Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PCI Express 3.0 se odkládá

Mezi nama... vyuziva ted nejaka karta plne potencial PCIe ? Nejsem v tom zbehly :) je to jen obycejna otazka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že přínos bude hlavně pro 1x zařízení. Linek bývá v čipsetu málo, mnohá integrovaná zařízení zařízení jsou připojena jen jedinou linkou nebo přes multiplexer, i většina slotů na desce je jen 1x. Zrychlení vyjde levněji než zmnožení linek.
Zrovna nedávno se tu debatilo o SATA 600 MB/s na 1x připojení, že nemůže fungovat plnou rychlostí a je tudíž jen pro srandu králíkům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hexer: Ano, jakákoli karta, které při daném nastavení hry dojde onboard paměť, a pak všechen low-end, který automaticky staví na TC/HM a obdobách. Přesto imho s PCIe 3.0 není kam chvátat, paměti jsou tak levné, že s nimi nemá smysl šetřit. Zřejmě výrobci desek a čipsetů potřebujou, aby ty současné zákazníkům už připadaly morálně zastaralé a zvedly se odbyty nových, dražších.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za objasneni :) ja jsem prave tipoval ze se spis vyrobci snazi o moralni zastarani hw... slo mi o to ze normalne pracujici clovek na PC (nebavim se o hrani ale o normalni praci at uz s multimedii nebo obyc kancelarske programatorske) asi nema jak docenit rodzdily... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na práci a multimedia (včetně HD videa) by stačilo i staré PCI se svými 132MB/s, byla-li by jeho implementace tak kvalitní, jako dříve :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni tech 133 MB/s nahodou sdilenych? Takze tam dam jednu gigabitovou sitovku a... sakrys, na video uz mi nejak nezbyva pasmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PCI bylo sdilenych ... presneji receno v jeden okamzik mohlo komunikovat jen jedno zarizeni - takze to prinaselo dost problemu a omezi. Halvne u veci, ktere musely bezet v relanem case pohromade - napr. grabovani videa nebo TV karty.

PCIe uz prineslo soucasny beh vsech linek (a to jeste full duplex) a to uz je parada.

Jak uz tu nekdo psal je to o vetsi rychlosti pri stejnem poctu linek - kazda linak navic znamena slozitejsi (a drazzsi) navrh MB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RogerD: V první řadě jsem mluvil o grafické kartě, nikoli o síťovce - byla to odpověď na Hexerovu otázku, který hardware dokáže plně využít PCIe 2.0. A za druhé - takhle PCI nefunguje. Přenosová kapacita není zařízením zablokovaná, ale je využívána pouze v okamžiku, kdy je potřeba. Takže problém v praxi nenastane ani s tou gigabitovou síťovkou. Ono totiž takovou síťovku není moc jak vytížit, pokud ji člověk používá k připojení k internetu. Ani v místní síti by to nebyl problém - jak často se sejdou dva počítače, kdy jeden z nich stíhá číst z disku 125MB/s a druhý to stíhá zapisovat? :-) A i když už na takovou situaci dojde, kolik uživatelů asi tímhle způsobem 24 hodin denně přenáší data? Ono je lepší občas přestat teoretizovat a dívat se na to trochu prakticky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: No, dívejme se prakticky. HD video v YUV a v rozlišení 1920p30 má datový tok 124MB (nekomprimovaná data pro zobrazení, nikoliv mp4). Vzhledem k tomu, že teoreticky umí PCI 133MB, ale moc přes 100 jsem se nikdy nedostal, tak by ti to nestačilo ani na obyčejné přehrávání HD, pokud by karta neobsahovala vlastní dekodér. A že DXVA ne vždy funguje a někdy ho ani z principu nelze použít je známo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.