Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic představuje bezzrcadlovky Lumix ZS200 a GX9

ZS200 bude u nás v Evropě TZ200.

GX9 nemá snímač 3/4, ale 4/3.

Dál radši nečtu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Toto fakt nemá zmysel čítať.
Hneď na úvod nezmysel: "snímačem o velikosti palce (13.2x8.8mm)"
Pythagoras sa musí v hrobe obracať. Autor článku počas matiky na základnej škole radšej fajčil na záchode???
Pri rozmeroch 13,2 x 8,8mm je uhlopriečka cca 15,9mm (palec = 25,4 mm).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Senzor 1" je skutečně takhle malý - to je jeden z moderních marketingových žvástů, ten palec. Údajně to vzniklo ze značení snímacích elektronek, kde se udával vnější průměr. Je to něco jako kapacita disku nebo paměťové karty (nebo jako udávaná spotřeba automobilu nebo najeté kilometry u auta v autobazaru). Prostě to neexistuje.

Rozměry snímačů např. na https://www.megapixel.cz/velikost-snimace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

autor nefajčil, autor byl obětí automatické opravy. Na střední jsem volný čas trávil v dílnách s pájkou :-). Dnes ráno jsem popis upravil aby odpovídal realitě - tedy four thirds sensor.

Díky za upozornění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš v tom bordel, bezzrcadlovky jsou podskupinou ILC - interchangeable lens camera - to ZS200 není. No a pak tam zase úplně naopak v úvodu píšeš, že uvádí dva kompakty což zase GX9 není. GX9 má stabilizaci pěti osou i bez použití stabilizovanáho objektivu. To si asi pleteš s funkcí Dual IS kdy se potom dvě osy přenechají kompatibilnímu objektivu. Objektiv je 3.5-5.6... atd. Hrůůůůza! :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bezzrcadlovky (presneji systemove kompaktni fotoaparaty https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Compact_system_camera ), jsou prunik kompaktu a systemovych fotoaparatu . Cili GX9 je kompakt, ale ZS200 neni bezzrcadlovka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

offtopic- neznate nekdo-nevite o kompatktu( a tim nemyslim smartphone) co umi tvorit HDR fotky naprimo ( tj bez nejakeho dodatecneho zpracovani na stolnim pc ci podobne) .. je mi jasny ze kvalita nebude takova jako u kvalitnich HDR obrazku dodelanych pomoci sw dodatecne z nekolika expozic....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPhopne :-D Skoro všechny, ne-li všechny upmarket kompakty a podobné mají auto HDR funkci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moj panasonic gm1 to vie ale len jpeg. takze asi to vedia vsetky novsie kedze je z roku 2013 a malicky premalicky (pomale cpu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za prvé, tvůj Panasonic GM1 není kompakt, ale ILC Mirrorless, mimochodem sám vlastním dva GM1. Za druhé, funkce auto HDR vždy ukládá z principu celé věci jen do jpeg na jakémkoliv foťáku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.