Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic chystá 5k projektor, má to ale háček

Panasonic G6: 4608 x 3456 4:3 a Sony Nex 3N: 4912 x 3264 3:2.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja tuto honbu za PPI zcista nechapem. Za poslednych 10 rokov vyslo (dejovo) kvalitnych filmov ze by sa dali vsetky pozret za par zimnych vecerov. Neviem si predstavit co vlastne by ma malo motivovat (mat na to peniaze) kupit si nieco taketo.
85% kvalitnej kinematografie sa vyprodukovalo v minulom storoci. Moderne filmy postradaju aspon znamky kvalitneho pribehu a hlbsieho zmyslu. Vsetko sa toci o tom kto dokaze vygenerovat na pocitacoch dokonalejsie graficke efekty.

A my tu riesime 5K.. smutne..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja to prave naopak chapu. Filmy s kvalitnim pribehem a hlubokym smyslem muzete sledovat klidne v PAL, ale pokud film nenabizi nic jineho nez uzasnejsi efekty, tak je nutne vetsi PPI aby ty efekty byly poradne videt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lenže filmy s kvalitným obsahom sa distribuujú maximálne tak po kinách, kde vedú filmový klub. Bežne sa k nim normálny človek pomaly nemá šancu dostať. A že to má nejaký dej neznamená, že si to musím pozreť na elektrónkovom TV s 40cm uhlopriečkou.

Len som tým chcel povedať, že na všetku tú parádnu techniku mi jednoducho chýba obsah. Sám som majiteľom kvalitného DILA projektoru, ale pomaly na ňom nemám čo pozerať. A tie IRON MANY a TRANSFORMERY nech si Holywood strčí do prdele..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„A že to má nejaký dej neznamená, že si to musím pozreť na elektrónkovom TV s 40cm uhlopriečkou.“

Ale celkem bohatě Vám stačí full HD rozlišení. Jak je ostatně vidět i z Vašich příspěvků (že vyšší rozlišení nepotřebujete).
Nicméně výrobci se spokojí s tím, když pár milionů lidí bude mít jiný vkus než Vy.
(Například Iron man měl podle IMDB náklady $ 140 milionů a tržby $ 585 milionů, takže autorům asi až tak nevadí, že Vám se to nelíbí.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v tejto konzumnej a povrchnej dobe uz sa neda divit nicomu, ani tomu ze Transformery maju na csfd 78%.
A snad mi nechcete povedat, ze clovek (s priemernym iq), ktory ma aspon trochu zaujem o kulturu a kvalitnu kinematografiu bude z Iron Mana odvareny.
Trzby o kvalite snimku povedia pramalo. O tom prave hovorim, 95% produkcie, ktora je zohnatelna aj vo vysokom rozliseni su holywoodske sracky pre masy. Ale distribucne kanaly pre kvalitnu kinematografiu akosi zanikli a tak vlastne normalne vzdelany a inteligentny jedinec napriek dostupnosti kvalitnej techniky nema co sledovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+100 bodov

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zato ale nemoze predsa technika, ze sa vytvara stupidny obsah, nie? Hanit vyskumnikov za to, ze sa snazia prichadzat s vyspelejsimi technologiami, nemozeme. Vyskumnici si odvadzaju svoju pracu dobre. Staznosti na nekvalitny obsah patria inde. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Trzby o kvalite snimku povedia pramalo.“

Jistě, ale většina filmů se právě kvůli tržbám dělá.

Ostatně, ty věci které zmiňujete, že málokdo točí „kvalitní kinematografii“, distribuční kanály zanikly, atd. mají společnou příčinu: Prostě to, čemu říkáte „kvalitní kinematografie“ zajímá jen minimum lidí natolik, aby byli ochotní za to platit peníze.

„A snad mi nechcete povedat, ze clovek (s priemernym iq), ktory ma aspon trochu zaujem o kulturu a kvalitnu kinematografiu bude z Iron Mana odvareny.“

Víte co, já celkem dokážu pochopit, že lidi koukají i na filmy, které z hlediska „kvalitní kinematografie“ jsou totální odpad a Iron man je proti nim špička.
Prostě v tu chvíli si nechtějí vychutnávat kvalitní film, ale jen vypnout mozek u nějaké kraviny.
A s inteligencí, vzděláním atd. to nemusí vůbec souviset, i lidi s nadprůměrným IQ a zájmem o kulturu se třeba chtějí odreagovat u nějaké kraviny.

A navíc pokud říkáte, že ta produkce je „pro masy“, pak zjevně existují ty masy, u kterých takové zobrazovadlo má potenciál.
Jak jsem psal, že Vy nejste cílová skupina ještě neznamená, že se ten produkt nemá vůbec vyrábět.

Já taky vidím spoustu výrobků, které bych si nikdy nekoupil a jejich smysl nechápu, nicméně si je kupuje tolik jiných lidí (kteří v tom asi nějaký smysl vidí), že se to výrobcům vyplatí dělat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja samozrejme proti tomuto projektoru nic nemam a som schopny odhadnut na ake pouzitie je asi vhodny. Aj viem, ze u velkych projekcii ma vysoke rozlisenie o dost vacsi zmysel ako u 50" TV. Z mojej strany to bol zda sa len krcovity vykrik nad tym, co by som mal na taktomto pokrocilom pristroji vlastne sledovat a nejako sa to vyhrotilo. Inak by som tuto diskusiu asi zabalil, viem co chcete povedat vy a tusim, ze aj vy viete preco z mojej strany tolko pesimizmu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Honba za PPI jak kde.
Dneska kdejaký mobil vyšší/střední třídy má full HD, přičemž průměrný 23" monitor má taky full HD.

Filmy nejsou jediné využití zobrazovadel.
Vedle toho, rozlišení snad s dějem nesouvisí. Děj zobrazí 5k televizor prakticky stejně jako HD ready. Rozdíl bude ve vizuálních efektech. A filmů s vizuálními efekty vzniká hodně. Byť je teda otázka, kolik z nich bude dostupných v 5k.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, Jsou to zoufalci co už nevědí jak z lidí vyrazit peníze. 3D jaksi nevyšlo a tak bylo hozeno přes palubu a máme tu další oblbovák. Když není nápad a ni snaha točit pořádný obsah tak aspoň ať ty efekty ty lidi přitáhnou. Problém je že tyto veledíla stojí za to vidět jednou a často je lepší nevidět vůbec. Proč tedy kupovat nová zobrazovadla? Aby nám prodaly jeden film na DVD, poté na Blu Ray a nyní na 4K a nebo 5K? To nás mají za takové blbce? Zásadně nekupuji TV kterou nativně nepodporuje TV vysílání. Abych kupoval něco co využiji jednou za uherský rok, musel bych být nejdřív po lobotomii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No vidite, ja som zasa kupil modernu Smart TV, ktoru nemam zapojenu ani do netu (smart) a ani na setopbox(TV). A preco? Pretoze som chcel velke a kvalitne zobrazovadlo ku PC. Ina moznost nebola. Na TV sa nedivam, pretoze si obsah toho co sledujem vyberam vyhradne sam. A ta parodia menom smart sa s desktopom nemoze rovnat. Tymto som bohuzial podporil TV biznis, ale nemozem za to, ze neexistuje rozumny 55" PVA monitor so slusnou ciernou a dobrym kontrastom. Aspon neviem o nicom, co by nestalo 5x tolko, co lepsia TV...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na tomhle mě štve, že i když to nechci používat jako televizi, dokud to má TV tuner, platí se z toho výpalné pro ČT.
A jen panely bez TV tuneru se sice prodávají, ale podstatně dráž, než ty televize. Takže se víc vyplatí koupit televizi a nějak zničit TV tuner.
Nebo samozřejmě buď platit, nebo prostě neplatit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na zobrazeni plochy napr Windows, nebo na dokument z prirody na ktery je kazde rozliseni malo aby byl obraz realisticky a zazitek jako bych tam byl, je to (4k neb 5k asi ani nic nenataci a grafiky natoz HDMI - jsmeli u filmu a videa, nepodporuji nativne 5k natoz o 50, 60Hz) super :-)

Na filmy, kde jde spise o dej a dialogy a zvuky natoz na hudebni videoclipy, kde je primarni zvuk a obraz tak nejak navic az zbytecny a jen ti co neumi zpivat a hrat dobre, to chteji vykompenzovat hopsanim a pod. šaškovanim pred kamerou..., zbytecnost :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm tak mozna krome filmu to bude pouzitelne na hry, i kdyz zalezi jakou to ma latenci...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz se na 4k projektory tesim (samozrejme az se dostanou na 20tis)... nekolik let mam FHD (+3D) a 4k bude jen dalsi evolucni krok... a ten rozdil v PPI rozhodne ocenim protoze promitam na velke uhlopricce...

P.S.: Projektor mam na filmy a serialy (90%) a ooooobcas na hrani (5%) a pak na fotky (5%) napr. z dovolene

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam HD Acer H5380BD misto televize, taky 3D. Promitam na uhlopricku 100 palcu (2,5 metru) a koukam na to ze 3,5 metru a pixely samozrejmne nevidim. Uz mam na lampe 2000 hodin za rok a ctvrt co ho mam a porad jede paradne, obraz je subjektivne fakt skvely a to hlavne z HD televizniho vysilani, kdo nevidel neuveri :-)

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/100InchWithProjectorI...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Povedena instalace :) ja to vyresil schovanim elektrickeho platna do podhledu :) takze neni vubec videt a v obyvaku jsou jen knihy... jen kdyz chceme neco pustit tak sterbinou ve stropu (sadros) se pred knihovnu spusti platno :) promitaci vzdalenost +- stejna :) doporucuju nekdy pustit "dokument" Art of Fly od redbullu... to je pokoukani :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dik, mrknu na to. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nechapu, proc proti tomu nekteri prskaji. uvedomte si, ze projektory nejsou vsechny jen na doma. vite vubec, co to je 10.000 lumenu? ja pouzivam 3.600 s kratkou projekcni vzdalenosti a doma je to az protivny. kdyz ale promitame v kine, tak s tim jaks taks usvitime i to obrovske platno ve Zline, kde je kinosal asi pro 1000 lidi. treba prave takoveto zarizeni by se mi hodilo, protoze kdyz ma pixel hranu vice nez 1cm, neni to buhvi co ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem to chtel psat, ale predbehl jsi me. Tohle opravdu neni projektor na domaci pouziti, takze ty malicherny kecy mistnich diskutujicich jsou naprosto irelevantni. Tohle je masinka na velke platno, vzdalenost projektoru od platna bude snadndardne vic jak 10m. V tu chvili se teprve ukaze sila vysokyho rozliseni, resp. velikosti promitnutych pixelu na platno. Ja se naopak tesim na dobu, kdy projektory i filmy budou treba v 8K http://www.nhk.or.jp/strl/open2014/tenji/pdf/tenji20_e.pdf nebo dokonce jeste vic http://www.studiodaily.com/2014/04/so-you-think-4k-and-8k-look-good-beho... .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.