Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pár detailů o ATI čipsetu RS482 pro AMD platformu

Někdo zapomíná, že když bude grafika víc zatěžovat paměti, tak si holt procesor víc počká. Do takovýho řešení žádnej rozumnej člověk jít nemůže.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V práci by ti to mělo bohatě stačit. Jen je na to potřeba myslet, aby člověk nedělal na stoji s integrovanou VGA, Windows XP a 128MB paměti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však to je chipset do kanclu, takže pokud na tom někdo nebude chtít rozjíždět 3D gamesy (třeba Windows Vista ;) ) tak to bude v pohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna teraz som poskladal PC v konfigurácii Athlon 3000 Venice, 512Ram twinmos, MSI RS480 M2IL v nom je cipset od ati. A co je zaujimave s integrovanou grafikou na doske sa v pohode da hrat Richard Burns Rally a GTA Vicecity. Na tak lacnu dosku je to parada.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufám, že opět nebude jeden DAC pro VGA i TV výstup. Pak je totiž nemožné použít oba současně. Navíc výrobci nedávají na desky DVI výstup a tak řešení ve formě použití DVI-D LCD a tím uvolnění DAC pro TV-out není také možné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uz aby to tu bylo - chystam se na prechod z Athlona XP na AMD64 a nejak me mrzi ze musim menit 3 casti PC zaraz - desku, CPU a aj grafiku (ano vim ze jsou desky i s AGP, ale pokud menim tak poradne, ale zaroven co nejlevnejc - takovym zpusobem jsem se svym starym PC taky nejakej ten patek vydrzel) - nejsou nekde testy te grafiky, at vim k cemu ju prirovnat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ehm: DVI by ti zřejmě nepomohl. D-Sub a TV-out mají samozřejmě každý vlastní DAC, ale oba jsou připojeny na jediný display controller. Abys mohl mít nezávislé rozlišení a frekvence, potřebuješ mít alespoň duální display controller (a samozřejmě aby oba výstupy nebyly připojené na jeden).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.