Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Phil Spencer: Konec konzolí nenastal a nenastane, prodávají se čím dál víc

Jak už jsem jednou psal. Plivání na nové konzole kvůli malému výkonu je předčasné, protože nikdo nemůže očekávat, že když hra jede i na staré generaci konzolí, tak vymačká maximum z té nové. Minimálně 6x výkonnější hardware s naprosto jinou architekturou potřebuje odstranit kotvu v podobě starší generace a pak ukáže co umí. První vlašťovka je DriveClub pro PS4. Auta se skládají z 250 tisíc polygonů. Project Cars mají 200 až 300 tisíc polygonů pro PC a pro konzole asi 60 tisíc, ale zase s vyššími fps než má DC. Na Project Cars je potřeba slušný PC. Nové GranTurismo bylo odloženo aby nevydali nedodělek a pochybuji že nepřekonají DriveClub. Za těch 11 tisíc Kč se rozhodně nemají za co stydět a pro mě osobně je současná generace konzolí tou první o které uvažuju.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Od sony som zatial vlastnil vsetky generacie a od xboxu som mal 360. Tato generacia je snad ta absolutne najhorsia a citim velke sklamanie. Momentalne mam ps4 a konzola je neuveritelne pomala, cakal som teda o dost viac a vsetky predosle generacie sa zapinali o poznanie rychlejsie. Vykon konzoly je nedostatocny, ked sa velmi casto stretavam s prepadmi fps niekde aj okolo 20 a menej. Ta konzola je nova a uz teraz nestiha a to graficky ani len nedorovnala uroven, kde pc bolo pred rokmi. Novy ovladac resp. jeho baterka je taktiez joke. Ked som pri starsom dualshocku nabijal tak 3-4x do mesiaca, tak tu nabijam kazde 2-3 dni. Ten ovladac snad vydrzi tak 4-5hodin hrania. Nejedna sa o moj chybny hw, mam ovladace dva. Neviem aj co tam pouzili za chladenie, ale tak hlucny stroj som teda nemal. Na ps3 som miloval nocne hranie Last of us v tom tichu. Na ps4 je zazitok velmi skazeny, pretoze pocujem tak akurat otacky ventilatoru.

Nehovoriac o tom, ze konzola nepodporovala prehravanie videi a hudby cez usb, co myslim bolo dodane v poslednom patchi ale netestoval som to este. Ak nahodou prepnem z kanalu na iny (ze si chcem prepnut co davaju v tv) a nie som momentalne v hre, tak sa konzola zacne automaticky vypinat. Z neznameho dovodu je to snad 3 minutovy proces, kde to radsej riesim vytrhnutim zo zastrcky ak som prepol obraz iba na chvilu alebo omylom. Ak chces zmenit hru a vlozis ine DVD v momente, ked si staru hru este neukoncil, cize neukoncil aplikaciu, tak musis restartovat konzolu......

Urcite je toho viac, pre mna je ta konzola nutne zlo, lebo nhl si nikde nezahram ale je to otras a ked si predstavim, ze to tu ma byt rovnaku dobu ako tu boli predosle dve generacie........

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych (nejen já), že zde budou stejně dlouhou dobu bez nástupce jako PS3. Doba bootování je pro mě téměř nepodstatná. Pokud někdo kritizuje propady fps na PS4 a zároveň oslavuje PS3-X360, tak mi asi něco uniká. Hlučnost konzole je na reklamaci - vadné kusy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pri predoslej generacii ale boli prepady fps pokial viem na konci svojho cyklu, ked uz presluhovali. Nepamatam si teda, ze by mali problem s prepadmi fps prakticky pri uvedeni na trh.

S tou hlucnostou to vidim ako odsudene na neuspech pri reklamacii, potreboval by som aj pocut druhu konzolu.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mas opradu nakej divnej kus. Mne se PS4 z rest modu spousti rychlejc nez TV a oproti PS3 je uplne neslysna. Teda az na AC: Unity, kretej ma evidentne v menu nakej problem a tak roztoci vetrak naplno kdyz je hra pausnuta. Ten ovladac je fakt vydrzi oproti DS3 o dost min, ale vetsinou mi to na den hrani staci a prec noc se nabiji v docku.
Problem s prepinanim taky nemam. Zrovna o vikendu sem zapnul nejdriv PS4 pak prepnul na PS3 a az druhej den sem si vsim, ze PS4 jeste bezi.
Podle mne je PS4 obrovskej krok dopredu od PS3.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se tezko vymackava vykon z neceho, co ho tak nejak nema.

Procesor v PS4 i XBoxu One je tam kvuli jedinemu - AMD nabidla nejnizsi cenu.

Vysledkem je 8 jadrovy usporny Jaguar, coz je principialne neco jako serverovy Opteron, jenze navic jako usporna varianta - hruby vypocetni vykon toho CPU stezi dosahuje 50% dnesni nejlacinejsi dvoujadrove I3.

To ma byt next gen? To ma vydrzet mnoho let do budoucna? Uz ted je problem udelat hry, aby bezely na 30 fps v 1080P - a ty hry budou cim dal tim narocnejsi.

Nikdy v historii nemely tyhle vykonne konzole v nove generaci procesor, ktery byl zastaraly ve chvili uvedeni konzole na trh. XBOX 360 a PS3 vydrzely az doted - to je kolik - 8 let? Next gen ma problemy s vykonem uz rok po vydani.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké odkazy podporující tvoje tvrzení by nebyly?

Možná se ti jen popletla čísilka a zaměnil jsi i7 za i3...
http://www.cinemablend.com/games/PS4-CPU-More-Powerful-Than-Xbox-One-CPU...

Vzhledem k tomu, že celá konzole má v zátěži obdobnou spotřebu jako i7 je to docela dobrý výsledek, na tak cenově dostupný kus hardwaru. Cena i7 začíná na 9 tisících a PS4 je od 10,5 tisíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já nevím, kam chodí Phil Spencer pro data, ale při zběžném pohledu na images.google.com (kam chodím pro potvrzení různých statistik já :-) si nelze nevšimnout obrázků jako je například tento:

http://readregion.com/wp-content/uploads/2015/03/statistic_id276768_glob...

...takže bych to s tím optimismem zase až tak nepřeháněl. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pěkně:D. V současné době zjišťuji, že novinářská práce spočívá pouze v opisování toho co napsal někdo jiný. Na víc prostě není čas a peníze. tady to nevadí, ale na zpravodajských serverech je z toho denně mega blamáž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si ten obrazek dobre prohlednes, pak si jeste jednou prectes co ten pan presne rekl a znovu se podivas na ten obrazek, uvidis ze ten obrazek presne potvrzuje, co ten pan rekl :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako že třeba "Jde o skvělé období pro konzolový průmysl"? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta fotka Spencera s tričkem "State of Decay" to byl úmyslný pokus o sakrasmus o statistikách? ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bodejt by se situace nevyvijela optimisticky pro konzole, kdyz PC hry se umyslne k*rvi, aby ty konzolove nevypadali tak nah*vno... a pak prijdou takovi **** jako tento pan, vyberou si tu spravnou statistiku a masturbuji nad tim jak skvelou praci odvedli... na bliti, velebnosti..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Konzole už dávno nejsou, co by měly být. Zasuneš kazetu s hrou, zapneš a hraješ. Žádné "loading please wait", žádné bootování do pseudo PC systému apod. Počínaje generací Xbox 360 / PS3 z nich dělají vyloženě pseudo PC se sníženým výkonovým potenciálem v důsledku multitaskingu OS na pozadí atd. Konzolová hra má běžet v ringu 0. Full stop.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Njn, ale to by se pak blbě řešilo šmírování... :D. Nemluvě o tom, jak bývaly takové hry "komplexní" kdysi a jak jsou teď. Ale představa je to hezká.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.