Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k P2P služba LimeWire končí, přijde miliardová pokuta?

Vysoutěží si určitě hodně, ale spíš by to chtělo anketku kolik lidí u nás jej používá (nebo spíš používalo :-), myslím že nemnoho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tipnu si, ze se vydavatele nebudou drzet moc pri zemi a nacpou si pupiky pekne "po piratsku" kdyz je to zadarmo, takze jim soud vymeri pentli za 1,88G

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už je to delší dobu co jsem to testoval a pokud se nepletu tak je to nějak spjatý s protokolem gnutela. Ten vznikl, když "skončil" Napster a nahradil ho jako decentralizovaný a jeho ůkolem bylo "nešel vypnout".
Jste si jistý, že "LimeWire totiž už nefunguje"? Já bych řekl že funguje a fungovat bude (jen to nemám na čem zkusit).
Teď by mě nepřekvapilo, kdyby se začal zdroják válet jako "open" někde po netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S aplikací LimeWire tato P2P síť prostě nyní nefunguje. Možná ale, jak píšete, se něco na této bázi objeví nazávisle, to ale nevíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdrojaky Limewire jsou dostupne pod GPL. Jiz nekolik let existuje fork Frostwire, ktery me prave ted k plne spokojenosti funguje. www.frostwire.com

Frostwire byla myslim reakce nekolika vyvojaru na snahy lidi z Limewire pridavat do programu adware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kedy uz konecne zacnete pouzivat torrenty? Podla mna je to jediny sposob ako znicit zabavny priemysel. Uz mi fakt lezu na nervy. Stiahnem vyskusam a ked sa mi to zapaci tak si to kupim. Keby to tak je tak by sme konecne mali kreativnych umelcovna ten obsah by stal zato.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klient site gnutella totiz potrebuje po spusteni ziskat nejake informace o ostatnich klientech, souborech v siti, atd. LimeWire podle vseho tyto informace ziskavalo ze serveru, ktere tato spolecnost provozovala. Jine klienty pro sit gnutella samozrejme existuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to tak, tedy treba aMule a podobne ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nám to zákon sice přímo nepovoluje, ale ani nic takového nezakazuje". To mě připadá jako velice zavádějící formulace. Zákon kopírování pro osobní potřebu reguluje jasně a výslovně - viz věty jako "za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby"... "Do práva autorského tak nezasahuje ten, kdo pro svou osobní potřebu zhotoví záznam, rozmnoženinu nebo napodobeninu díla." " U zveřejněných děl, která lze rozmnožovat pro osobní potřebu (...) má autor právo na odměnu v souvislosti s takovým rozmnožováním díla."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kopie ale lze delat pouze z opravnene drzeneho dila, jak pravi evropsky zakon, ktery bude rozhodovat, kdyz to dojde az do "štrasburku".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to právě že ne, to je tradiční omyl. Nehledě k tomu, že nemáme žádné evropské zákony (evropské předpisy se jmenují směrnice a nařízení). A jejich výklad se kdyžtak provádí v Lucemburku, ne Štrasburku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.