Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic a Sony uvedou nástupce Blu-ray: 300GB v roce 2015

Cena pul sta za 300GB medium? Mno, uvidime, jestli to bude jeste za dva roky aktualni ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V optické média mám důvěru určitě větší než jsou žalostná SSD. Ale pouze pokud se jedná o tovární lisované disky. Co se týká vypalování, je to bída. Mám sotva 2 roky stará DVD+-R a už je problém je bezproblémově některá číst a to jsem to vypaloval nejmenší rychlostí s okamžitou verifikací a standardní desktopovou vypalovačkou. Magnetický záznam je naprosto jednoznačně ten nejspolehlivější a to v podobě pevných disků a nikdo mě nepřesvědčí že nemám pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt by mě zajímalo, jaká média používáte a čím to pálíte. Mám tu DVD vypálená v roce 2004 i CD z roku 1995 a vše je čitelné. Kromě "proslavených" Multidisků a jedné série Verbatimek jsem neměl problém. I ty náhradní Multidisky jsou dodnes čitelné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

+1

Taky mám hromadu CD a DVD starých cca 10 let a chybovost je minimální. Jedná se o různé výrobce. Drtivá většina Verbatim, ale i TDK, Imation a sem tam nějaký noname. Jsem ale zvědavý na životnost BD značky MediaRange. Verbatimy zatím ignoruju kvůli ceně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímaly BD TDK. Bohužel z tohoto serveru zmizela databáze médií.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prave to vypalovani nejmensi moznou rychlosti je ten problem. Je nutne vypalovat ruchlosti pro kterou je emdium optimalizovano, ne nejmensi moznou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Standardně vypaluji o jeden stupeň pod maximem, takže DVD dnes 12x, dualy 6x.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.