Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Picasa od Google zdarma

Kdo chce mít v každém adresáři s fotkami soubor picasa.ini tak doporučuji. SW je pomalej - na HP Ntb P4 1600, 700 Mb RAM a ve srovnání s Acdsee umí prd. Snad akorát je to takovej pokus napodobit Apple Iphoto sw. víc nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maris: Tomu i docela věřím, ačkoliv ta velikost může mást... Ale zase na druhou stranu se říká "darovanýmu koni na zuby nekoukej". Možná se ale jednou dočkáme i vyhledávání v tomto prográmku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na první pohled je to líbivé (prolínačky u slideshow), na druhý pohled ne moc praktické (místo zřejmých věcí typu záložky jsou jen dost náhodně poházená tlačítka), GUI zabírá příšerně moc místa, než najdete zobrazování ve full screen tak to taky potrvá, všude na ploše to používá své vlastní předrendrované bitmapové zasrané US fonty (že by doteď nezaregistrovali existenci TrueType ve Windows?), takže "české" názvy složek raději ne, organizace jednou zaindexovaných dat je příšerná, když se při vyhledávání obrázků na disku uklepnete a zapomenete smazat nejen "Dokumenty" ale i celé disky (C:, D:,..), už se těch dat nezbavíte a je to příšerně nepřehledné (všechno to hrne do "Other Stuff" - že by inspirace Gmailem?), úpravy obrázků kromě červených očí jenom automatické ... holt zlaté ACDsee, i OEM soft co mám k Canonu je lepší. na disku to chvíli nechám možná jenom pro svou drahou polovičku na hraní. Ta feftina mě upřímě řečeno fakt sere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, ze program je nedodelany. Stve me nespravne zobrazeni cestiny. S indexaci problem neni, i kdyz se uklepnete. Proste si znovu nastavite, ktere slozky chcete hlidat, ktere chcete jen jednou zaindexovat a ktere nechcete vubec. Pokud jsem si vsiml, tak si to samo odstrani alba. Slideshow - no ... k tomu se nebudu vyjadrovat, casovani snimku neexistuje, nebo ja ho alespon nenasel, jedine co jsem spozoroval je, ze jakmile se nacte obrazek cely, tak je okamzite prepnuto na dalsi, v praxi to je tak, ze pokud mate obrazky treba s mobilu 320x240 tak na rychle masine projde slideshow za nekolik sekund vsechny obrazky, ale pokud mate 2000x2000, tak se na to da i koukat.

Naopak hodne se mi libi funkce Timeline. Pokud nekdy znamym ukazujete sve fotky (nebo prohlizite s rodinkou) a mate pc pripojene k TV a nejaky dalkac (treba ATI RW jako ja), tak hodne zapusobite. Takova fullscreen obrazovka s nahledem alb ve kterych projizdite jakymsi karuselem - nebo na casove ose - je vyborna a zapusobi. Vyhnete se take prohlizeni slozek a cteni jejich nazvu na tv - pokud nekdo pouziva, vi o cem mluvim. Program chce dotahnout a bude vcelku pouzitelny. Naopak oproti ACDSee6.0 nebo Photoshop Album 2.0 se mi zda hodne rychly, samozrejme se s ACDSee neda srovnavat co do poctu funkci, ale na zakladni spravu fotek postaci, nehlede na to, ze od obou vyse jmenovanych programu je siren zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, des a hruza. Cestinu jesem jeste udejchal (adresare maji byt bez diakritiky!) To ze jsem nenasel mastaveni casovani jsem povazoval za svoji blbost. Fullscrean jedny fotky jsem dooprady nenasel! A co mne totalne dostalo? Ve slideshow jsou (vlastne byly) vsechny fotky rozmazany! Tak jsme to zase odinstaloval, zanadaval na google proc to koupil a doufam, ze to jednou pochopim. Ale predpokladam ze slo o lidi a ne o produkt!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,můžete mě někdo poradit jak mám uložit upravené fotky v programu do složky na ploše?Čeština mě nejde nainstalovat a anglicky neumím. Kopírovat z programu do složky mě nejde. Potřebuji si prostě upravené fotky někam zkopírovat,abych to mohla uložit a kolegové na jiném počítači by mě to vypalili na CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oakraš: Save as .. a vyber tu požadovanou složku (imho -, ten program nepoužívám).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.