Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD upřesnila, co profesionální ovladače podporují na herních Radeonech

Profesionalni ovladac nahrazujici herni ovladac pro neherni Radeon, ktery byl vydan jako herni a umoznil AMD prezit mezi hraci do doby nez vyda herni Radeon i s hernim ovladacem, snad. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by ale také mohl přinést výhody pro lidi co pracují v 3D Cadu ale zároveň hrající, takový ovladač by mohl být lepší mezi klasický herní. Radeon VII s nabídnutou pamětí by mohl obstát pro tuto práci i když výkonem Nvidii nepředehnal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejen pro CADisty, ale třeba i pro střihače videa.
V podstatě ta zásadní výhoda je, jak je psáno i v článku, ve firemním nasazení, kdy se to celé zásadně zjednodušuje.

Škoda té chybějící podpory virtualizace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na cnews podavaji situaci uplne jinak nez tady, pokud tem ovladacum chybi podpora "10bitových barev v OpenGL softwaru", tak jsou v podstate k hovnu. Bud teda nekdo lze nebo udelalo AMD leda tak marketingovou obchcavku, docela by me zajimalo, kde je pravda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bolo by fajn ak by som vedel využiť pracovné PC aj na hry. Som zvedavý do akej miery budú AMD grafiky podporovať BIM program ako je Allplan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi dost lidí bude zajímat jak je to s reálnou podporou 10-bit zobrazení (Adobe Photoshop, Lightroom, Affinity, Corel, ... ) .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, asi si sedim na kabloch, ale mne to upresnenie neprinieslo nic :( A pritom profesionalne ovladace su jedina vec, co ma momentalne taha k AMD (a to fungujem cisto na ATI/AMD nejakych 22 rokov). Nic, pockam este, kym to niekto trochu lepsie otestuje. Skoda, ze na nete je tak malo testov v Adobe, Davinchi, Vegas Pro, atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel RX 480 není podporována. Nevím proč. Vždyť AMD prodává RX 480 v profi segmentu jako WX 7100?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám RX480 a profi ovladače 19Q1 jsem v poho nainstaloval (s volbou čisté instalace tj. odinstaloval všechen předchozí SW a nastavení), ale nevidím, žádnou změnu ... Win10 mi sice hlásí, že monitor podporuje 10bit režim (přes DP 1.2, 4k), ale nikde nevidím jestli gr.karta jede v tomto režimu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si říkal, že ta tabulka kompatibility je nějaká divná
https://drivers.amd.com/relnotes/amd-radeon-pro-software-for-enterprise-...
V tom režimu musí jet hlavně aplikace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na cnews rozebírají důvod povolení instalace Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q1 pro běžné Radeony z jiného pohledu: zjednodušení správy ovladačů ve firmách - Iniciativa má od toho také své označení “One Driver”.
Zpřístupněné budou zákaldní funkce, optimalizace na stabilitu, bezpečnostní funkce, update kvartálně, ale ne optimalizace pro CAD nebo funkce odlišující Pro od hráčských grafik, jako 10bit OpenGL, virtualizace, vzdálený přístup, ... . A je vymalováno. Chudí profesionálové se akorát zbaví opruzu s častými aktualizacemi ovladačů pro hry a získají něco stability. Aspoň něco :-/
https://www.cnews.cz/amd-radeon-pro-software-for-enterprise-19-q1-profes...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám taky saphire rx480 .....mě to bohužel hlásí ,,182" nebotaknějak nerozpoznaný hardware

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.