Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Overclockeři přetaktovali GeForce GTX 780 Ti na 2GHz+

To jsou tedy borci a eVGA má super reklamu. Kingpin také potřebuje reklamu na ty svoje nádobky s dusíkem, takže všeobecná spokojenost.

Já mám s eVGA jinou zkušenost. eVGA GTX 660 Superclocked mi jela 4 dny naprosto v pohodě (ani jsem na ni nechytal, ani bios neflashoval, ani jsem netaktoval), pak jeden divný restart který smazal nastavení biosu (?! - ještě že jsem to měl na OC profilech...) při hraní Crysis Warheadu a za 15 min druhý a karty je mrtvá.
Na GPU jde 0.1V, fan jede naplno a tím to skončilo.

Takže mně tedy eVGA moc nepotěšila. Navíc na spodku GPU je osazen jen 1ks ze dvou filtračních kondíků a to jen 330uF polymer-tantal, když se dělají 470uF.
A hlavně - v napájecí větvi zmizely 4 velké kondíky a 17 (!) menších SMD kondíků. Takže je mi jasné, že pokud se na eVGA dopájí kvalitní součástky a čip je vybraný s výborným potenciálem, plus se to overvoltuje jak to jen jde, tak to může dokázat zázraky. Mně by ale úplně stačilo, kdyby normální výrobky, co eVGA prodává, byly alespoň spolehlivé... Toť vše, co chci.

http://s28.postimg.org/wcrobj6y5/RHRSoul_PC.jpg

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Docela se slzou v oku vzpomínám na dobu kdy člověk koupil levnou základní desku, celeron 300, nastavil takty na 450 a už frčel. Tam to taktování mělo smysl. Docela bych chápal i soutěž, kde cílem je dosáhnout stabilního systému běžícího na daných taktech (ať už na vzduchu či s peltiérem/vodníkem). Ale tyhle hrátky s dusíkem už pro mně dávno postrádají smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.