Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pegatron má hoňky se sháněním zákazníků

ECS navzdory všem odsudkům nemusí být špatný výrobce. Desku ECS jsem měl nějaký ten rok a byla naprosto bezproblémová. Nicméně jsem ji postoupil dalšímu zájemci a jemu odešla záhy na klasiku=kondenzátory.
Nezbyde než vyčkat, zda bude kvalita zachována alepoň na úrovni Pegatronu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kvalita veškerého spotřebního zboží jde dolů. Je to důsledek jinak fungujícího kapitalismu v rukou novodobých bezcharakterních podnikavců (toto nelze nazývat podnikatelem). Slušný kapitalismus totiž funguje jen s levicovou protiváhou (odbory, minimální mzdy, zákonníky práce). Těžko můžete po novodobém otrokovi (dnes honosně nazývaném v těchto fabrikách "operátor") čekat, že bude s láskou a péčí odvádět kvalitní práci. To věděl už i Baťa, dnes se na to účelně zapomíná. A tak ve Foxconnu skáčou zaměstnanci z oken, Pegatron nemá zakázky a výroba zboží se svěřuje čímdál většímu odpadu (ECS). Kde jsou ty časy kvalitních desek úrovně starého Abitu? Dnes jsou možná tak kvalitní speciální edice hiendových desek za 8 tisíc a výš. Dříve jsem si koupil levný Abit za polovic a deska vydržela dodnes. A co neviditelná ruka trhu, řečičky nabídka-poptávka & spol? Všechno vyrábí čímdál méně firem. Např. počet výrobců paměťových čipů, LCD obrazovek by se dal spočítat na prstech jedné ruky, GPU pak vyrábí jedinná firma. Poučky ekonomů nefungují, zákazníci začínají doplácet na monopolní postavení některých výrobců, představa vždy rychle se vynořující konkurence v době tak sofistikovaných oborů vyžadujících roky vývoje je naivní a nefunkční, navíc samotní zákazníci preferují cenu před kvalitou, těch co si chtějí za kvalitu připlatit je v celkovém objemu zákazníků tak nepatrné procento, že není lukrativní pro tak malé odbytiště vyvíjet specializované produkty, takže nakonec kupujete desky -+ úrovně OEM kvality. Co se týče kvality OEM desek ECS vs Asus, vzpomínám si, že poměr jejich defect rate byl zhruba 10:1, víc říct nemohu, každopádně byla by iluze předpokládat srovnatelnou kvalitu desek obou výrobců

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, stará JVC CRT TV, mi funguje bezmála 15 let. Dálkový ovladač, přes menší mechnické poškození u baterií, taky funguje suprově! Trafo TV neslišíte.
- Současným TV, i těm dražsím, píská trafo. Kamarádovi odešla LG TV přesně po dvou letech. Ovladače mají kvalitu, že je můžete kupovat skoro každý rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roky vyvoje a stohy patentu.

A tech zakazniku preferujici kvalitu by bylo vic, ale to by museli te kvalite uverit. Nediv se ze zakaznik preferuje levnejsi vyrobek pred drazsim o kterem vyrobce tvrdi ze ma lepsi kvalitu ... prilis casto je to jen marketingovy kec.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ECS+Matsonic ve me porad jeste budi nocni mury.
Asi prejdu z asus na nejakou jinou znacku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V současné době je v této oblasti jedna z kvalitativních stálic značka Gigabyte.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.