Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pinnacle Studio 14 už s plným HD

3x hura ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bude podobný mastodont jako 12ka (což asi bude a ještě horší), tak potěš koště...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aky je najlepsi, najjednoduchsi software na strihanie videa na amaterskej urovni ? Strihanie videa deti atd ... HD samozrejme

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bude tak "stabilní a spolehlivé" jako předchozí verze, tak potěš....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

4 zomb: Windows Live Movie Maker. Jednoduché, použitelné, stabilní, s exportem i střihem HD videa. Není to profi nástroj samozřejmě, ale popravdě se v tom dají udělat i velmi pěkné filmy, když si s tím člověk trochu pohraje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Corel VideoStudio 12 Jednoduché, použitelné, stabilní, s exportem i střihem HD videa. zápis DVD Blu-ray a HD DVD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale pozor Pinnacle sa zlepsuje:
9 verzia zopar patchov
10 verzia zopar patchov
11 verzia iba jeden patch, tusim...
14 uvidime...
 
nerobi ten software nahodou bistudio ako hru ARMA???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, jak za tohle může někdo dát ty prachy, když skoro stejnou částku stojí Sony Vegas Studio, které je na rozdíl od tohoto použitelné. Zkoušel jsem Pinnacle jako jednoduchou střižnu, ale byl to děs. Pak jsem zkusil trial Sony Vegas Studia a podobnou stopáž jsem měl za polovinu času i s učením. Raději bych zaplatil za studio 5x tolik, než dostat Pinnacle zadarmo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mužu dotaz. Ta stabilizace je software ? tz když mam video 1024*768 tak mi z toho uděla 800*600 ale stabilizovné ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na Pinnacle jsem začínal, bohužel to bylo naprosté peklo! Něco tak pomalého a padavého jsem předtím ani potom nezažil. Takže po vyzkoušení podobných pokusů jiných firem jsem zvolil Ulead (dnes bohužel Corel) VideoStudio, i když ani to se občas nevyhne chybám a problémům.. Konkrétně zmíněná verze 12 (první pod hlavičkou Corelu) je zcela nepoužitelná, pokud člověk hodlá používat variabilní bitrate (což je základ pro smysluplnou práci) a nepomohl ani neoficiální patch přímo ze stránek autorů. Předešlá v11.5 tímto netrpí, ačkoliv má už stejné GUI jako v12. No snad to v aktuální verzi 2010 dali už do pořádku a nepůjde to směrem, kterým se už dávno vydali v Pinnacle (tj. funkčnost až na posledním místě)... :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám HD kameru a už nějakou dobu se snažím najít nějaký vhodný sw na střih AVCHD. Ulead, Corel, Adobe... všechno nějak moc komplikované. Včera jsem prvně zkusil WL Movie Maker pod Windows 7 a byl jsem moc příjemně překvapený. Na jednoduchý střih ideál. Akorát HD export jen do wmv 9 Mbps moc nepotěšil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S padavym Pinnaclem jsem si kdysi uzil sve. Jako bonus pri padu obcas znicil i ulozeny projekt, nekolik hodin prace. Jak to delal netusim. Posledni verze uz byly lepsi, ale ja jsem nyni spokojen se Sony Vegas, ktere tu nekdo zminil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na otazku kdo za to da ty prachy je jednoducha odpoved :-) 95% tech co tu aplikaci pouzivaji a vychvaluji nebo kritizuji ji nikdy neplatilo.

Potom se i snadno testuje vice aplikaci a instaluje nejnovejsi verze jeste drive, nez je v prodeji (Exac, Syntex....).

Pocet pristupu na oficialni FTP podpory nekolikasetnasobne prekracuje pocet prodanych kopii :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz bejen pro Mr Gentleman, vámi doporučovaný Windows Live Movie Maker umí do jakých formátů export?! Umí i AVCHD nebo i DivX či dokonce XviD???! :-) Nebo jen a pouze WMV...:-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ptc - jasně, já si také myslím, že pro úplné lajky, hlavně lidi nad 40 let, co se ve škole neučili pracovat na PC vůbec, leda s děrnou páskou tehdy za bolševika..., jsou rádi za omezenost Pinnaclu = jednoduchost pro ně, hlavně grafiky je přívětivý pro lajky :-) (hlavně tamnajdou svoji kameru hezky polopatě vyobrazenou s tlačítky :-))
To jen některým zde prší do nosu pohrdavě... Mnozí lidé by velmi dobrý a interektivnější Vegas , dle mě lépe než Adobe Premierre, těžko zvládly, když se sotva trefí šipkou myšky na tlačítka a mnozí neznaj ani typické zkratky a vychytávky z Windows, jako podrž Ctrl a táhni, nebo dokonce ani Ctrl+A nebo +C a +V!!!... Budte tolerantní vy někteří i když se v tom Pinnaclu budou dřít, jak někteé ženy v malém ale hlavně červeném autíčky, s daleko těžším řízení a malým rejdem kol a pod. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jaký soft je použitelný pro střih (stačí ostrý) HD nahrávek nagrabovaných z DVB-T (Mux O2, Nova a ČT HD) tak, aby nedocházelo k rekompresi? Prostě na vstupu i výstupu TS nebo Mpeg4. Na Mpeg2 používám vcelku úspěšně Nerovision 3, vyšší verze DVB-T stream chtějí přepočítávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Jirka1

pro editaci z DVB-T, tedy *.mpg používám:
http://www.womble.com/products/ MPEG Video Wizard DVD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

podla mna je rychly, sikovny, jednoduchy a celkom stabilny soft na upravu videa Canopus Edius 5
samozrejme su aj lepsie softy

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to fera: přijde ti 8 kousků slovy osm update k verzi 10 jako "pár" ?
už jsem to tu kdysi psal -> verzi 10 jsem si koupil!!!, protože to někdo vychvaloval a hlavně k ní bylo zařízení pro připojení analogové kamery a grabování z ní. Až po instalaci jsem zjistil, že v základu neumí z popisovanách efektů v podstatě nic a vše je třeba dokoupit podle vygenerovaného klíče. 5 až mnoho Euro. Podobné to bylo, když jsem chtěl exportovat zpracované video -> dokup si. Takže prostě hnus fialovej o kterým mi nikdo před nákupem neřekl. To že to padalo už tady někdo zmiňoval. A to jsem měl v té době nadprůměrnou mašinu. Hledejte alternativy jinde - Pinnacle nemohu doporučit asi ani nepříteli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abakus: Jednoznačně Sony Vegas, naprosto intuitivní ovládání, slušné možnosti a za dobrou cenu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1:
Můj tip VideoRedo TVSuite H264 (dostupnost 11/2009, do té doby beta)

Alternativně Dvr studio hd, Smart Cutter, TS Packet Editor, h264ts_cutter, TsRemux, Corel VideoStudio Pro X2, AviDemux.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pinnacle 10.7 provozuji uspesne dodnes. Rychly, jednoduchy a hlavne nepadajici (Inel platforma na AMD kolegovi pada). Vyborne si rozumi s A/D Dazzlem... Tedy, za ty penize(vyprodej) jsem spokojen. Zkousel jsem Vegas - des, hruza a pri prvnim otevreni videa z DVD (nahrano SONY DCR 110 a 403) se pokazde seknul a hotovo. Adobe je rozhodne lepsi, ale cena a uzitna hodnota pro domaci pouziti...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny verze Pinnacle jsou k ho**u. POMALY, NESTABILNI, NEFUNKCNI.

Koupil se Premiere a je po problemu. Sice se v tom dela hur, ale funguje to bez padani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používám Studio 11 cca 2 roky a nestěžuju si. Se stabilitou nemám problém, ještě mi nespadlo. Cena není hrozná. Zajímalo by mě, kolik z vás, rejpalů, jste pracovali s legální verzí, před kolika lety to bylo a jestli jste vzali v úvahu kolik stojí vámi doporučované a používané programy (Sony Vegas a Adobe Premiere - nezkoušel jsem je, ale věřím, že skutečně lepší budou) a kolik stojí Studio? Pinnacle studio mi vyhovuje, myslím, že na to, abych v něm nastříhal video z dovolené a vrazil tam pár přechodů, titulků a hudbu bohatě stačí. S čím mě Pinnacle neskutečně štve, jsou ty jejich bonusy, které si člověk musí koupit. To ať si strčí za klobouk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sony Vegas Studio stojí v přepočtu něco kolem 1000 Kč a už to umí docela hodně věcí (na stránkách vegasu je pěkná srovnávací tabulka). Stačí v něm umět šoupat klipy v timeline a znát klávesu "S" pro střih. Jednoduché a nenáročné. Pinnacle je super, když máte 30 minut videa, všechno to nahážete na timeline a hned exportujete, ale běda, když chcete jeden klip nařezat na více pod-klipů. To už se v Pinnaclu drbete levou nohou za pravým uchem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel jste nekdo Ulead Media Studio? Mam s nim jen ty nejlepsi zkusenosti. Rekl bych ze je i daleko schopnejsi nez Adobe Premiere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo, který SW pro amatérského uživatelá má HW podporu akcelerace h.264? Předsi jen se mi moc dobře nepracuje na E8500 (dualcore s 3GHz na jádro) - pohyb po timeline bych si představoval plynulejší.

Nebo dělám něco špatně (Sony Vegas)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi vůbec nejlepší v této kategorii je Finale Cut Studio od jablíček. Je to ale poněkud náročnější. Nejen finančně, ale i HWrově. Jede jen na Mac. Pro normální PC asi nejlepší Premiere cs4.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

h42: Měco levnějšího by nebylo? Přeci jen 22kKč nechci dát :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám PS14 Ultimate a bohužel lituji, má spoustu nedostatků:
Do souboru .m2ts AVCHD neukládá zvuk Dolby Digital 5.1 i přestože DD 5.1 je aktivován. Pouze Stereo. Pouze umí 5.1 zvuk do Disku, ale při tom zvuk je více něž 2x ztišen a má hroznou kvalitu, spíše jde jako stereo zvuk ve formátu 5.1.
Má vysoký nárok na grafickou kartu. Má problémy s Intel integrovanou kartou i když má např. paměť 765 Mb. PS11 takové problémy nemá na stejném PC.
Při zpracování AVCHD vždy překóduje celý soubor/projekt. Proto zpracování trvá hrozně dlouho. U MPEG-2 umí překódovat pouze místa, kde jsou efekty. U AVCHD tomu tak není, překóduje celý soubor. A tím zabere spoutá místa v dočasném úložišti, skoro 10x víc něž původní soubor. Pokud nevíte datový tok vstupních souborů a použijete přednastavené hodnoty od Pinnacle pro export do AVCHD (označení ?MPEG-2 TS?), tak výsledný soubor bude zbytečně 2x..3x větší. Neumí totiž exportovat do stejného typu a použit automaticky stejné parametry (datový tok a zvuk) jako jsou u vstupních souborů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

měl jsem (a ještě mám ve skříni) EZ Canopus. Jednoduché, nikdy to nespadlo, ale bylo to drahé (s kartou 12000 Kč, a neumělo to 16"9, proto jsem si koupil Pinnacle studio 11. Naučil jsem se s ním docela slušně dělat, jenže nyní mám HD kameru se záznamem na karty a jsem znovu nahraný, nevím jak to dostat do PC a Studio 11 to stejně "nevidí". Musím si zjistit: jak může PC číst záznam přímo z karty a co je k tomu třeba? Řeší ukládání dat z karty na HDnové pinnacle studio 14? Poraďte mi, prosím!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Re: chlap
Nové HD kamery obvykle připojíte do PC USB kabelem a kamera s kartou tváří se jako další disk. Funguje stejně jako fleška. Pinnacle s tím pracuje jako Import Media z dalšího disku (v PS11 přes menu File/Import Media from Device?, nebo v PS14 rovnou přes záložku Import). Druhá možnost je, pokud budete mít čtečku karet v PC, tak vložit kartu do čtečky a pak stejně jakoby další disk. Můžete kopírovat soubory přímo, např. přes Průzkumníka ve Windows, nebo pomoci Pinnacle. PS 14 v Importu nabízí roztřídění na obrázky a na video, a ukazuje náhled. Budete-li mít na kartě více než stovku souborů, musíte počkat několik minut, až PS 14 zobrazí kompletní přehled nahrávek. Dělá to hrozně pomalu. Proto doporučuji si zkopírovat všechny soubory buď přes Průzkumníka, nebo nějakým správcem souborů, např. Total Commanderem, a pak pracovat s Pinnaclem.
Ohledně nové verze Pinnacle Studio 14, pokud netoužíte po nových efektech a pluginech (Ultimate Collection) , tak neuspěchejte s upgradem na PS 14. Má spoustu chyb právě v zpracování HD AVCHD souborů a hlavně PS14 je více náročný na HW. Vyžaduje čtyř jádrový procesor, min. procesor Intel Core 2 QUAD 2.66 GHz nebo procesor Intel Core i7 a min. 2 GB pamětí a neintegrovanou video kartu min. 256 MB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo stále neví, tak mrkněte zde: http://www.exac.cz/Pinnacle/product5.php?soubor=studio14ultimatecollecti...

Minimální systémové požadavky

Windows 7, Windows XP SP3  nebo Windows Vista (SP2)
Intel Pentium nebo AMD Athlon 1.8GHz a vyšší (2.4GHz doporučeno)- pro formát AVCHD je vyžadován procesor Intel Core?2 Duo 2.4 GHz a vyšší- pro formát AVCHD1920  je vyžadován procesor Intel Core?2 QUAD 2.66 GHz nebo procesor Intel Core i7 a vyšší
1GB RAM- pro formát AVCHD 1920 je vyžadováno 2GB
Grafická karta kompatibilní s rozhraním DirectX9 a vyšším s alespoň 64MB paměti (128MB doporučeno)- pro efekty Red Giant Magic Bullet Looks Plug-in: Pixelshader 2 vyžadováno alespoň 128MB, integrované grafické karty Intel nejsou podporovány- pro editaci formátu AVCHD 1920 je vyžadováno alespoň 256MB 
Zvuková karta kompatibilní s rozhraním DirectX9 a vyšším
3,2GB volného místa na pevném disku pro instalaci programu
DVD-ROM mechanika pro instalaci programu
Volitelně:- CD vypalovací mechanika pro tvorbu disků VCD a SVCD- DVD vypalovací mechanika pro tvorbu disků DVD*- zvuková karta s prostorovým výstupem zvuku
 

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pinnacle Studio 14 má stále veľa chýb. Nyvyše si myslím, že program bol urobený narýchlo a má veľa nedostatkov. Napríklad chýbajú navyše viedeostopy, hoci dnes už má viac možností aj lacnejší software ako je PN Studio. Stabilita programu je labilná a dosť často sa sám od seba zatvára. Program je náročný na Hardware a prepočítavanie efektov pomalé a časovo náročné. Určite do budúcna budem požívať Sony Vegas, ktorý je ďaleko lepší ako Pinnacle Studio. Chyby som posielal aj priamo výrobcovi a dodnes nebola od jeho vydania ani jedna oprava.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.