Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Koupili Ryzen 5 1600/X, získali osm jader z výroby

Marketing AMD jede ...........

Bohuzel se tu taktne mlci o novinkach u Intelu, ktere take prichazi na svet. Napravim to tedy ja.

Proslycha se, ze s novou generaci procesoru by procaky s nazvem Pentium meli jeste vice atomovatet, aby zbytecne nekanibalizovali prodeje core i3, coz je pochopitelne a prodejni oddeleni Intelu take jede: zakaznici jsou idioti a prodat se jim da cokoliv.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel souhlas, z Pentia se stalo sproste slovo, Atom byl, je a bude stale shit (at ma jader a novych instrukci kolik chce).
Na druhou stranu Pentium puvodne bylo myslene pro procesory 586 (kvuli te petce v rade) a novym se melo vymyslet jmeno nove; nakonec to dopadlo jinak... vime.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nebojte, pristi rok dosahnou ty nove Pentia vykonu klasickych 586 Pentii :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proc je Atom SHIT?? Byl jsem puvodne uzivatelem prvniho Unibody Macbooku PRO... Stal raketu, obalem bomba ctyrlete pouzivani nebylo znat, vnitrkem sracka... MacOS letel uz po pul roce, neb v te dobe pro technicky zamereneho cloveka, byl MacOS nepouzitelny a vse bezelo ve virtualizaci... Pak tam sly sedmicky, a byl z toho drahej widle notebook s peknym vzhledem...

Pak kdyz zdechnul, jsem narazil na uzasnou vec, se skvelou cenou a vydrzi... ASUS X205TA...
Ma to jen starej Zetkovej ATOM s 2GB rameti... Ma jen necele kilo a vydrz daleko za 10hodin... Praci na tom udelam lepe a efektivneji nez na notasu za 40tis a kdyz stojim u racku, nemam po peti minutach pocit ze mi ruka upadne...Mnoho lidi okolo me na me doporuceni si to koupilo na normalni kancelarskou praci a brouzdani po netu a vsichni nadmiru spokojeny... Procesor plne dostacuje na vse co clovek potrebuje... Naopak je to usporny a plne vyuzitelny...

Jen trotl kterej vidi par benchmarku a nikdy to nemel v realu v ruce muze napsat takovou kravinu...
A ne kazdy pocita lety do vesmiru na notasu/tabletu aby potreboval high-end kterej mu bez stavy za dve hodiny chcipne... :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zastaraly, pomaly, design pro oko BFU - 4jadra a AZ 4Ghz, ovsem vykon ruske kalkulacky, i stare krapy z sberneho dvora byvaji lepsi. Jasne, ze cele zarizeni pak muze byt lehke a dlouho vydrzet, kdyz vlastne nema zadny vykon. Navic dnes casto stoji notebook s Atomem skoro stejne co s i3, ktere je nekde uplne jinde. Proste drahy hnuj, co uzasne vypada, ale jen dokazuje, ze dotycny clovek je schopen koupil jakykoliv odpad, jen kdyz je cool. Bohuzel uz mi par techto hruz rukama proslo od jinych lidi.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ok necham te u tve pravdy :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Atom je zatížen jizvou po in order. To, co se jmenuje Atom teď, jsou přeznačené i3, tam problém už opravdu dlouho nevidím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přeznačené i3 to opravdu nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem tři a koncept netbooku s minimálním úložištěm to vždy pohřbil . Samsung s N450 a 160 GB diskem bylo malé retro ,ale na to co přišlo po něm stále slušné .Intel Celeron N3050 v Lenovu Yoga 300-11IBR je teprve ta ukázková zbytečnost .Paradoxně asi nejlepší z nich byl z3735G ...na kterém mi bez zaváhání a záškubů běhá Android :/ .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehodí se pro každého. Nekoupil bych, ale nezatracuji, protože nejsem prostě cílová skupina. Máma například splňuje kritéria a nevidím v tom sebemenší problém. Sice v důchodu, ale zase zaskakuje za doktorku na mateřské, tak se courá po pacientech s tou svojí 11" atomovkou a je náramně spokojená. Nízké rozlišení výhoda, alespoň se dobře čte, připojí si cestovní EKG, čtečka SD nechybí (Holter TK). S odborností 001 + 101 (praktik + internistka) ani nic jiného nepotřebuje a ten recept na cestě dá později elektronicky, nebo ho vypíše tužkou. Výkon naprosto v pohodě, protože ty jejich programy by rozjela i kamenná kalkulačka z Mongolska. Problém bylo vybrat dobře zabezpečený a zároveň snadno použitelný (čti bezpečně bez nároků na uživatele), ale to byl odvěký boj máma versus výrobci. Zadá si "svoje heslo", přiloží prst na čtečku a odemčení disku i přihlášení si musí obstarat notebook sám. Na ploše 5 ikon ... zabezpečený přenos dat z notebooku do počítače, z počítače do notebooku a tři programy. Internet, sociální sítě jsou nežádoucí a vyúčtování stejně dělá na stolním počítači v ordinaci. Jednoúčelový nástroj.

Proč ne, když vám vyhovuje, ale obecně to nejsou příliš vhodné procesory pro takové univerzální použití.

Potom jsou "specializované" Atomovky, o kterých není řeč a většina ani netuší, jak jsou výborné např.: osmijádrový C2758 Rangeley

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Xkové repasované ThinkPady FTW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Atom je největší shit všech shitů a basta. Tohle cpu bylo dobrý do chytrých krabiček a podobných udělátek, ale Intel to v očekávání zisků začal dávat do tzv netbooků a dodnes s tím nepřestal. Za to si zaslouží opovržení a trest což v případě byznysu znamená nekupovat a na5rat!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomu nevěřím ani omylem. Měj jsem Macbook Pro a s i5 nebo i7 u nás jeho první generaci neustále spokojeně využívají k práci, stačilo jen místo HDD dát SSD. V OSX nic neběží ve virtualizaci, fakt. Dřívě byla přítomná Rozeta s to byl nefalšovaný emulátor PowerPC procesorů na x86 pro starý software, ne virtualizace. Jestli myslíte sandboxing, tak to je něco jiného, to ale nebere výkon.

Komp se Zkovým Atomem jsem měl zkušenost a nikdy více. Nic strašnějšího jsem za svůj IT život neviděl. A nejde jen že to má malý výkon, takových úsporných je více, ale díky in-order architektuře celý OS reagoval zvadle a p-ř-i-p-o-z-p-o-m-a-l-e-n-ě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Bohuzel se tu taktne mlci o novinkach u Intelu, ktere take prichazi na svet.

Ehm, zrovinka vcera se tady rozebirala novinka Intelu, konkretne vymluva c. 34982394 proc je potreba novej socket. Jak vidis, marketing Intelu se cini a diit... nemlci.

> Proslycha se, ze s novou generaci procesoru by procaky s nazvem Pentium meli jeste vice atomovatet

*shrug* kdyz je zakaznik idiot, proc bys mu neprodal nalesteny h*vno...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pravda pravdoucí!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak že AMD nemá marketing! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle AMDéčko občas dělá... Já si kdysi kvůli poměru cena/výkon kupoval Athlona XP1800+, zaplatil jsem Athlona XP1800+, dostal jsem krabici Athlona XP1800+ a ... uvnitř byl Athlon XP2000+ ;))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vím, pamatuju se na taktování pomocí tužky, a mámě jsem kdysi koupil 2 jádrového Athlona s tím, že jsem zkusil odemknout 4 jádra, a šly, tak tam dodnes čekají, až bude třeba více výkonu :-D

Tohle je přesně ten "guerillový" souboj, ta partizánština, která k AMD patří. AMD moc neumí enterprise produkty narozdíl od Intelu, který je tam doma. Zato si ale umí získat nehynoucí a věčnou lásku teenagerů, kteří náhodou dostanou více, než koupili. Mám na mysli i odemykání GPU... A to se taky počítá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To s tím odemykáním Phenomů II ale také AMD poškodilo finančně, jelikož lidi kupovali dual-core Phenomy II X2 550 namísto quad-core variant. Nebyl to úmysl. Jen bylo prostě levnější ta kazová/moc žravá jádra vypnout softwarově namísto řezání laserem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Objednal jsem dnes 1600X, tak jsem zvědavej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak potom probíhají případné reklamace, když reklamujete něco jiného, než co máte na faktuře ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle serial number?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dle těch screenů má CPU i 1600X vyraženo na sobě a také se tak systému hlásí.

Takže není žádný problém, reklamuje se prostě Ryzen 5 1600X.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A po reklamaci dostaneš genuine Ryzen 5 1600X.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, protože takový produkt byl iniciálně zakoupen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moznost pre-flashovat Vegu RX 56 na uroven 64, ted vosmjaderne Ryzen 5 procesory nejoblibenejsiho modelu 1600/1600X, to se u Intel-u a NVIDIE prosto nestane, tam se tvrde plati uz za ECC, G-Sync, ultra-low modely(T/Tegra), jeste kdyby AMD uvedlo desetijadro pro mainstream, to by uz Intel nevydrzel a rovno zkolaboval.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže takovéhle věci AMD spíše škodí, než že by to něčemu pomohlo :/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Naopak skodi to jenom Intel-u, ten nic neda "zadarmo".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím, finančně to poškodí hlavně AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no ano i ne nekteri se mohou rozhodnout pro nakup uz jen kvuli tomu bonusu nebo jen z hecu aby to testnuli ...ale jinak ano je to spise na skodu AMD

btw jeste 4GB polarisy s 8GB na PCB ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ona je hlavne otazka kolik z tech lidi co si takhle koupilo polaris a nebo 1600x by slo do drazsi verze kvuli nedostupnosti. Pro AMD muze byt lepsi prodat vice cipu levneji, nez je neprodat vubec.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ti lidi si velmi pravděpodobně koupili Ryzen 5 1600X, protože chtěli.....Ryzen 5 1600X. Toto je nejspíš výrobní chyba a někoho to možná bude stát místo. Nedivil bych se, kdyby celou várku těch 1600X stáhli, přezkoumali a přeznačili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skodilo by kdyby takovych procesoru bylo moc. Pokud je jich jen par a dostat nejaky je neco jako vyhra v loterii (mysleno normalni vyhra, ne jackpot), tak to muze jen pomoct.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"jeste kdyby AMD uvedlo desetijadro pro mainstream, to by uz Intel nevydrzel a rovno zkolaboval."

Nemá příští verze Zenu (ne ten malý tweak na obzoru) být náhodou dvanáctijádrová? (A od něj odvozený nástupce současného Epycu, "Starship", hned osmačtyřicetijádrový?)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem vyhrál v loterii :-D Osmijádrový Ryzen 5 1600 :-)

http://www.imgup.cz/image/LdOP

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pecka, taky bych do něj šel, kdyby to bylo APU a ceny by byly níž. Tak možná za nějaký ten rok. 8 jader a 16 vláken? Pokud tomu odpovídá i výkon, tak je to fakt parádní! (y)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak sestavil jsem ho teprve předevčírem, takže zatím moc testování nebylo, zatím vždy po práci doupdatovávám Windows. Ale všechno šlape zatím velice svižně, jádra i vlákna fungují bez vady, testoval jsem jen na zkoušku Fallout 4 a ProjectCARS. V kombinaci s RX560 to běhá FullHD na plné detaily úplně plynule. Při zkoušce se ani větráky neroztočily na vyšší otáčky (režim řízení standard, žádný vynucený tichý režim), takže myslím, že ten CPU měl tolik výkonu navíc, že se kopal do zadku, ani se pořádně nezahřál. Tak uvidím, až budu mít možnost to lépe otestovat, ale zatím jsem s Ryzenem maximálně spokojen. A to se dá ještě snadno taktovat, kdyby člověk z něj chtěl dostat vyšší výkon. Ale to bych raději vyměnil boxovaný Wraith Spire za ještě výkonnější chladič. Přeci jen jsou tam oproti běžnému R5 dvě jádra navíc, které musí uchladit :-) Předpokládám, že R7 má větší chladič v boxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.