Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Phase One vylepšuje 80Mpix středoformát

Docela rád bych jeden ten originální raw chtěl někde stáhnout a omrknout jak vlastně vypadá fotka s takovým rozlišením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

otazkou je spis kdo vyhodi 45k USD za 80Mpx stredoformat se slabou kvalitou kdyz muzes mit zhruba 300Mpx fotak za 2000USD. vetsina profiku pouziva 50 let stary 4x5 fotaky :o) ktere jeste dlouhou dobu kvalitou predci jakkykoliv super digital.

jedien vyuziti co me napada je horolezectvi a jine aktivity co vyzaduji pristup a chuzi na vzdalene mista kde je treba kompaktni "lehoucke" vybaveni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba okamžitá kontrola a mnohem vyšší produktivita? Nevím, jsem jenom amatér, ale dokážu si představit analogii v nižší úrovni -- poloprofi fotograf taky jednou dospěje do fáze, kdy se mu vyplatí koupit si Lightroom, místo aby se babral se stovkama fotek v Gimpu ... Samozřejmě, bavíme se čistě o komerční sféře ve fotografii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz vis co delas, tak nepotrebujes okamzitou kontrolu. to souvisi se znalosti tveho systemu. spousty lidi travi prilis mnoho casu s RAW konvertory a PS, misto aby byli v terenu a naucili se fotit. je fakt, ze mi obcas chybi LCD na me 75Mpix SLR Canon EOS 620 :-D

Vetsina profiku stale foti JPEG ;-) pokud chteji max. kvalitu aka RAW, foti 5x4 nebo 10x8 format. nasledny scan s aspon 4200dpi v ProPhoto RGB min 16b/kanal. 50 let stary fotak presahujici kvalitou jakykoliv moderni "zadek" od PhaseOne, Hasselbald, Pentax atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.