Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pentium D 805 v prodeji

v CZC už mají dva dny dodání, do teď tam bylo neznámý, takže očekávám že je tam budou v příští týden mít, CZC rulez jako vždy :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No me by spis zajimal rozdil v praktickem pouziti, resp. vykonovy dopad na aplikace, hry apod., mezi dvoujadrovym procesorem a jednojadrovym s podporou HT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,

zda se mi ta krabice od procesoru docela velka... Asi rozmerny chladic, pro jistoitu :]

Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma stroj se dvema Athlon MP 2400+ . Oproti jednomu procesoru je to docela znat - hlavne odezva systemu pri vice pustenych aplikaci. Problem ale nastava u her apod. Tam je jeden vytizenej na 100% a druhej ma sotva 10%. Srchnul bych to asi tak, ze pokud hrajes hlavne hry, je lepsi koupit jednojadrovy a pretaktovat ho na max.... Uplne nahodou jsem prisel na jednu zajimavost, mel jsem Wokna s jednim procikem a kdyz jsem tam pak pridal druhej, tak ho nevidely a pomohl jedine uplnej reinstal (Linux to nedela, ten si s tim druhym bezproblemu poradil) ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to me by spis zajimalo, jak to bude s moznosti pretaktovani u realne prodavanych 805tek. Ono novinarum se vetsinou rozdavaji opravdu podarene kousky. Tzn. vyjdou oslavne recenze, lidi se spravne natesi, koupi a... nikdo si pritom nemuze stezovat, ze jeho kousek nejede o moc vic nez za ktery ho vyrobce dodava :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lake-bodom: To bude asi tim, ze Windows instaluje v pripade vice procesoru ci HT jiny kernel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lake-bodom: U Windows jak jiz psal Bespi, se pouziva jiny kernel a par dalsich knihoven, ale Windows umi provest "upgrade" na viceprocesorovy system bez reinstalace.
U Win2000 to jde jednoduse ve spravci systemu se vyberou vlastnosti polozky v sekci pocitac (u viceprocesoroveho se jmenuje: "Víceprocesorový osobní počítač s rozhraním ACPI") a aktualizovat ovladac...
Honza: Zalezi na tom, jak system vyuziva dva procesory. Vykon dvou procesoru je vyssi (pri plnem vytizeni obou CPU) nez u HT, nebot HT umi zpracovavat dve vlakna, ale jen v jedne vypocetni jednotce. Pokud ale aplikace neni navrzena na viceprocesorovy system, tak rozdil nepoznas, protoze jeden CPU pojede na 100% a druhy bude jen obsluhovat system - cca 15%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ATcomp je má už v e-shopu za 3159 Kč pro dealery...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych ted upgradoval, tak do toho jdu. Ne, ze bych Intel nejak miloval, ale pri nakupu koukam, jestli se mi to vyplati. A tohle vypada pro me, jakozto nehrace akcnich her, dobre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkáme na odpověd´AMD ;) ... Vyhraje levnější a výkonější

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.