Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pentax: Naše bezzrcadlovka je nejmenší!

Kdo z Vás by si chtěl koupit kompakt s vyměnitelným objektivem? Nic jiného to totiž není. Nevím o co jim jde, ale ten kdo chce opravdu fotit si to nekoupí..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ondřej Neff považuje za cílovou skupinu milovníky technických rarit. Jsem ochoten mu věřit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toy Lens s Toy Body ... něco na hraní ála Leica M9-P, ale s Toy kvalito a cenou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba ja :) .. crop factor temer 6 + MTO 500/6.3 M42 = ohniskova vzdalenost temer 3000 :P, atd.atd .. ovsem, prozatim to telo stoji prilis moc na takove hratky :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proč ne - pořídím si "bezzrcadlovku" s menším čipem než mám teď v dávnou koupeném, tehdy levnějším, kompaktu. K tomu jako bonus dostanu teleskopický blesk :oD Fajn produkt na apríla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Luxusně vybavené tělo kolem 1/2,3" čipu - to je pěkná krávovina. Jako kdyby BMW dalo do některého ze svých lepších automobilů motor z mopeda a chtělo to docela vážně prodávat.

Se sklem ekvivalentu 48 mm to má stát $800. No, reálná hodnota je tak $250.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Najskor som to zle precital a povazoval to za navrat snimacov 2/3" co ma celkom potesilo. 1/2.3" :( skoda, preco sli z tohto smeru ? :( Mohli sa radsej pridat ku 4/3...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový dojem, že bezzrcadlovky s 2/3" čipem má v plánu Nikon. Ale kdy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Také nechápu kam tím míří. Přijde mi to jako kombinace nevýhod všech kategorií. Kompaktní to není mám-li tahat "brašnu objektivů", čip to má prťavý a jestli ten bokeh má být postprocess, tak potěš koště.

Myslím, že to nesplňuje ani to co člověk čeká od kompaktu ani to co čeká od náročnější kamery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je vtip mesice ;-)) ... jako levny cinsky fake je to OK, ale tohle asi nekdo mysli smrtelne vazne ;-))

Chtel bych jim mozna ukazat mnohem lepsi system, miji starou Minoltu A1 s 2/3" cipem a 14bit RAW ;-)) ... taky to ma magnesiove teleo, cocka tam celkem ujde a mozna to bude fotit i mnohem lip ;-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky všem za názor, když jsem to psal, nebyl jsem si jistej, jestli mi náhoou neuniká nějaká super-výhoda, jaká by z téhle kombinace vycházela. Teď vidím, že ne :-D Ono by to smysl mělo, kdyby tam byl alespoň 2/3" snímač, kdyby cena byla poloviční a kdyby k tomu za stávající cenu byla zajímavější optika (ekv. 50/1.0, 14-28mm, 85/1.2... nic z toho při malém snímači není problém navrhnout)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to mělo aspoň standardní Pentax bajonet. Kdo si bude kupovat skla za tisíce ke kompaktu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem příznivcem značky Pentax, mám K-5 a spoustu pevných skel, ale tohle opravdu nechápu. Je jasné, že zmenšovali čip aby měli malé objektivy, ale tohle je už trochu moc. Raději nějaký světelný kompakt než tuhle drahou šílenost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně musím říct, že jakýkoli systém kompaktů s výměnnými objektivy se mi moc nelíbí. Nicméně:
- BSI CMOS není až tak špatný (netvrdím, že je dobrý)
Pravda, alespoň 1/1,7" by mu slušel kapku víc
- pokud ceny budou (jakože u nás ne) takové, jak je stanoveno v článku, bude to konečně systém kompaktu s výměnnými objektivy, který splní to, co si předsevzal. Má to být levnější systém.
Osobně bych uznal systém kompaktu, který např. u Canonu bude používat EF-S objektivy. Aby zákazník mohl kdykoli "přesedlat výše", nebo podobný systém od ostatních výrobců. Myslím normálně, ne přes nějaké redukce.
Mám EOS 60D a chci něco menšího. Koupím si kompakt, na který mohu nsadit to, co mám k dispozici na tu 60D. Samozřejmě tam nebudu cpát 70-200 2.8 ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, koukal jsem jen na ceny objektivů, nikoli foťáku. Tam by to chtělo kapku ubrat :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena je dosti vysoka .. dkud nebudou testy, ja bych se vyhnul komentarim o kvalite. Z tech par fotek, co se da najit je videt vcelku dobre, ze minimalne v sume to kompakty predci zcela jasne. I pres malej chip (ktery deklaruji jako neco prave vyjimecne na minimalni sum). Jinak dle rozmeru je to fakt brutalne malinke. Mozna o neco malo vetsi nez muj pidi-fotak Canon IXUS. A to je velice zajimave. 4/3 GF1/2 je ve srovnani s tim macek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší čas podívat se na volná místa v Pentaxu. Takový matroš v pracovní době...

Kdybychom se měli bavit věcně, poslal bych do Pentaxu prospekt Samsungu EX-1. Kromě videa to parametricky předčí tento Q-systém ve všech ostatních aspektech a stojí 250€ i se zoom objektivem. Kvalita výstupu tady toho Q bude asi lepší, ale cena je úplně mimo. Možná kdyby udělali nějaký kompaktní objektiv s ohniskem okolo 400 - 600mm, aby využili ten malý čip, když už si ho tam dali, tak by to trochu dalo smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste je dobre poznamenat, ze uz jsou nejake spekulace ohledne velikosti cipu. Dle volneho prostoru v schrance (kde vezi chip) je volny prostor az na 1" chip. Tak ze by mozna prece ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.