Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pár střípků o brzy očekávaných ATI čipsetech

Staré ATI logo

Čipset RS482 netřeba představovat. Jde o vylepšený RS480 a oba se jmenují ATI Radeon Xpress 200. Do této rodiny pod stejným jménem přibude do konce roku ještě RS485, o němž jsme se letmo zmínili koncem října. Ten je podle všeho identický (i pinově kompatibilní) s RS482, takže v něm opět nalezneme integrované jádro na úrovni Radeonu X300, zřejmě ještě o kousek urychlené oproti RS482.

To RS690 už je oproti RS48x o kus dál. Integruje grafické jádro Radeon X700, očekávat můžeme 8 pipeline, případně jen 4. I tento severní můstek bude pinově kompatibilní s řadou RS48x a má být uveden v podobné době, jako RS485, tedy snad ještě letos.

Jižní můstek, nyní SB450, bude též vylepšen a dostane název SB460. Půjde o čip postavený na stejném jádře a podle všeho má mít i stejné parametry, bude tedy jen zřejmě ještě více vyladěn. Těšit se však můžeme spolu se severním RS690 na jižní SB600, opět pinově kompatibilní s SB450/460. Stále však netušíme, jaké tajemství SB600 ukrývá.

A ještě střípek o RD580. Půjde o CrossFire severní můstek, který sám o sobě bude mít 36 PCI Express linek. Je však otázka, zda bude uveden ještě letos (což tvrdí AnandTech) nebo až v souvislosti s AMD socketem M2.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pár střípků o brzy očekávaných ATI čipsetech

Žádné komentáře.