Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Phanteks vstupuje na trh se zdroji, ukázal první prototyp

Phanteks
Společně se skříněmi Phanteks Enthoo představila mladá společnost i jmenovce ze segmentu zdrojů. Hned první kousek, předvedený na Computexu, je zajímavý – obsahuje LED panel zobrazující aktuální zátěž.

Je pravda, že pokusy s diodami ukazujícími zátěž tu již v minulosti byly, ale obvykle se jednalo o dost pochybné zdroje a zmizely v propadlišti dějin tak rychle, jak přišly. Společnosti Phanteks se ovšem s chladiči daří a tak je šance, že udrží kvalitu i se svými zdroji Enthoo. Ty by měly podobně jako řada konkurenčních modelů představených na Computexu obsahovat obvody pro sledování provozních parametrů, ačkoli ne na takové úrovni, jako právě u konkurence (Antec, Rosewill, Thermaltake, High Power).

Phanteks_Enthoo

Phanteks chce začít při zemi a zabuduje pouze LED panel ukazující aktuální zátěž, a to v zadní části zdroje a navíc ještě na panelu v 5,25" pozici. Inu proč ne, toto řešení nebude přehnaně drahé, blikat a svítit to bude (což mnohým lidem stačí) a uživatelé nebudou muset nechávat běžet, sledovat a obsluhovat jakési programy, postačí podívat se na skříň a budou hned vědět, co potřebují.

Zdroje navíc nebudou ani tak žádná ořezávátka, jistí to certifikace 80 PLUS Platinum, DC-DC měniče (ale to už je u vyšších účinností tak nějak automatické), velký (135mm) pomaluotáčkový ventilátor a jediná silná +12V větev. V úvodní várce přijdou konkrétně 700W (ES700) a 800W (ES800) modely, ale to bude ještě nějaký čas, zatím se na nich stále pracuje.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Phanteks vstupuje na trh se zdroji, ukázal první prototyp

Pátek, 14 Červen 2013 - 13:15 | odb | ja to povazujem za zbytocnost. Co mi to pomoze,...
Pátek, 14 Červen 2013 - 10:32 | Peter Marcok | Chytra vychytavka ten predni panel :-)

Zobrazit diskusi