Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plány desktopových AMD CPU s podporou DDR2

Tak to bude sodoma gomora s tymi socketmi... ...stary dobry socket A...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm , tak včera jsem si koupil za 5 litrů desku se socketem 939 a procík AMD 64 3000 s tím , jaká ta deska je investice do budoucna. A koukám , že za půl roku si do ní můžu strčit leda tak svýho kokota :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm, jen blazen investuje do hardwaru, priste zkus treba nemovitosti :))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw, a jak to AMD vyresilo s tou vysokou latenci DDR2?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh:5 litrů za desku nebo 5 litrů za desku + CPU ? Pokud jsi dal 5 litrů jenom za desku, tak by musela být z vodotryskem(a to už je nemovitost, ne ?)
hmm:nevyřešili, počítají s tím že s rostoucí frekvencí, se latence vůči CPU relativně zkracují a zbytek má vykompenzovat vyšší datová propustnost. Jde o to, že u P4 se DDR400 výkonově rovná DDR2 533. U K8 to prvděpodobně bude odpovídat DDR2 666.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, rek bych ze Intel prisel se svyma hratkama s paticema o dost zakazniku (behem 2- 3let mozna 5 ruznych). Jenze on si to muze dovolit. Jestli si totez muze dovolit AMD se uvidi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak už se tu kdysi řešilo, i kdyby se socket pro CPU neměnil, musela by se stejně koupit nová deska, protože DDR2 paměti mají jinou patici. V tomto případě bude nutné vyměnit bohužel i CPU, protože obsahuje paměťový řadič, čili starší procesory DDR2 neumí. Holt má to svoje výhody i nevíhody. Osobně doufám, že ten nový socket M2 bude podobná stálice jako legendární Socket A.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Socket se zkrátka změnit musí kvůli DDR2 (druhá možnost je, že by se AMD na DDR2 úplně vykvajzla, ale to by zas působila negativně v očích některých "specialistů", kteří by tvrdili "Intel už implementuje DDR3 a AMD se nevzmohla ještě ani na DDR2".
Nicméně počítejte se socketem939 ještě hodně dlouho, minimálně do konce roku 2006. Ty procáky se podle mého skromného názoru budou dělat jak pro socket 939, tak pro socket M2. A skoro živě už vidím, jak dělají výrobci zejména zpočátku obojetné desky pro ten i onen procesor a to vše s přehledem s jedním chipsetem (ten s procesorem komunikuje Hyperlinky a tam se nic měnit zřejmě nebude). Jen škoda, že se objeví "až později" ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Milda : 5 litrů za desku ( MSI Neo Platinum nForce3 ). Kdybych to věděl tak koupím nějakou s KT800 chipsetem. .... Nebo raději ne .... to jsou sračky :-))
 
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obecne je zmena socketu sice neprijemna vec, ale nevidel bych to tak tragicky. V naproste vetsine prodanych PC se behem jejich zivota nemeni skoro nic, procesor uz vubec ne. Pokud kvuli tomu nekdo prijde o zakazniky, jde o par jedincu, kteri se vyzivaji v pravidelnych upgradech. Ja osobne jsem drive menil pocitace pomerne casto, ale samotny CPU jsem menil jednou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jak jsou na tom DDP3 s latencí? Nevyplatilo by se AMD přejít rovnou na DDR3?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych ty patice neviděl tak tragicky. 2-3 roky mi dobře sestavenej komp vydrží, a pak už jsou jiný GPU, RAM, HDD..., takže se vyplatí koupit celej komp...nárůst výkonu je pak větší, než "jen" rychlejší CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Upozornil bych na jednu drobnost - DDR paměti, co jsou na grafikách jsou tzv GDDR paměti a paměťmi do PC rozhodně nejsou shodné - GDDR2 mají nějaké specifikace, které jsou jiné než u DDR2 a ty jsou zase jiné než u GDDR3. A to, že jsou GDDR3 na grafikách ještě neznamená, že někdy budou DDR3 pro PC (možná budou, možná ne - ale to dneska ještě nikdo s určitostí neřekne)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>hmm @ 84.244.91.20 - úterý, 25. ledna 2005, 08:07
>btw, a jak to AMD vyresilo s tou vysokou latenci DDR2?

Pro ty kteri to ctou az tedka: "LATENCY" cili doba odezvy se udava v cyklech. Problem je ze samotna odezva trva nejaky cas a ne cykly!! Tudiz se dostavame k tomu ze pamet ktera ma dobu odezvy 15ns, bezici na 100MHz bude met CL=1.5 na 200MHz bude CL=3, na 400MHz bude CL=6 (DDR800)

Procento casu ktere zabira CL zustava STEJNE!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.