Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Perfektní expozice

Když už jsme u těch možností diit serveru ... líbila by se mi možnost odeslat odkaz na knihu na email. Sice bych si mohl zkopírovat URL z adresního řádku a ten pak poslat. Ale kdyby takovou možnost server nabízel, zpráva by rovnou obsahovala informace o vybrané knize. I to bych si mohl udělat sám zkopírováním textu, ale proč by to ten server nemohl všechno nachystat za mně? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Phil-cz:
Napadá mě první důvod: příjemce by to mohl považovat za spam z naší strany a já bych se mu v takovém případě vůbec nedivil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Vždyť bych to posílal jako přihlášený uživatel. Třeba teď by se mi hodilo poslat tu knihu moji milé, aby věděla co mi má koupit pod stromeček. Nejde prostě o to, že by to ten server měl odesílat někam sám. Jde o to, že já bych kliknul na odkaz, napsal bych k tomu nějakou poznámku a poslal bych to na adresu, kterou bych zadal (někdy se hodí to takto poslat i sám sobě - aby člověk nezapomněl).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Phil-cz: Mě to přijde jako neužitečné, vždyť stačí použít pravého tlačítka myši. Podobně jsme třeba nezavedli zmenšování a zvětšování textu, protože jsme se domnívali, že naši čtenáři jsou o něco výše než ti "obyčejní" a Ctrl+ nebo Ctrl- prostě znají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

martin: Pravé tlačítko myši vyrobí zprávu obsahující jen odkaz. Zprávu, která obsahuje celý popis knihy včetně jejího obrázku, ceny a odkazů na ukázku jsem si vyrobil zkopírováním textu i s obrázkem.
Podle mně je to o způsobu přemýšlení. Podle mně je lepší mít nad vyrobením takové zprávy kontrolu a zajistit si v ní odkaz na snadné zakoupení právě v mém obchodě než nevědomky poskytnout informace někomu, který si ji obratem koupí někde jinde (protože mu ji strejda Google najde jinde, a nebo ji uvidí na pultě obchodu během nákupu).
Každopádně není potřeba tohle téma nějak dál pitvat. Prostě jsem jenom napsal co mně napadlo a vy jste se k tomu vyjádřili. A to je v pořádku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Phil-cz:
Jo ty jako myslíš, že klik na odkaz ti vygeneruje ve tvém mailovém klientovi příslušný e-mail s popisem, odkazem a tak? Mno, sice je to technicky možné, ale pořád je to taková "automatika". Když někomu něco doporučuji, myslím, že není nad e-mail napsaný takříkajíc "od srce přes ruce a klávesnici až do PC" :) Je to více osobní, toho člověka pak skutečně oslovuješ, neposíláš mu jen haldu vygenerovaných dat. Nicméně nikde není psáno, že se tím nemůžeme v budoucnu zabývat, až nás budou pálit jen takovéto maličkosti ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Ani by to nemusel generovat v mém pošťákovi. Prostě by se otevřel formulář pro zadání odesílatele, adresáta a nějaké poznámky. Na potvrzení by se mail poslal od vás. Ale je jasné že s přípravou nového serveru máte jiné palčivější starosti. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.