Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pentax KS-1 potvrzen, bude mít 20Mpix snímač a ISO 51200

Ohavný je možná ten obstarožní seťák, tělo vypadá hodně zajímavě.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Telo hlavne vypada jako neco co vzniklo pouzitim co nejvice dilu z predchozich generaci (tzn co nejlevneji).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Obzvlášť v té šedé je to dost hnusné, vypadá to jak materiál, který dává HP zespodu na tiskárny. Horší už by byla jenom taková ta vyblitě žlutobéžová, ze které se dělaly dřív case. Ale bílá je fajn, jestli budou ty ostatní kombinace nějaké rozumně pěkné, tak proč ne?

Jinak konspirační teorie: Celá tak "krychle" pod objektivem až po hledáček skoro vypadá, jako by se dala směrem vzhůru oddělat z těla. Kdyby tím (čistě teoreticky) vzniknul bezhledáčkový mirroless (pro zachování kompaktnosti by musel mít druhý bajonet), byl by celkem pěkný. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně v oblasti gripu a zadního panelu :o))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

mi to přijde opačně. na seťák jsem zvyklý, ale to tělo je šeredné...

obecně, u objektivů IMHO na vzhled sere pes, hlavně jak to kreslí. a pentaxí záklaďák 18-55 je pořád jedno z nejlepších setových skel

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nepište obecně a v infinitivu (sere pes), ono jak kdo! Němomu záleží hlavně jak to vypadá... a na to jak to fotí sere (pes) :-( ... Naprostá!!! většina lidí tomu (kompozici natož expozici nebo technickým parametrům krom Mpx...) nerozumí!

Jeden můj známej, kolega zvukař a basman je Ing - elektrotechnik, a už je postarší a nezvučí ani nehraje a došel na slezinu, kde hráli jižpotomci starých muzikantů, se zrcadlovkou Nikon tuším D5000 nebo dokonce D7000!

Ač jej nosil celý večer na krku, nefotil!!!... Ptám se - ty nějak moc nefotíš?! No já tomu ani moc nerozumím, já jej mám havně abych vypadal in a aby mě nepomluvili vážení hosté na srazu... Starej kokots, přitom vdělanej, za komunistů navrhl a vyrobil doma profi mixpult 24/4/4 s parametrickýma vícepásmvýma kerekcema, diodovýma kontrolkama i fcí jako Gain, Limit a j!) mi totos odpoví, no nezabils bys ho? :-))

Náctiletý holky často potkávám na vejletech na profláknutejch místech, naposledy Jeseníky - Praděd nebo Lednice a cvakaj jednu za druho a koukám většinou Canon D1000... a na automat, neb dražší i Nikony a supr objektiv a koukám koukám mhouřím oko na volič, jak to dělá a ona na AUTOmat... :-( Ale slušel jí taktéž ;-)

A teďkaj by to měli i dle barvy kabelky , navíc i s LEDkama, blikajícíma asi? nebo co..., no super ne? :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty LEDky na hraně - to je světelný had? Pojede nahoru nebo dolů? Nebo podle situace - přeexpozice nahoru, podexpozice dolů, správná expozice - zastaví se a bude blikat? :-)

Být příznivec Pentaxu, z "ricohovatění" bych se raději neradoval.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

na ja, zajímalo by mě, k čemu ty diody budou. jestli jenom lákadlo pro hipstery nebo budou mít praktický účel (asi mám malou fantazii, žádný mě nenapadá)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžou ukazovat nabití baterie nebo volné místo na kartě. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

bingo, to by šlo. já jsem z K-5 zvyklý mít všechno na horním displeji pěkně po ruce :), zadní displej je pro mě při fotografování sprosté slovo (samozřejmě krom kontroly ostrosti snímků).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Signalizace samospouště, například.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A on tě někdo nutí abys to kupoval? :Q

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.