Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Optorite DD1205 (16×16 DVD R/RW DL, IDE)

Exoticke Optorite jsou, jinak ale napr. Sony DRU-530A byla Optorite kazdym mikrometrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost mechanik Optorite se u nas prodavalo pod znackou MSI.
Nevim jak je na tom podpora Optorite, ale k MSI celkem vychazely firmware a MSI ma neco skveleho, co mimo ne a Samsungu snad nikdo dalsi nema: Liveupdate.
Sice nepodporuje vsechny mechaniky (jak u Samsungu, tak u MSI), ale dokonce se mi stalo, ze pres LiveUpdate se mi do CD-RW mechaniky stahnul novejsi firmware, ktery neni ani na webu MSI ani na www.rpc1.org.
Zajimalo by me, jestli L.U. nejak reaguje i na Optority nebo je zavislej primo na MSI. Myslim ze u tech co se pocitaci hlasi nicnerikajicima nazvama bez uvedeni vyrobce mozna MSI od jinych OEM nerozezna, ale tahle v recenzi se hlasi primo jako Optorite, takze asi nic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak Zero, mas pravdu, s novyma vypalovackama je to bida.
Zajimalo by me, kdy konecne zvedne prdel nejakej PR kravatak z Matsushity a pujci vam na recenzi nejakou vypalovacku Panasonic. Stolni rekordery pujcujou, tak proc jsou neschopni pujcit neco se zapisem 5x DVD-RAM a podporou cartridge ? Mimo LG zatim jedini delaji i supermulti vypalovacky, ale proc se alespon trochu neznazi o sobe dat vedet ? :-((((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz k HD-burn, funguje bez problemu s 2x kapacitou i na malych 8cm mediach ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ltokar: HD-Burn je možný jen na některé CD-R, pro Optorite DD1205 jsem ale žádný konkrétní seznam podporovaných nenašel. Přiznám se, že mě nenapadlo vyzkoušet HD Burn i s Mini CD-R.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: "Mimo LG zatim jedini delaji i supermulti vypalovacky".
ALE VED UZ TU JE NOVY PIONEER A TEN MA PODPORU DVD-RAM, LEN NEVIEM PRECO WWW.CDR.CZ ROBI RECENZIU NA TAKUTO DNESNU VYKOPAVKU (I KED KVALITNU). VRAJ NEC TIEZ CHCE ROBIT PODPORU ZAPISU DVD-RAM, CO JE NA TOM PRAVDY?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nových zajímavých vypalovaček je sice málo, myslím ale že by neuškodilo udělat recenzi na pár nástupců starých modelů.
Např. takový NEC ND-3540 se prodává dlouho, zatímco ND-3520A se už skoro nedá sehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wacko: ND-3540 bude příští týden, čekali jsme na DVD-R DL média. Bez nich jaksi nemá cenu testovat. A vydat to jen abychom byli první, to mi přijde jako pitomost.
duves: Ano, už jsme o tom psali. Vykopávku jsme otestovali ze dvou důvodů, které jsou uvedeny v perexu, ale zopakuju ti to:
1) Jaksi nebylo co jiného poruce.
2) Optorite nás zajímala jako značka, kterou jsme ještě nedělali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A čo takto recenzia na Lite-On 1693S alebo NEC ND-3540A? - v oboch prípadoch ide o "staré" mechaniky s novým FW ale nebolo by to prvý krát, keby ste takýto test spravili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duves: Ja vim, ze Pioneer (snad i Asus) a NEC slibujou supermulti vypalovacku, ale zatim nic z toho. Ten Panasonic/Matsushita by byl zajimavej protoze (kdyz vynecham jednu z prvnich recenzi cdr serveru) je to velka nenama a pritom je to vyrobce delaici desitky modelu mechanik vsech druhu. U nas jsou hodne rozsirene jen diky oem vypalovackam v notebookach, ale ve svete se pouzivaj jako zaklad spousty jinejch vyrobcu. A maj povest a cenu mechaniky urceny pro zalohovani a ne bezne paleni, tak by me moc zajimala kvalita.
Panasonic byl jeden z prukopniku optickejch mechanik spolu s NECem, Sony, Hitachi a Pioneerem a zajimalo by me, jestli si jeste drzi povest a kvalitu lepsiho zbozi s "necim navic" jako si do konce vyroby drzela Yamaha, nebo ho "znicila" nizka cena jako Sony, Teac a podobne vyrobce sazejici na cizi streva. I kdyz je fakt, ze NEC a LG (vlastne hitachi) patri mezi nejlevnejsi znacky a pritom jsou na spicce. Navic Panasonic, jakozto stvoritel DVD-RAM jako skveleho formatu, kterymu se konecne dostava zaslouzene pozornosti, jako posledni podporuje pro zalohy skvele cartridge a uz tim je dost zajimavy.
Jinak na recenzi NECa se tesim, v tuhle chvili je to pro me jedina zajimava neorecenzovana nova mechanika (jasne ze mimo zminovanych Panasonicu a pripadne levnych Plextoru). Uz aby byly na trhu nove LG a Pioneery/Asusy. No, mozna jeste Toshiby, ale ty uz me tolik neuchvatily.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BurnerTom: O ND-3540A jsem už psal, Liteona jsme už testovali, jen pod názvem Sony DRU-800A ;-)
nedelak: Nojo, ale kde ty palírny Panasonic sehnat a nekrást?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pisete o DVD RAM. Kde se daji sehnat 5x media krome www.panasonic.cz ?
Vite o necem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa:
Jo kdyby aspon na panasonic.cz... Tam je meli naposledy nekdy zacatkem unora (viz diskuse http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/172) :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evzen:
ja tam v unoru kupoval nekolik kusu a hodily bu se mi dalsi, proto se naivne ptam ...
Jinak na DVD RAM nedam dopustit, jakejkoliv jinej format se muze jit vycpat.
Vcetne TAR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW, nezkousejte se v Panasonicu na DVD RAM vubec ptat, jsou tam absolutne nekompetentni (teda ta slecna, co to ma "na starost").
Bohuzel.
Nabizela mi 8rychlostni oboustrane DVD RAM, ze pry uz je maj urcite na webu. Tak jsem ji to odkejval, ze teda dekuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z velkoobchodu maji alespon starsi model ve strakonicke Pente, jenze za tu cenu bych musel asi opravdu krast, abych si ho poridil :-(
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedině dovézt nebo poslat z Německa. Jenže to by musel k testu někdo poskytnout vlastní mechaniku. Mě zatím tyhle nákupy neumožňuje karta, což se "brzo" změní, ale stejně nevím, jestli bych věřil mechanice, kterou by kluci z CDR rozebrali. No, otestovat se ta kvalita dá i potom... Uvidíme ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cafe, kedy budete testovat NEC 3540??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sobo: zkus si precist poradne diskusi a uvidis... Vzdyt neni ani tak dlouha, tak ti to neublizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa: 5xDVD-RAM Panasonic teď měli v síti Planeo. Minulý týden jsem ho kupoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekolik poznamek ke znacce NEC od autorizovaneho distributora NECu:
NEC ND-3540 jiz od nas redakce ma, na recenzi se "pracuje", nicmene v porovnani se spickovym modelem NEC ND-3520 necekejte revoluci, ale spise evoluci.
Supermulti (tedy vcetne podpory DVD-RAM) vypalovacka od NECu je v planu, bude se vyrabet pod oznacenim NEC ND-4550 a na trh by mela prijit nekdy v zari. Bude dokonce existovat i slim notebookova verze s oznacenim ND-7550.
Nejvetsi "delo" od NECu muzeme ale cekat pod oznacenim HR-1100 coz bude HD-DVD ROM, ktera bude v prodeji jiz okolo Invexu a zacatkem pristiho roku pak i vypalovacka HD-DVD s oznacenim HD-1100. K HD-DVD mechanikam je asi podstatna informace, ze zpetne podporuji VSECHNY formaty CD a DVD, tedy vcetne DVD-RAM!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa:
Prave dnes se v obchode u Panasonic.cz objevily na sklade DVD-RAM 5x!
Hned jsem si 5 kousku objednal, nez mi je zase nekdo na par mesicu vykoupi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už tam nejsou (ti zodpovidajici za media), ale prej naky poslou, takze snad se nam je konecne podari do databaze zaradit ;-), kdyz jste to poprve stihli vsechno vykoupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: U Panasonic (samozřejmě, že ne u nás) se objevila nová cartridge mechanika. Narazil jsem na ni zde:
http://www.dfwdepot.com/dvd-ram/index.phpmain_page=product_info&cPat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za nefunkcni odkaz, oprava následuje:
http://www.dfwdepot.com/dvd-ram/index.php?main_page=product_info&pro...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sdsgsdfgjsdjklghsdfjgfjkfvgjkgfdhg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

caute lidi nemuzete mi pls poradit mam vypalovacku Optorite DD1205 ale necte mi ani nevypaluje cd.Nevite cim by to mohlo byt samotnou vypalovackou nebo instalaci??Dik za odpoved.Piste i na mail(JCINGL@seznam.cz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Faster: Jistě tou mechanikou. Je-li tedy správně zapojena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.