Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pan Veeckman prohrál boj o značku Hadopi, sebrala mu ji Francie

"Je mi to totálně šumák, hlavně aby to nebylo u nás"

To je trochu protichůdná odpověď. Buď je mi to šumák a až tady bude někdo bojovat o svoji značku tak mě to stejně zajímat nebude. Anebo mi to vadí už teď, ať se to děje kdekoliv.

Že by se lidi najednou vzbudili, až se tu budou zavádět podobné věci, si iluze nedělám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"..a úřad začaly existovat (a nejspíše měl v tomto ohledu pravdu, protože Hadopi se velice rychle skloňovalo nejen ve francouzštině)..."

He... by mě celkem zajímalo, jak ve francouzštině skloňujete Hadopi a jak jej skloňujete v jiných jazycích. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo se to používá jako fráze...některý slova nemusí mít jenom jeden význam, zvlášt v kontextu.

A skloňují se třeba tak, že se o nich všude mluví. Ale připomínka to byla sice zajmavá, ale nepřišla mě vtipná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skloňování snad nemá jiný význam, ani v kontextu. Tohle je prostě jen otřepané klišé, které kdysi znělo zajímavě, ale dnes už je poněkud zprofanované.

Ze skloňování ve všech pádech, třešniček na dortu, pravého ořechového a hermetického uzavírání, které nám s oblibou servírují televizní redaktoři (speciálně ve zprávách na Nově), už mám pomalu kopřivku.

Právě to "skloňování ve všech pádech" zní v kombinaci s nesklonnými podstatnými jmény dost komicky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepší pro svět by evidentně bylo, kdyby pojem HADOPI vůbec nevznikl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pan Veeckman se zjevně snažil rejžovat na cizím (že by to dělal proti HADOPI nevypadá, když mu nevadí). Takových parazitů bylo a bude a jedině dobře, že mu to neprošlo (bez ohledu co si myslíme o HADOPI).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze je spravne, ze mu to sebrali, a je hezky, ze argumenty, ktere dolozili jsou rozumne,atd. Jenomze ja bych chtel videt, aby tohle fungovalo pro kazdyho, protoze tady je krasne videt, ze vsichni jsme si rovni ale nekteri rovnejsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.
Úřad je blbý,že si to neregnul hned na samém začátku. A náš pan vychcánek se snažil, ale nevyšlo mu to.
Ovšem kdybychom místo úřadu dosadili nějakou firmu a nechali vychcánka vychcánkem, tak firma nejspíš neuspěje a o značku přijde :-/.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaky vychcanek. Co to pisete za blbosti. Proste prisel prvni tak to mel dostal. Celej svet takhle funguje nejen obchod. Ten kdo prijde prvni ten vyhrava ... je jedno ze nekdo dalsi mel stejnej napad, vyhrava proste ten kdo prisel prvni a dokazal to prodat. Nereknu nic pokud by mu rekli ze nezaregistrujou protoze je to vseobecnej nazev ale potom nikomu a ne ze potom statu v pohode ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že ani jeden z vás nemá úplnou pravdu. Zde to bude hodně o důkazech, třeba proč pojmenoval obchod s hudbou zrovna HADOPI? Pokud mě proto adekvátní důvod, pak bych mu ji nesebral, ale jinak bych se naklonil spíš, že se chtěl nechat svést na vlně.

A s tím kdo první příjde, ten první bere, sice to platí, ale na druhou stranu víme jaký to mělo dopad na třeba svět PC, viz. třeba MS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl se svést na popularitě nějakého názvu. Je to vychcanost ale to neznamená, že by ba ten název měl mít přednostně právo ten úřad ..
Souhlasím s tím, že měli značku zamítnout jako obecný název, nebo mu ji nechat, protože si ji zaregistroval dříve, než uvedený úřad vznikl. Nikoli ji přiřknout tomu úřadu. Něco jiného je, kdyby si zaregistroval zaběhlou značko cizí fungující firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.