Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pentax K-70 je vyšší 24Mpix APS-C model bez GPS

no fuj, ta "šipková" tlačítka... už u K-S2 jsem bědoval nad tím, jak blbě jsou oddělená pro ovládání poslepu. zatímco u jiných Pentaxů (K-5, K-r a podobné modely) jsou šipky perfektně řešené a přepínání AF bodu s fotoaparátem u oka je v pohodě, u K-S2 jsem si na to prostě nemohl zvyknout... tohle nemají dobře vymyšlené.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Škoda toho postaršího zaostřování s mizernými 9 AF body, jinak je to nadupané a za lidovku!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

já například v tomto nevidím problém, stejně jsem vždy ostřil středovým bodem + překomponováním. všechny ty supersofistikovaný algoritmy a stovky křížovejch bodů jsou jen obezličky pro lenochy :-D...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neměl jsem na mysli automatické ostření, to jsem snad ještě nepoužil. Ale u E-M5 můžu na rekompozici zapomenout, proto volím AF bod ručně, jak potřebuju a čím větší výběr AF bodů v mřížce, tím lépe.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, ze Safox autofokus je technicky na urovni Nikonu F4 z konce 80tych let.

Pouze stredovy bod a par bodu okolo je take na urovni roku 1989.

Obezlicky pro lenochy? Ty desitky af bodu tam nejsou proto, aby si fotograf mohl zaostrit na libovolne misto, ale napr. na automaticke sledovani fotografovaneho objektu.

Pentax se neposune z amaterske tridy vyse, dokud nevymysli autofokus ktery muze konkurovat Nikonu s Canonem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

už jsem se lekl, že jsi nemocný nebo tě unesli mimozemšťani, že sis nekopnul do SAFOXu. ještě jsi zapomněl napsat svůj oblíbený blud - že blbě ostří v žárovkovém světle...

ještě by mě zajímaly tvoje argumenty, proč je SAFOX tak špatný. ale bojím se, že žádné nemáš a jenom se děláš zajímavým.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V lednu jsem pořizoval K-50 a musím uznat, že za hooodně dlouho dobu to byla nejlepší věc, kterou jsem pořídil. S aparátem jsem maximálně spokojen a za ty peníze je bezkonkurenční. K-70 je povedený nástupce, ale měnit nebudu (snímč bez AA a pixelshift je lákavá věc, ale raději pořídím pár sklíček a O-GPS1 a přejdu pak až na K-90?). s ostřením problémy nemám. Ano, občas to ujede, ale řekl bych, že to bude spíš v ruce, než v SAFOXu. Při pohybu používám převážně středový bod, ale na statické fotky ze stativu snad ani není možnost, aby člověk nezaostřil správně - v life view + focus peaking... Inu ostření neřeším, jelikož funguje a tak raději fotím a je to veliká radost s tímto strojem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.