Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic DMR-E500H (stolní DVD-R/RAM rekordér s HDD)

Až to bude mít digitální audio In, abych na to mohl nahrávat ze satelitu, pak jo. Takhle to vlastně není ani o moc lepší, než různé šunty za 10 000 Kč. Alespoň to není schopno nabídnout o moc víc funkčnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych čekal v této ceně aspoň podporu pro dvouvrstvý zápis a plnou podporu +/- R/RW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Kluzo: moje řeč. V době, kdy je většina filmů ve dvou vrstvách mi to připadá jako anachronismus. Za ty prachy se dá pořídit PC s ještě většími disky a extr. převodníkem CANOPUS a úspěšně takovou hračku nahradit.
Dále pochybuji o té kvalitě pálení. Sám jsme testoval DVD-R (Memorex 4x) nahraný na levnějším DMR (bez HDD - tuším 50) a výsledek nic moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Digitalni audio-in to nikdy mit nebude, stejne tak to nikdy nebude umet nahravat z digitalniho satelitu bez rekomprese.

Navic za ty penize to poskytuje jistou kvalitu obrazu a sluzeb, kterou PC nikdy nedosahne - PC si nedas do obyvaku, PC neni tak jednoduche na obsluhu a podobne. To, jestli skutecna hodnota zarizeni je 60.000, o tom by se dalo ale vazne pochybovat. (rozdil 10.000 v cene u pristroju lisicich se pouze v 80 a 160 GB hdd a podobne)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad vetsina filmu ve dvou vrstvach - tohle jsem nejak nepochopil - to jako ze dve vrstvy DVD jsou vyssi vyvojovy stupen jedne vrstvy ? Ono je v podstate jedno jak je to velke - DVD rekorder NENI zarizeni na piratske kopirovani DVD disku, ze. Je to nahrava videorekorderu a autorizacniho zarizeni - proste jako jednodussi videostrizna. A PC v zadnem pripade neni levnejsi - vzhledem k tomu, ze kazdych cca 1,5 roku je treba koupit uplne novy pocitac..........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký tichý barebone s dálkáčem a tichým chodem do obýváku s příslušnou výbavou a bude to umět i digital audio-in a dvouvrstvé pálení za mnohem míň peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitu obrazu a služeb ? cháá
A proč by si člověk nedal pc do obýváku ? Já ho tam mám. TV výstup, dvb-t a satelitní kartu, dvd vypalovačku, .... vyšlo to na mnohem míň peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prileju oleje do ohne diskusi:

- PC se nenauci ovladat duchodce, nebo nepocitacovy clovek, pro nej je DVD rekorder urcen predevsim
- PC bude mit vzdy problemy s kostrenim - STA a jine kabelove rozvody mivaji povetsinou nejen diky pritomnemu stejnosmernemu napajeni rozdil potencialu mezi kostrami el. rozvodu, nekdy az 100V a da se na tom rozsvitit i zarovka. Vysledek - brum ve zvuku i v obraze
- Ukazte mi TV kartu v PC, ktera bere na vstupu RGB
- Ukazte mi na PC kodek a program, u ktereho se muzu spolehnout na zaznam dlouhy 200 hodin a nezaskobrtne mi zvuk a nevypadne jediny snimek

mohl bych pokracovat dal a budu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nic proti, ale duchodce si snad nekoupi DVD rekorder s HDD za 60 litru, nebo jo ? Navic si myslim, ze by je sralo, ze to nema lokalizaci menu do cestiny ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tlamik:

Myslel jsem DVD rekorder obecne, ve srovnani s PCckem. Navic moji tchanove duchodci se domluvi anglicky, nemecky, italsky a rusky....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste ale nepochopili ze tento DVD rekorder neni urcen k plastovym bednickam od logitechu ale ke kvalitnim drevenym repro za cenu (treba za 30000 a vic Kc) a kvalitnimu AV receiveru v podobne cenove kategorii. A zadnylevny DVD prehravac nebo bezny PC se kvalitou zvukoveho vystupu  tomuto DVD ani nepriblizi. To jako byste srovnavali trabanta s BMW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu kvalitni aparaturu se primlouvam predevsim, bohuzel Kony nemel sanci to vyzkouset s tim co jsem testoval ja. Ale berte jeho recenzi jako technickou, dost se na tom vyradil a neni spatna!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby taky něco přidal: je trestuhodné, že za tyhle peníze není menu lokalizováno do češtiny (když to zvládají i stroje za 2000)! dost mě taky mrzí, že panasonic se pořád nějak nemá k podpoře DivX a na závěr ta cena!!! No to snad není ani možný zvlášť když to v americe může stát čtvrtinu! Moc by mě zajímalo jaký jsou ty poplatky o kterých se mluvilo v recenzi? No a srovnávat DVD rekordér a Pc taky není zrovna šťastné oboje je zaměřeno na trochu jinou cílovou skupinu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: Jak víš, že na stolním rekordéru nevypadne za 200 hodin ani jediný snímek? Ony mají nějakou statistiku? Já nahrávám na PC přes DV videokameru a za dvě hodiny mi v drtivé většině případů nevypadne ani jeden snímek a zvuk také nezaškobrtne. Ale někdy se stane, že jeden či dva snímky chybí (což rozeznám jen podle statistiky, protože při následném přehrávání není v mých silách rozeznat, kde chybí). A kvalita je vynikající, navíc v DV formátu, což je pro následné zpracování lepší, než MPEG2. DV formát si mohu pak zpracovat enkodérem do MPEG2 na co nejvyšší kvalitu, která zaplní přesně DVD. Mohu si přesně zpracovat i zvuk, který mám díky tomu ve wav (já vím, ono to už možná přes komprese většinou ve vysílacím řetězci stejně prošlo) - koncerty ukládám ve wav, filmy v DD a mohu si zvolit bitrate obrazu i zvuku přesně podle potřeby, a to ani nemluvím o autoringu...

Spíše by mě zajímalo, zda si mohu z tohoto rekordéru do PC zkopírovat přes ethernet to, co jsem si na něj v nejvyšší kvalitě nahrál. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
1) mluvil jsem o analogovem vstupu, u digi neni co resit (navic jak sam pises i u digi na PC vypadne snimek, to je desny ne?)
2) ne nejde to, tento rekorder ma bohuzel Ethernet skoro na nic. Jedina rozumna moznost vyuziti se ukazuje zasitovani vicero stejnych rekorderu, kdy si navzajem prehravaji data z harddisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: No já si myslím, že pokud vypadne snímek, je to nějakou chybou ve vysílání případně nějakým rušením v éteru. Ale neodpověděl jsi, kde bereš jistotu, že stolní rekordér nemá nikdy výpadek ani jednoho snímku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umi tento nebo nejaky jiny DVD stolni recorder rucne vytvorit kapitoly, ne je nasekat automaticky po 5 minutach apod. Chtel bych si nahrat napr. klipy z MTV v kuse napr 2 hodiny a pak u kazde zacinajici pisnicky si oznacit vytvoreni kapitoly, tak jako byly indexy u VHS recorderu. Zatim jsem nenarazil na nejaky DVD recorder co to umi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Angel: Bez problémů to zvládá např. JVC, a dost by mě překvapilo, kdyby to neuměly i stroje jiné (např. tento Pan.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Angel: Jasně jde vytvářet kapitoly přesně podle toho jak si nadefinuješ ty požadované začátky třeba těch skladeb.
 
Jinak jsem chtěl říct, že skutečně nejde srovnávat stolní zařízení těchto typů s PC (dík Mirečku). To, čím tady někteří argumentují, jako levnější atd. je možná pro pár nadšenců PC, kteří sem napíší. Ale uvědomte si, že spousta lidí dokonce lidí z vysokých škol co jsou na informatice nerozumí skládání PC a nedokázali by si to takhle vyladit PC jako to má třeba doma Mikrob nebo pár dalších nadšenců. Běžní lidé potřebují jednoduchost a to jim PC neumožní. Stačí, aby si každý vzpomněl na své okolí, a popřemýšlel nad tím jak dobře umí na PC dělat rodiče nebo člověk z jiného obrou.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<b>mirecek:</b> - PC se nenauci ovladat duchodce, nebo nepocitacovy clovek, pro nej je DVD rekorder urcen predevsim

Dovolím si polemizovat, moje PC zvládne tupá blondýna (s trochou nadsázky naše kočka Micka) - díky tomu, že se to (skoro) netváří jako PC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ptc (6. května 2005, 14:08) těmi dvěma vrstvami jsem myslel omezenou kapacitu záznamu v nejvyšší kvalitě na dvd. Proč za 1,5 roku? Za ty prachy je takový PC, který rozhodně morálně míň zastará než tento rekordér.

2 Likso (6. května 2005, 14:25), Já (6. května 2005, 14:34) 2 Mikrob (6. května 2005, 15:55) Moje řeč. Takový střih v mpeg2 to je fakt super:-))) Jinak by neškodil se dát nějaký článek o tom Mikrobově PC - to by mě dost zajímalo jak to má vychytané.

2 mirecek (6. května 2005, 14:59) myslím, že ovládat tento rekordér je problém i pro německého důchodce, který s ním může přijít daleko více do styku. Nemyslel jsme přes kartu v PC (takovou prasárnu ne), ale z TV, video tuneru do AD převodníku a fire do PC.

2 kromec (6. května 2005, 15:17)chceš tvrdit, že PC přes kvalitní zvukovou kartu připojený na ten samý AV zesilovač a repro na tom bude citelně huř. Jako hifista bych řekl, že o něco horší může být, ale obrazově si myslím, že ne. Prostě realtime převodníku do mpeg2 nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Hodnocení:
> ... lepší vybaveni (joal-dog na ovladači)

Tohle mě dostalo :-D tak si neodpustím reakci.
To kolečko s dolíkem na prst se ve skutečnosti jmenuje jog-dial...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mili ctenari, tato recenze neni o tom, zda je pro zaznam lepsi PC nebo DVD rekorder. Oboji ma sva pro i proti. Alespon trochu objektivne muze soudit pouze ten, kdo vyzkousel oboji. Pokud by byl zajem si takovy clanek precist, muzeme se ho pokusit udelat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 mirecek: Určitě by o takový článek zájem. Jednak nějaký návod na pc funkčně shodné se stolním rekordérem a pak na maximalisticky řešené pc (externí převodník, zachytáváním v max. kvalitě - ne realtime do mpeg2 jako to mají všechny stolní). Kdysi se takového článku dočkáme? Byli by jste na českém netu průkopníci. Teda kromě schématu na http://www.volny.cz/drkaufmann/DRK_R_EXT.HTM (využití kamery D8 jako ext. převodníku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ka-spel: Ano nemuzes srovnavat Zvuk. kartu za par tisic s kvalitnim HIFI prehravacem.ted nemyslim konkretne tento panasonic. Proc myslite ze vyrabeji HIFI DVD prehravace treba za desitky tisic, proc si je lide kupuji kdyz zdaleka nemaji tolik funkci jako kdejaky divx prehravac za par tisic. Jasne normalnimu cloveku je to jedno, tomu staci PC a 6 plastovych bednicekza a myslisi co nema doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 kromec: souhlas pokud jde o zvuk. Taky nemám doma mikrosystém all in, tak vím jaký vliv má třeba dělený zesák atd. O plastových bedýnkách k pc jsem nic neříkal. Pokud jde o obraz, tak se budu hádat. Prostě realtime do mpeg2 u žádného stolního nebude to pravé ořechové. Prostě nechápu, proč, když tam dají 400 GB disk, tak neumožní záznam ve full DV?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 kromec: Ještě k těm cenám top hifi. Není všechno zlato co se třpytí. Neříkám, že kousek za 50 tis. hraje špatně, ale kolikrát přístroj za polovic hraje stejně. Rozdíl v ceně částo bývá za pičovinky, design, pseudofunkce, značku, reklamu atd. Však to znáš NAD, Rotel x Sony, Panasonic - Technics.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clanek celkem asi obsahem vycerpavajici, ale kvalita fotek je totalne mizerna. Proboha naucte sve externisty pracovat s fotakem. CDR server je celkem slusny server a ne nejaka garaz !!!
Fotky zarizeni nasvicene bleskem fotaku, kde skoro nic neni videt, fotky obrazovek TV misto sejmuti screenu pres AV out/AV in primo z pocitace ci digitalni kamery.... proste desne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekny,,,,a kdy bude recenze na Benq xx40 a LiteON xx93 atd....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ka-spel: Tentom rekordér nemá několik užitečných věcí prostě proto, že výrobce je omezen předpisy různých organizací, střežících autorská práva. Byl by perfektní, kdyby umožňoval také:
- Zápis v DV formátu na HDD
- Přködování (ne v real-time) tohoto na DVD v maximální kvalitě
- Kopírování z HDD přes Ethernet do PC, případně disk v šuplíku a možnost číst disk v PC.
Pak by mi ani těch 60 klacků nevadilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mikrob: naprostý souhlas. Vidím, že si rozumíme. Ty trapná omezení možností digitálu mě taky štvou. Pochlubíš se někdy tvojí sestavou? Nebo nebyli by nějaké linky na návody jak na to? Hledal jsem, ale moc toho není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pupek: Az budou DVD-R DL média. Maji dorazit v pondeli. Sony DRU-800 tu uz mame. Benq udelame pozdeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážení diskutující, už běžte do prdele s těma hádkama, jestli je lepší DVDRekordér nebo PC. Každému jsou snad jasné výhody a nevýhody obou zařízení .... kdyby jste raději přidali něco konkrétnějšího k tomuto přístroji - jenomže ten nikdo z vás nemá, tak tady pindáte mimo téma ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem si přečetl článek. Odpoledne jsem si přístroj zašel koupit a dlouho do noci jsem si s ním hrál. Splnil přesně mé očekávání, které jsem z článku nabyl. Děkuji za výborný vyčerpávající popis se spoustou obrázků, bez kterých bych se pravděpodobně ještě dnes marně snažil najít, co si mám vlastně pořídit. Tento článek mě přesvědčil, že stojí zato si takovéto stránky nejenom číst ale i si je předplatit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Condor : Pokud chceš mít super fotky vlez si na nějakej fotografickej server a ne na CDR kde je dán požadavek na vyčerpávající recenzi co se týče hardware a ne na kvalitu fotek - naštěstí. Ale i tak jsou vcelku dobré i na poměrně špatném monitoru je vše čitelné. Možná sis měl předtím nasadit brýle, nž ses na ně začal koukat. Jak je vidět tady si mimo tebe nikdo nestěžuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotky nejsou tak důležité po kvalitativní stránce jako po obsahové. A to určitě v tomto případě splňují. Bejt Konym vůbec bych si ztoho nic nedělal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento přístroj mám odedneška taky doma a je fakt, že podle manuálu bych na něktré věci snad ani nepřišel - je děsnej. Recenze mě pomohla podstatně více. Jen škoda že ty nahrávky v MPEG4 formátu jsou skutečně tak strašně nekvalitní. Nedá se s tím ještě neco udělat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milan : Bohužel nedá, je to napevno. :( Použít se dají pouze ty dva nejlepší stupně komprese ale i tak to není nic moc (skutečně jen na ukázku). Stejně pokud si chceš něco nahrát, ukládej to do MPEG2. To je nejlepší řešení a DVD média stojí dnes par korun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ka-spel: Moje sestava není nic zvláštního. Nejdůležitější na ní je to, co v PC není: Mini-DV videokamera SONY TRV-60E jako převodník A/D. Do ní to jde (S-video a dvoukanálový zvuk) ze stereofonního videa použitého jako tuner, z ní to jde už rozhraním IEEE1394 do PC v DV formátu. PC je standardní: Mainboard ASUS P4P800 (s rozhraním IEE1394 a řadičem Promise SATA 150 TX on board), procesor P4/3GHz/1MB/800 MHz FSB, 1 GB RAM, Win XP Prof SP2, 6 ks HDD 180-250 GB, 7200 ot, 8 MB cache, z toho 4 ks SATA, VGA MAtrox Millennium P650 a několik DVD vypalovaček, které se často mění (kvůli testům). Nic jsem nijak zvlášť neladil, chodí to bez problémů.
Tady je výhoda i to, že pokud je vysílání duální, mohu si potom zvuk rozdělit a při autoringu udělat dvě audia (třeba nyní MASH).
Tato sestava skutečně tak v 9 případech z deseti neztratí ani snímek i při několikahodinovém záznamu. A když už ano, tak spíše nějakou poruchou jinde. K záznamu DV do PC a jednoduchému střihu stačí třeba Pinnacle Studio 9.
Ale vadí mi to, že je to takto složitě propojované,a nemohu jednoduše používat časovač jako u stolních přístrojů. Výsledky jsou asi lepší (mohu si vytvořit svoje menu, přesně rozpočítat bitrate zvuku i obrazu, vytvořit duální audio, převést širokoúhle vysílaný obraz do anamorfu (jako teď třeba DUNU - přitom se vlastně zbavím i loga TV stanice)), ale skutečně na úkor pracnosti, která zabere dost času, takže to může dělat jen ten, kdo to má jako koníčka (můj případ), nebo se tím živí. Proto mě mrzí, že třeba tento Panasonic neumožňuje záznam v DV či kopírování po síti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak chlapci,kdo z vás má 100 nebo 500H, že  to tak kritizuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mikrob (7. května 2005, 21:18): nějak tak to chci dělat. Samozřejmě, že budu mít mít míň disků i vypalovaček:-))) Jinak skoro stejná základní deska a kamera D8. Pokud jde o to časové spouštění a komfort, tak to jde použít nějaký soft třeba od intervideo atd. (tuším WinDVD Recorder 5 Platinum atd.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Mikrob aj.: Sorry za OT - neví někdo jak odblokovat TRV110E na průchozí převodník. Podle netu to jde jen odblokovat dv a av in, ale ne jako průchozí. Jedině používat s pauzou nebo av nahrávat na kazetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:

Takze na prevod z RGB analogu nic nemas, ze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pedro:
Omlouvam, se ty fotky jsou opravdu super a uzasne. Jsou kvalitni, profesionalni hodne 21 stoleti. :-))
Jinak skarede recenze jsou napriklad na www.dpreview.cz.
Ale co, spokojme se s malem a perzekujme ty co nemaji pozitivne-konstruktivni kritiku. Jak rika soudruh Grebenicek kdyz mavne svym ukazovackem "Odvedte toho primitiva"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:

Dale pises o prevodu pomeru obrazu, orezu loga stanice, volbe bitrate apod. To znamena, ze pri zpracovani cely stream jeste dale prepocitavas, takze nadale tratis uz tak silenou kvalitu danou primarne kompozitnim vstupem. Pokud napr. k tomuto Panasonicu pripojis pres RGB vystup z digitalniho satelitniho prijimace (nejlepe nejakeho slusnejsiho, Humax, Dreambox), pak uz to vubec nemuzes srovnavat s vysledkem toho preplacane reseni (ktere jak uz jsem uvedl ma na vstupu tak jako tak kompozit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: Já to přece musím převést z DV do MPEG2, takže to jednou přepočítat musím. A tam se to všechno dá udělat najednou, takže se to přepočítává jen jednou. A možná, že dvoucestný off-line přepočet je i přesto kvalitnější, než realtime, co používá tento Panasonic - je to dost pravděpodobné, zvláště u nižších průměrných bitrate.
Pokud argumentuješ digitálním vysíláním, o kterém vůbec nebyla doposud řeč, neboť tento Panasonic digitální tuner nemá, tak když už jsi s tím začal, zdá se mi zbytečné převádět digitální vysílání do analogového RGB a zase zpět, jak navrhuješ ty. To je zbytečně přeplácané řešení, abych použil tvoje výrazivo. Pokud ti jde o kvalitu, není lepší DVB-S či DVB-T karta v počítači, kde se to už přes analog nepřevádí?
A názor, že analogové pozemní vysílání je šíleně horší, než digitální příjem, který je už primárně do vysílání komprimován, a to leckdy velice nekvalitně (například UPC) svědčí o tom, že si k argumentaci vybíráš jen to, co se ti hodí. Když na velkém televizoru porovnáš kvalitní analogový příjem třeba ČT1 s ČT1 z CzechLinku, jsou i na CzechLinku znatelné kompresní artefakty, takže ona ta kvalita zase až tak výrazně lepší není (pravda, nyní je prý ještě omezen bitrate, ale je otázka, zda se to s nástupem ostrého vysílání změní). A slyšel jsem, že do enkodéru pro CzechLink jde analogový signál signál s omezením šířky na 5 MHz, kdežto do žižkovského analogového vysílače jde analog s plnou šířkou 6 MHz, což kvalitě digitálního vysílání bohužel nepřidá. A UPC ze satelitu je už kapitola sama pro sebe. To je hnus, a nezachrání tě ani kvalitní satelitní přijímač s výstupem RGB :-).
Moje řešení není přeplácané, protože obsahuje jen to, co musí. Je složité, ano, a vadí mi to, jenže žádný výrobce nenabídl zatím stolní přístroj, který by mi ve stejné kvalitě umožnil zpracovat si následně záznam tak, jak potřebuji. Jedině nepohodlným, leckdy na několikrát, kopírováním přes DVD a větší ztrátou kvality přepočtem MPEG2->MPEG2, než je DV->MPEG2.
Jo, a pořád jsi mi neodpověděl, jak seš si jist, že tenhle Panasonic neztratí za 200 hodin ani jeden snímek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s Mikrobem, Až pojede na plno multiplex bude jeho obrazová kvalita díky nízkému bitrate vůči plnému analogu hrozná. Raději se ho nechci dočkat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trosku of-topic, ale kde by se dal ysehnat recenze, porovnani nebo zebricek DVD rekorderu s HDD ? Neco jako ma mobilmania srovnani tri mobilu podle parametru apod. ? Zajima mne hlavne kategorie tak do 15 tisic ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tlamik: Třeba tady http://digitall.3web.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo, ale to je dost neaktualni, ale aspon ta tabulka parametru je snad uzitecna, dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
 
celou dobu hovorim o vynechani pocitace z teto cesty, pro uzivatele kteri si s nim nerozumi. Primy zachyt z DVB-S a DVB-T tuneru je navic podminen dalsim demultiplexem, kdy se netrati kvalita ale uzivatele v tom dale tapou.
Prevod muzu mit kolikachci urovnovy, ale kdyz mam na vstupu kodovani v PALu, vic z toho nevytahnu (co treba posuny barevnych informaci?!)
Kvalita Czech-Linku vuci analogovemu vysilani - ze je analogove vysilani lepsi? To je smesne! Rozlisovacka, prevod do PALu (a v tvem pripade i zpet!!!)
S vypadkem snimku jsem si zcela jist, ze k nemu nedochazi (minimalne ne tak casto, a to ani u analogovych vstupu). Rekorder neni zdrzovan stahovanim ruznych viru z internetu na pozadi a jinych zaludnych cinnosti spojenych s Windows.
Rozdil sirky pasma 5 nebo 6 MHz je mimo, protoze to se tyka A/D prevodu pro DVB-T. Czechlink jede z primarniho digitalu, tam se zadne takove omezeni neprovadi. Navic se podivej na datovy tok, ktery se bezne spickove dostava na dvojnasobek dovolene normy pro DVD, takze se stejne musi prepocitavat i u primarniho zaznamu.
Jednopruchodovy prevod je u tohoto Panasonicu, ale u novych Sony a Pioneeru uz treba ne, ti zvladaji i dvojity, s primarnim zaznamem na 15Mbps, viz kratka noticka o nich.
Zpatky ke 200 hodinam - tolik ty wokna se zaznamem bez totalniho drzkopadu opravdu nevydrzi. Vlastni zkusenost.
A nejvetsi argument nakonec - jak dlouho ti trva se vybabrat s 2 hodinovym filmem tebou popsanym zpusobem? 
Asi by tohle vsechno chtelo opravdu dat do clanku zda PC nebo DVD rekorder. ALe stejne z nej vyjde jednoznacny vysledek - oboji ma sve pro a proti a oboji se hodi na neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kony, Tlamik> omlovam se za neaktualnost tech stranek, pokusim se je v brzke nejak aktualizovat (pripadnou pomoc uvitam).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na celém tom je zoufalá cena, někde v diskuzi to již někdo vč. příkladů vzpomněl.Ve srovnání se srovnatelným Sony RDR-HX910, který má "jen" 250 GB HDD, ale podporuje s vyjímkou DVD-RAM všechny existující známé formáty a to vč. ZÁPISU a čtení DVD+R DL to je k pláči. Ten Soňák se totiž vejde do 25 tis. Kč (vč. DPH !), jediná jeho chyba je jen to, že ti všiváci ze Sony CZ neustále odkládají jeho uvedení na náš trh, v podstatě od zač. února, kdy stáhli předchozí model 900...A připlácet jednou tolik za jeden Ethernet port s pochybným využitím, nedotaženou a podivnou podporou MPEG4, pochybným zrychleným zápisem na DVD s omezenou kvalitou (na co ?, na "jednorázovky" ? na to mám přeci HDD !), a a oželetelnou podporou DVD-RAM ? Už jen to šílené zpoždění při startu 30 sec ! Recenzent nějak zapoměl vyzkoušet, zda-li to Timer předpokládá, a při naprogramovaném záznamu tak startuje s předstihem ? Pro letmý záznam při vypnutém stroji to je ale nepoužitelné...Leda to mít stále zapnuté - disk se točí, zahřívá atd...Umí tento Panasonic současně (v jedné chvíli) přepisovat záznam z HDD na DVD v plné kvalitě, zaznamenávat TV z tuneru na HDD, a samozřejmě současně umožnit sledování jiného nahraného pořadu z HDD ? Ani náhodou, to ale ten Sony za poloviční prachy umí.Panasonic ať se jde bodnout, když při takové zoufalé ceně nemá tento stroj DVB-T nebo DVB-C tuner, alespoň formou nějakého upgradu. Nevím co jejich evrop. zastoupení dělá, když v Německu je analog. vysílání už postupně vypínáno, a u nás v CZ je regulérní vysílání na spadnutí. Co s tím budu za cca 2 roky za tyhle peníze dělat, když pojede DVB-T, a nebo v kablovce pojede DVB-C (Karneval již testuje) ?A pro ty, kteří zde zpochybňují možnost něčeho takového mít v obýváku, bych chtěl připomenout věc, která se jmenuje MS Windows XP Media Center Ed. 2005 (od podzima i v CZ), jenž ve slušivém "obývákovém" case umí vše zde popsané (i třeba s několika vestavěným tunery jako je analog, DVB-S a DVB-T atd..) pracovat i s laickými důchodci (nebo naopak ? :-), a měl jsem ve Státech v ruce grafiku, která měla ke svému DVI výstupu redukci do klasických analogových komponentů YPbCr. Ale bylo to ve Státech, kde znají tyto komponenty, a ne evropské RGB na scartu.Howgh !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: vynechání počítače z této cesty je přece jasné. Je to možné, je to pro uživatele jednoduché a mají jednoduchá nenáročná DVD. Komu to vyhovuje, nechť to tak dělá. Já celou dobu píšu o tom, že mi vadí, že nemohu primární záznam provést na nějaký takovýto rekordér, protože propojení mé sestavy je složité a obsluha není jednoduchá. Já bych daleko raději udělal primární záznam na stolním rekordéru, (jako to dělám třeba s převody analogového audia na CD). Jenže pak si často chci DVD zpracovat na počítači - kvůli přesné velikosti, menu, více zvukovým stopám, titulkům, případně doplnění dalších věcí, a to mi výrobci neumožňují. Je například možné nahrát MASH dvojjazyčně, když se tak vysílá? Jednoduchý přenos prvotního záznamu do PC není. Pokud jsi toto z mých příspěvků nevyčetl, nevím...
Co se týče kvality analogového vysílání vůči digitálnímu - mohl bys mě ocitovat, kde píšu, že analogové vysílání je lepší? Já to ve svých příspěvcích nenašel. Pravda, měl jsem k porovnání CzechLink pouze v DVB-T, který má malý bitrate, takže kvalita nijak oslnivá, a ze satelitu jsem viděl UPC, které je hrůzné.
Na převod z RGB do digitálu nic nemám a ani si nic speciálně nehodlám pořizovat, protože to, co mi dá analogové RGB, je vždy na vstupu digitální a tedy se budu soustřeďovat na přímý digitální záznam tohoto signálu - například HDD satelitním přijímačem (jenže bych zase rád takový, kde je možný jednoduchý přenos tohoto primárního záznamu do PC). Do převodu do RGB analogu a zpět se mi nechce. Zdá se mi to jako zbytečná ztráta kvality.
Co se týče času, který mi zabere dvouhodinový film - to není zas tak jednoduché. Záleží, co vše s tím filmem dělám - zda si tam přidávám titulky či druhý zvuk a pod. A také je nutné rozlišovat, co je čas můj a co počítače. Takže asi tak: Záznam do DV formátu - to se děje samo, jen si rád hlídám začátek, abych nenahrával zbytečně balast. Střih - přesné určení začátku a konce, vystříhání reklam, přesné usazení na sebe v těchto místech, počáteční a koncová stmívačka - cca 30 minut. Renderování výsledného DV - cca 15 minut, dělá to PC. Nastavení enkodéru včetně výpočtu přesných bitrate - 5 minut. Enkódování do MPEG2 - cca 6-8 hodin, dělá se samo. Enkódování zvuku z PCM do DD: 10 minut. Pokud rozděluji dvoujazyčné vysílání na dva jazykové streamy, tak asi 30 minut.
Autoring (menu, nastavení kapitol, obsluha tlačítek...) cca 15-60 minut podle náročnosti (u koncertů spíše více, dělám i menu na písničky). Není to procházka růžovým sadem, já vím... Pkud k dvoujazyčnému filmu seženu třeba titulky na Internetu, trvá jejich úprava a doplnění třeba hodinu i více....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: Kurna, kde ja ty tabulky už viděl ... Že to není kradené, že ne? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin, nejspise jsi ji videl tu samou moji tabulku, ale mozna ve starsim provedeni a jinem umisteni.  
BTW vzpominam si ze se nekomu z cdr.cz libila, a psal jestli ji mozno na cdr.cz zverejnit ... (ja odepsal ze ano, ale zadne dalsi komunikace jsem se nedockal).
 
BTW2 par lidem jsem taky rozesilal zrojove xls tabulky, takze je mozne ze nekdo podobnou formu tabulek tez nekde vystavil, proti cemuz pochopitelne nic nemam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KptBorb> Rozdil je v tom ze E500H je lonsky model, ktery letos jiste bude mit nastupce. a 910 se jeste ani neprodava. Prosim srovnavej srovnatelne, vzdyt Sony jeste loni jeste nemela zadne HDD recordery.
Co se tyce DVB, Panasonic jiz nejakou dobu ma takove modely (bohuzel je prodava jen v japonsku), ostatne ostre spusteni DVB u nas rozhodne neni naspadnuti, a az se DVB vysilat bude stale to nebude masova zalezitos (mozna za 5 az 10 let) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan >
Ale ivane (nebo Ivane ?), ja samozrejme srovnavam srovnatelne :
- to ze se RDR-HX910 v Cesku zatim neprodava (cca pristi tyden !) jsem jasne ve svem prispevku sdelil, kdyby jsi lepe cetl, neopakoval by jsi to zde tak naivne
- srovnavam srovnatelne, oba stroje jsou vlajkove lodi obou vyrobcu, takze je na miste srovnavat to nejlepsi, co kdo nabizi, nevim co jineho by se melo tedy srovnavat
- to ze Sony nemela jeste loni zadne HDD rekordery je Tvuj osobni blabol, mel by jsi se lepe informovat, nez neco takoveho vehementne vypustis, Sony loni prodavala (a to velmi uspesne) modely RDR-HX900 a 1000 (oba s HDD), ktere byly prave letos v unoru ukonceny
- nejake japonske mutace jsou mimo misu, Japonci nemaji DVB-T, ale svuj proprietarni system (stejne jako Amici), a meli by se zajimat o to, co se deje v Evrope
- DVB je u nas samozrejme "na spadnuti", DVB-T jede pokusne jiz vice jak 2 roky, a nyni je to jiz jen legislativni otazka, osobne odhaduji tak na 1/2 az 3/4 roku regulerni spusteni, a rozhodne to bude "masova" zalezitost, a az bude analog zrusen (to je zavazek) to bude jedina moznost (cca 5 let ?), DVB-C mimochodem nastartoval v techto dnech zkusebne Karneval, s ostrym spustenim sluzby na tento podzim (!) - a to bude rozhodne masovka !(a jsem Kapitan Bobr, napaskviluj me prosim me aka...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KptBobr:  Tak zápis na DVD a nahrávání současně samozřejmě jde. Jak víš tak i video má svůj pohotovostní režim když ho naprogramuješ a pak se spustí rychle a je tomu i tady tak zhruba 2 sec, pokud máš nastaveno TIMER. Dál už jsme řekli že srovnání PC Woken, proti stolním nemá cenu, protože je to každé o něčem jiném co se týká obsluhy viz diskuze.
 
ivan  - Prosímtě napiš mě do mailu ať mam kontakt a můžeme s tím něco udělat.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kony :
A i přehrávání něčeho jiného nahraného současně s tím vším (přepis na DVD, záznam z TV na HDD) také jde ? A co se týká TIMERu, v recenzi byl zmínka o startu rekorderu v delce 30 sec (!), počítá s tím TIMER ? Tím rozumím, zda-li nastartuje rekorder těch 30 sec. dopředu, aby když přijde čas, začal přesně nahrávat ? To totiž u Panasoniců nešlo, a bylo to velmi kritizováno...A co se týká PC Woken, jen jsem připomenul, že to i s nimi jde udělat pro "lamy"...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nema HDMI, smutné ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas... reknete mi, existuje vubec nejakej normalni (tj ne za 50k :) recorder, co ma 5.1 vystup? Nepotrebuju s diskem, jen recorder, na kterym se da prehravat 5.1 na 5.1 bednach - snad to zni srozumitelne :o)
Muze mi nekdo poradit jakej?..:)
Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob
1) Reakce na: "
Co se týče kvality analogového vysílání vůči digitálnímu - mohl bys mě ocitovat, kde píšu, že analogové vysílání je lepší?"

Tak tady je ten citat:

"Když na velkém televizoru porovnáš kvalitní analogový příjem třeba ČT1 s ČT1 z CzechLinku, jsou i na CzechLinku znatelné kompresní artefakty,"

2) Pletes si pojmy s dojmy. Czechlink neni vysilani DVB-T, to provozuje CDG a CRA, drive i CTC. Czechlink je DVB-S paket na 28,2E Astra2, resp. 28,5E Eurobird1, 12607MHz, 27,5ksym, FEC3/4,HP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KPTBOBR:

Nikoliv, zaznam opravdu startuje nekolik sekund (zalezi na mediu, jeho zaplneni, poctu session, zapisove rychlosti)... Takze lze opravdu prijit o 30 sekund zaznamu, timer s tim nepocita. Ale od toho je tam preci harddisk!
Resi to az nova rada, ktera nejakych par minut predtim, nez by mohl prijit ocekavany VPS signal ci manualni casovy zacatek, pripravi mechaniku (nacte medium) vcas, a i tech par prvnich sekund navic naleje do cache enkoderu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste Mikrob: Takze vysledne DVD ti trva 6-8 hodin enkodovani plus nejaka hodina manualni prace, plus 2 hodiny zaznamu. Dohromady 10-11 hodin. Na DVD rekorderu to mam bez prepoctu, 2 hodiny zaznamu, 5 minut rucni prace s uzaviranim disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek:
Máš pravdu, já si pod pojmem CzechLink představoval celou cestu digitálu ze studia do TV přes satelit. A on se Czechlink už dokonce ani nevyužívá pro distribuci k vysílačům (snad jen jako záloha) a jede se na ATM, takže s pozemním DVB-T CzechLink opravdu nemá nic společného, ani jako zdroj.
To, co jsi ocitoval, jsi zřejmě nedočetl...
A co se týče úspory času při zpracování DVD, je to samozřejmé, o tom žádná. 5 minut proti dvěma hodinám a navíc ještě enkódování. A také je tam starost o údržbu místa na diskách a vůbec. A zapojení je složité, musí se zapínat tři zařízení a propojovat je...
Ale připadá mi, že naši debatu rozmělňujeme na nepodstatnostech. Celý smysl toho, o čem se snažím psát, je, že bych opravdu chtěl udělat prvotní záznam na rekordéru a některá DVD si dokončit na PC, protože rekordér spoustu věcí, které DVD může mít, neumí. Stačilo by třeba jednoduché kopírování zaznamenaného pořadu přes síť, když už ji má. A to mi výrobci neumožní, takže jsem nucen, ač nerad, nahrávat takhle složitým spojením. Je to ostuda těch výrobců, že nejsou schopni nabídnout něco, co by to umožnilo a vlastně by jen využilo toho, co v mašině už je. A oni to spíš záměrně neumožňují.
Pokud bych totiž bral DVD jako kvalitnější náhražku VHS s příjemnější obsluhou, byl bych s takovýmto stolním rekordérem určitě spokojen, tedy až na tu cenu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KaptBobr:
-ano, 910 se v cesku neprodava E500 uz delsi dobu ano, E500 existuje temer rok. Presneji E500 a HX1000 a HX900 prisly ve stejnem Q, HX910 je o generaci novejsi, a nemuzes ho srovnavat se starou E500.  Pokud chces srovnavat pak pripadne muzes s levnou EH50.
-Sony jeste pred rokem nemela HDD rekorder, HX900 a HX1000 je na trhu mene nez jeden rok(omlouvam se ze jsem to prvne trochu nejasne formuloval). (pro srovnani Panasonic prodava HDD rekordery 4 roky).
-Ano japonci nemaji DVB-T, nicmene E200 existuje i v provedeni s digitalnim sat. tunerem (to jak se ten system jmenuje ted zjistovat neminim).
-DVB-T neni technicky problem zacit ostre vysilat ihned(bylo by to dokonce levnejsi), je to ciste  legislativni zalezitos, a nasi slavni zakonodarci to odhaduji tak na dva roky, cemuz ovsem ne kazdy musi verit (spise se to jeste protahne), vypnuti analogoveho vysilani se predpoklada asi 8 let po zahajeni DVB-T, tedy asi za 10 let (nicmene to neznamena ze pak stare analogove pristroje nepujdou pouzit, jen budes muset si za par korun koupit settopbox).
-Karneval k nam do baraku nevede, stejne jako drtive vetsine populace CR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

po dlouhe době sem neco píšu,co tady řešíte nahraju film na RW strčím do pocítače vystříhám reklamy udělám autoring a menu ,chaptery a hotovo asi za hodinu po skončení filmu na + nebo-DVD R co řešíte žádnej hdd recorder stejne neumí delat menu ani stříhat přesně po snímku reklamy.
zlom lejzr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KaptBobr: >DVB je u nas samozrejme "na spadnuti ... osobne odhaduji na 1/2 az 3/4 roku regulerni spusteni"<  to fakt myslíš VÁŽNĚ? 
 
Uvědom si, že s legislativou u DVB-T to není jak s manažerskými platy (kdy byl zájem to protlačit ke dni D a tak se zákon schválil snad za 30 h), ale přesně naopak = na blokaci legislativy zde mají zájem snad úplně všichni vlivní/zainteresovaní.  Když k tomu ještě přidám prázdniny (do kterých se nic nerozhodne) + nadcházející volby (po nichž jde veškerá legislativa ležící v parlamentu do koše), vychází mi, že i 2 roky budou na přípravu zákonů a dělení kompetencí v DVB ještě dost optimistický odhad  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 JM: Přesně tak. A až se to u nás konečně zavede, tak ve světě už budou přecházet na něco kvalitativně podstatně lepšího. A tak to bude pořád dokola.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pierrepetr: já to mám ještě jednodušší, reklamy si vystříhám na rekordéru (tak jak potřebuju, na Iframe přesně) a film si uložím do DivX 5.2. Anebo si to z rekordéru natáhnu přes ethernet do PC a udělám to v PC. A nemusím to pálit na RW :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KptBobr
Měl jsem pocit že jsem ti napsal už předtim přesně na co se ptáš a mireček ti to napsal znova. Ale na potřetí. Pokud se nastavi TIMER startuje to tak že skutečně nepromeškáš začatek. To jedině pokud by sis to zapínal sám na poslední chvíli a přístroj byl vypnutý, tam to trvá. A ano i ten záznam a současné přehrávaní jde normálně. No s těma Woknama nevím nevím pořád znám spoustu lidí co PC celkem ovládají ale tohle jim pořád nejde... :)
 
slahounek
Třeba Toshiba RS-TX20.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem si tohoto cenového mastodonta také v naději, že budu moci přenášet na SD kartě MPEG-4 video z Pentax Optio MX4. Fotky z Pentaxu na E500 zobrazím, ale adresář MPEG-4 je prázdný. Na počítači MPEG-4 zobrazím pomocí Quick Time Playeru (verze 6), ale na E500 nemám nic. Poradí mi někdo prosím?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.