Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pioneer představil první počítačovou vypalovačku na 128GB Blu-ray

Chuť by i byla, ale to by musely být taky média a ještě ke všemu za normální cenu, což se nikdy nestane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

copak cena, vic bych se bal o ty data...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial su to media s anorganickou vrstvou, tak by som sa o data bal podstatne menej, nez u CD-R alebo DVD+-R. To skor odide laser na tej vypalovacke a nebude to cim precitat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

běžným uživatelům už nějaký ten rok vyhovují další/externí disky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, to je tiez nazor. Bezny uzivatel nikdy neriesi otazku bezpecnosti dat, ale len cenu.
Ale pockajte, az sa vam stane to, co mojmu susedovi, ze jedneho dna zapnete svoj externy 2TB disk (samozrejme nezalohovany) ... a nic. Disk zomrel. Niekolko sto hodin hudby a filmov v haji. Ostal mu len hrejivy pocit, ze ten disk ma v zaruke. :D
Anorganicka BD placka nikdy neodide cela naraz. Preto sa vo firemnej sfere pouziva (v urcitej modifikacii) na archivaciu dat tam, kde nevyhovuje pomaly pristup k paskovym zaloham.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako ty lidi s externim diskem taky nechapu - mit 1 disk a na nem vse vice ci mene dulezite.. kdyby alespon kupovali ty RAID-1 verze, kde je mirror a snad neodejdou oba disky naraz..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No tak ja se uz i s timto setkal. Na druhou stranu se toto nebezpeci da snizit tim, ze se koupi dve ruzne serie disku. Nicmene, pokud vysadi klima a je treba leto a nikdo to neresi (nebo neresi rychle), tak se ty disky stejne uvari :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas a prave proto mam na pocitaci RAID 10, potom mam NAS Synology krabicku kde mam RAID 5 a potom jeste mene zaujimava data ale stale zaujimava zalohuji na klasicky externi disk a protoze ho nezapinam casto je mensi pravdepodobnost ze odejde. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Niekolko sto hodin hudby a filmov v haji."

Takže inak povedané, o nič neprišiel ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zálohuji na externí disky, zásada je ale různé disky a hlavně geograficky oddělené (zloději, požár, harddiskožravé kobylky...).
Takže doma naliju zálohu na 2.5" přenosný disk a při každé návštěvě u našich to nakopíruju na jejich disk v PC. Šance že odejde obojí zaráz mi přijde dost malá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.