Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Piráti spustili web s odkazy. Hrozí jim zrušení a stomilionová pokuta!

a co tento web/článek ? je tu odkaz na web kde je odkaz na film a to už taky smrdí ne ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz o tomhle clanku nekomu reknes, tak ho tim odkazes i na ty filmy ... :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj, hotové peklo, pánové. :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne, je to jeste horsi. Staci totiz komukoliv rict ze je nejaky internet na kterem jsou filmy!
A hned jdes sedet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clanku? Staci rict o tom serveru ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, a vsak ty uz si taky vinen! Vlezl si na závadný web, ...a vlastne do pí.., ja vlastne taky...sejdeme se na Pankráci :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakej Pankrác ? Do Valdic půjdete ! Tohle je nejtěžší zločin ! Tím co děláte poškozujete celý svět. Podívejte se kde je Řecko, to vše díky stahování autorsky chráněných děl !

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Krajina-Minimalni mzada-Prumerna mzda
Velka Britanie € 1 076 € 3 843
Holandsko € 1 408 € 3 520
Finsko neni € 2 873
Belgie € 1 388 € 3 227
Nemecko neni € 2 799
Irsko € 1 461 € 2 412
Lixembursko € 1 683 € 3 914
Francie € 1 344 € 2 688
Rakousko neni € 2 801
Italie neni € 2 346
Spanelsko € 739 € 1 848
Portugalsko € 554 € 1 288
Slovinsko € 734 € 1 381
Malta € 660 € 1 343
Recko € 863 € 1 391
Cesko € 302 € 838
Slovensko € 317 € 751
Polsko € 321 € 697
Madarsko € 272 € 735
Estonsko € 278 € 772
Litva € 254 € 651
Lotyssko € 232 € 594
Rumunsko € 142 € 355
Bulharsko € 123 € 215

Opravdu potrebuje Recko nejakou pomoc? at si snizijou platy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pravdivé a smutné, ale trošku out...i tak mě to nevadilo si pročíst

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm. je to sice offtopic, ale nedá mi to. Uvědom si, že "snížení si platů" znamená prakticky totéž jako zaškrtit ekonomiku a drasticky snížit příjmy do státní kasy. To bohužel žádné ekonomice nepomůže (naší bohužel taky ne). Oni buď musí zvýšit příjmy (což doteď dělali uměle a tudíž to nakonec prasklo), nebo oškubat vlastní lidi, tj. zkrachovat nebo schodek dorovnat inflací. Kdyby v do nich nenacpali tolik peněz Německé a další banky, které se to teď snaží sanovat z peněz EU, tak už se tak dávno stalo...
Taky je dost rozdíl mezi soukromou a státní sférou, nevšiml jsem si že by drobní a střední podnikatelé a jejich zaměstnanci v Řecku měli podobné příjmy a obávám se že ten kdo to nejvíc odnese budou oni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Inflaci pouzit nemuzou protoze maji euro. A zkrachovat by byla taky katastrofa. Z Recke situace neexistuje zadna dobra cesta a to je spatne protoze do podobne pasti se riti (jen pomaleji) cela EU. (A taky USA jenom zvlast).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono to pomaleji je pořád hodně rychle...
Je to tak, že v současném stavu to musí všechno lehnout... otázkou není zda bude velká krize či krach ale spíše kdy...
Pak je třeba změnit systém...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vsak ve svycarskych bankach maji rekove ulozeno pres 290 miliard € a na pomoc recko dostalo kolik 320? vzdit oni by si to mohli zatahnout ze sveho... :) - resp. je videt kam se podeli prachy co jim chyby...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, jestli to dotáhnou až k soudu. Tedy jestli je někdo zažaluje, aby se pak u soudu ukázalo, že jsou tam nastrčení soudci (jako v případě PirateBay), druhá strana nemá argumenty, škody si cucá z prstu a vůbec celý je to nesmysl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Již jsem se byl na pár takových soudů podívat. I na lidi z flastrem za DC++. Ve většině případů to obhájce uhrál velmi dobře a žalovaná strana musela uhradit náklady, což jí šlo dosti pomalu. No a v jednom případě to dokázal obhájce sundat o pořádný díl dolu 1800000->750000->350000->55 000 u občanko-správního a podmínka u trestního na 6m. Což z původní žaloby bylo slušné.

Myslím, že šance ČPU na peníze a trest pro kluka z Liberce se limitně blíží nule(minimálně u Krajského soudu) :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pracháči a mocní si vždy najdou cestičku jak "podle práva" zakázat nevhodné věci. Už delší dobu se těším na nevolnictví v zemých EU. Řádně propláchnuté mozky oveček budou jen poslušně bečet podle toho, co jim TV a masmédia nakukají, a kdo ne, ten půjde na porážku. Dnes se nepopravuje, dnes se ničí ekonomicky.
Btw. Stavím doma raketu na opuštění sluneční soustavy, protože debilizace lidstva pokračuje ve všech směrech a v poslední době náramě zrychluje!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rád se připojím k projektu stavby rakety....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže se těšíš na něco, co už tady dávno je...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Klid, debilizace lidstva se siri rychlosti svetla, tu nepredhonis ... a jestli s tou raketou postavenou na dvorku vyletis treba jen do 100km tak budes slavnej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a nebylo by spíše lepší postavit Archu B? Dozajista by se našlo dost lidí, co by na to rádo přispělo :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to, ze bude jeste veselo :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mazec...
- Souhlasím, že umísťování ani embedování filmů není trestné. Je to jako pře-říct slovo, které už dávno vyřknul někdo jiný.
- Potrestán by měl být ten kdo film na internet uploaduje.

Piratskefilmy.CZ je pěkná stránka... ale mým favoritem se nestane.
- Kvalita filmů je dost hrozná.
- Hvalita filmu(ripu) by taky měla být zohledněna při určování škody, která vznikla a případného trestu.

- Jsem pro to aby 700MB rip na CD byl uplně zdarma k dispozici a bez postihu, protože kvalita obrazu a zvuku je tak hrozná, že je to opravdu jen na podívání.
- Kino ripy jsou uplná nouze a lituju toho kdo na to kouká.
- DVDrip s AC3 zvukem už bych řekl, že by stálo za postih.
- BRripy, které mají x desítek GB, tam už asi škoda vznikne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a přitom stačí tak málo aby to lidi přestalo zajímat...
Jednoduše model kde se na film kouknu za cenu třeba 10-20,- za shlednutí v DVD kvalitě... v tu ránu 99% lidí přestane filmy "krast" protože to jednoduse nebude stat za to...

Jenže představa studií je že za jedno shlednutí někdo dá 100-200,- což je uplně mimo mísu...
A hlavně taková on-line půjčovna umožní že lidé to budou mít hned z pohodlí domova a bez běhání což je dle mého názoru jeden ze silných důvodů stahování... lidi nechou lítat po městě. už tak je doba příliš rychlá a volného času málo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je zcestne i to shlednuti. Takhle kdyby za tech 100kc byla stahnutelna DRM free verze ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by ovšem úplně zlikvidovalo kina. Těch pár jedinců, kteří tam půjdou za 10-ti násobek ceny za kterou to uvidí doma, to nezachrání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

časy se mění... Kino aka kinematograf je starý vynález a osobně nevidím důvod proč se bránit pokroku jenom pro trochu nostalgie.

Ntw. lide se v kine stejne neumí chovat a jsou sobci... místo abych si užil film neustále poslouchám telefonisty, lidi chroupající různý křupky apod. Bohužel vzájemná úcta mezi lidmi zcela zmizela a tak si film raději užiju doma a to i za cenu že to nebude zrovna THX quality.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není zase tak úplně pravda. Kina mají něco, co téměř nikdo doma nemá -- plátno s obrovskou úhlopříčkou, výborné ozvučení a i jakousi atmosféru (pokud se jedná o klasické kino a ne nějaký post-moderní multiplex).

Do kina si vždy rád zajdu, ale pouze pokud cítím, že si to ten film zaslouží. Ať kina nepromítají sračky a budu tam chodit častěji (a když budou promítat klasické filmy, tak si možná koupím i permanentku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kina maji atmosferu v pripade, ze tam chodi jen lide kteri ji umi ocenit. Kdyz tam chodi zmineni "telefonisty, lidi chroupající různý křupky apod." tak je atmosfera v tahu. A pokud porovnas uhlovou velikost uhlopricky kina s uhlovou velikosti domaci plazmy (ke ktere sedis bliz) tak ten rozdil se zmensuje ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Některé filmy ve VHS "kvalitě" převišují svou "ne/kvalitou" BRripy !

Jsem dloho bez zaměstnání.
Chodím (jezdim na kole) do kina kazdy tyden zdarma (velka cast je dotována magistrátem hlavního města prahy) a na filmy, ktere jsou na internetu koukám ve zhrhuba v 50% pripadu s puvodnim zamerem autora/distributora (a za zadny jsem jeste nezaplatil a ani jsem nikdy neplatil zadny filehosting ci tak neco).

Pokud by se zacalo vic postihovat sledovani filmu, tak bych zmenil chovani a filmy ktere by byly za penize bych prestal uplne sledovat (a uprimne, nemyslim si ze by mi to az tolik vadilo).

Za penize si kupuji jen jidlo a vyjmecne obleceni ze sekace, vetsinu soucastek meho PC jsme dostal a nebo jsou ze zberneho dvora.
Internet plati jina osoba v domacnosti, ktera ho ma k videlecne cinnosti.

Osobne mi pripada nejlepsi obchodni model dobrovolen platby pripadne platby libovolnou castkou (od koruny a treba moznost videt kolik kdo na film prispel).
Neplatim ani televinzi poplatek (nemame televizi a TV kartu mam v supliku) a vyjmecne se koukam par poradu z CT (artmix, politicke spektrum), spis posloucham rozhlas, ktery platim (vltava, leonardo, česko, wave).

Kdyz by me zavreli do vezeni za zjiskavani infromaci ci zabavu (sledovani filmu, cteni atd) v rozporu s autorskym pravem pripadne i za distribuci, tak bych stejne nucene nepracoval a na splatky za vezeni neuhradil...
Mohli by me leda tak psychicky tyrat, znasilnovat a nebo zabit - ale nepodridil bych se a ani se nestal poslusnym /otrokem .
Kdyz bych mel zamestnani, tak bych asi stejne do mainstremoveho kina nechodil a filmy na DVD nekupoval (mozna neco jako BIO OKO, a sem tam koupti nejaky film online ala docalliancefilm​s) nebo bych platil za filmy, ktere sleduji uz ted legalne se svolenim autoru zdarmo a asi bych chodil do divadel na coz ted nemam penize..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jen doufam, ze to tomu "studentikovi" / nejen / pomuze...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže podle tzv. ochrancu práv je vlastně trestný i když někoho potkám na ulici a řeknu mu nějaký link na kterém bude autorsky chráněné dílo... Ať se na mě nikdo nezlobí ale vracíme se do éry sledování občanů StB atd...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel to je to co opravdu chcou, protože většina děl co dnes vznikne nestojí velké části diváků za druhé shlédnutí a tak je nutné udělat pro zpoplatnění toho prvního zhlédnutí maximum. Kdyby mohli rádi by trestali i ty co řeknou nějakou kritiku na to které dílo.

Je to jeden z hlavních důvodů proč se přestaly dělat demoverze her, i když se předtím vymlouvali jak na to nemaj čas a že nikdo nemá linku na stahovaní demoverzí no a rychlosti internetu jsou dnes už jinde ale oni především nemají nato udělat pořádnou hru, jejíž demo by většinu zájemců neodradilo. Stejná situace s trailery na filmy, které jsou buď úplně zavádějící, nebo po zhlédnutí filmu zjistíte, že jste v traileru už všechno viděli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono by kolikrát ani nebylo v tom demu co hrát, protože délka většiny her je tak žalostná...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když ten student dal na web odkazy, škoda je prý 130m korun. Kdyby měl každý odkaz v sobě mezeru (odkaz by byl nefunkční a všichni by věděli, jak to zpravit), pak by byla škoda jaká, nula? Je vidět, jak je to celé absurdní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě přijde, že zveřejňování takových odkazů je stejné (podobné) jako zveřejnit seznam na nájemné vrahy. Pak by toho, co to zveřejnil odsoudili za vraždu x lidí ačkoliv nikdo zavražděn ani nebyl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo vysvětlit, proč je nad článkem uvedeno "Redakce neodpovídá za obsah ani případné chyby" a u jiných článků to uvedeno není???
Co se týče případné odpovědnosti, tak té se ani tímto prohlášením nezbavíte. Ostatně vůbec netuším jakou že to odpovědnost máte na mysli. Odkaz přeci není zločin. Nebo ano? Máte stažený zadky? http://tdox.sweb.cz/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

protoze jde o citaci tiskove zpravy cemu na tom nerozumis?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nech toho, citací tiskových zpráv jsou plná média a nikdo před tím nic takového neuvádí. Navíc je běžné , že se tiskové zprávy zkracují nebo se části vytrhávají z kontextu a také na to nikdo dopředu neupozorňuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tu aspon vidis, aku vysoku eticku uroven maju redaktori DiiT - slusne ta upozornia, ze to je iba prebraty text.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v dnešních médiích je skoro všechno převzatý text. je fajn, že na to někdo dopředu upozorní, ale mě zajímá, to co jsem naznačil v poslední větě :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prostě to píšem (pokud možno) nad všechny zprávy, které jsme nesepisovali, ale pouze zkopírovali, aby bylo zřejmé, že ten, kdo je uveden jako autor, to netvořil a ani si nedal moc velkou práci s případnou kontrolou chyb a už vůbec neřešil, jestli text dává smysl. Text se autorovi pouze líbil, tak ho prostě "poslal dál".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me pripada ze upozorneni ze tiskova zprava je pretistena as-is je na DIIT u kazde tiskove zpravy ... rozhodne to neni prvne co ho vidim ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a google s novym dizajnem pujde taky sedet
http://www.google.com/#hl=en&source=hp&q=http:%2F%2Fwww.piratskefilmy.cz...

a dostane hned trest dvakrat za napovidani:
Did you mean: http://www.piratskeforum.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mít na webu odkazy na stránky s filmy nebo hudbou není trestný čin, protože tytéž odkazy zobrazuje kterýkoliv vyhledávač, například Google. Budou tito chytráci žalovat Google? Tak to by internet skončil, protože by nikdo nesměl zobrazovat výsledky vyhledávání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Google má hromady chechtáků na obranu, tady je snaha pálit čarodejnice, kterých se málokdo zastane :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

taktak, dnesni kredo je okradat nejchudsi. tj. totalni ekonomicka likvidace jedince, exekuce na plat az do smrti, zabaveni vseho co jedinec ma, i ze sousedama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

.... kdyz ti bohati se nedaji ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

KDe je HP7??? :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Super prace pirati. Vsem je snad jasne, ze web nevzniknul kvuli kvalite videi ale kvuli nakopnuti antipiratu a jim podobnejch smejdu. Klobou dolu a moc se tesim jak to bude pokracovat. I kdyz na 99% budou delat mrtveho brouka. Oni se lidi jako piratska strana boji. Boji se jich protoze pirati maji pravdu a zakony na sve strane. Tak CPU A OSAM a spol nezbyde nez zase jen podavat trestni oznameni na nejaky deti, ktere velmi radi pristoupi na mimosoudni vyrovnani a CPU a spol. maji vydelano ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak posli na policii trestni oznameni sam (neznamy pachatel, www adresa) - policie se tim pak MUSI zabyvat a nic to nestoji, jen chvili casu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na Internete vznikol Web ako hypertext (hypermedia), čo je definované ako nelineárny text s odkazmi na iný text (iné zdroje).
Súdiť niekoho za to, že web používa tak ako je definovaný, je podľa mňa celkom zaujímavá forma zvrátenosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to furt nechapu, nebylo to spis tak, ze ten smrad si nechal platit za pristup na ty stranky???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vydělával na reklamě na těch stránkách

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.