Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pentax Ricoh mění jméno, Pentax v názvu se stává minulostí

Konica-Minolta nezanikla, jen už nedělá foťáky.
http://www.konicaminolta.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a proč myslíš, že je ve větě sousloví " jako značka fotoaparátů" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pentax bych si koupil. Ricoh nikdy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo tohle rikala kdyz sla do kytek Minolta spousta lidi. A dneska maji vsichni Sony fotaky a pouzivaji sonacka i minoltacka skla. Lidi si zvyknou, kdyz jim nic jineho nezbyde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Zkrátka a dobře, Pentax zde stále je a bude, ale již jej prodává firma, která se jmenuje čistě Ricoh" Nie ,uz to nebude ten povodny Pentax lebo budu o tom rozhodovat novy veduci z Ricoch. Casom uvidime ci k lepsiemu alebo k horsiemu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

K horsimu uz to byt nemuze, kdyz Pentax uz 2x malem zbankrotoval. P{oprve ho zachranila Hoya, podruhe Ricoh.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tímto nemohu vůbec souhlasit. Hoya bylo to nejhorší co snad Pentax mohlo postihnout. Zatrhli investice do vývoje, nechali odejít kvalitní lidi a vysáli know-how a pak prodali Ricohu.
Jaká bude situace s Ricohem zatím těžko říct, na hodnocení je příliš brzo. Ale co jsem slyšel, tak zrušili marketingovou podporu distributorům a dokonce se šušká, že Pentax chtějí zase střelit někomu jinému.
A nové těla K-50, K-500 jsou pouze recyklace bez jakékoliv inovace - prostě aby vývoj stál co nejméně...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co oficiálně oznámený Pentax full-frame? Dočkáme se?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

v to už nevěří ani největší optimisté

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Oficialne nic oznameneho neni. Jediny oficialni fullframe Pentax je ten pokus z roku 2001, s Philips 6mpx snimacem co stal asi 100.000 Kc (snimac) a sumel hur nez nejhorsi mobilni telefony. Tenkrat to odpiskali kvuli neuveritelne nekvalite vystupu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hoya kupovala Pentax z uplne jinych duvodu nez je prodej fotaku. I kdyz za situace kdy je spolehlivost tech zrcadlovek takova, ze je prodejci odmitaji prodavat, protoze se jim vraci na reklamacich. V podstate kazdy kdo prijde ze chce koupit Pentax je presvedcovan, at si vybere jinou znacku. To same novejsi Pentax objektivy - ultrasonicky ostrici motor odesel snad kazdemu. Pokud ma ta firma nadale vyrabet fotaky, je potreba vyresit zakladni problemy jejich vyroby - nezazil jsem u jine znacky, aby odpadavaly tlacitka, zasekaval se mirror box a napajeci obvody nedokazaly stabilne napajet zakladni desku. A k tomu oblibeny problem Safoxu, chybne ostreni za umeleho osvetleni. A na druhou stranu investuje prostredky do bezperspektivnich ptakovin jako je Qcko.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tedy, vám musí ležet Pentax v žaludku!

Já sám jsem dlouholetý uživatel Pentaxu již od "analogových dob" a dalších pár "Pentaxáků" mám i mezi přáteli a známými, nicméně má první DSLR byla Konica Minolta Dynax 7D a fotografoval jsem poměrně dlouho i Canony (EOS 20D, 30D). Švagr jako bývalý Minolťák pokračuje se Sony, můj dobrý kamarád se živí roky jako celkem vytěžovaný a kolegy uznávaný fotoreportér (začínal s Canonem, teď už pár let Nikon - něco vlastní, něco agentury) a konečně jeho bratr je již řadu let v Praze u Škody. Takže přehled o problémech nejen Pentaxu ale i ostatnícj mám celkem dobrý.

Pentaxy, ať již těla nebo skla, nejsou bezporuchové a už vůbec ne dokonalé. Nicméně ve své třídě a cenové kategorii nejsou ani horší, ani poruchovější nežli konkurence.
Vypadlé tlačítko, porucha závěrky či sklápění zrcátka, závady napájení či základní desky, tyhle závady vás mohou postihnou u všech značek bez vyjímky, Pentax nijak nevybočuje.
Odcházení ultrasonického motorku u SSM skel byl vážně dost velký průšvih, týkal se ale spíše starší produkce. Po úpravě a výměně dodavatele je u novějších kusů už dost dlouho poruchovost srovnatelná s konkurencí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to petr22: zase příspěvek plný lží.

"spolehlivost tech zrcadlovek takova, ze je prodejci odmitaji prodavat, protoze se jim vraci na reklamacich."
Není pravdou, že by obchodníci málo prodávali Pentax z důvodu nespolehlivosti těl. Neprodávají Pentax protože na něj jsou menší marže a Pentax nedělá žádné marketingové akce. Proto se obchodníkům prodávat Pentax moc nevyplatí.

"To same novejsi Pentax objektivy - ultrasonicky ostrici motor odesel snad kazdemu."
Mám několik SDM objektivů a u žádného jsem tento problém neměl. Je pravdou, že motorky u starších kusů mají dost velkou úmrtnost, ale zase tak tragické to není.

"A k tomu oblibeny problem Safoxu, chybne ostreni za umeleho osvetleni."
Dále nevím proč pořád haníš Safox. U K-r tam byl opravdu problém s FF v žárovkovém osvětlení, ale u jiných těl tento problém není! Mám K-5II a tam je AF-S naprosto parádní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.