Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pioneer A07: malý test neoficálního firmware

Zdravím,existuje taky nějakej web na upravený FW pro mechaniky LG? Díky Buri

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neexistuje nejaká utilitka pro odzálohování puvodniho firmware teacu 58D pred upgradem na Pioneer?
(firmware i kernel)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojky lidicky,
trochu to sem moc nepatri. Mam toshibu SD-R5112 a ona pali jen na urcita media 4rychlostne. Nevite jak by se to dalo obejit? Treba nejaky firmware nebo ja nevim. Budu strasne vdecny, kdyz mi poradite. Diky
 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tunak:
ad 1)
myslím, že tohle stoprocentně platilo jen do doby, kdy na trh vstoupila mechanika A07XL. Její FW by asi klasickým A07/107 nešmakoval... No, já to každopádně testovat nehodlám :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, chtel bych poprosit redakci jestli je mozne zkusit tento FW s DVD-R znacky Verbatim. Obecne mam s nima velice dobrou zkusenost a mam media i 2x (na spindlu) a 4x (v krabicce, nyni slim). Nemam bohuzel moznost zmerit kvalitu pres K-Probe a vrta mi hlavou, jak tak kvalitni medium jako obstoji pri vypalovani 4x (to ktery se prodava jako 2x na spindlu), 6x (puvodne 2x i 4x) a 8x (puvodni 4x).
Ja osobne jsem zaznamenal, ze na Verbatim 4x mi pri vypalovani ukazuje rychlost (ne vzdycky ale casto) kolem 4,2-5,7x (nero 6 s patchem)
 PrxRST();

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem psal v několika diskuzích, kde jsem už asi před měsícem na tento firmware upozorňoval firmware dela jisty flashman a jeho velmi často aktualizovaný honmepage, kde jsou firmawary nejen na tuto mechaniku je tento http://flashman.rpc1.org/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mimochodem když udělá nový firmware, tak ho dá na tento svůj homepage a jiní (např pioneer.rpc apod) ho potom až si ho třeba 14 dnů všimno dávají na svůj. Tuhle adresu dávám do nějaké diskuze na CDR asi už potřetí, tak doufám, že si jí tentokrát někdo všimne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý nápad jak představit přednosti upraveného FW. Mám stejné výsledky a zatím jsem nenašel důvod proč bych měl tento božský FW z mechaniky odstranit.
Osobně si myslím, že Pioneer ve svých FW nedává možnost vypalovat média vyšší rychlostí než je certifikovaná, protože je to něco na víc... Stejně tak zatím nepočítá s tím, aby do svých FW zakomponoval podporu bitsettingu a za tyto má velký mínus ! Ovšem co od něj čekat, když od počátku stojí na straně DVD-R.
Naštěstí existuje chlapík, který polovinu z toho napravil a tím se dostávám k nepřehlédnutelnému nedostatku v tomto článku! Upravený firmware nevznikl tak, že cituji: "se našel někdo"... Pokud nahlédneme do FW Pioneera zjistíme, že bez dlouhých hodin (spíš dnů a týdnů) hloubání se v něm nikdo nevyzná. Určitě to není taková brnkačka jako u LiteOnu (mluvě o editaci rychlosti vypalování). Všichni tu máme zdarma možnost vyždímat z A07 mnohem víc a tak jsem přesvědčenej, že autor úpravy firmware si při nejmenším zaslouží být v tomto článku zmíněn. A není to jen o zásluhách...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šel by ten firmware nahrát na A06?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mám médium DVD-RW verbatim 2x a nejde mi ho v žádném programu formátovat a nejde to jak s patchnutým fw. tak ani to nešlo s tím klasickým. jedinnné co s tím de dělat je přepisovat v cloneDVD a to jen rychlostí 1x. nesetkal se někdko s něčím podobn¨ým?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Špak: Mozna jo, ale urcite to bude posledni vec, kterou se svou palirnou udelas :-). Ale ted vazne, fw najdes tady:

http://forum.rpc1.org/viewforum.php?f=10

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Melda:
ved ja som pisal cistu A07 a nie A07XL !!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pol: taky sem to resil, musis flashnouti kernel pomoci DVRFlash. Viz http://club.cdfreaks.com/lite/t-101273.html+dvr+107DB+firmware&hl=en. Ja sem dal neofic firmware a uz to jede jako das

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam Teac 58D a chcem sa spytat ze ci fakt neexistuje sposob dat spet Teac Firmware ?
ak ano poslite plz ty. Len tak zo zaujimavosti
dakujem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spak:

Pioneer DVR-106D v1.07 - RPC-1 + 2xDVD-R + 12xRip

http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=18189

Je tam pribalen in UPGDVD.exe, kterym to pujde nahrat do libovolne DVR-106, bez ohledu na jeji fw. A07 rozhodne nezkousej, tahle mechanika ma jiny chipset.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejde to nikde. dřív jsem používal MSI DR4-A a tam to problém nebyl.  dvd se detekuje jdou s ním provádět testy apod. ale když chci formátovat tak palírna ani neblikne. a to clone je jedinný program co s tím aspoň něco dokáže. bohužel přepisuje rychlostí 1x. asi bude špatné médium

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemate nekdo odkaz na startovaci firmware pro A07 nebo postup jak preflashovat ASUS (OEM A07) primo na pioneera? dik za kazdou radu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muzete me nekdo vysvetlit, co znamena to, ze u fw RPC-1 pro Pioneera A 06 (treba ze stranek flashmanna) je uvedeno DVD-R 2x a 12x rip.? Prece umi palit 4x, ne? A ripovat snad taky. Nebo tento fw omezuje rychlost?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cyber:
Jakmile ze svého Teaca uděláš Pioneer, není cesty zpět dokud Teac nevydá část KERNEL svého firmware (a to se nejspíš nestane). Myslím, že už to tu taky někdo psal...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pujde dát tento firmware do Teaca W58D v něm je Pioneer Ä07

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lze ten upravenej fw použít i na teac dv-w58d?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob:
Já přece nepožaduju tvojí omluvu. Snad se shodneme na tom, že když píšu článek o díle někoho jiného, uvést jeho jméno je to nejmenší. Ne všichni kdo si článek přečetli znají autora úpravy, takže myslím, když to ten chlapík dělá zadára, zaslouží si abychom věděli, kdo úpravu udělal...
 
Verze FW v článku je jen pro mechaniky A07U/107D. Kdo má XL verzi Pioneera A07, >NIL: nedávno upravil FW pro tuto mechaniku taktéž:
http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-107XL%20v1.13%20-%20RPC-1%20+%2012xRip%20...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel uz nekdo tenhle firmware na Teac DV-W58D ? Trosku sa toho bojim, protoze pry to uz
nejde vratit zpátky a Teac mam jeste v zaruce. Zatim pali perfektne krome pomalejsiho grabovani
videa a nevim jestli vrtat do neceho co funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví proč mi flasnout  nový Pioneer DVR 107 DB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

keď som si nahral verziu 1.13win z  5.4.04.tak dvd páli v pohode ale zistil som že nechce páliť klasické CDR média a to hlavne značku Traxdeta. Vie mi niekto povedať čím to môže byť? A či sa to zlepší po tomto nofom fireware?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rad by som pridal nieco do mlyna> 1) co sa tyka uvedenia autora ja to pokladam za prejav vdaky a obdivu, pretoze tento clovek nad tym stravil nenormalne hodiny casu (kto sleduje forum na rpc1.org tak o tom vie) 2) pokial ide o autora tak ide o spolupracu >NIL: a Flashmana (aj ked >NIL: je hlavny koder) 3) co sa tyka FW pre starsie mechaniky 105 alebo 106 tak v nazve ak je DVD-Rx2 to znamena ze pojdu 2x palit aj media ktore normalne isli len 1x 12xRIP je snad kazdemu jasny 4) pre nahranie FW do OEM mechaniku ako TEAC alebo ASUS potrebujete upraveny jeden so suborov FW (ten co su v nom textove veci - nepametam nazov) 5) sam mam Pio 105 a hacknuty FW od >NIL: v 1.33 a som nadmieru spokojny - dnes kled uz bezne kupim DVD-R 4x za 25Sk tak mi je uprava 2xFORall na figu ale aspon ripspeed potesi ;o)

a nakoniec este raz VELKA VDAKA manikom z RPC1.org (http://forum.rpc1.org/portal.php)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr:
Zásadním? A nedostatkem? Poprvé jsem o upraveném FW psal na auditku Pioneer a autora samozřejmě uvedl. Myslím, že zapomenout uvést autora v takovém článku je smutné, pač si zaslouží velký dík.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lidi napíše mi prosím vás někdo přesně co mám vyťukat v dosu abych si mohl nahrát patchnutý fw.? nebo to de dělat i ve windows2000? DVRFlash mám verzi 1.2 a palírnu na E: . nebo můžete mi napsat i na mail kucera@net-connect.cz asi su blbý protože z toho návodu co je k tomu přikládán mi to nejde. kdysi sem prováděl aktualizaci přez dos s MSI a tam mi to šlo v poho. díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Mechaniky Pioneer A07 a 107 su zhodne. FW sa lisi iba oznacenim mechaniky. Inak je jedno ci sa mechanika bude volat A07 alebo 107. Hlavne aby sedeli papiere :))
 
2) Kto si spravi napr. z TEAC 58D Pioneer A07 pomocou tohto, ale aj ineho FW, ten sa uz nemoze vratit spat k TEAC /napr. zaruka ... /. TEAC totiz neposkytuje kernel /to je ten mensi subor/, ale iba samotny FW, ktory na upgrade staci. Mimochodom aj kernel ma uz 2 verzie lebo novsie FW pouzivaju kernel 2. Ked si precitate readme.txt v baliku modifikovanej verzie 1.13, tak zistite ze sa v nej pouziva kernel pre verziu 1.09, v ktorom bola iba prepisana verzia, aby bolo mozne pouzit 1.13. Ono uz aj Pioneer nejako do upgradov nepridava subor kernel. Naststie stale staci pre nove verzie kernel 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

už jsem to dokázal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete udelat recenzi na vyhody/nevyhody neoficialniho firmware pro shitovku NEC-1300??
 
Diky Honza

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2  beargrey : No presne Toho Teaca 58D mam a bol som donuteny aplikovat tento firmver kedze mi nechla palit na dvd-r znacky Mirror. Zatial uplna spokojnost. Tie rychlejsie zapisy som este neskusal ale 4x zatial staci vzhladom k asi pochybnej kvalite tychto medii. :-)))  A vlastne Teac je stale pozadu so svojimi firmvermy oproti Pioneeru. Odporucanie: Jdi na to ! Ale po kial nemas s mechanikou ziadne problemy tak to nechaj tak .....  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TONO Vie mi niekto vysvetliť aký je rozdiel medzi Pioneer A07 a Pioneer 107D. Ďakujem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to marcus: objednej si ty média na www.vypal .cz tam je najdeš a ceny jsou supr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr:
Ano, to jsem rád, že sis toho všiml. A neudělal jsem tak schválně. Oč ti vlastně jde?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

melda: A zásadním nedostatkem tvého příspěvku je, že jsi to jméno autora také neuvedl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se ti procital a nenasel reseni pro sebe. Mam TEAC DV-W50DII aleias Pioneer A06. Ale vsude vsichni tvrdi, ze to nelze aplikovat. Mam v nem porad fw 1.06, protoze CDR ve mne vyvolalo strach z fw 1.07. Palim na Verbatimy (V Ostrave jsem jeste Taio Yuden nevidel :-((( Nevite nekdo jak na to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

melda: No, ale tady jsi ho vůbec neuvedl...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

re melda: Myslím, že mu jde o to, že pokud víš, kdo ten fw udělal, tak bys to sem mohl napsat, když už to kritizuješ. Nebo si to nech pro sebe a dál rýpej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

melda:
Konečně jsem se dnes dostal ke kompu. Firmware 1.13 upravil >NIL: který upravil také předchozí verze a nejen pro tuto palírnu.Na těchto stránkách je možno nalézt mnoho dobrých věcí, zvlástě pro pioneery. Omlouvám, se všem, a zvláště meldovi, že jsem to neuvedl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Honza:
No nevím, Honzo, že by Flashman byl tak vepředu. Například tento firmware měl Flashman o den později, než na pioneer.rpc. Má tam sice i adresáře na některé ostatní palírny, ale třeba u SONY nebo Plextora je beznadějně pozadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oli: Já bych nejprve doporučil místo fireware zkusit používat firmware. Alespoň to bude méně horké ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stifleer: Zkus to v jiným programu a dej full erase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel už někdo nový firmvare 1.15 nebo 1.16 z http://www.pioneer-eur.com/eur/support_software.jsp?category=support/sof...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Již mám odzkoušen frimware 1.16 path ,a vše funguje , ale pozor na DVDRW 2x a nero incd zde se narazí. jinak http://flashman.rpc1.org/Firmware/PIONEER/DVR-107D/Patched/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tono: A07 je originál Pioneer, 107 je určená pro OEM prodejce. Jinak se mechaniky nijak neliší. Některé tedy vlastně ano, předním panelem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jaky je rozdil mezi A07 a A07XL - nejaky podstatny rozdil?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wssk: Není. Jen v tom designu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam vypalovacku pioneer DVR - 107. Na DVD+R verbatim 16x mi pali pouze 4x, vic nero nedovoli. Po vypaleni DVD neprecte. Na jinem PC je citelne v pohode... Nevite nekdo neco o tomhle problemu? Nemuzu to v zadne diskuzi dohledat:-( Nero mam nejnovejsi (6.6.0.15a) a ostatni softy na paleni jsem odstranil. Nepomohlo nic. Firmware mam tez posledni (1.21).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.