Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Phase One IQ280: středoformát s 80 Mpix, základním ISO 35 a cenovkou přes 1 milión Kč

Pěkná hračka. Do toho iPadu se asi neposílají plnotučná data, což? PDF to sice naznačuje, ale dost pochybuji, že by na to byla úložná kapacita (64 GB? :-) a výkon CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict, umi to, ale on se tablet bezne pouziva misto displaye ... dokonce jde pres nej na dalku i fotit .... mimochodem je na to aplikace i pro Can0n/Nik0n ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetli mi nekdo k cemu je lepsi mensi ISO ? Snizit citlivost jde vzdy ND filtrem, takze nechapu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedině autor, protože dosavadní IQ180 také umí ISO 35 ;) rozsah na 13f stoupnul z "mizerných" 12,5f :) Hlavní rozdíly jdou najít na netu v mžiku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ND filtr je další optický člen, takže snižuje kvalitu obrazu. Proto je lepší použít nižší ISO místo něj.

Druhý důvod pro nižší ISO - snímač možná znatelně míň šumí. Pro "běžné uživatele" je tedy lepší si víc přiblesknout než použít vyšší ISO.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ND filtr nesnizuje citlivost, ale prodluzuje expozicni cas. Citlivost zustava beze zmeny (kdyby snizoval citlivost, tak by se z ISO6400 dalo udelat ISO100 dostatecne jen ND filtrem). To ISO35 bych rekl ze jim proste vyslo pri dane technologii snimace, jeho velikosti a velikosti bunek. Na vyssi ISO nebo dlouhe expozice to z duvodu zahrivani takto velkeho snimace nejspis nebude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ale ND neni tak docela to same, jako nativni citlivost, tyhle masinky zase nezvladaji vyssi citlivost, nebot jsou bud do studia, nebo na stativ na staticke predmety, jako interiery, priroda etc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zdá sa mi to, alebo je ten snímač rozdelený na 2x4, alebo 2x5 častí?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.