Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Optický expert Jun Hirakawa z Pentaxu pracuje pro Tamron

Myslím, že Tamron se dost zlepšil. Stačí se podívat na 24-70 f2.8, dost šlape na paty Nikkoru 24-70 f2.8 a to za poloviční cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vtipne je, ze prave TED (jakoze opravdu ted v tuto chvili) jsem si onen zminovany prave prinesl domu pro svého Canona ... protoze nejen ze slape na paty Nikkoru za dvojnásobek ... ale poslapal i nohy původního Canona 24-70mm MK 1, který se aktualne da sehnat nekde kolem 30-32K ...

A soucasne s timto prisel ještě navazujici 70-200mm, který dosahuje podobných kvalit. Vtipne je, ze oba dva prisli v posledním roce a tvori ono klasicke a atraktivni fotograficke duo ... naprosto se stavbou vymykaji klasice od Tamronu a jsou v nich i vyrazne jiné povrchy proti odleskum....

Tedy na snade je otázka, zdali prave zde nevidíme praci tohoto Japonského odborníka ... skoro by se mi na to chtěla vsadit i nejaka ta koruna :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z těch výše vyjmenovaných skel mám pouze DA* 55mm F1.4 SDM, ale je to fakt parádní sklíčko. Bokeh 55ky je velice originální, někdo jej nemusí ale mě se líbí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Jsme snad opravdu svědky počátku konce jedné legendy?"

Nestras, ja zrovna zacal uvazovat o Pentaxu a ted jsem zase na vazkach jestli je to dobra volba.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nedávnou jsem nahradil K-r za K-5II. Této investice nelituji. Pentax je značka pro individualisty kteří vědí co od foťáku očekávají, chápou jeho omezení, ale přesto je přednosti přesvědčili.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O Pentaxu jsem velmi dlouho přemýšlel. Konkrétně o modelu K-5. Líbil se mi hlavně dynamický rozsah, kvalita snímače, ergonomie a odolnost. Naopak výrazným argumentem proti byl a pořád je, malý výběr kvalitních skel, podprůměrný autofocus a nejistá budoucnost Pentaxu jako firmy.
Potom byl na trh uveden K-5 II a K-5 IIs. Minimální inovace, minimální vylepšení, zkrátka faceliftovaný K-5.
Nakonec jsem koupil Nikon D7100 a nelituji. Skvělý autofocus, skvělý snímač a hlavně lepší ergonomie oproti D7000. Nenapadá mě jediná věc, v čem by byl oproti Pentaxu horší.
Je docela smutné, že nejlepší zoomovací originální Pentaxí skla končí tam, kde začínají průměrné objektivy ostatních.
K-5 II se teď sice prodává za nádhernou cenu, ale to není až tolik pádný argument, když se vezme v úvahu situace s objektivy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

U Pentaxu pokud chceš kvalitní skla tak jedině jít do pevných Ltd. Ty jsou minimálně srovnatelná, ne-li lepší než u konkurence. Pravdou je, že zoomy DA* 16-50 a DA* 50-135 jsou velice dobré, ale cena oproti konkurenci je přemrštěná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak už napsal JP02, problém lidí, co momentálně Pentax zvažují, je, že následné investice do skel a jiného kompatibilního vybavení můžou být zmařeny, pokud půjde Pentax v příštích letech k šípku...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nadějí jsou pak neorigo objektivy. BTW Sigma 18-35 f/1.8 bude dostupný i s Pentax K bajonetem. Problém bych viděl v tom, že ty dobré objektivy od Tamronu ani Sigmy jsou pro většinou Full-frame, a ty zřejmě pro Pentax K neuvedou, protože žádna DSLR FF s bajonetem K není. A přitom použití FF objektivu je na APS-C ideální, využije se nejkvalitnější část obrazového pole.
No a pokud půjde Pentax skutečně k šípku, tak není jisté, co bude s podporou (reklamace, nové firmwary...).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Konec legendy nastal uz ve chvili, kdy Pentax spadl z vedouci pozice v zrcadlovkach, a to bylo hodne davno. Dneska se ve statistikach uvadi pouze pod polozkou "ostatni". A muze za to mimojine neschopnost dodat na trh opravdu kvalitni skla v dostatecnem mnozstvi (obchodnik nebude prodavat neco, u ceho je dodaci doba pul roku a dostane 3 kusy).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Akože preberať články, teda skôr nafúknuté výjavy od Rice-a je v dnešnej dobe absurdné. Dosť ma tento článok sklamal :( Ale teším sa na nejaký iný. V každom prípade Rice je asi ten najhorší zdroj informácií aký poznám...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.