Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OS Windows 7 už má podle Net Applications 10 % trhu

DX11, 64-bit, copak jde neprejit? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znám pár lidí, co mají pomalejší počítač (1Ghz procesor a 384MB RAM) a XPčka jim stačí. 7čky by na takovém "hardwaru" běžely asi jako člověk na ledu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je snad každému jasné, že nebude na starý PC cpát nový OS. Nechápu, jak každý musel na své staré PCčko instalovat hned Vistu, či teď Windows 7 - proč vrtat do něčeho co funguje? Nový OS přijde až s novým HW...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou, dal jsem na P4 2600Mhz, 1 GB DDR RAM, Radeon 9600Pro Windows 7 (prekvapive 32b) a oproti XP mi system prijde sviznejsi ci se tak alespon tvari.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem udělal pokus. Dal jsem Windows 7 na 1,8GHz Sempron s 2 GB RAM a 74GB Raptorem (pověšen na staré SATA v ULi M1697, takže bez AHCI) a teda XPčka mi přijdou v každým případě svižnější. Nicméně i Win7 se na tom docela v pohodě dá používat.
Ono je to stejně jedno, po čase zleniví každá více "používaná" instalace Windows :). Věřím tomu, že spoustě uživatelů přijde ten rozdíl hlavně poté, co letitou instalaci Windows XP za průměrným poločasem rozpadu nahradí čerstvou instalací Win7. Tam ten rozdíl mnohdy nebývá jen subjektivní, tam ten rozdíl prostě je :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som matke nainstaloval W7 na pc s Atom 330(dvojjadro), 1.6GHz, 1GB Ram a 160GB PATA disk a musim konstatovat, ze na take to "domace" pouzitie - Internet, youtube, hudba, fotky, skype to bohate staci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba na pracovnim compu se64bit Vistama? Jde. Proc taky prechazet kdyz DX11 pri praci nepouziju?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Visty umi DX11 taky, tady slo spise o prechod z XP, kde ta 64bitova verze nikdy nebyla nejak zvlast rozsirena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde, pokud máš 64-bit Mac OS X Snow Leopard - downgrade na Windows 7 neplánuji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows, co to je? To neznám! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO bydlíš v zemljance? Neříkej, že neznáš tu zasklenou díru ve zdi....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele ... čuju ve tvém příspěvku sakrastickou narážku na standardní zabezpečení Windows ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jak se to vezme. Jen sem si neodpustil to rejpnutí. Z Wydlákova určitě nepocházím.
Podle mě DX11 není důvod pro přechod pro velkou část lidí na Win7 (pokud na něm neumí pouze hrát hry). A vzhledem ke stáří Visty, a menším nárokům Win7 dneska není problém s hw při přechodu (a tá menšina co má pc starší pěti let, u té se předpokládá upgrade včetně HW). A co se týče té sakra sarkastické narážky. Tak si to skoro ... Já sem spíš názoru, ať si každý hový v tom co mu vyhovuje. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"hový" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nevite jak je to se zkusebni W7, ktera koncem unora konci a v breznu se zacne po 2hod. vypinat? Pry tedy 100% nepujde prejit bez reinstalace na koupene W7, ale pry je moznost koupit pouze Upgrade verzi. Jenze nedozvedel jsem se zda to musi byt Ultimate nebo jakakoliv... imho kde koupit pripadne Update W7 nejlevneji a jak se provadi instalace pomoci update verze?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

W7 se neprodavaji a to skoro vubec ;-))
W7 byly zakaznikum vnuceny s novym HW, prodava se vice HW a kazdemu BFU obchodnik rad proda jste SW ... cirou nahodou ten od M$.

kdyby mel moznost, si zakaznik koupit XP, treba i za min, tak pochybuji, ze by mely W7 takovy podil.

Kolega na ne presel, dal si cgrome jako vychozi prohlizec a razem nemohl na w7 nic instalovat a nastavovat, do nejake doby to fungovalo, ale prisel patch a buch, nemate prava, zakzano lokalni politikou ... bla bla bla ... pod usilovnem patrani zjistil, ze staci dat IE jako vychozi a probemy jak mavnutim kouzelneho proutky zmizely .... ze by priprava na ballot screen ;-))

... takze at si ten sunt strci tam, kde uz maji XP, w2k, NT a w9x i s 3.11 ;-))
jako na to nejsem zvedavy, nikdy jsem ty jejich shity nepouzival, v dobe dosu jsem jel na unixech, OS/2, pak unix i na desktopu ... se nehodlam rozcilovat ... PC s windows bych rozflakal, to mi jednou dali v praci, zacal jsem mluvit hodne sproste, na coz nebyli zvykli a tak jsem ten shit smazal ... a razem jsem nemel problem ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jinak co delaji Windows: same aplikace neodpovida, sitove timeouty dlouhe jak vecnost, mezi tim program nereaguje, pak se zase chytne, preklep v adrese a zase problem ... nereaguje, cekam ... jo delam hodne ze siti, s terminaly, pripojeni na Xsession, ssh, rdektop, citrix, ruzne VPN ... v linuxu muzu mit virt. rozhrani kolik chci, byt pripojen k nekolika VPN najednou a jede to ... taky muzu zakazat defut route do VPN ze ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen trocha korekce: sice Widle taky nemusim, ale zrovna to s default routou pres VPN jde vypnout snad v kazdych widlich. Jen to chce zalovit v nastaveni TCP protokolu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nieco mi nasepkava, ze to co pises ma nieco do seba. mne po nejakej aktualizacke na chromakovi aj FF prestalo autoticky prihlasovat na weby, aj si to vsetko ulozi ale neroby a nepamata. skusim zmenit na IE a uvidim co bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problémy s instalací a právy prvních verzí Chrome si způsobil sám Google. Jestli se to v novějších verzích změnilo nevím, ale když jsem Chrome zkoušel já, neinstalovalo se mezi Program Files, jako každý slušný program, ale, aby obešlo potřebu mít "práva k instalaci programů", nakopírovalo se do složek pro lokální privátní data aplikací. Problémem v ekosystému Windows nejsou až tolik samotné Windows jako spíš kvanta programů a aplikací, které se snaží pravidla systému nějak očůrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.