Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Parametry desktopové Trinity oficiálně venku

Vykon uz viem, notebookove Llano uz je potestovane, jednoducho sa da odvodit aj desktop.... velmi bude zalezat na cene, ak bude vysoka, tak nicmoc... ak bude pod 100 euro tak to nebude az take zle...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

notebokoove llano vyslo min este v lete ;) snad myslis trinity...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký to bude mít zhruba výkon ve srovnání s Radeonem HD4670? (320 shaderů @ 750 MHz) Jelikož se to liší o 2 generace architektury, tak to nedokážu odhadnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plne GPU v trinity bude mat cca o 30 percent vyssi vykon ako LLano, LLano vykon bol cca 20-30 percent pod HD5570, HD5570 ma cca rovnaky vykon ako HD4670, cize Trinity moze mat kusok vyssi vykon ako HD4670, no nie velky... zdroje http://www.anandtech.com/show/4448/amd-llano-desktop-performance-preview/3 aj http://www.anandtech.com/show/2935/5

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Nejednou se objevily odhady, že Trinity by výkonem mohla o chloupek překonat R600 / Radeon HD 2900 XT. HD 4670 měla výkon v průměru o něco málo pod HD 2900 XT (semtam přes díky rychlejšímu MSAA resolve), takže i z tohoto hlediska to odpovídá. Pro Trinity je největší brzdou paměťová propustnost daná pomalými DDR3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj mne to tak vychadza.... Kedze mame testy notebookoveho Trinity, co je to iste ako desktopove az na frekvencie tak mozme pozriet Testy http://www.anandtech.com/show/5831/amd-trinity-review-a10-4600m-a-new-ho... hlavne porovnat so starym LLano A8-3500m ktore ma velmi nizku frekvenciu 1,5-2,3Ghz, no trinity A10-4600m malo 2,3-3,2Ghz tak mi to pride ako , no posudte sami, ja vravim nicmoc..., skoda, ten osekany Piledriver v Llano do desktopu dieru nespravi, ono to je notebookovy procesor a tam to je vpohode ale v dektope asi to nebude velka slava....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osekany Piledriver v Trinity sory, preklep...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, já jsem teď kupoval Llano (A6-3500) a za ty prachy (2800 i s deskou a DPH) mi to přijde jako velmi příjemný procesor. Výkonově CPU část stačí a grafika je pro domácí použití perfektní, žena si zatím v Minecraftu chrochtá blahem oproti integrovanému Intelu (GMA 4500) nebo Intelu / onboard nVidii (už ani nevím jaké) a už se těší na Steam pro Linux - má tam Portal. Navíc může jet na projektoru při hraní film a ani jedno se neškube. Když si vezmeš, že to jsou v podstatě procesory pro domácí použití bez samostatné grafiky, tak jsou celkem perfektní, Trinity bude mít o dost lepší poměr výkon / spotřeba. Jako konkurence Core i7 to určitě nestojí, ale na takové to domácí žvýkání...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze si to najde zakaznikov, tvoja zena je nejaka gamerka :-) ja len ze v desktope to dieru nespravi a rovnaky vysledok sa da spravit aj inak ale OK, v tvojom pripade to nieje odveci.... no vela zakaznikov bud nepotrebuje taku grafiku alebo potrebuje troska nieco lepsie ale prave A6-3500 je z Llano asi najlepsia volba... ale ja by som dal asi prednost radsej s 1155 koli mozno buducemu rozsireniu G530+HD5570/6450/6570 a pod... ale to uz je podla chuti.... pekne PC si zlozil...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tím dámským gamesením to ještě bude zajímavý. Včera mi od neteře přišla SMS ve znění: "Ahoj strycku. Doneslo se mi, ze mas diablo. tak si me pridej a muzem nekam zajit. Demon hunter, 50k dps..." atd. Ehm… :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak tohle mi asi jen tak brzo nepřijde, neteře maj 3 roky..... :-D
jinak je fakt že bývalka hrávala Aion a její ségra všechno možné od skyrimu přes minecraft...... :-D :-D :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

My se se ženou prakticky denně řežeme v Age of Empires II - The Conquerors. Není nad to si vybít vášně jinak, než hloupoými hádkami. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Age Of Empires II je v podstatě jediná hra, co hraji na PC (co jsem kdy vůbec hrál na PC). Pointou jest že nepotřebuje ke svému provozu ani ten 30W Celeron 420 na kterém to pouštím, který spotřebou vymete všechny ty Trinity z tabulky...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hráč AoE II a majitel Celera 420 kritizuje spotřebu Trinity. Oni jsou dnes nějaké erupce na Slunci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale dobra trtkacka tiez vie dobre uvolnit vasne.... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

něco takového jsem mu taky chtěl napsat... :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To hej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane jo vzpominky na AoE II TC tak to je neco, jeste dnes chcou po mne lidi doma zesitovat a zprovoznit, nejen, tuto hru, ktera ma jeste dnes co nabidnout, tak jako dune2 a jeste to par let potrva..
U terto hry jsem nechal par "let" zivota, je to klasa a kdo nehral, tak nevi. Dnes se vsak mohou zdat mapky ponekud skromny, ale atmosferu to kazdopadne ma...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

My musíme hrát jednině kooperace (Minecraft, HOMM 3, Magicka...), jinak se souboj po chvíli přesouvá z virtuálního do reálného světa. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec se mi nelíbí spotřeba těch procesorů. 60W jako minimum je zatraceně zoufale moc. Jedině ty modely s 18W, ale to jsou předpokládám notebookové varianty...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že to nejsou procesory, ale APU, tzn. grafika s integrovaným procesorem. Pokud bys obdobně výkonnou kombinaci CPU + GPU kupoval zvlášť, je spotřeba výrazně vyšší. I kdybys vzal 22nm 35W i3 a doplnil ho o 27W Radeon HD 6450, což dá dohromady podobné TDP (62 W), tak na tom podle mě co do výkonu budeš hůř. Tohle je navíc standardní desktop, ne LP nebo ULP segment.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ja, že sú to hybridné procesory t.j. CPU s integrovaným grafickým jadrom (IGP alebo mGPU) ako natívny monolit... A, že to AMD volá APU = marketing.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je udavany TDP jako 60W tak to rozhodne neni jako minimu. Vetsinou je to u Intelu spis maximum a to jen za abnormalne nepriznivych podminek. U dnesnich procesoru (jakekoliv znacky) je dnesni minimum v radu jdnotek wattu (opravdu jen 1-3)

Dnesni Intel "S" procesory jsou jen podvoltovany a podtaktovany standartni (mozna i vyberovy) procesory. Uz leta jedu na C2D 8200 provozovanej na 1,05 V na standartnim taktu naprosto bez problemu. Freezer se na nem toci na 500 rpm neslysitelne a jeste odsava teplotu pres pasiv grafiky pres pasiv chipsetu a to jiz nejakej ten rok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem překvapený, že se AMD neustále drží těch 1866MHz. Mám doma LIano a když přetočíte RAM tak nárůst výkonu je tomu přímo úměrný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"tomu" ? jako vykonu grafiky? nebo celkove? v prvnim pripae bych souhlasil, ale v druhym je to polemicky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba WINRAR, tam je nárůst taky enormní dostal jsem z toho až 2400bodů.
Kompiluji fotky z RAW do JPEG a taky je to podstatný rozdíl. Prostě záleží na na aplikaci a pokud pracuje hodně s pamětí, tak to poznat je i na CPU části.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.