Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic DMR-E95H (stolní DVD-R/-RAM rekordér s harddiskem)

Vám by nepřipadalo divné nahrávat si záznam vysílání z analogového FM rádia na CD? A nepřijde vám divné nahrávat si na DVD analogový PAL?
A co budu s tímhle zařízením dělat, až přijde DVB-T?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Než do ČR přijde DVB-T a rozšíří se víc než jen první multiplex (nemluvím o současném exp. vysílání, ale o budoucím vysílání "ostrém"), bude už mít tento HDD rekordér dávno odpracovanou podstatnou část své fyzické životnosti, a v klidu proto doslouží někde v ložnici nebo dětském pokoji...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

DVB-x je presne to, na co u dvd rekorderu cekam, chtel jsem presne tento Panasonic kupovat, ale pak jsem si to rozmyslel a rekl jsem si ze zatim vystacim s videem a pro nahravani na dvd s kompem, u tv se to da prezit, ale u rekorderu si myslim to bude problem, hlavne pri programovani nahravani z ruznych stanic, prakticky nemozne

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

moc pekne.
Jednu otazku od cloveka stolni rekordery moc neznajiciho: Chovaji se DVD-RAM s a bez cartridge (Evzene sorry ze stejne budu pouzivat tohle slovo) stejne, nebo je v tom rozdil ? Ma DVD-RAM bez cartridge jen polovicni rychlost ?
Jinak v recenzi se mohla otestovat kvalita zapisu na jeden original DVD-R Panasonic a u nekterejch obrazku by to chtelo po kliknuti zvetseninu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen doplnim ze zpusob kopirovani z HDD na DVD u starsich modelu Panasiniku rozhodne neni necnosti, ale naopak vyhodou.
Zpusob kdy film nahraji v nejvyssi kvalite (XP) na HDD, nasledne sestriham, a pak (byt za cenu jednoho prekodovani) plne vyplnim DVD-R disk, je jednak pohodlnejsi a vetsinou da i kvalitnejsi vysledek nez zpusob druhy. Tj. Pokusit se odhadnout a nastavit potrebny datovy tok rovnou pri nahravani na HDD, a nasledne sestrihat a bezztratove nahrat na na DVD-R (s tim ze kdyz se s velikosti netrefim bud bude cast -R disku nevyuzita, nebo budu muset prekodovavat ale z horsi kvality). Puvodni zpusob (tedy nahravani v XP, a nasledne prekodovani na miru) je tez vhodnejsi pri prenosu do PC.
To ze nove Panasoniky pridavaji moznost bezztratoveho prenosu, a tedy davaji moznost volby, je samozrejme plus, ovsem puvodni princip z HS2 rozhodne nelze oznacit za necnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedelak: Ne, nic takoveho. Je to proste jen oblecene medium do krabicky. Zalezi na fyzickych vlastnostech media. Navic lze medium z cartridge vyjmout, pouzivat bez ni, nebo naopak jine do te prazdne strcit.

Ivan: Ano, on to Panasonic tak myslel, kvuli tomu postrihani a ulozeni na DVD-R. Ale ta zrata je fakt citelna. Kdyz jsem takovy rekorder mival, radeji jsem to vsecko cpal na RAM-ky, pak Albumem vykopiroval na PC a dodelal to na nem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ron Jeremy: Pak si k nemu pripojis DVB-T tuner, stejne jako to mam ted ja. Ovsem na stavajici situaci (kdy je snad do DVB-T pousten zdigitalizovany analogovy signal - jaka to paralela k DMR-HS2) se da pohlizet spis tak, ze je lepsi poladit antenu, pokud to jde a prijimat analog, nebo si dat CzechLink, jak jsem to nakonec vsechno vyresil (Dream7000 + Czechlink + RGB vystup).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: to je sice hezky, ze k nemu pripojim dvb-x tuner, jenze to mi neresi problem, kdy si treba budu chtit nastavit nahravani na tyden dopredu a s tim, ze jednou tuhle stanici jindy jinou, to si pak naprogramuju i dvb-x tuner, aby to ve stejne casy prepinal na ty ktere kanaly??? asi blbost, ze!? proste myslim, ze nemit prislusny tuner primo v rekorderu, at uz jde o dvd, hdd nebo vhs nebo jakykoliv jiny je dost podstatny problem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Parádní recenze, kéž budou pokračovat i v budoucnu. Fakt pěkný. Čekám na ty nový panasonic, co letos vylezou, tak by mě taková recenze moc pomohla při rozhodování.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jirass: Budou ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem cenu nekde tesne pod 15 tis. s DPH, ale ta skutecna me tedy dorazila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirass:
Nekdy pristi tyden by se mela vyskytnout recenze na novy DMR-EH50.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

honzac: Samozrejme mas pravdu, jen jsem se snazil rict, ze to mam vyreseno takhle. No nic, ceka nas jeste recenze Pioneeru DVR720 a 920. Treba ta 920ka to ma vyreseno tak (podobne jako me sice luxusni, ale dne s jiz dost out S-VHS JVC 9700) ze ma infravystup pro ovladani pomerne siroke rady DVB-? prijimacu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja skorej uvazujem o nejakej mini itx doske + sat karta (tv. karta) + velky disk + mala bedna s tichym zdrojom + linux. Bol by to mediacenter + server na vsetko a myslim ze by bol lacnejsi ako tento panasonic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K DVB-T: No paráda, je vyřešeno! Naprogramuješ si tenhle rekordér, synchronně s ním naprogramuješ JVC9700, dáš do něj 300ku kazetu a rychlost EP, aby ti případně vydrželo nahrávání na až 15 hodin, kvalita je lhostejná, protože záznam z JVC nevyužiješ, pouze ti to video bude přes infra přepínat vhodný přídavný DVB-T tuner, připojený ovšem k Panasoniku... Kdyby výrobce dal digitální tuner přímo do přístroje, tak by to bylo příliš nudný, ne? Kdo by to potom řešil takhle pěkně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,, tento testovanej kus mel jakeho vyrobce? (Made ni ....?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky autorovi za tuto recenzi. Líbila moc, jen tak dále. Jen bych v pasáži o hudebních kvalitách trochu řekněme zestručnil. A shrnul do tabulky.:o)) Už to bylo na hranici křišťálových výšek a hloubek s fialovými puntíky,... . Nic ve zlým.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JirkaF: S tim co rikas jsem si dost lamal hlavu, jestli to audio takhle rozebirat. Ale ona je to docela legrace, ty poslechove testy. To bys neveril, jak najednou clovek prestava verit svym usim a ze nepozna pristroje o kterych by se dusoval ze je pozna. Navic, nekolikrat v recenzi pisu, ze je treba podivat se na to tak, ze by to mohlo nahradit DVD player. No, a kdyz uz to ma DVD-Audio, tak si to poslechneme poradne. A pres progressive komponent se na to podivame. Navic v pripade chystane recenze Pioneera920ky se tomu audio testu neubranime. Zatim to vypada ze to hraje natolik dobre CDcka, ze to povysim nad uroven toho Sony SACD (pro prehravku CD samozrejme). Tak asi proto. Dik za pochvalu :-)

Masochista: Mas samozrejme pravdu, vsichni si urcite oddechneme, az tu budou DVB-T tunery v rekorderech. Ja prvni. Zatim se recenzuje co se vyrobi, ani ve svete jich mnoho neni. A na to testovaci vysilani u nas se neda moc koukat. Az se do toho pusti realny digital, asi konecne zahodim CzechLink, ale do te doby.... DVB-S nebo Analog. DVB-T jedine kvuli tomu ze mam zaduchovanou Novu.
Musi se tu u kazdeho rekorderu rozebirat DVB-T :-)))?

TichoCZ: Rekl bych ze Slovakia. Nebo ne?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za výbornou recenzi, pro mne právě skoro dokonalé popisování při hodnocení audia (vím o jakých záznamech je řeč, sám je ale všechny bohužel nevlastním). Dík.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: k tomu otestovani originalniho DVD-R Panasonic. Jako by se stalo. To jsou totiz TY 4x, zcela stejna media jako ten testovany Verbatim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co si mám myslet o informaci, že nezvládá přehrát DVD+R DL. Jsem šťastný majitel předchůdce 95-ky (DMR E100H) a s DVD+R DL Verbatim si poradí lépe, než DVD S47. Ten se mi na S47 zastavoval na layer breaku, E100H to vzal plynule..... nebyla spíš vada na straně média???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jankal: Nebyla to chyba media. Je to firmware od firmware. Spis tedy jakasi fimwarova nahoda, jak se to povede. Jako priklad mohu uvest stavajici radu DVD prehravacu Pioneer: 2750-hraje 370-nehraje 470-hraje 575-hraje 668-nehraje 868-nehraje. Proste desny.

Informace, ze do DMR-E100 prehraje, je pro mne velice cenna. Mohu pozadat o typ media a booktype?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a dalsi. Ted porovnavam Pioneera 920ku a 720ku. Totozne mechaniky uvnitr (107XA). 920ka to prehraje jak malinu. 720ka - "Disc cannot be used". Tataz media, tytez mechaniky, jine stroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych zatím jedna z nejlepších recenzí co jsem tu četl. A pitvání audia chválím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohus: A jejda, tak pri formatovani textu vypadl jeste cely seznam DVD-Video nahravek, pozadam Martina aby to tam doplnil. Ale jinak to naformatoval moc hezky ne? Pochvalte i jeho :-) zaslouzi si to.
Takze:

LPCM na DVD-Video

Poslouchalo se:
Eagles: The Hell Freezes Over (DDD, LPCM stopa, Image Entertainment, 1999)
W. A. Mozart: Kouzelná flétna (DDD, LPCM 48kHz/16bit, James Levine, Metropolitan Opera and Chorus, Deutsche Gramophone 1992/2000)
Na přístrojích:
Panasonic DMR-E95, Pioneer DV668 (Sony XB940 není DVD přehrávač)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mal by som jednu otazku k prezeraniu JPEG obrazkov. Mal som tento rekorder minuly mesiac na par hodin doma, ale dost ma sklamala prave tato jeho funkcia. JPEG obrazky mi isli prezerat iba v pripade, ked boli na CDcku napalene s takou adresarovou strukturou, aku vytvara priamo digitalny fotak; CDcka s fotografiami, ktore mam doma ponapalovane sposobom, kde nazvom adresara je rok a mesiac a v nom su ulozene ocislovane zabery, vobec nenacital...  Je to bezna "funkcia" tychto rekorderov?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek:
Ty si me nepochopil. Ja vim moc dobre co je DVD-RAM, vzdyt se ho tady porad zastavam a jsme z tech, co ho povazujou za nejlepsi (nejspolehlivejsi a nejpraktictejsi) DVD medium.
Ale mechaniky zapisujici na hole medium zapisujou polovicni rychlosti (1,5x na 3x disk) kvuli verifikaci. Po vylomeni zobacku nutnych po vyndani DVD-RAM z pouzdra pry polovicni rychlosti automaticky PC mechaniky zapisujou i na medium vracene do pouzdra. Alespon se to tak pise na webu Panasonicu.Panasonic nevlastnim (mam jen LF-D100 na 2.6GB) a tak neoverim, ze verifikace jde softwarove vypnout.
Proto me zajima jestli stolni panasonic zapisuje na medium v pouzdru 3x speedem a na medium bez pouzdra jen 1,5x a nebo jestli mu je to jedno. A jestli to ma treba vliv pri Timeslipu, kdy musi najednou cist i zapisovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedelak: zapis probiha ve vsech konkretnich stolnich rekorderech Panasonic realnou 2x a 3x rychlosti, lhostejno zda je v cartridgi nebo ne. Nikdy jsem to nevidel rozlisovat podle cartridge.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jeste doplnim, ze mam prehravac Panasonic DVD-S75E-K a ten DVD+R podle manualu vylozene nema prehrat. Ve skutecnosti plus R i plus RW prehraje vzdy.
Dokonce i DVD+R DL s booktype DVD-ROM hraje OK. Jen pri prehravani DVD+R DL s booktypem DL se zasekne na lajerbrejku, ale to se mu da odpustit, kdyz v dobe vzniku takova media ani neexistovala.
Navic S75ka ma sestikanalovy DVD-Audio, ale to je mi jedno, protoze zadna pro zajimava hudba na nem nevychazi a uz vidim recenzi DVD-Audio vyberu z festivalu Brutal Assault nebo AFOD a hlasky jako: "skreky Lorda Morbivoda jsou ted desivejsi, Dasha i na nahravce konecne jeci jako by ji za bobra tahali a crust/grind ma je ted jasnejsi a citelnejsi bici"
No nic. Jen, ze uz S75 umela castecne cist DL a byla takova snad lepsi nez S47 a byla by skoda, kdyby novejsi prehravace a rekordery mely problemy.
 
Mimochodem nema nekdo servisni disk nebo servisni dalkovej ovladac pro Panasoniky ???
 

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

I v XP rezimu by stacilo zapsat v online rezimu (jindy ani neni mozne timeslip vyuzit) 1 medium za 60 minut. Zapis by tedy bez timeslipu mohl byt 1x (ale je 2x az 3x podle media). Staci se to tedy pro timeslip i cist i na 2x mediich (ale to je hlavne dusledek velkeho bufferu, predstav si jak to na te RAMce zurive seekuje).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedelak: S temi prehravaci uz jsi se dostal velmi daleko od predmetu diskuse k tomuto clanku. Kdyz uz jsi to ale nacnul, musim bohuzel konstatovat, a uz jsem na to upozornoval v jine diskusi, ze napr. S35ka mi s DLky libovolneho booktype nejede, ani ta media nenacte. Ono se totiz zapomina i na to, jakym zpusobem to DLko vznikne, s ohledem na puvodni polohu layerbreaku na zdroji. Bude napr. rozdil u kopie media 1:1 pred decrypter, jinak se bude chovat disk zapsany v Nerovi, uplne jinak se bude chovat vysledek ze Shrinku (kde se narovnaji delky 1GB VOB souboru a layerbreak vyjde jinam). Nejlepe se chovaji disky, kde layerbreak vyjde vicemene nahodne (treba ve Shrinku za sebe nahazene tituly v rezimu Re-Author), ty totiz, vcetne layerbreaku, prehraje i jinak netecny Pioneer DVD-668A, a v tom pripade mu kupodivu vubec nezalezi na booktype.
Dalsi pripominky, NETYKAJICI se DMR-E95H ale jinych pristroju by uz snad radeji mely byt v jinych diskusich.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Předem musím pochválit recenzenta za velice kvalitní a podrobnou recenzi.
Tento typ rekordéru jsem si na přelomu roku pořídil domů a po několika dnech jsem poznal že to byla investice namířená správným směrem. Ten kdo ho (nebo nějaký jiný HDD rekordér) nemá, nemůže ani vzdáleně ocenit přednosti tohoto přístroje a této technologie vůbec. V mé domácnosti nahradil obstarožní Stereo Hi-Fi videorekordér Panasonic, který ve své době stál totéž co dnes DMR-E95H. Přednosti verze DVD rekordéru s integrovaným HDD jsou nesporné. Veškeré pořady nahrávané z TV, mám v SP režimu a s průběžným odmazáváním/vypalováním shlédnutých pořadů, se nám ještě nepodařilo vyčerpat kapacitu 65h. Velmi oceňuji možnost přímého nahrávání z DV vstupu (byla to jedna z vlastností, proč právě tento model). Když jsem si před 5ti lety koupil digitální kameru, zakoupil jsem si k ní i doporučenou videostřižnu - kartu do PC. Dostat obsah DV kazetky do (tehdy) SVCD byla příšerná práce a zabrala celý víkend (nejsem profesionál, trvá mi to holt dlouho, no :-) ). Takže jsem po několika víkendech začal dokupovat DV kazetky a ty se mi hromadily v šuplíku se záznamy. Před dvěma lety jsem přestal točit úplně. Dnes si kameru připojím DV kablíkem k 95ce, nastavím "Direct DV Recording" a po 60ti minutách (kdy se mohu pohodlně věnovat něčemu jinému) je kazetka na HDD. Pak jen pomocí dálkového ovladače během půlhoďky vystříhám nechtěné záběry a celý "zbytek" vysmahnu na DVD-R. Prostě paráda. Nemohu jinak, než pochválit tento výrobek a s doporučit ho všem zájemcům o DVD rekordér.
 
Ještě bych měl jednu prosbičku. Některé pořady bych si chtěl převést do DivX. Nahrál jsem si je proto z HDD na DVD-RAM a řešil problém jak dostat záznam z RAM do PC. Na radu čtenáře CDR serveru, zkusil jsem NVE, ale ten mi při pokusu o načtení DVD-RAM ohlásí, že "DVD is Copy Protected" a odchod. Nevím proč a nevím co s tím. Poradíte někdo? Ten druhý soft od Panasonicu jsem nikde nesehal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nedelak: mam disk Panasonic Firmware 2004/2005.iso - asi 120MB. Pomohlo mi to u S35 opravit prehravani NTSC DVD, aby se na televizi nezaskubaval obraz. Mel jsem stazenej i nejakej 4GB Panasonic, ale ten byl v rozsypanym caji, tak jsem ho smaznul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Falco: Je to opravdu tak. Kdo nezkusil DVD rekorder s HDD, neuveri. Pak by se totiz nemohly tak hojne vyskytovat nazory jako "K cemu je dobry takovy pristroj, kdyz mam v PC TV kartu a authoringovy SW apod."
DVD-MovieAlbumSe od Panasonicu je software k retailovym mechanikam,velmi obtizne se shaneji,protoze je z duvodu ceny nikdo moc neprodava.Vyzkousej Tespo,nebo nekoho kdo by prodaval starou LF-D521(ale davalo se to i k novejsim RETAILOVYM - asi i v novejsich verzich). Ja k ni ten software samozrejme mam. Na druhou stranu musim rict, ze jsem i v NVE nemel nikdy problemy s importem zaznamu z RAMek. Ale komfort je nekde uplne jinde, specialni soft MovieAlbum je proste nekde uplne jinde. No, taky je to ale jednoucelovy soft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic na svem webu neposkytuje zdaleka tolik co Philips. Krome DMR-E95H mam i plusovou sedmdesatku od Philipse, ktery po zaregistrovani nabizi stahovani FW. Ten potom zkopiruji na CD-RW (asi 40 MB) a dam "spolknout" mechanice. 10 minut si chrochta, pise na displeji nesmysly a pak napise: Take your disc. A Philips je dal ta nejnadupanejsi masina. Vedle toho Panasonic tezce zaostava, prestoze je asi 4,5x drazsi. Dale mam k Panasonicu vyhrady se ctenim SD karet (jine nemam). Tam je podle me naprosto nepouzitelny. Strom HP-ckovych fotaku je mu naprosto neznamy a jeho obsah je pro nej spanelska vesnice. Uplna hovadina je potom DVD-RAM format. Mam dve originalni media, pricemz po vlozeni jednoho z nich se masina zacne neustale restartovat (asi 20x) a pak napise ze chce preformatovat. Nasleduje oznameni, ze se formatovani nezdarilo a vyhodi disk. Kdyz ho vlozim do PC DVD-RAM mechaniky a preformatuji tam, je situace stejna. Aspon, ze zakladni funkce funguji. A dojem rozpacity. Pristroj radeji nikomu nedoporucuji (snad jen kdyby byl o polovinu levnejsi a bez nefunkcnich udelatek).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jouda:
1)A jeje, uz je to tu. DVD-RAM prot DVD+RW. Tomu jsem se chtel vyhnout.
Nech prosimte na kazdem, aby si udelal svuj nazor, ktery editovaci format je pro nej lepsi.
2)To medium DVD-RAM bude asi vadne - poskrabane nebo otlapane. Proc ho proste nevyhodis a soudis podle nej cely DVD-RAM format? Take mohu poskrabat DVD+RW, a tvrdit pak, ze je cely pluskovy format k nicemu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pockej pockej ted ctu o tom 4,5x drazsi. Philips ma opravdu DVD rekorder se 160GB harddiskem za 5550 Kč, vč. DPH?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mireckovi: Philips je samozrejme bez HDD. Je to zakladni model DVR-70, a na rozdil od drazsiho Panasonicu snadno upgradovatelny. Funguje podle hesla v jednoduchosti je sila a odpovida dle meho nazoru pomeru cena-vykon. Pokud jde o to medium, to je v zaruce (nebudu ho tedy vyhazovat). A ten problem nastal hned po jeho vybaleni. Na pocitaci bezi bezvadne a da se nej nahravat i jej formatovat. Jenom ten format z pocitace je necitelny na stolnim pristroji. Zajimave je, ze stolni pristroj na necitelny format upozorni a navrhne preformatovani. Sam pak ale totalne zkolabuje. Na pocitaci (nejnovejsi DVD-RAM LG mechanika) ovsem medium funguje bez problemu dal. U druheho disku jsem jej radeji mimo Panasonic nezkousel, abych nedopadl stejne. CHCI NOVY FIRMWARE PRO DMR-E95H ! U Philipsu zadny problem, kde ho ma ale na webu Panasonic?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Philips 70 a 75ka ma doporucenou cenu kolem 10.000. Stejne jako bezhardiskove modely Panasonicu. Cili cena zcela shodna, nikoliv 4,5x nizsi.
Pokud jsi se skutecne nechytl, k cemu muze byt HDD v rekorderu dobry, neni to chyba Panasonicu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jouda: ma Philips 70 160GB HDD? , ma firewire?, umi zobrazovat fotky z SD karet?, umi timeslip? umi nelinearni editaci?, ...., na kvalitu nahravky a reprodukce se radeji ptat nebudu ... v cem je tvoje Philips 70 "nadupanejsi" nez E95???
To ze E95 nenacte nejaky nestandardni strom z noname digitalniho fotoaparatu, neni prece vina Panasoniku, zkus fw upgrade na tvuj DF.
Jak se da tvoje 70 upgradovat, muzes snad doplnit HDD??? je rozdil mezi upgradem, a opravou chybneho fw.
Pokud se ti zda funkce E95 chybna (coz podle toho co popisujes je to spise chyba media - to ze lze naformatovat v LG nic neznamena (DVD-RAM se neformatuje fyzicky)) obrat se na servis Panasoniku (ktery patri k tem lepsim) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jouda - DVD-RAM aby bral stolní rekordér, musí být naformátováno na UDF 2.0. Starší modely Panasonicu měly ještě to omezení, že DVD-RAM musel být naformátován na PC vypalovačce pomocí DVD-RAM driverů. Formát z INCD vadil, protože měl na kraji malou session s povídáním a driverem pro systémy, které neznají UDF (Win95 a 98, NT 4.0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedelak: Mam doma Panasonic 9573-C a je mu uplne jedno, ci je DVD-RAM disk v puzdre alebo nie, stale verifikuje (a nejde to nijako vypnut).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Super recenze, diky autore.
O tomto modelu jsme doma uvazovali uz o vanocich (dosluhuje nam VHS Panasonic, ktery v te dobe stal podobnou cenu), ale to ze nemame kvalitni analog prijem, Czechlink nema Novu a DVB-T to v sobe nema (nekupujeme takove veci na rok/dva) a i vsemozne kravinky jsou docela slozite (obsluhu by provadela mamka, ktera dodnes nezvlada to VHS), tak jsme se rozhodli pockat na modely s DVDDL podporou (zapisu) a DVB tunerem.

2autor: nebyla by moznost udelat kratne testovaci nahravky v ruznych kvalitach ? Zajima by me rozdil mezi XP a SP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr:

1)dik
2)Ta moznost by byla, ale kam to ulozis a jak to stahnes a kde k tomu sezenes copyright.

Subjektivne to rozdil je, ale ne tak hrozny. Daleko vetsi vliv (v rozdilu mez XP a SP) ma ale kvalita zdroje signalu. Doporucuji nejradeji DVB-S nebo kvalitni analog. Rozhodne ne dvb-t v tom stavu, v jakem je u nas nyni

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za vsechny dobre minene rady s problemy DVD Panasonic. Pepann ma naprostou pravdu. Postup, ktery navrhuje jsem vyzkousel jiz drive, ale bohuzel bez efektu. Na potize, ktere popisuji nemam momentalne zadne vysvetleni, a tak je ani dale neresim. Zajimave by mozna bylo, kdyby se do diskuse pridal se svymi opravarskymi speky nekdo z autorizovaneho servisu. Napriklad jake opravy se u tohoto modelu nejcasteji provadeji  a jakymi detskymi nemocemi trpi. To ze tam objektivni problemy jsou vim i ze starsiho clanku S+V. V diskusi byla dale rada, abych zkontroloval svuj "noname fotak". Jeste stesti, ze oba panove (Hewlett i Packard) se k tomu nemohou vyjadrit, jinak by se nejspis urazili, kdyz tak dlouho budovali jmeno sve firmy. Zkusim na ctecce na pocitaci udelat adresarovy strom, aby nam to Panasonic prece jen "spapal", ale i kdyby se to podarilo pripada mi to jako skrabat se levou rukou na pravem uchu. K cene DVD Philips uvadim, ze soucasna maloobchodni cena je 7990 Kc a vubec neni spatny (byt bez HDD). Upgrade FW z webu pro vsechny pristroje je vyzva, nad niz by se mohli zamyslet i jini vyrobci (Panasonic nevyjimaje).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče čtení, resp. nečtení, RAM médií Panasonicem, mám nějaké informace od kamaráda, který je majitelem a zároveň servisákem v autorizoveném Panasonic servisu. V prvé řadě mě důrazně varoval před DVD-RAM značky Emgeton. Pokud je tam někdo vloží, pravděpodobně je již nevyndá zpět. V manuálu k rekordérům Panasonic je uvedeno, že se doporučuje používat výhradně média Panasonic, u jiných značek médií nezaručuje firma správnou funkčnost. Protože jsem DVD-RAM Panasonic nesehnal, používám DVD-RAM Verbatim a nemám problém. DVD-R taky od Verbatimu a také bez problémů. Obecně - veškeré placky mám od Verbatimu, protože jsem jednou "ušetřil" a koupil nějaké GigaMastery a do dneška si rvu vlasy. :-( 
 
Na debatu "co je lepší" odpovím jen - srovnávejte HDD rekordér s HDD rekordérem. DVD rekordér bez disku je druhá liga - a tím nechci nikoho urazit, ani naštvat. Funkcionalitou a komfortem je to zkrátka nesrovnatelné.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Falco:
1) diky za upozorneni. Ne, ze by nesly vyjmout, ale velmi casto, diky nalite tluste potiskove vrstve (i tak pod ni prosvita puvodni potisk "Optodisc" jsou tezsi, tlustsi, a vrstva nebyva nalita rovnomerne, a tak proste celou mechaniku rozvibruji. A i kdyz je vrstva nahodou rovnomerna, cela mechanika se zhlucni (tudiz se ji pravdepodobne i snizuje zivotnost). Sam jsem si koupil 50ks, a 40 jsem z nich vratil, pote, co jsem je kus po kusu probral. Nyni mam asi 10ks, z nichz 9 je docela chodivych, desate zacalo zase vibrovat. Ach jo.
Co se tyce pouziti -R medii, netvrdil bych striktne Panasonic, ale proste kvalitni media, napr. TY, jak ukazuje recenze. Tedy Panasonic DVD-R, Verbatim barevna minuska apod. Rozhodne ne Gigamastery (uz mam v ruce seste ruzne medium) a Emgeton (treti ruzne).

2) Tak tak. Hlavne kdyz nekdo prijde s necim, co ma jediny editacni format +RW, a nema harddisk a firewire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste poznamecku k mediim Panasonic a Verbatim:

DVD-RAM Verbatim = DVD-RAM Panasonic, vyrobce Matsushita ?!
DVD-R Verbatim 4x PastelDisc = DVD-R 4x T.Y. = DVD-R Panasonic 4x, vyrobce T.Y.

Takze asi tak, dokud si vyrobci nevezmou jinou dodavku, zatim tomu je tak, jak jsem uvedl. Doporucuji se juknout vedle do menu do medii.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výtečná recenze!!!
 
Hlasitost ventilátoru zřejmě nebude tak tragická.?
Jen odbourat tu analogovou cestu! Panasonic ČR by tu měl spíš vsadit na vybavování svých DVD rekordérů i DVB-S tunerem. DVB-T jestli tu někdy bude :-( tak jedině s nižším/horším datovým tokem. Pak mu těch 25 tácků rád dám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2autor: no kam ulozit kratkou sekvenci snad nebude problem (server CDR). Ohledne prav - nahrat kousek zprav a dal je "sirit" je taky trestne ? Co reklama ? ;-)

K tomu dotazu na ventilator se taky pridavam, v recenzi jsem si nevsiml zadneho komentare. Ten ventilator je spusteny vzdy pri prehravani ci nahravani a nebo jen obcas ? Jak moc je hlucny ? Co chladi ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mirecek:Castecne s tebou souhlasim a castecne ne. Sice se jedna o prehravace, ale o Panasonic a vztahuje se to k znacce jako takove a da se tak
srovnavat, jak vyrobce celkove pristupuje k urcitejm vecem. Treba ze stale mimo proflaklejch stribrnejch dela i elegantni cerne pristroje.Takze je treba zvlastni, ze DL se chova tak jak se chova a podle tebe na S35 nejde vubec, zatimco na na velmi podobne S75 nekdy jede. Taky je
moznost, ze to je kus od kusu, serie od serie. Ale DL neni zatim priorita kvuli nadsazene cene. Navic stejne kazdej majitel panasonika urcite
nedockave ceka na DVD-R DL. Dalsi vec je absence 6kanaloveho DVD-Audia, coz mel driv i "levny" prehravac.
Stale jsem rozhodnuty, ze kdyz uz DVD rekorder, tak DVD-RAM a tak asi i Panasonic. Prehravac mam panasonic, gramec technics, obe videa taky
panasonic, prvni CD-ROMku jsem mel Panasonic a jsem s matsushitama spokojenej. 2,6GB DVD-RAM a PD/CD mam uz jen do sbirky. Jenze je celkem
skoda, ze panasonic porad ignoruje nektere veci, ktere umi jiny znackovy vyrobci. Takhle aby si clovek vedle toho postavil jeste nejakyho
designove hnusnyho levnyho cinana pro prehravani veci, co panasonic neumi. A to je dalsi krabice navic. Co bychpak mel mit doma? DVD
rekorder, DVD/DL/DivX prehravac, jedno nebo dve videa, analogovej a digitalni satelit, gramec, casem DVB-T set top box. A kdybych byl jeste
vetsi uchyl, tak herni konzoli, laserdisc a SACD prehravac. Kam to vsechno dat a sladit, aby to nejak slusne vypado?
Martin@ 84.244.112.66Prosimte posli mi mail na nedelak(slanecek)centrum.cz. Ty fw bych rad sehnal. Pred nejakou dobou jsem ten 4GB soubor nasel, ale uz nedokazal
stahnout.On uz to bude rok. Tenkrat jsem nasel nejake servisni klavesove kombinace a trosku svoji S75ku rozhonil. Nastestio to skoncilo tak, ze se jen
pri vyberu nasich titulku neukazuje vedle slovo "cesky". Ale docela bych rad odstanil regiony, protoze mam nejaky DVD z USA ted z nich musim
delat kopie v PC. Podle webu to jde nejak servisnim diskem nebo servisnim dalkovym ovladacem. Treba v australii jsou ze zakona Panasoniky
region free.
eSBe:Koukal jsem do drivery a tam nekde vypnuti verifikace bylo. A nekde jsem nasel v japonstine tekovej "comics", kde bylo nakresleny, ze az po
vylomeni zobacku nutnych pro vyndavani/zandavani media do cartridge se automaticky zapne verifikace. Ale nemuzu to ozkouset, zatim mam jen LG
4081. A neverim, ze nova LG GSA4170B se bude k DVD-RAM chovat jinak nez stara.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jeste par otazek:1. Planujete testovat vyssi Panasonic, zajima me treba prakticka pouzitelnost / nepouzitelnost ethernet pripojeni.Dobry by bylo podobnej pristroj po recenzi na chvili pujcit WIFTovim aby se na nej kouknul z pohledu pocitacoveho stourala. Urcite bysme se
dozvedeli spoustu zajimavosti, o kterejch nevi ani inzenyri a manazeri matsushity :-) 2. Co se tyka ctecky, tak nejakej popis kompatibility by nebyl spatnej. Jak se to chova s kartama z ruznych pristroju a PCMCIA redukci na
CF,CF nebo SM. Vim, ze WIFT by do PCMCIA slotu strcil vse od ctecek pres PCMCIA  harddisky, wifi, USB radice az po PCMCIA SCSI radic s
externi vypalovackou, ale on je na tohle magor (v dobrym!) a popisem podobnych nesmyslu by zabral dvounasobnou dylku tyhle recenze. To po vas
zase nechci.A pro Joudu: HP je zvlastni znacka. Obcas co vyrobek, to jiny OEM vyrobce. Ale mam doma PCMCIA ctecku pro nejakej strasne neznamej format
pametovejch karet Intel a mimo digitalniho zaznamniku Olympus a fotaku intel to  pouzival snad jen uplne prvni HP Photosmart. Jinak jaste ze ze muzete rict: Mate rekorder Panasonic, pouzivejte SD karty panasonic a digitalni fotak taky Panasonic. Ja bych pouzival,
jenze ty FZ11ky (nebo co je ted novejsiho) jsou porad dost drahy. A navic u fotaku se nejak tak pocita, ze majitel muze sahnout po jine
znacce. 3. Co HiMAT format ? Uz se na to i Panasonic uplne vykaslal? Pridal slibovanou podporu MPEG4/WMP videa ? Ja se priznam, ze vypalit HIMAT disk
jsem jeste nezkousel. Ale z windows update si podporu stahnu vzdycky :-) 4. Co s HDD ? Pokud mi po zaruce odejde, budu uplne v kyblu ? Lisi se jen formatem dat, nebo i firmwarem ? Je nejakej program (i pro linux),
se kterym se dat na disk pristupovat. Podobny utilitky pro pristup na stare MACintoshovske disky nebo disky z nekterych ne-PC zarizeni
existuji, jak to vypada s panasonicem ? Co se stane kdyz se do rekorderu da z vyroby cisty disk? nabidne format  ? Predpokladam ze ze ne,
protoze pak by si kazdej do rekorderu misto maleho disku strcil 250GB, ale co treba pres nejake servisni menu nebo servisni DVD?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

@Mirecek> Ty Emgeton DVD-RAM opravdu po vložení nejdou ve většině případů vyjmout a řeší to servis. Bohužel ne v rámci záruky, ale za hotové, jelikož v manuálu je jasně napsané, že máte použít média Panasonic. :-(
 
No, jestli Verbatim a Panasonic mají stejného výrobce médií, tak je to jasné. :-)
 
@All> Co se týče ventilátoru, nepomůžu. Za ty dva měsíce jsem si nikdy nevšiml žádného hučení. Takže, určitě chladí, ale nevím kdy a co. :-)
 
@Nedelak> Co se týče dalších, Panasonicem nepodporovaných, formátů, vyřešil jsem to koupí Sigmatek XM 400Pro. Vypadá designově velice podobně a umí z krom standardních CD a DVD formátů i SACD, DVDAudio, XviD a Divx. Krom toho je v ČR podporuje firma Acomp a dost silná komunita a oba tábory vydávají nové firmwary.
 
Co se týče HDD, je tam klasika Smasung SpinPoint (které s oblibou používám i do PC). Bavil jsem se o tomto se servisákem a ačkoliv to nezkoušel, říkal že by to mělo jít normálně nahradit. Pokud se tam dá vyšší kapacita, měl by to rekordér naformátovat na 160GB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: nedelak @ 83.148.21.5 - dnes, 13. března 2005, 02:27

Odpoved mezi radky:

A jeste par otazek:
1. Planujete testovat vyssi Panasonic, zajima me treba prakticka pouzitelnost / nepouzitelnost ethernet pripojeni.
Dobry by bylo podobnej pristroj po recenzi na chvili pujcit WIFTovim aby se na nej kouknul z pohledu pocitacoveho stourala. Urcite bysme se
dozvedeli spoustu zajimavosti, o kterejch nevi ani inzenyri a manazeri matsushity :-)
STALO SE

2. Co se tyka ctecky, tak nejakej popis kompatibility by nebyl spatnej. Jak se to chova s kartama z ruznych pristroju a PCMCIA redukci na
CF,CF nebo SM. Vim, ze WIFT by do PCMCIA slotu strcil vse od ctecek pres PCMCIA harddisky, wifi, USB radice az po PCMCIA SCSI radic s
externi vypalovackou, ale on je na tohle magor (v dobrym!) a popisem podobnych nesmyslu by zabral dvounasobnou dylku tyhle recenze. To po vaszase nechci.
NO TAK TOHLE JSEM MISTO WIFTA UDELAL JA. ODPOVED JE V CLANKU, TAK SI HO POZORNE PRECTI. VYPALOVACKA JSE SAMOZREJME BLBOST, TAK SE PROSIM NA BLBOSTI NEPTEJ

A pro Joudu: HP je zvlastni znacka. Obcas co vyrobek, to jiny OEM vyrobce. Ale mam doma PCMCIA ctecku pro nejakej strasne neznamej forma
pametovejch karet Intel a mimo digitalniho zaznamniku Olympus a fotaku intel to pouzival snad jen uplne prvni HP Photosmart.
Jinak jaste ze ze muzete rict: Mate rekorder Panasonic, pouzivejte SD karty panasonic a digitalni fotak taky Panasonic. Ja bych pouzival,
jenze ty FZ11ky (nebo co je ted novejsiho) jsou porad dost drahy. A navic u fotaku se nejak tak pocita, ze majitel muze sahnout po jine znacce.

VSECHNO TO SOUVISI S KOMPATIBILITOU FAT. JOUDA ANI NEUVEDL, O JAK VELKOU KARTU SLO A ZDA SLO O SD NEBO MMC

3. Co HiMAT format ? Uz se na to i Panasonic uplne vykaslal? Pridal slibovanou podporu MPEG4/WMP videa ? Ja se priznam, ze vypalit HIMAT disk jsem jeste nezkousel. Ale z windows update si podporu stahnu vzdycky :-)

JA JSEM TO SAMOZREJME ZKOUSEL. PODPORA HIMAT JE U PANASONICU STALE IN, JEN SE TO TYKA DVD-PLAYERU, V REKORDERECH ZASE TAK NE

4. Co s HDD ? Pokud mi po zaruce odejde, budu uplne v kyblu ? Lisi se jen formatem dat, nebo i firmwarem ? Je nejakej program (i pro linux),
se kterym se dat na disk pristupovat. Podobny utilitky pro pristup na stare MACintoshovske disky nebo disky z nekterych ne-PC zarizeni
existuji, jak to vypada s panasonicem ? Co se stane kdyz se do rekorderu da z vyroby cisty disk? nabidne format ? Predpokladam ze ze ne,protoze pak by si kazdej do rekorderu misto maleho disku strcil 250GB, ale co treba pres nejake servisni menu nebo servisni DVD?

POUZE SERVISNE, JDE O PROPRIETARNI FORMAT, JAK BYLO RECENO V CLANKU.NAVIC PREDPOKLADAM,ZE POKUD ODEJDE, BUDE HO POTREBA NAHRADIT ZCELA STEJNYM MODELEM, MAXIMALNE BUDOU EXISTOVAT JEDNA DVE ALTERTNATIVY. FIRMWARE SI TESTUJE ID RETEZCE APOD. JAK RIKAS, ZABRANUJE TO PREDEVSIM MOZNOSTI ROZSIRENI, PAK BY SI NIKDO NIC NEKOUPIL. PANASONIC SAMOZREJME TYTO DISKY BUDE DRZET ROZUMNE DLOUHOU DOBU. NA ROZDIL OD PC SE MI ALE NESTALO, ABY TAKOVY DISK ODESEL A TO MAM NEKOLIK REKORDERU UZ NEJAKOU DOBU. ASI TO SOUVISI I S NIZSIMI OTACKAMI A S TIM, ZE MI TY DISKY BEZI PORAD, A NEVYPINAJI SE A NEZAPINAJI PORAD DOKOLA

Castecne s tebou souhlasim a castecne ne. Sice se jedna o prehravace, ale o Panasonic a vztahuje se to k znacce jako takove a da se tak
srovnavat, jak vyrobce celkove pristupuje k urcitejm vecem. Treba ze stale mimo proflaklejch stribrnejch dela i elegantni cerne pristroje.
Takze je treba zvlastni, ze DL se chova tak jak se chova a podle tebe na S35 nejde vubec, zatimco na na velmi podobne S75 nekdy jede. Taky je moznost, ze to je kus od kusu, serie od serie. Ale DL neni zatim priorita kvuli nadsazene cene. Navic stejne kazdej majitel panasonika urcite nedockave ceka na DVD-R DL.

JE TO OTAZKA FIRMWARE TY MECHANIKY JSOU SHODNE. DALSI NEZANETBATELNE HLEDISKO JE ZPUSOB VYPALENI, JAK UZ JSEM V DISKUSI UVEDL.

Dalsi vec je absence 6kanaloveho DVD-Audia, coz mel driv i "levny" prehravac.

6KANAL, TO MA DMR-E500H. TY MODELY SE MUSI ODSKALOVAT. ZAROVEN MUSIM RICI, A TO V CLANKU MYSLIM TAKE JE, ZE DVOUKANALOVY ZVUK JE PRO POSLECH KVALITNIHO AUDIA ZCELA VYHOVUJICI. VIM, ZE TED SE NA MNE SESYPOU HROMY BLESKY TECH, KTERI MAJI DOMA 13-TI KANALOVE SESTAVY O SCHYTAM TO, TAKZE VAZENI, JA POUZIVAM SESTAVU 8.3, NIKOLIV 5.1, A AUDIO SI POSLECHNU I Z DVD-AUDIO I Z CD I SACD NEJRADEJI 2.0

Stale jsem rozhodnuty, ze kdyz uz DVD rekorder, tak DVD-RAM a tak asi i Panasonic. Prehravac mam panasonic, gramec technics, obe videa taky
panasonic, prvni CD-ROMku jsem mel Panasonic a jsem s matsushitama spokojenej. 2,6GB DVD-RAM a PD/CD mam uz jen do sbirky. Jenze je celkemskoda, ze panasonic porad ignoruje nektere veci, ktere umi jiny znackovy vyrobci. Takhle aby si clovek vedle toho postavil jeste nejakyhodesignove hnusnyho levnyho cinana pro prehravani veci, co panasonic neumi. A to je dalsi krabice navic. Co bychpak mel mit doma? DVDrekorder, DVD/DL/DivX prehravac, jedno nebo dve videa, analogovej a digitalni satelit, gramec, casem DVB-T set top box. A kdybych byl jestevetsi uchyl, tak herni konzoli, laserdisc a SACD prehravac. Kam to vsechno dat a sladit, aby to nejak slusne vypado?

MAM TO PRESNE TAKHLE, KROME HERNI KONZOLE, NASKLADANO V POSLECHOVE MISTNOSTI. A NENI TO ZAS TAKOVY BORDEL, PODIVEJ SE NA OBRAZEK

Prosimte posli mi mail na nedelak(slanecek)centrum.cz. Ty fw bych rad sehnal. Pred nejakou dobou jsem ten 4GB soubor nasel, ale uz nedokazal
stahnout.On uz to bude rok. Tenkrat jsem nasel nejake servisni klavesove kombinace a trosku svoji S75ku rozhonil. Nastestio to skoncilo tak, ze se jenpri vyberu nasich titulku neukazuje vedle slovo "cesky". Ale docela bych rad odstanil regiony, protoze mam nejaky DVD z USA ted z nich musimdelat kopie v PC. Podle webu to jde nejak servisnim diskem nebo servisnim dalkovym ovladacem. Treba v australii jsou ze zakona Panasonikyregion free.

V BRITANII JE TO BEZNE K DOSTANI

eSBe:
Koukal jsem do drivery a tam nekde vypnuti verifikace bylo. A nekde jsem nasel v japonstine tekovej "comics", kde bylo nakresleny, ze az povylomeni zobacku nutnych pro vyndavani/zandavani media do cartridge se automaticky zapne verifikace. Ale nemuzu to ozkouset, zatim mam jen LG4081. A neverim, ze nova LG GSA4170B se bude k DVD-RAM chovat jinak nez stara.
TAK TO JSI TO MYSLIM SPATNE POCHOPIL, ON TEN KOMIKS BYL ASI HODNE AKCNI NE? S TIM DRIVEREM JE TO PRAVDEPODOBNEJSI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OPET MEZI RADKY:

@Mirecek> Ty Emgeton DVD-RAM opravdu po vložení nejdou ve většině případů vyjmout a řeší to servis. Bohužel ne v rámci záruky, ale za hotové, jelikož v manuálu je jasně napsané, že máte použít média Panasonic. :-(

DLOUHOLETE ZKUSENOSTI S MEDII MI UKAZUJI NECO JINEHO, A TO SICE TO CO JSEM POPSAL. JE PRAVDA, ZE NEKTERA MEDIA PROSTE Z REKORDERU VYJMOUT NEJDOU, ALE JDE O TA MEDIA, KTERA ZHAVARUJI PRI ZAPISU. NASLEDUJE POSTUP JAK JE Z TOHO DOSTAT:

1. BRUTALNE ODPOJIT SITOVOU SNURU
2. BRUTALNE PRIPOJIT SITOVOU SNURU
3. CEKAT AZ NA DIPLEJI DOBEHNE STATUS RECOVER PRO HARDDISK (JAKASI OBDOBA SCANDISKU)
4. ZMACKNOUT (JEDNOU!!!! ) TLACITKO OPEN/EJECT, NEZ ZACNE STATUS RECOVER PRO MEDIUM. KDYZ TO ZMACKNES VICEKRAT, NABUFFERUJE SE TO JAKO CLOSE A NEVYNDAS TO, KDYZ TO NEZMACKNES VE SPRAVNOU CHVILI MEZI TEMI DVEMA KROKY RECOVERU, REKORDER PLIVNE HLASKU O NECITELNOSTI MEDIA, VYPLNE SE DO STANDBY A NASLEDUJE NAVRAT KE KROKU 1

No, jestli Verbatim a Panasonic mají stejného výrobce médií, tak je to jasné. :-)

NE VSECHNA PANASONIC MEDIA A NE VSECHNA VERBATIM MEDIA. POUZE TAK, JAK JSEM UVEDL.

@All> Co se týče ventilátoru, nepomůžu. Za ty dva měsíce jsem si nikdy nevšiml žádného hučení. Takže, určitě chladí, ale nevím kdy a co. :-)

NE ZE BYCH SI VSIML ZE SE VYPINA, VSIML JSEM SI ZE SE SPOUSTI. TADY ODTUD SE ZADNEHO ZAVAZNEHO HLUKU NEDOCKAS, PROBLEM JE SPIS S HARDDISKEM.
CHLADI SAMOZREJME V PRVE RADE HARDDISK,TEN V TAKOVEM UZAVRENEM PROSTORU PRINICPIALNE PECE JAK PANVICKA. NASLEDUJE MECHANIKA DVD-RAM A ZDROJ.

@Nedelak> Co se týče dalších, Panasonicem nepodporovaných, formátů, vyřešil jsem to koupí Sigmatek XM 400Pro. Vypadá designově velice podobně a umí z krom standardních CD a DVD formátů i SACD, DVDAudio, XviD a Divx. Krom toho je v ČR podporuje firma Acomp a dost silná komunita a oba tábory vydávají nové firmwary.

ANO TYHLE PREHRAVACE, REKORDERY A TAKY HB-DIRECT, TAKE ACOMP, MAJI DOBROU PODPORU. SAM POUZIVAM PRO DIVX 3255KU. ZAPOMENTE OVSEM NA KVALITU ANALOGOVYCH SIGNALOVYCH CEST A NA NEJAKOU SUPER KVALITU U PREVODNIKU A ENKODERU, TO JE PROSTE KONEC. I TO JE DUVOD, PROC JSOU ZNACKOVE PRISTROJE TAK DRAHE, JAK SE TU NEKDO ROZCILOVAL. DO TE DOBY, NEZ SE ZAPNE POWER, TY STROJE VYPADAJI STEJNE, PAK JE TO UZ VSECHNO JINAK.

Co se týče HDD, je tam klasika Smasung SpinPoint (které s oblibou používám i do PC). Bavil jsem se o tomto se servisákem a ačkoliv to nezkoušel, říkal že by to mělo jít normálně nahradit. Pokud se tam dá vyšší kapacita, měl by to rekordér naformátovat na 160GB.

JAK UZ JSEM UVEDL V CLANKU, I PODLE FOTOGRAFIE V NEM, JE TO SPINPOINT. SERVISAKA SE VYPTEJ NA PODROBNOSTI, ALE ASI NEJAKEHO JINEHO SERVISAKA. TEN HARDDISK SAMOZREJME VYMENIT ZA JINY MODEL (MOZNA JSOU 1 NEBO 2 ALTERNATIVY) PROSTE NEJDE A JDE TO POUZE SERVISNI CESTOU, KVULI FORMATOVACIM UTILITAM APOD!!!!

DOMA TOHLE PROSIM NIKDO NEZKOUSEJTE, JAK JE VIDET NA OBRAZKU, IDE KONEKTOR JE PREVEDEN NA PLOCHY TUHY KABLIK PRO PRIMY KONEKTOR, BEZNY V A/V ZARIZENICH APOD. POKUD S TEMITO KABLIKY NEUMITE ZACHAZET, MUZETE HO ZLOMIT, NEBO NECHAT POVYSTRCENY APOD!!!!! STEJNE VAM TO NEPOMUZE, DISK V DOMACICH PODMINKACH NEVYMENITE ANI ZA JINY TOTOZNY SPINPOINT, KVULI FORMATU!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Petr:

Ulozeni samplu XP a SP:

Budes se divit, i reklamy maji copyright! Ja se ale zeptam Martina, co si o tom mysli, nechci mu zabirat cenny prostor na hostingu, zvlast, kdyz takove kratke video bude i nekolikanasobne vetsi nez jakakoliv recenze. On je sef :-)

Znovu ovsem opakuji, ze ta kvalita bude PRIMO zavisla na pouzitem zdroji signalu. Kdyz pouzijes analogove vysilani, bude tam vzdy drobatko vic sumu, nez v DVB-S i pres analogovou cestu. Podivej se, jak ze ZCELA stejneho duvodu vypada signal z DVB-T u nas, hruza.
Takze, kdyz ode mne dostanes zcela dokonaly XP i SP zaznam, a pak budes nahravat analogove vysilani z mizerneho prijmu, bude to plne fragmentu vzniklych z prevodu sumu atd. Ani v laboratornich podminkach nevyrobis dvakrat stejny zaznam.
Ale jak myslis :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@Mireček> Sakra, ty snad nechodíš spát! :-)
 
Co se týče těch Emgetonů, rád předám návod dále - zatím to řeší systémem "Brutal Force" - takže šroubovák a jde se pod pokličku. Ještě se ho vyptám, protože ho znám už hóóóódně let a vím že je to dost šťoura a pochybuju že by do toho šel natvrdo, kdyby bylo jiné východisko.
 
Jojo, zavři hard do boxu a je z něj radiátor. A to tyhle SpinPointy topí celkem málo. Dát tam třeba IBM nebo Maxtor - má rekordér zároveň funkci kávovaru. :-))
 
Sigmatek XM 400Pro není tak odrbaný jako ostatní LowEndy. Není to sice TOP, ale když se mrkneš na parametry, nevychází zas tak špatně. Řekl bych že je to nejlepší z NoName mašin a lehce strčí do kapsy leckterý značkový.
 
Ten servisák je z autorizovaného servisu Panasonic - nevím jestli je povolanější osoba. :-) Každopádně má přístup k fíčurkám od Panasonicu a to co jsem psal byl pouze jeho názor - jak jsem uvedl - "nezkoušel to", ale "mělo by to jít". Samozřejmě rozhodně nepůjdou všechny HDD, ale Samsungy obecně by tam jít měly. Jinou značku bych snad ani nezkoušel, už kvůli teplu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Falco:

@Mireček> Sakra, ty snad nechodíš spát! :-)

s tim spanim mas trochu pravdu. V patek mne sklatila chripka a nemohu skoro spat, nebot se dusim rymou apod.

Co se týče těch Emgetonů, rád předám návod dále - zatím to řeší systémem "Brutal Force" - takže šroubovák a jde se pod pokličku. Ještě se ho vyptám, protože ho znám už hóóóódně let a vím že je to dost šťoura a pochybuju že by do toho šel natvrdo, kdyby bylo jiné východisko.

FUNGUJE TO SPOLEHLIVE, OVSEM MUSIS TO VYCHYTAT. V MNOHA PRIPADECH MUZE BYT TEN SROUBOVAK RYCHLEJSI, NEZ CEKAT AZ SE POVEDE TEN SPRAVNY OKAMZIK NA EJECT. ALE ROZEBIRAT TAK CASTO REKORDER, U PC OKAY, ALE U SPOTREBKY SE VYKOUSOU DIRY PO SROUBECH ATD.
NEJJEDNODUSSI JE PROSTE EMGETONY NEPOUZIVAT.

Jojo, zavři hard do boxu a je z něj radiátor. A to tyhle SpinPointy topí celkem málo. Dát tam třeba IBM nebo Maxtor - má rekordér zároveň funkci kávovaru. :-))

S MAXTORY NEMOHU SOUHLASIT A TO ANI V PRIPADE RADY DIAMONDMAX, KTEROU POUZIVAM V UZAVRENEM, NAPROSTO NEVERTRANEM DREAMBOXU KTERY ANI NEMA VETRACEK. U IBM SAMOZREJME MAS PRAVDU.

Sigmatek XM 400Pro není tak odrbaný jako ostatní LowEndy. Není to sice TOP, ale když se mrkneš na parametry, nevychází zas tak špatně. Řekl bych že je to nejlepší z NoName mašin a lehce strčí do kapsy leckterý značkový.

U TOHO SIGMATEKU PORAD NEVIM CO SI MAM MYSLET. I VZHLEDEM K POUZITEMU CHIPSETU MI NENI JASNE, JAK Z TOHO TLACI SuperAudioCD. TAKZE, TENTO PREHRAVAC ASI PREHRAJE VSECHNO, ALE POUZE PREHRAJE. NE ZE BY TO NEJAK ODPOVIDALO REALNYM MOZNOSTEM TECH MEDII. SACD SE ASI PRELOZI NA PCM A TIM SE ZCELA POPRE JEHO FUNKCE.

ALE TO DO TEHLE DISKUSE NEPATRI, TA JE O PANASONICU :-)

Ten servisák je z autorizovaného servisu Panasonic - nevím jestli je povolanější osoba. :-) Každopádně má přístup k fíčurkám od Panasonicu a to co jsem psal byl pouze jeho názor - jak jsem uvedl - "nezkoušel to", ale "mělo by to jít". Samozřejmě rozhodně nepůjdou všechny HDD, ale Samsungy obecně by tam jít měly. Jinou značku bych snad ani nezkoušel, už kvůli teplu.

NETVRDIM ZE TO NENI DOBRY SERVISAK. ALE ASI BYCH K NEMU NESEL. SERVIS BY MEL MIT PRISTUP K RUZNYM SERVISNIM POSTUPUM, TOHLE VYPADA NA CASTECNOU AMATERINU, POKUD JE TO TVUJ PRIBUZNY TAK SORRY :-))

JINOU ZNACKU BYS NEZKOUSEL - NO, VYZKOUSEJ MAXTOR. NEMA CHYBU, I U RYCHLYCH DISKU - MINIMALNI ODBER I PRI NABEHU, NEHREJE, ZADNY HLUK ATD. SKODA ZE NEJSOU BEZNE K DOSTANI MAXTORY RADY QUICKVIEW, TO JSOU DISKY S VELKYM D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, možná ten čas bude ten pravý důvod, protože vždycky když k němu přijdu, připadám si jako ve skladišti překupníka. :-))
 
K tomu ostatnímu - asi mu nabídnu aby sem napsal pár řádek, abych mu nedělal madvědí službu.
 
Ty nové Maxtory neznám. Ale ty starší byly příšerné. Před 18ti měsíci jsem koupil 11 disků Maxtor SATA 250GB a to bylo topení. Na podzim jsem je měnil za 400GB Hitachi a to je jiný kafe.
 
Na zmíněný Sigmatek vyšla recenze na StereoMagu, tak se tam mrkni. Do audia moc nedělám, ale paramtry vypadají slušně. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadl mne jeste jeden duvod proc by otevreni pristroje mohlo byt lepsi nez ten muj postup - muze teoreticky privodit ztratu dat na harddisku.

BTW: On to dela doma? Autorizovany servis? Ale ja ho fakt nechci pomlouvat, muze to byt opravdu dobry servisak! Navic, servis neni uplne vzdy o autorizaci (i kdyz maji lepsi pristup k informacim), zalezi spis prave na tech lidech. V autorizovanem servisu mohou pracovat lidi kteri do toho nevidi, a naopak to lidi delaji doma, temer na koleni, a jsou to fakt sikulkove. No, ale vyber si, ze jo. Jedine na zaklade dlouholetych zkusenosti. Nakonec by bylo stejne nejlepsi, kdyby se ty pristroje vubec nekazily a servis by nebyl potreba.

A nepouzivat Emgetony. Ted jsem koupil 50ti spindl fialovych Emgetonu (podle ADIPU neco Singapurskeho, co jsem jeste nevidel), po 7,80Kč/ks vč. DPH. Vysledky po zmereni maji vyborne - blizi se Tayio Yuden. Ale Panasonic (DMR-HS2 a DMR-EH50) na nich ma problemy s finalizaci. Na jinych mediich jsem tenhle problem nezaznamenal.
Takze abych nenadaval na Emgetony uplne ve vsem - tohle jsou podle dobra media (alespon podle mereni, zapsal jsem na ne i 12x overspeedem a vysledky stejne, uvidime ale co bude se zaznamem za mesic, pulrok, rok), ale pro Panasonic vhodna nejsou. Tak bacha na ne, jinak bych je skoro doporucil. Za ty penize....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Doma??? Autorizovaný servis??? Jak jsi na to přišel? To by mu z Panasonicu dali!  Oni totiž jezdí čas od času na kontroly. :-)
Počkej, přibrzdi s těma Emgetonama! Já jsem celou dobu mluvil o DVD-RAM Emgeton! DVD-R je zase něco jiného! Tak proto asi ta tvá spokojenost. :-))
Já používám výhradně Verbatim -R PhotoPrintable (protože nepoužívám krabičky a dělám si potisk) a jsem máááximálně spokojen. Až na tu cenu - ta je prostě příšerná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Mozno to fungovalo u starsich modelov, ale u tohoto noveho to skratka nepovoli. Tu funkciu som v ovladacoch nasiel, ale pri pokuse verifikaciu vypnut len vypise, ze to tato mechanika nepodporuje. Ani pri mediach, ktore este neboli vytiahnute.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Falco:

1)Vzdyt rikam, ze to vubec nemusi byt spatny servisak.
2)Mluvil jsem o obojim, DVD-RAM i DVD-R, procti me prispevky. DVD-RAM Emgeton jsem vybiral 10ks z 50ks. DVD-R jsem zavrhnul pro ty problemy s finalizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mirecek
Verbatim DataLifePlus DVD+R DL  2.4xcert. Advanced AZO
                           Media Information                            Disc Regions are                                          1,2,3,4,5,6,7,8Media code/Manufacturer ID                                N/A Pressed DVDFormat Type                                                      UDF 1.02Volume Name                                                       xxxxxxxApplication id                                                           Implementation id                                                        Recording Date/Time (mm/dd/yyyy)                       8/ 7/2002 10:05:42Format Capacity                                            7.09GB(7.61GB)Book Type                                                         DVD-ROMMedia Type                                                        DVD-ROMData area starting sector                                          30000hData area end sector                                              38B55FhLayer 0 end sector                                                1FF9BFhLinear Density                                                0.293um/bitTrack Density                                                0.74um/trackNumber of Layers                                                        2Layer Track Path direction                      (OTP) Opposite track pathLayer Type                                                    Rewriteable

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JANKAL:

Parada diky. Jeste prosim na ktere mechanice jsi to nacetl, kvuli tomu ze se media-type i book-type hlasi DVD-ROM, to muze byt jeste otazka toho, jak to reportuje mechanika (napr.Pioneer 108cka je ochoten odreportovat DVD-ROM aniz by to tak bylo). A co je na tom disku a jak jsi to palil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Mirecek: a co takhle zkusit Partition Magic Utility a udelat obraz disku na jiny disk a ten mu zkusit podstrcit ? Kdyz ho vezme, pak je mozne na nem delat pokusy... Pochybuju, ze Panasonic vymyslel svuj filesystem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k PCMCIA - cetl jsem nekde na UK strankach nebo v en. manualu, ze se prepina mezi HDD, DVD a SD/PC . Mam pocit, ze tam bylo psano primo PC NET.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Martin:

1) ano, prepina, je to dobre videt na dalkovem ovladaci. A co jako?
2) pro zalohu disku (sektor po sektoru) to samozrejme funguje, ale co s tim? Zadny rozumny filesystem to stejne neni. A ty si myslis, ze pak rekorderu podstrcis jiny disk, kdyz prvni, co si rekorder kontroluje, jsou identifikacni retezce zarizeni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste Martin k te otazce k prepinani - nevim jestli jsem to dobre pochopil, zda myslis prepinani zdroje (to je na dalkovem ovladaci), nebo prepinani jakehosi rezimu te PCMCIA kvuli radicum techto zarizeni (pak ani nahodou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekna hracka, az na tu cenu.. za ty prasule ma clovek dvd player, dvd smazku, tv tuner a jeste mu zbyde na dovolenou :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po přečteni tve recenze jsem si oddichl ze jsem si poridil DVDR520H/02 od Phillipse. Je to opravdu genialni stroj, ktery zvlada i ty tvoje Emgeton. Jdete se bodnout s dvd. Nejlepsi je BlueRei.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 mirecek: ja nevym jak ty ale me v tom E95 chodi i barracuda i daleko vetsi diski,maximalne sem tam narval 400gb takze si nech ty kecy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně vlatnim E85H je to levnější brácha E95H-ky. Někdo se ty ptal na větrák, pouští se podle potřeby ale i když běží naplno není moc hlučný. Dále co se týče HDD četl jsem že HDD se dá vyměnit ale stejně naformátuje disk jenom na kapacitu danou výrobcem přehrávače. A docela by mě zajímala ta zkušenost toho "robodruh"-a co do toho nacpal tu 400GB. Zda to potom naformátovalo na předepsanou kapacitu přehrávače nebo na skutečnou kapacitu disku. Ale co by mě zajímalo zda nemá někdo zkušenosti s připojením k televizi přes SCART u mého starého videa Panasonic se dalo vypnout aby se televize automaticky nepřepnula při Play na "AV" ale u toho přístroje sem tuto funkci nenašel :( takže když kopíruju z HDD na DVD (rekompresí, ne na HighSpeed) vidim na telvizi průběh kopírovaného filmu a nemůžu přepnout na normální televizi, našel sem že se dá přepínat TV<-> DVD 0+enter na DO ale to při kopítrování nepomáhá :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

díky za svělou recenzi, už dlouho vybírám DVD/HDD a nemohu si vybrat, informací je jako šafránu. Teď uvažuji mezi panasonicem e95/85 a pioneerem 520/720
může mi někdo odpovědět na...
- v čem je 85-ka horší jak 95
- umí 85/95 vypálit záznam z HDD na DVD rychleji než v realtime? (samozřejmě počítám s tím, že se nedá měnit komprese)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Trotlik:
Jsem rad, ze tvuj Philips zvlada DVD-RAM Emgeton. To jsem necekal. Gratuluju k uspesne koupi raritniho exemplare.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To robodruh: A naformatuje ich stale len na 160GB, alebo je na to nejaky trik (upgrade FW) aby vedel pouzit aj väcsi disk? Ja mam DMR-E85 (80GB) a tiez mi tam chodia aj ine disky. Samozrejme musia mat minimalne 80GB, ale ked tam dam 200GB disk, tak stale pouziva len 80GB. Chcelo by to nejaky update FW :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m77:
E85ka ma narozdil od 95ky polovicni disk (80GB) a nema firewire. Tot jedine dva rozdily. Co se tyce Pioneer 520ky a 720ky pockej si na recenzi 720vs.920, tam o tom budu popisovat. U toho Pioneera jsem byl velmi mile prekvapen kvalitou enkoderu, ale to vsechno ostatni je sporne, jako maly pocet vstupu, hlucny disk apod. Na zaklade te recenze si pak snad udelas obrazek. Sam bych uplne nevedel, co si vybrat, napriklad protoze Pioneer neumi DVD-RAM atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

robodruh: Me to taky chodilo jenom jsem to tady nechtel nikomu prozradit, jsem totiz agent Panasonicu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m77: jeste k realtime - tim realtime se prave oznacuje ten realny cas, kdy dochazi k rekompresi. Ty myslis asi high-speed copying, viz recenze, a ten to samozrejme umi, cili prepis z HDD na DVD je pak uz jen otazkou rychlosti toho media, samozrejme max. 4x nasobne (4xDVD pro XP=15 minut bez finalizace, finalizace + 1-3 minuty)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

m77
E85 umí rychlejší převod z HDD na DVD-R(RAM), ale jen pokud nahrávku dále needitujete. Například pokud nahrajete pořad z TV včetně reklam na HDD, reklamy vystřihnete, tak již rychlý přepis není možný. Ořez filmu začátek konec nebo tvorba kapitol nevadí. Při probíhajícím rychlém přepisu dokonce můžete zároveň i nahrávat jiný pořad na HDD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Rulik Zlomocny. Nikdy jsem netvrdil, ze Phillips nekdy podporoval - , vzdy podporoval +. Napr. DVD+RAM. To je to o cem jsem mluvil.
To Mirecek: Ten novy panosonic uz pise na DVD+RAM, proc o tom mlcis. Tlacis jenom - media nebo co?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Řešil jste někdo převod DVD-RAM do DivX??
Já jsem to teďka zkoušel a se zlou jsem se potázal. Byl mi doporučen soft NVE (Nero), ale když v něm zkusím načíst RAMku, zařve mi to "Disc is copy protected". Nechápu proč tak zuřivě brání autorská práva mých záběrů z dovolené. :-)
Lepší SW je prý DVD MovieAlbum od Panasonica, ale nemůžu na něj nikde narazit. Nemáte ho někdo? Nebo nemáte vyřešený převod z DVD-RAM nějakým jiným způsobem?  Můžete i na mail  falco70@volny.cz
Dík.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Falco: DVD Movie Album k mechanice LF-D521, a asi starsim i novejsim, jak uz jsem rikal, ale jen v retailovem baleni. Je to placeny SW, prilozeny k takoveto mechanice. Sam ho mam, ale nemohu ti ho poskytnou, problem vidim u autorskych prav. CDR server a jeho autori se nemohou dopustit piratskeho sireni placeneho software. Velmi rad bych ti pomohl, zkus tedy poptat nekoho kdo takovou mechaniku ma take.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mirecek :
Výborná recenze, jen tak dále !Nedostane se Ti do recenze take nový Sony RDR-HX910/S (podpora DVD+R DL a 250GB HDD) ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bobr: Diky za uznani :-) S tim Sony nevim, snazil jsem se posehnat produkt managera ale nejak se mi to v poslednich dnech nedari. Ono by to take melo vychazet z druhe strany, tedy zajem lokalniho zastoupeni o recenze. Vyckej casu, treba se to podari. Na tu 910ku bych se samozrejme rad podival take.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@mirecek> To jsem právě zkoušel. Dokonce i oficiální dotaz na Panasonic jsem položil - tento SW se u nás standardně nedistribuuje. :-(  Tak ho holt sháním jak se dá. Také z toho nemám radost.
 
Neprodá někdo mechaniku Panasonic se softwarem MovieAlbum?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

inzerat:Prodam (i kdyz to patri spis do bazaru :-))
Mechaniku LF-D521, zakoupena oficialne od Panasonicu v CR, prvni majitel, vyborny stav, k tomu 10ks jednostrannych DVD-RAM medii v cartridgi a 5ks dvoustrannych medii v cartridgi, levne. Soucasti retailoveho baleni je software :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

trotlik> tak to nejen ze mas unikatni rekorder od Philipsu, ale i unikatni format ktery pouziva :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

díky, jestli tomu teda dobře rozumim - tak pokud si to v e95H jen přehraji z HDD na DVD tak to jede v high speedu, ale pokud oříznu reklamy tak už musim čekat než se to nahraje 1:1? ideální by bylo, kdyby se to sestříhaný naštosovalo už na HDD a pak to šlo high speedem vypálit na DVD

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mars:

nemohu s tebou souhlasit co se tyce znemozneni vysokorychlostni kopie po vystrizeni casti zaznamenaneho materialu uprosted. Je pravda, ze se mi to take stalo, ale bylo to az pote, co jsem:

1) udelal zaznam na harddisk
2) zkopiroval ho na DVD-RAM
3) nastrihal v DVD-Movie Album (vyjmul reklamy z prostredka)
4) z DVD-RAMky jsem to nasypal zpatky na harddisk rekorderu
5) pak uz to neslo high-speedem

Kdyu jsem vystrihl reklamu primo na rekorderu v zaznamu na disku, high-speed prepis povolen byl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ivan:
Nic si z toho nedelej. Trotlik ma Philips a ten urcite vypaluje i CD+RW a cte DVD+ROM.
Celej den prohledavam webshopy a DVD+RAM medium maj vsude vyprodany. Dokonce ani obchod tady na CD+R serveru nalevo je nevede...
:-)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nahrat na HDD, vystrihnout uprostred reklamu, a high-speed (bez rekomprese) prehrat na DVD-R neni technicky mozne (protoze DVD-Video MPEG2 GOP). To je mozne pouze na DVD-RAM (kde se nepouziva DVD-Video ale DVD-VR format)
Bylo by to mozne pouze kdyby byl strih s presnosti na GOP (tedy 12 snimku, tj asi 0.5s), v obou mistech strihu, nebo alespon na druhem miste strihu (tedy na konci kazdeho vystrizeni).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IVAN: Je mi lito, mohu predvest.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Strih je samozrejme vzdy mozny (RAM i HDD) P O U Z E na kompletni snimek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mirecek> no ono "kompletni snimek" je neco jineho nez GOP (tj. 12 kompletnich snimku). Je mozne ze pokud se pri strihu strefis(coz je pravdepodbne neb je recorder bude preferovat) do GOPu, pak samozrejme rekomprimace nemusi byt vyzadovana. Pokud pri strihu se trefis mezi GOP, zaznam se bud musi rekomprimovat, nebo se musi zarovnat na GOP, jinak by zaznam nebyl kompatibilni s DVD-Video.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemusis se mnou souhlasit, ale to je tak vsechno, co s tim muzes delat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak se samozrejme strih napr. DVD-Movie Albem provadi prave ve VR rezimu, tedy na jednu GOP, na HDD a RAM primo na rekorderu pak na nejen 12 ale i na 15 GOP (oboji je povoleno), a high-speed copying muze vesele drandit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze jsem se docetl, ze rozdil mezi 85 a 95 je JEN v FW a polovicnim HDD, ale mars pise, ze kdyz se vystrihne reklama (uvnitr) tak uz neni mozny high speed copying, kdezto mirecek tvrdi, ze u 95 to lze. Je tedy tech rozdilu vice? rad bych tech 5 tis usetril, nejde mi o ten disk 160 ani o FW, ale treba ten prepis by mi asi vadil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek> no ja se s tebou nehadam ;), e95 nemam takze nevim, jen rikam jake jsou technicke moznosti formatu DVD-Video. To jestli to Panasonic nejak obchazi (napr. nekompatibilitou) nevim ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m77: ne, jinak se od sebe nelisi. V tom strihu je to tak, ze se opravdu musi strihnout na 12 nebo 15 GOP (tedy asi tech 0,5 sec jak rika tady kolega), pak to jde. Problem je v tom, ze Movie Album strihne presneji a dopocita do VR. Tedy jak jsem popsal predtim. Vzhledem k tomu, ze E95H uz nemam, testoval jsem to dnes na EH50, tam to slape jak hodinky. Blahe pameti na me DMR-HS2 a potom i na testovane DMR-E95H to strihlo na tech 12 ci 15 GOP (pal/Ntsc) a tedy nikoliv presne. Na to pozor, protoze i kdyz ve funkci "partial erase" nastavite presne snimek ci pulsnimek, strih nebude na tomto miste! MPEG se obecne neda moc presne strihat, ale to je snad jasne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IVAN: ne neobchazi to nekompatibilitou, jen tim nepresnym strihem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m77, rozdil mezi E85 a E95 je ve FW, jinem HDD, PCMCIA a SD, zobrazovani fotek. Co se tyce strihu, budou se chovat predpokladam stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, 85ce jeste chybi sloty pro pametove karty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

85:
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AEA_1010&pohled=vyrobky
95:
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AEA_1009&pohled=vyrobky

Mohlo by se mohlo vyplatit pockat na EH50 a podobne modely, pro toho kdo si ted neni jist. Kazdopadne je EH50ka funkcemi v podstate neco mezi 85kou a 95kou (nema FW, ma 80GB ale za to ma ctecku na SD, ale uz ne PCMCIA a zapisuje na -RW a +R).
Ony 95ky uz se dnes vubec spatne shani, vsude jsou jen 85ky. Pritom 95ka je docela povedeny model.

Pro trotlika dodavam ze na DVD+RAM ani na blue-ray nezapisuje, dokonce je ani necte :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mirecek> obecne VR rezim umoznuje strih s presnosti na jeden snimek (cely snimek), fyzicky se ovsem strihne s presnosti na GOP (tedy s presnosnosti 12 snimku), a nadbytecne snimky (ve VR rezimu) se preskakuji. MPEG2(for DVD) lze obecne strihat s presnosti na jeden GOP (tedy 12 snimku).
Strihani na 12 ci dokonce 15 GOP je blbost (tj asi presnost strihu 6s).
 
Z toho co jsi napsal ususuzuji ze primo rekorder dokaze strihat s presnostni 1 GOP (12 snimku), v takovem pripade (jak jiz jsem napsal) je mozne high-speed copy i po vystrihnuti reklamy. To odpovida i mym zkusenostem se starsimi DVD rekordery Panasonic. A DVD-Movie Album dokaze strihat s presnosti jedno snimku, a tedy rekomprese je nutna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tedy uplne presne: 12/snimku na GOP, presnost strihu jedna GOP, 15/snmiku na GOP, PAL/NTSC, sorry za ta lomitka. Presnost strihu zhruba 0,5 sekundy jak jsem uvadel, zadna presnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Take jak jsem jiz nekolikrat uvedl a jak pises, Movie Album rozhodne nestriha s presnosti na snimek, to nejde a nefunguje to tak. Rozhodne ale striha presneji, a VR rezim, navic diky tomu dokaze dopocitat combine (reassemble). Pak, jak uz jsem take uvedl, nebude high-speed copying mozny.
M77: nadale se prosim obracej se zadosti o radu na Ivana, on do toho opravdu docela vidi. Ale az si prineses domu vysneny rekorder, tak zas prosim na nej, ano? Diky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

diky vsem, konecne poradna diskuse gde nenechaj tapajiciho cloveka na holickach :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek> co pak jsem ti proved???? ....  ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

IVAN: Pockej, vubec nic, vzdyt ja te chvalim, ze do toho docela vidis (az na to, ze jak tvrdis, 95ku jsi nevidel a tvrdis ze MovieAlbum striha na snimek ale to je tvoje vec), ne? Pokud je m77 tapajici, pak mu ale rozhodne doporucim pockat, jak budou vypadat nove modely. A nejen Panasonicu. Nize v diskusi, M77 racej srovnavat - u Pioneeru 720ky se budes narozdil od Panasonicu citit osizen o vstupy a harddisk bude trochu rvat, ale kvalita prevodu bude hodne dobra, budes mit VR rezim i na DVD mediich (to Pansonic neumi). U Panasonicu ta kvalita obrazu bude (CISTE SUBJEKTIVNE!!!) jen o neco malinkato horsi, ale porad velmi dobra, zato budes mit 4 analogove vstupy+1 digital, v pripade EH50 i velmi dobrou dalku (viz nasl. recenze), budes prehravat DVD-Audio (na Pioneeru ne), tak si vyber, no.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

m77> s tim strihem, to ber asi nasledovne, pokud VR zaznam (tj. to co je na HDD nebo DVD-RAM) sestrihas necim (jedno zda v rekorderu ci nejskym SW) kde presnost bude asi 0.5s (tedy 1GOP = 12 snimku) neni nutna rekomprese. Pokud zaznam sestrihas necim kde presnost strihu bude presnejsi nez 0.5s (tj. predpokladam ze jeden snimek (neboli dva pulsnimky) = 1/24s), zaznam se bude muset prekomprimovat.
Tohle ostatne odpovida i postupu co popisoval mirecek ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ale u toho DVD alba nesazim na problem ani tak ve vetsi presnosti strihu, jako spis na problem v dopocitani recombine. Pak uz z toho opravdu korektni stream pro DVD-Video na rekorderu udelat nepujde.

Recombine funkce (zmineno i v recenzi) je neco, ceho se bohuzel DVD rekorderu nedostava - na druhou stranu je to ale v DVD movie albu jedina moznost, jak vystrihnout reklamu z prostredka. Funkce "partial erase" totiz v Movie Albu neni - tam se to prepuli, prectvrti, promaze a znovu spoji. Z toho vyplyva vyse zmineny problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi ja tady krafu misto abych psal tu recenzi na DMR-EH50 a Pioneer 720+920. Takze zatim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mirecek> e95 jsem zkousel, ale presne si nepamatuji zda strihala s presnosti na GOP ci snimek. MovieAlbum jsem nezkousel, ale jednak usuzuji podle toho co rikal (i kdyz sis trochu pletl GOP s necim jinym), a jednak podle zkusenosti s jinym SW (producer od cyberlinku), tedy to ze striha s presnosti na snimek (tj priblizne 1/25s).
Ja m77 nedoporucuji aby kned e95 koupil, jen mu odpovidam na co se ptal. Je samozrejme dobre pockat.
Co se tyce kvality enkoderu u Pioneeru, tak muj subjektivni dojem je ten, ze nedosahuje kvality JVC ci Panasoniku, radim ho spise nekde na uroven Sony. Ostatne nadavno v CHIPu (jestli se neplatu tak prosinec2004) provadeli test kvality DVD rekorderu a Pioneer tam zrovna nedopadl nejlepe (nejlepe dopadl JVC. Panasonic bohuzel nebyl testovan).
VR rezim Panasonic pochopitelne umi, pouzivaho k ukladani na DVD-RAM a HDD, tedy i na DVD media.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ivan: tak naposledy :-) a neruste mne porad od psani tech recenzi jo?
Budeme se chytat za slovicka, takze:

mirecek> e95 jsem zkousel, ale presne si nepamatuji zda strihala s presnosti na GOP ci snimek.

NA SNIMEK ANI OMYLEM, PRESTO ZE SE TO PRI PARTIAL ERASE A DIVIDE TAK JEVI, NAKONEC JE STRIH JINDE, TAK, ABY TO VYSLO

MovieAlbum jsem nezkousel, ale jednak usuzuji podle toho co rikal (i kdyz sis trochu pletl GOP s necim jinym), a jednak podle zkusenosti s jinym SW (producer od cyberlinku), tedy to ze striha s presnosti na snimek (tj priblizne 1/25s).

NIKOLIV, MOVIE ALBUM NESTRIHA NA SNIMEK

Ja m77 nedoporucuji aby kned e95 koupil, jen mu odpovidam na co se ptal. Je samozrejme dobre pockat.

JOJO

Co se tyce kvality enkoderu u Pioneeru, tak muj subjektivni dojem je ten, ze nedosahuje kvality JVC ci Panasoniku, radim ho spise nekde na uroven Sony. Ostatne nadavno v CHIPu (jestli se neplatu tak prosinec2004) provadeli test kvality DVD rekorderu a Pioneer tam zrovna nedopadl nejlepe (nejlepe dopadl JVC. Panasonic bohuzel nebyl testovan).

MYSLIS TEN CASOPIS CO DAVA, NEBO ALESPON DAVAL, ZAPORNE BODY ZA NEDODANI MANUALU V NEMCINE?

VR rezim Panasonic pochopitelne umi, pouzivaho k ukladani na DVD-RAM a HDD, tedy i na DVD media.

MAM NA MYSLI EH50 A JEJI ZAPIS NA DVD-RW, DVD-R A DVD+R. TO UZ JSI ZKOUSEL? JA TOTIZ JO :-)

K TVEMU PREDCHOZIMU TVRZENI, - 24 SNIMKU ZA SEKUNDU, TO ZNAM AKORAT V KINE. V DIGITALNIM A ANALOGOVEM VIDEU ZNAM AKORAT TYHLE FR:
25, 30, 23.997 :-))))

A ted jdu psat recenze, jinak se jich proste nedockate.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mirecek> proc se rozcilujes a KRICIS .... ?????? Znovu se te ptam co jsem ti udelal????
 
Nikde netvrdim ze Panasonic striha na snimek. Naopak jsem uvedl ze zrejme zarovnava na GOP.
Nikde netvrdim ze Movie-Album striha na snimek, pouze jsem se snazil vyznat v Tvych prispevcich (kde si pletes GOP s necim jinym).
m77 jsem odpovidal na dotazy, nic vice nic mene (abys veril, mozna by sis je musel presist, ale to te nechci zatezovat).
CHIP testoval pochopitelne DVD rekordery i celkove (tedy i ty manualy), nicmene mnou uvadene hodnoceni se tyka jen testu kvality zaznamu. Ktere navic nebylo provadeno na zaklade neciho subjektivniho pocitu, ale na zaklade presneho mereni. A opet predpokladam ze abys uveril, musel by sis ten casopis precist ....  kdyz ty mas ale tak malo casu.
Pokud mas na mysli DVD-RW, tak napis "DVD-RW" a nikoliv "DVD", nemohu vedet co myslis kdyz pises neco jineho.
Nikde jsem nepsal ze DVD ma 24 snimku za sekundu. Uvadel jsem priblizny cas, to jestli jsem spletl asi o 0.001s (tento cas je samozrejme nepodstatny, uvedl jsem to proto aby si to nekdo nepletl s TV pul snimkem (cca 1/50)), beru vedle toho ze si pletes GOP se snimkem jako nepodstatne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Ivan a Mirecek
Panove klid,a ty Ivane vzdyt te Mirecek nekolikrat chvali a kricis ty.Nedivim se,ze uz neodpovedel.Tohle preci neni zla recenze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(offtopic) jjjrampich: bez urazky, ale asi jsi prehledl par ironickych a urazlivych prispevku jako "M77: nadale se prosim obracej se zadosti o radu na Ivana, on do toho opravdu docela vidi. Ale az si prineses domu vysneny rekorder, tak zas prosim na nej, ano? Diky." Toho, ze se snazi podstrcit to co jsem nikdy nerekl, a dalsich jeho vymyslu. Ci jeho hlasitych (v capitalkach) odpovedi, ktere v inteligentnejsich diskuzich lze povazovat jako minimalne neslusne. A az dokonce urazeni jinych komercnich subjektu(CHIP). Tak to alespon vidim ja, pokdu to autor nahodou myslel jinak, tak se omlovam.
Mirecka a jeho znalosti si pochopitelne vazim, zvlaste jeho vyborne recenze (coz z praxe vim ze je nelehky ukol), to vsak neznamena ze stejne jako ja se nemuze mylit. Diskuze je o vymene nazoru, nikoliv o vzajemnych urazkach. Ja jsem jen prispel do diskuze vlastnimi zkusenostmi a znalosti, se kterymi muze nekdo souhlasit ci nesouhlasit, ale proc kvuli tomu nekoho urazet ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ad kvalita enkoderu: nekde jsem vyhrabal ten CHIP, tedy jen mirroruji (pokud nesouhlasite, neni to ma vina). Testu se ucastnily JVC MH30, Toshiba XS32, Pioneer 720 a Philips 720. Byli hodnoceny v nekolika oblastech, pricemz kvalita obrazu byla hodnocena z vetsi casi na zaklade presneho mereni, a castesne i subjektvne (v caspopise jsou i vysledky jednotlivych mereni). JVC dostalo za kvalitu obrazu 100% (a celkove hodnoceni 99%), Toshiba 94% (celkove 97%), Pioneer 82% (celkove 90%) a Philips 71% (celkove 80%).
 
Jinak me osobni subjektivni hodnoceni kvality enkoderu (castecne doplnen komparacnim testem (kdy jisty programek srovnava rozdil mezi originalem a rekompresovanym vysledkem)) je me poradi: Panasonic a JVC (IMHO pouzivaji stejne enkodery(coz je logicke), ktere i v hodne dynamickych scenach dokazi podat vyborny vysledek), pak Pioneer a Sony, a nakonec Philips a Thomson.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2mirecek
zdroj DVD-ROM Toshiba SD-M1712,
výstup LGA GSA-4160B (A303),
soft: AnyDVD 4.5.7.2, Nero 6.6.0.8,
film AMADEUS

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jankal: A ty informace jsi cetl na cem? Na te DVD-ROM nebo na tom LG?
Ted jsem mel moznost vyzkouset tu EH50ku, tam to bylo opet docela neuspesne, jak s +R DL/DVD-ROM tak +R DL/+RDL.

Ivane, Chip je moc fajn, kdysi me jedine ctivo. Jedine co jsem jim kdy vycital, bylo to, ze v prevzatych textech z nemecke edice bylo casto napsano ze jim vadi nepritomnost nemeckeho navodu. To by se v ceske edici objevovat nemuselo, nebo nemelo. Jinak jejich testy povazuji za hodne dobre, mnohdy objektivnejsi nez by byt musely (ac se u nich vyskytuji i reklamy na prislusne vyrobky, ktere zrovna prochazeji testem, ani tak si z nich neberou servitky - to si mnoho komercnich casopisu nedovoli, aby si nerozhnevali zadavatele reklamy). Takze Chip okay a jen tak dal, moc dobry casak, informovany a objektivni!

Ty jsi taky fajn chlap, vzdyt te nekolikrat chvalim. Ty kapitalky pouzivam proto, abych oddelil puvodni text od reakci, ne abych na nekoho kricel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ALL: Vlastnim E85 a strihat mozem na HDD co chcem v akej casti chcem a nasledne to mozem High speed (4x/3x) modom prekopirovat na DVD-R/RAM (tzn. bez rekompresie). Pokial sa to samozrejme vojde na medium. To len aby som ukoncil vsetky vasne a otazky okolo strihania !

Ad ventilator: ventilator je pocut len pri zapnuti (roztoci sa na vyssie otacky), nasledne stichne a nepocut ho VOBEC! DVD mam od seba asi 2,5 metra. 6-hlavove video Panasonic bolo hlucnejsie (pokial bezala hlava) ako toto zariadenie. O HDD ani nehovorim. O tom neviem ze tam je. Proste klud a pohoda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DanielD: Vzdyt take Ivanovi nabizel, aby se na to prisel podivat, ze to jde:-) Ventilator ma samozrejme tepelnou "spoust".

Pro technicteji zalozene: V pristich recenzich se bude trosinku vic merit, takze se podivame i na grafy datovych toku. Da se tim dobre vypozorovat, ktery vyrobce nas vodi za nos, kdyz rekne, ze ma VBR enkoder, a ktery ne ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mirecek: No, mne ventilator bezi stale. Ked prilozim ruku (alebo ucho) tak citim, ze fuka. Ale este nikdy mi nesiel tak aby som ho pocul.

Ad VBR: ja som to uz meral :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Me se tedy ventilator vypinal. Ale abychom neotvirali novou diskusi :-)
Co se tyce Panasonicu, bitrate viewer ukazal docela zajimave veci, je to skutecne VBR a v pripade EH50ky se nedivim ze to nazivaji "superVBR". Ale to uz bych prozrazoval moc. Tak v recenzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všichni Panasonic tak krásně opěvují, přitom neumí číst JPEG z CD ani DVD-R/RW. Tak co s ním?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2mirecek
samozřejmě když jsem napsal zdroj Toshiba, tak načítám z Toshiby. ;-)
Mimochodem tahle debata už asi přesáhla specifikaci o DMR95. Což takhle založit obecně o přístrojích DIGA.
Nechtěl jsem dělat další odbočku, ale nedalo mi to.
Na mém DMR E100H jsem narazil na problém se způsobem vypalování. Jakmile nastavím cokoli jiného než High Speed, vypálené DVD (také jakékoli) jdou normálně přehrát jen na výrobcích Panasonic, všude jinde trpí "cukatůrou" (i na pc). Je to vlastnost, nebo chyba? Projevuje se i na ostatních DIGách?
Nastavení je tak, aby šly vypalovat DVD-R High Speed (CBR,...atd)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

VELKA PISMENA (NIKOLIV KAPITALKY, TO JE NECO JINEHO) V TOMTO PRIPADE ZNAMENAJI ODPOVED MEZI RADKY, ABYCH ODLISIL DVA DISKUTUJICI

Jankal:

samozřejmě když jsem napsal zdroj Toshiba, tak načítám z Toshiby. ;-)
NO A JSI SI JIST ZE TA TOSHIBA KOREKTNE NACTE BOOKTYPE?
KAZDPOPADNE MAM STALE ZAJEM NA TOM, OTESTOVAT KTERE REKORDERY A PREHRAVACE SI JAK PORADI S DUAL-LAYERY. K TOMU JE POTREBA MIT VETSI SIRI RUZNE VYPALENYCH MEDII. NAPR. TED MAM DVOUVRSTVE MEDIUM VZNIKLE REAUTHOREM, KDE SE PUVODNI LAYERBREAK SLOUCIL A NOVY NEBYL DOPOCITAN, A PRISTROJE KTERE SI PREDTIM ANI NESKRTLY, TO PREHRAJI. I S BOOKTYPEM DL+

Mimochodem tahle debata už asi přesáhla specifikaci o DMR95. Což takhle založit obecně o přístrojích DIGA.
ASI SE TAK STANE, PREDPOKLADAM ZE BY MOHLY JIT SLOUCIT DISKUSE S NASLEDUJICI RECENZIM DMR-EH50

Nechtěl jsem dělat další odbočku, ale nedalo mi to.

NEVA :-)

Na mém DMR E100H jsem narazil na problém se způsobem vypalování. Jakmile nastavím cokoli jiného než High Speed, vypálené DVD (také jakékoli) jdou normálně přehrát jen na výrobcích Panasonic, všude jinde trpí "cukatůrou" (i na pc). Je to vlastnost, nebo chyba? Projevuje se i na ostatních DIGách?
Nastavení je tak, aby šly vypalovat DVD-R High Speed (CBR,...atd)

PROJEVILO SE MI TO NA NEKTERYCH MEDIICH, NAPR. BULKPAQ APOD, ZKUS JE NEJPRVE ZMERIT V KPROBE JAK VYPADAJI, KDYZ SE MI TO STALO, BYLO TO VZDY KVALITOU MEDIA. CBR NENI POREBA NASTAVOVAT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Daves: E95 vlastním od ledna letošního roku a nemožnost čtení JPEG z CD a DVD-R/RW je jeden ze dvou větších nedostatků na které jsem zatím narazil. Dá se to samozřejmě provádět přes SD/MMC karty, resp i ostatní typy, pokud si pořídím redukci do PCMCIA adaptéru. Dělám to tak, že prostě stáhnu foto z foťáku do PC, upravím a nahraju zpět na kartu. Potom to už uložím na HDD (možno i na DVD-RAM).
Druhým nedostatkem je poměrně dlouhé "najíždění systému" - cca 20s (vadí spíš manželce, když si chce přehrát CD).
Jinak naprostá spokojenost. Vynikající!!!!!!!!! náhrada VHS, obzvlášť pro operativí nahrávání (skončily problémy s neustálým hledáním kam se to nahrálo, už to někdo přemazal? ...).
2Mirecek: Díky za skvělou recenzi a jen tak dál!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mirecek>
IMHO velka pismena (nebo tez kapitalky viz napr http://dusan.pc-slany.cz/klavesnice/krasopis/kapitalky.htm), neni vhodne pouzivat pro souvisle texty, protoze cini text mene prehlednym a hure citelnym (to neni jen muj nazor). Pro odliseni otazky a odpovedi, je obvykle nejlepe pouzit kurzivu (kdy citovana otazka je v kurzive, a vlastni odpoved normalne). Nechci rici ze nemas pravdu (ostatne jedine misto kde jsem rekl ze ses spletl bylo okolo "GOP"), ale tohle je muj nazor.
Jinak CHIP povazuji asi nejvalitnejsi casopis u nas, i kdyz ho kupuji vyjmecne. Pravidelne kupuji PCM, ale to spise pro pobaveni.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Daves:
Všichni Panasonic tak krásně opěvují, přitom neumí číst JPEG z CD ani DVD-R/RW. Tak co s ním?
Panasonic umi cist a zapisovat fotky na DVD-RAM, coz je IMHO lepsi volbou (jednak diky vetsi spolehlivost media, a jednak diky editovatelnost obsahu). Spise me mrzi ze cist fotky neumi nizsi verze pristroju (E55 E85) ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

 george:
co se tyce rychlosti startu, tak souhas, "self-check" na 20s je moc, na druhou stranu nove modely uz to napravuji (start udajne za 1s).
co se tyce ukladani fotografii, lze to resit tim ze mas v pocitaci DVD vypalovacku podporujici DVD-RAM, fotografie nahravas primo na nej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

MIRECEK:
K tomu čtení Dual Layeru: SONY RDR-GX300 (DVD rekordér bez HDD) přečte DVD+R DL v obojím booktype, kopírováno na disk Dekrypterem a pak vypáleno na LG 4120 a NEC 3500. Média Verbatim. Bez problému. Stejně jako na přehrávači Pioneer DV-575A (ten umí s DVD-Video spoustu zajímavých věcí.) Zkoušeno na 5 ks médií.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten start nieje az taky hrozny, aj ked uznavam, ak nieco potrebujete momentalne dat nahravat a mate vypnuty rekorder, tak je tych 20s nekonecne dlha doba :-)
Ad JPG: no neviem, nikdy ma nebralo pozeranie fotiek na TV. PC je PC.
Aj co sa rychlosti tyka. O rozliseni ani nehovorim. Okrem E85 mam este prehravc S75, ktory zozerie vsetko, ale fotky som si nepozeral na TV nikdy. Len som to skusil, ci to funguje. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pepann:
Je potreba se nejak domluvit, kam ty informace reportovat. Na vcdhelpu jsou bohuzel tyhle informace v mnoha pripadech nespravne, pripadne pochazeji z obdobnych modelu ale pro jine regiony (napr. Pioneer 668 nejakym zpusobem v pripade americkych modelu asi DL+ cte, kdezto evropsky ne). Z mych zkusenosti s aktualnimi Pioneery: 2750 ano, 370 ne, 470 ano, 575 ano, 668 ne, 868 ne, DVR720 ne, DVR920 ano. Libovolne booktypy, Pioneery na booktype nejsou tak zavisli, jako Panasonicy. Ale tohle sem nepatri, kdyztak piste k tomuto tematu zatim na email, tahle diskuse je DMR-E95H. Presto diky za upozorneni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevite jestli Panasonic Czech flashuje pripadne nove firmwary do DVD recorderu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

LMN: A co se jich ta třeba zeptat? ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ptal jsem se u BELS CZ, vyborny servis. Nic nemaji a normalne to pry nedelaji. Pouze, pokud je nejaky znamy problem, a projde jim to rukama. Poptam Panasonic. Ovsem myslim si, ze pristroj je od zakladu natolik vychytany, ze proste updaty nejsou potreba. V tomto pripade.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

daja sa tam nejak strcit titulky?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne nedaji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mirecek: v textu bylo zmíněno, že tento přístroj pravděpodobně nemá modulátor. Zajímalo by mě, který ze stolních rekordérů (nejlépe z těch levnějších jako CyberHome apod.) ho s jistotou má a šel by tak připojit k TV pouze s anténním vstupem. Děkuji za info.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, zatim jsem zadny rekorder s modulatorem v ruce nedrzel. Pokud to opravdu nepotrebujes k nicemu jinemu, ale jen k te televizi, pak bych v prvni rade tu televizi vymenil. Alternativy jsou nasledujici: 1 - vbudovat do TV vstup, 2 -sehnat separatni TV modulator - staci kuchnout starsi 8-bitovy pocitac, 3- prohnat to pres macrovision dekoder a pak pres video a jeho tuner.
Pokud je to televize, ktera nema AV vstup, pak to bude nejaka starsi televize ne? Pak muze mit i problem s analogovym macrovisionem (rozpadnou se synchronizace) a stejne nic neuvidis, ani kdyby rekorder modulator mel.
Lepe Ti bohuzel poradit neumim, neni to v dnesni dobe uplne standardni situace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ten modulátor by mi asi chyběl, v bytě mám anténní rozvody do všech místností a je v nich i signál z modulátorů satelitního přijímače a videa. Takže v obývacím pokoji pustím video a dívám se v kterékoliv místnosti. S DVD rekordérem už to nepůjde?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Modulátor já potřebuji opravdu jen kvůli staré televizi - TESLA 416. Vyměnit ji by sice bylo řešení, ale pokud jede bez problémů (obraz je zcela v pohodě - TV nebyla mnoho let vůbec zapínána) připadne mně to zbytečné (záležitost priorit). Problému s analogovým macrovisionem moc nerozumím, ale to by snad šlo vypnout, ne?
Jinak alternativa je i pořídit nějaké staré video za pár korun a použít ho jako modulátor, ale zkouším nejdřív zjistit, zda existuje i "čistá" varianta, tedy DVD rekordér s modulátorem.
Každopádně dík za zprávu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K tomuto televizoru nelze podle mne pouzit DVD rekorder s modulatorem vubec, a to prave proto, ze si neporadi s Macrovisionem, ktery je na 9 z 10 disku (originalnich, pokud se nejedna o dekryptovane kopie samozrejme). Vezmi si tedy jakykoliv rekorder, treba tento, za jeho vystup zarad macrovision "dekoder", a teprve az pak signal zaved do nejakeho modulatoru (treba prave do stareho videa, jak zminujes). Hledani DVD rekorderu s modulatorem tedy pro tebe neni to prave, naopak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim. Mam dotaz a nevim kam se obratit, zkusim to tedy tady. Jsem absolutni laik v oblasti videa a strihani (proste prace s videem). Dostal jsem ukol zhodnotit (popripade vybrat) jestli zpracovavat video (hlavne strihani) na pocitaci nebo na DVD rekorderu (a tedy na jakem do cca 10 000 Kc). Prosim tedy o radu. Dekuji

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, mám DVD rec Panasonic, který nahrává MPG(DVD) v rozlišení 704*576 bit rate 9548 AC3-audio není to nějaký zmatek, když potřebuji rozlišení 720*576?Dík

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, mám dotaz. Vlastním DVD recorder Panasonnic DMR-E95H, když se snažím vypálit fotografie z HDD na DVD-R tak mi to nejde, stále mi to píše "Insert a valid disc!" Přitom se mi to zdá jako hloupost, zkoušel jsem ho vyměnit a u dalšího to psalo to samé. Přitom jsou ty DVD v pořádku. Poraďte mi někdo prosím, jak mám ty fotky vypalovat!
Za odpovědi moc děkuji

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jacob: Jiná, lepší média jsi zkoušel?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.