Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Patent na JPEG bude nově přezkoumán

Jeste by to chtelo prezkoumat patent M$ na FAT a bude nam hej!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych naridil, aby tech 105 melounu vratil ten patentovy urad, ktery ten patent schvalil. Oni by pak prestaly schvalovat kazdou volovinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smarja, hrubka jako Microsoft...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anders, patent na FAT uz ziskal Microsoft, to uz lezi a bezi,tato kauza bola otvorena len pred nedavnom a patentovy urad to uzavrel pre Microsoft. Mna vsak najviac zaujala veta "Dle mluvčí Forgentu by to však neznamenalo povinnost vrátit již vybrané poplatky", to by som ozaj chcel vediet,ako to budu riesit. Zdravy selsky rozum mi hovori,ze ked ten patent nepatri im a oni vybrali poplatky,tak je to bohapusta kradez!!!  Vybrali poplatky neopravnene za nieco co im vobec nepatri. Dufam,ze zase ich pre zmenu zazaluju za neopravnene sa obohacovanie. Tu firmu asi bude tvorit iba tretotriedna uctovnicka a nejaky slovensky rychlopodnikatel, nakolko pytat 1miliardu je trochu moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Dle mluvčí Forgentu by to však neznamenalo povinnost vrátit již vybrané poplatky"
No to v reči PR managorov znamená, že žiadať môžete čo chcete, ale peniažky stihneme rozhádzať na právnikov a luxus vedenia firmy, ktorá vyhlási bankrot a požiada o ochranu pred veriteľmi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ani u nas sa moc nevracaju peniaze, ak bol obchod uzavrety "v dobrej viere", tj ak predavajuci aj kupujuci verili, ze patenty platia, nie je co riesit. zaujimave by bolo, keby sud rozhodol, ze patenty patria niekomu inemu. museli by si firmy kupit licencie znova?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

::: blecha > Hmm, kdyby tak každá volovina měla rozšíření a tudíž i hodnotu jako jpeg, že? Víc myslet, míň mluvit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

::: Marcel, zoki > Brzděte rozlet vážení bratia, ten patent existuje a někdo nárok má. Celé je to o přehodnocení nároku, takže jen těžko dojde k rozhodnutí, že "odteď je to všechno freeeee, budeme kámoši a bude to zdarma". Žádný socialismus ať už český, slovenský, nebo open source nenastane. Na konci tohoto bububu vypadne situace, kdy žalovaní ve věci porušování patentu zaplatí o něco méně a zřejmě se dohodnou mimosoudně a NĚKDO bude poplatky vybírat dále. To je reálný svět :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem naco sa hadaju o formate, ktory uz je prekonany, ale zial furt pouzivany.
to je ako gif <> png
na co to vsetko ked je tu davno jpeg200 ktory podava omnoho lepsie vysledky.
http://www.compression.ru/video/codec_comparison/pdf/jpeg2000_codec_comp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaky prohlizece ten JPEG2000 zvladaji, umi ho i ty starsi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PavolN: jak ktere :o(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.