiď si nějaký vypalovací program!! Mrkni ale na toto, toto nebo toto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle palírnu jsem si koupil díky testům, jak dobře vypaluje audio CD. Netvrdím, že ne, ale mám jiný problém. Už několik CD přehrávačů odmítlo načíst CDR vypálené na téhle mechanice (médium Verbatim, Glossy Printable nebo Metal AZO, páleno 8x, pod Nerem 66115). Přitom když jsem pálil na úplně stejná média na LG 4120, tak žádný problém s "nepřehratelností" nebyl. Jdu do ní dát poslední FW (teď má 1.04), ale nevím, zda se něco změní. Nemáte někdo nějaký typ, v čem by mohl být zakopaný pes? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seiko: Zkus to rychlejc ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za radu, zkusím. Mimochodem, můžeš mi i trochu technicky nastínit, v čem by to mohlo pomoct ? :-) Pořád mi není jasné, proč ty CD přehrávače nenačetly Lead-in.... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seiko: no protože to je pálený a ne lisovaný. Má to menší odrazivost a optika má problém to přečíst. To je vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Martin
na  zadny program na vypaleni nereaguje  , ani na jinem pc , .. na tve odkazy jsem se podíval... dekuji ti za ne...   vypalovacka uz je poslana na reklamaci  z5...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Martin:
Ale, no tak, snad jsem se tak blbě neptal.... Zpracováním muziky na počítači se zabývám od roku 1995 a palíren už mi prošlo rukama od Yamahy, Ricohu, LG a Optiarcu nemálo. Nikdy jsem nezažil jev, že by disk vypalovaný "malou" rychlostí nebyl čitelný na mojem "vintage" přehrávači od Technicsů z roku 1990, včetně posledních vypálených disků níže popsaným způsobem. Akorát se ozvali dva známí, co jsem jim dal muziku k posouzení, že mají problém s načtením disku, že jim je přehrávač "nebere". V PC bez problémů. Zkusil jsem vypálit 24x, uvidíme, co to udělá tam, kde zlobily. To, že má vypálený disk menší odrazivost, je jasné, akorát jsem si doteď myslel, že disk vypálený menší rychlostí bude mít "ostřejší" přechody mezi 0 a 1. Na druhé straně - doba pokročila - a dye se může chovat následně opticky lépe při vypálení vyšší rychlostí (tedy větším výkonem laseru, byť ten střední by měl zůstat asi stejný). Zítra dám vědět, zda se už disky "polepšily".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Martin:
Ale, no tak, snad jsem se tak blbě neptal.... Zpracováním muziky na počítači se zabývám od roku 1995 a palíren už mi prošlo rukama od Yamahy, Ricohu, LG a Optiarcu nemálo. Nikdy jsem nezažil jev, že by disk vypalovaný "malou" rychlostí nebyl čitelný na mojem "vintage" přehrávači od Technicsů z roku 1990, včetně posledních vypálených disků níže popsaným způsobem. Akorát se ozvali dva známí, co jsem jim dal muziku k posouzení, že mají problém s načtením disku, že jim je přehrávač "nebere". V PC bez problémů. Zkusil jsem vypálit 24x, uvidíme, co to udělá tam, kde zlobily. To, že má vypálený disk menší odrazivost, je jasné, akorát jsem si doteď myslel, že disk vypálený menší rychlostí bude mít "ostřejší" přechody mezi 0 a 1. Na druhé straně - doba pokročila - a dye se může chovat následně opticky lépe při vypálení vyšší rychlostí (tedy větším výkonem laseru, byť ten střední by měl zůstat asi stejný). Zítra dám vědět, zda se už disky "polepšily".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seiko: Tak to se divím, že ačkoliv pálíš od roku 1995, že stále věříš na nepravdivý blud: "že disk vypálený menší rychlostí bude mít "ostřejší" přechody mezi 0 a 1." K tomu mám už jen jedno: toto fakt není pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Martin:
Však jsem psal "jsem si myslel". O pravdě ni slova :-) Díky za radu, zabrala, disk vypálený 24x jede všude bez nejmenších problémů :-) Holt, člověk se furt učí.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seiko: Velmi oceňuju, žes sebral odvahu a napsal to sem, to se vidí málokdy, blahopřeju!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

John123, tohle je ta cast, kterou bych necum vycital |: Tohle trucovani - zkus si pohrat s ovladacema pro radic... s jednim mi to (ale v malinko jiny situaci) pomohlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stalo se mi to samé, co popisuje john123. Koupil a správně jsem si nainstaloval tuto mechaniku. Když jsem do ní vložil libovolné médium (lisované/pálené CD/DVD), načetla se jenom část struktury souborů a dál nic. Nebylo možné otevřít žádný soubor nebo se proklikat hlouběji do obsahu média. Jak ve Windows, tak v Linuxu.
Nakonec pomohlo, když jsem odpojil starou CD-ROM mechaniku, kterou jsem měl (správně nainstalovanou) v počítači na stejném IDE kanálu (slave).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.