Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PC Power & Cooling Silencer Mk III 1200W - legendární zdroje jsou definitivně mrtvé?

Sice jsem ještě neviděl žádný "PC Power & Cooling", ale tenhle kousek nevypadá zas tak špatně. Při 1200W výkonu je použití těhle na pohled kvalitnějších konektorů celkem logické. Navíc 140 mm větrák mi připadá taky v pořádku. Ano, četl jsme článek o mýtech pc zdrojů, ale jaksi předpokládám, že dnešní spínací výkonové prvky použité ve zdrojích mají lepší vlastnosti, než ty používané v dobách malých ventilátorků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano a přesně proto že mají lepší vlastnosti a zdroj má větší účinnost a tudíž produkuje méně odpadního tepla nepotřebuje logicky tek veliký ventilátor... podle původních mýtů…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je sice pravdou, že tam kam se dávají tihle macíci, se na bezhlučnost zdroje moc nehledí, protože tam řvou grafiky (pokud na nich nesedí vodník), ale konstrukce se za ta léta změnila natolik, že dnes najdete hliníkové pasivy (které se měly ovívat těmi malými vrtulníčky) už jen symbolicky na MOSFETech, a proto je velká vrtule dobrá vrtule.

PS: Mrkl jsem se teď do nového Be quiet! Dark Power Pro 10, jak to tam mají (tihle germáni dělají zajímavé kousky) a hliníku tam obecně moc není, většina se nadobro odstěhovala do Humpolce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.