Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PlayStation 3 oficiálně představena

Hmm, asi to podle parametru bude i o neco rychlejsi nez 3DO, Jaguar a SNES

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proc o tom furt mluvite kdyz to ma prijit na trh az nekdy v lete pristiho roku....
to snad trochu zaspi dobu ta konfigurace....za rok s touhle konfiguraci to bude stare...vzdyt dnes uz mame 4ghz procesory....kdo vi co bude za rok...
nechapu proc to sony neda na trh hned....kdyz to maj hotovy...aspon dle obrazku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze narozdil od stolni masiny tahle konfigurace tak brzy nezestarne. Hry budou vyvijeny na jednotny HW a proto bude nejakou dobu trvat, nez jeho moznosti zcela vycerpaji. Na PC je potreba vyvijet gamesu tak, aby podporovala cele spektrum HW a to jeste v prostredi emulovanem Windows. Na PS(1,2,3), XboX, atpd. si hra saha primo k HW a proto bude vzdy rychlejsi nez na stejne PC konfiguraci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4GHz CPU od Intelu je cca 5x az 10x pomalejsi nez tenhle 3,2 GHz, takze pozor..........

MHz neni jednotka vykonu, ale frekvence

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

218GFLOPS a 3.2GHZ Cell-myslim ze tohle jeste dnesni home PC nezvladaji ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panove hlavne PowerPC CPU je lepsi nez cele slavne 4GHz Intel nebo AMD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja to furt nechapu s tim ethernetem,jaky inputy? jaky outputy? To ma jako symbolizovat, ze je v tom Switch? Sou vsechny gigovy?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně jak se zdá nový X-BOX od Microsoftu dostal na prdel když porovnáme výbavu a hlavně výkon je jasně SONY lepší.Teď hodně záleží jak rychle se začne prodávat a kolik her bude na trhu.Srovnávat ale Playstation 3 a PC je nesmysl na PC se dá dělat cokoliv od psaní textu po tvorbu DVD atd.Na Playstationu se asi text ve wordu nenapišete co a navíc hodně lidí si neuvědomuje že v jakěm rozlišení se hraje na TV a na PC monitor.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to deejay: dnes tu sice mame skoro 4GHz procesory, ale to "dnes" uz trva pomerne dost dlouho. Je mozny, ze "dnes" v lete 2006 tady porad budeme mit 4GHz procesory...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zabudate na to ze ked nieco ma x teraflops neznamena to automaticky ze je to najrychlejsie na svete
Proste pentium je viacucelovy procesor a Cell je procesor primarne urceny na hry. (8 jeho jadier je v podstate DSP)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co tady furt resite 4 GHz procesory????
Rychlejsi procesory uz asi tezko budou (nemyslim vykonostne ale frekvencne) takovy rychlosti uz jsou pomalu na konci moznostech kremiku.
Budoucnost je v multicore procesorech a 64bit a tak dale ne ve frekvenci tahle era je uz za nami.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Michal_Ostravabude to mit urcite HDTV vystup (1920x1080 ; 1280x720)
 
Shaquille

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Michal Ostrava:A v čem je jako lepší než nový X-Box?Si asi usnul ne?Nový Xbox PS3ku převálcuje,tak jako to udělal původní X-Box s PS2.XBOX 360 RULEZZZZZZZ!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Shaquille: Výstup ano, ale kolik lidí má (bude za rok, dva) mít televizi která to zvládne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Matrix:
To by mě tedy zajímalo, v čem Xbox převálcoval PS2 a v čem Xbox 360 převálcuje PS3.
Pokud tedy nemluvíš o tom, že jsi měl na Xboxu usnadněnou práci s nahrávání ukradených ISO image na harddisk.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ha ha xbox ze prevalcoval ps2ku :-))))) Chlapce mimo!postamble();

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>4GHz CPU od Intelu je cca 5x az 10x pomalejsi nez tenhle 3,2 GHz
a davaji tam orezanou G70 z PC :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Porovnavat vykon x86 prociku z PC a tech novych v konzolich je uplna kravina, porovnavate neporovnatelny. Taky nezapominejte ze PS3 tu realne nebude driv jak za rok a to uz ten vykon nebude tak slavnej, to uz bude pomalu GeForce 8.
A na neci blby dotazy v cem ze Xbox prekonal PS2 -> ve vykonu, kterej ma tak 3x vyssi, tak se netvarte ze nevite, to je snad dost znama vec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo XBOX 1 má určitě vyšší výkon než PS2, je to proto, že přišel pozdějc na trh. Ale určitě zaostává ve všem ostatním, což není nic jiného než množství dobrých her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se děcka třeba poperte kvůli tomu, co bude výkonější, když ani jedna z těch konzolí ještě není na trhu a dlouho nebude :(
Kromě toho, kolik z vás má doma televizi s vysokým rozlišením a velkou úhlopříčkou, abyste si tu kvalitu vychutnali?! Na klasické televizi je to už dnes bída, a je jedno jestli jde o PSX či xBox. To snad mohlo stačit v domě Commodorů, Atárek a Amig, ne však dnes :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá debata a pár chybiček. Je pravda, že je X-Box papírově silnější než PS-2 ale díky podpoře se tato drobná výhoda zcela srovnává. PS-2 i X-BOX je možné napojit na monitor, i když přes redukci, totéž jistě půjde na nových modelech. K čemu GF 8, když už na GF 6 procesorům dochází dech? Vypalování funguje i na PS-2 i když na typu, který se v evropě neprodával. PS-3 je v dražší variantě vybaveno Blu-Ray vypalovačkou a jistě tam není na okrasu. Mám sice PC, ale musím uznat, že se nechytá a dlouho chytat nebude. Uživatelé PC si už konečně budou muset přiznat, že omlouvat nízký výkon PC nemá smysl To, že se PC věnuje dalším periferiím a nelze tedy výkony srovnávat je víceméně fáma. PS-2 i X-box utáhnou prakticky tytéž periferie a stačí jim několikatinásobně nižší výkon Zvykli jsme si omlouvat neschopnost programátorů napsat na PC rychlý engine a sami to kompenzujeme výkonějšími procesory a grafickými kartami. Proč dodnes stačí PS-2 se svým reálným výkonem na úrovni P3 600 MHz? Výkon procesorů v PC překonává 3 GHz, ale hry o tolik lepší prostě nejsou. a to nemluvím o spotřebě - za chvíli si každý z nás bude muset pořídit domácí elektrárnu, aby nám ta vytuněná PC něco utáhlo. Myslím, že nyní má PS-3 dostatečný výkon na to, aby mohlo emulovat PC :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

XBOX skutecne prevalcoval PS2. Co je vam platne, ze mate na PS2 treba GTA SA kdyz je to hnus nejvetsi, samy kosticky a nic poradnyho? Vzdyt se to neda na lepsi TV hrat jak je to hnusne kostkovany. Zlatej XBOX a jeho vyhlazovani hran. A XBOX 360 na tom nebude o nic hur a pokud se podivate na technicky parametry XBOXu 360 a PS3 tak asi mate jasno ktera masina ze bude silnejsi a PS3 to urcite nebude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ps kiler: ty jsi asi moc her na PS-2 neviděl viď ? Pak by jsi totiž nemluvil o kostičkované grafice. Ona tv má totiž nevýhodu v tom, že poměrně dobře zkresluje navíc v rozlišení 800*600. Vyhlazování hran pro zobrazení na televizi je víceméně zbytečné - udělá to sama :-). Ale na něco ulovit zákazníky museli, když je her na X-box míň než na PS-2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ver mi, ze jsem na PS2 hral her dost. Mimochodem, mam ji doma stejne jako XBOX. Ono, kdyz si pustis nejakou hru na TV se zpetnou projekci a pripojis k ni XBOX a nebo PS2 tak mi ver, ze je to hodne velkej rozdil. Ale opravdu hodne velkej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ps killer: s projekční televizí zkušenosti nemám, to je fakt měl jsem na mysli klasickou tv. Jinak nemáš pravdu ohledně specifikací PS-3/X-BOX 360 PS-3 je silnější, ale na druhé straně to ještě nemusí znamenat že na něj budou lepší hry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S hrama je to problem vzdycky. Ja pujdu do toho co bude mit kvalitnejsi obraz a pujde lepe rozsirovat. Zatim to vidim tak nejak nerozhodne. Na XBOX 360 jsou ohlaseny pecka gamesy jako Dead or Alive 4, Ghost Recon 3 a na PS3 je taky par pecek. Uvidime jak to bude vypadat az ty konzole budou skutecne na svete a dostupne i u nas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady se hoooodne lidi vraci do detsvi :-)
A muj anglicak ma oteviraci dvere a kufr a jeste umi tocit kolama :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xbox Rulezz!!Zastánci PS2 - nevidíte si do pusy.Srovnejte sílu hardwaru !HD u xboxu..Hry které byly vydány pro obě konzoly vypadají na xboxu skvěle a na PS2 nic moc...Všechny hry na xbox mají fantastický dolby digital 5.1 zvuk u PS 2 jen surround..Slyšel někdo XBOX hry přes Genius soupravu?To je teprve zvuk!To že je PS2 lepší než XBOX tvrdí jen Ti,co žádné hry na Xboxu neviděli nebo nechcou vidět!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se jen divím, že jsou lidi ochotní si pořídit jednoúčelové zařízení k systematickému mrhání drahocenného volného času...
Věnujte se dětem nebo dělejte něco pro dobro ostatních a nebuďte SOBCI!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

DuckDuffy> Kde se da sehnat tohle huleni??
 
Tolik fandu Xboxu na jednom miste? Ze by tu meli sraz vsichni tri z celyho sveta? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Matrix: Hele až bude na XBOXu vycházet PRAVIDELNĚ Final Fantasy a Gran Turismo, pak se XBOX Playstationu vyrovná, nejde o výkon hardwareu (který má XBOX lepší jen proto, že v Microsoft zaspal svou šanci vydat XBOX stejně brzo jako PS2 - tím pádem mají dnes mnohem menší prodeje, což sami přiznávají), ale o design her - a v tom sou Japonci IMHO lepší, i když taky úplně nežeru některé jejich RPGčka, kde jsou hlavními hrdiny děti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sem udiven kolik je tady diskuzí kolem konzolí.Takže předem chci říct že nemam ani x-box a ani Playstation ale mám možnost na nich hrát a taky to dělám.Nejsem zaujetý ale PS2 je lepší x-box je takové na dnešek slabé osekané PC v zajimavé krabici ale PS2 je specializovaný kus hardweru čistě na hry proto x-box nemůže nikdy vyhrát.Taky PS2 má mnohem větší základnu v podobě vydaných her stačí se podívat kolik SONY koupila studii na vyrobu her v posledních třech letech tím x-box válcuje.Reakce na to či ono většinou píšou lidi podle toho co mají doma a to je škoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MATRIX:Je vidět,žes ještě neslyšel pořádnej zvuk,zkus si pustit PS2 na slušných komponentech--kilo za kus-zaručuju ti že ti spadne čelist až do trenek,Geniusy si pak můžeš natřít na prsa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to smutné, ale nejde o to, kdo je lepší. Jde o marketing: kolik her, případně v jaké kvalitě pro danou platformu vyjednají jednotlivé firmy. Ostatně je to analogie situace v oblasti PC. Byly doby, kdy byl Mac OS určitě lepší, ale marketing stál za prd. Obdobně u OS/2 od IBM. Nebo si někdo myslí, že dlouhá strastiplná cesta uživatelů jednotlivými verzemi Windows ke konečně použitelným W2k, se konala kvůli výjimečné kvalitě tohoto systému?
A zpět ke konzolím: Proč bude to zpoždění od uvedení k prodeji? Není všechno hotové, je třeba vyprodat sklady, zaplatit vývoj...?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cena her je na PS2 a X-box cca o 50-100% vyšší než u PC grafika nesrovnatelná Doom 3 , Far Cry
kolik her je v češtině? PC má myš ,hrát Dooma nebo Halfa na gamepedu néééé. A kvalita her ?
Jinak co je to u PS3 za děsnej Gamepad .

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mr-deprese: srovnáváš nesrovnatelné - Srovnej PS-2 nebo X-BOX se stejně starým PC a jeho výtečnou grafikou a hlavně si na něm pust dnešní pecky popřípadě jej osaď 32 nebo 64 MB paměti - ještě stále bude PC ve výhodě, má totiž grafickou paměť. A můžeš srovnávat kvalitu her :-)). Mám PC - jiný počítač v dané cenové relaci neseženeš a přesto, že patří minimálně k průměru je to ve srovnání s konzolemi slabota. Myslíš že je PC průkopníkem v technologiích ? Houbelec. Myš okopírovalo od AMIGY a ATARI, první sériově vyráběný počítač s CD-ROM bylo CDTV - klon počítače AMIGA 500. Ano PC s konzolemi se nedá srovnávat. Postav vedle sebe nejmodernější PC a PS-3 nebo X-BOX 360. Co uvidíš ? Malou krabičku a obrovskou bednu, o co má ta bedna nižší výkon, o to víc žere a řve. Tu malou krabičku si dobře prohlédni, je to budoucnost PC!! Výkon těhle mašinek je takový, že budou schopné provozovat Linux případně jiný výkoný OS a věř tomu, že jsou minimálně stejně dobré, ne-li lepší než Win.XX Mimochodem, klávesnici i myš můžeš použít u PS-2 nebo X.BOXu už dnes :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mr-deprese: kromě toho co psal xxl bych ti chtěl ještě říct, aby ses naučil trochu anglicky, bude se ti to hodit nejen při hraní her, ale i v životě ... mimo jiné si budeš moct vydělat dost peněz na to, abys nemusel hry krást a nevadilo ti, že jsou dražší. Jinak proč by nemohli stát víc, když se jima člověk baví diametrálně víc a dýl (nevím jaká je situace na trhu FPSek, páč je nehraju, ale takové Gran Turismo, mmmm mhohoměsíční zábava).
P.S.: Taky mám nabouchané PC, ale proč hrát na stroji, co s hrama nemá nic moc společného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MTK:Gran turismo jsem na PS2 viděl..Proč mám ale pořád dojem,že ta grafika je kostičkovaná?Že by to bylo televizí nebo mým zrakem?Koukni na Xbox na Burnout 3 nebo Juiced - čistý obraz s krystalickým zvukem...Japonci jsou sice lepší,ale když to konzole nedokáže,jsou i oni bezmocní..PS2 je u nás rozšířenější jen proto,že byl dříve...Znám spousty lidí co přešly od PS2 k XBOXU kvůli kvalitnějším hrám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Matrix:- znám řadu lidí s PSX i PS-2 ale ani jediného s X-BOX, nemohu tedy posoudit. Má cenu se bavit, zda je lepší X-BOX, nebo PS-2 ? X-box byl lepší, teď u nových konzolí je to naopak, ale obě jsou tak našláplé, že nemá význam se hanrkovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matrix: Vždyť já tvrdím, že XBOX je výkonnější, ale zároveň jde o to, co je v těch hrách. Dle mého nějaká "kostiččkovatost" mi může být u prdele, podle mého jsou ty hry stejně limitovány PAL/NTSC normou a PS3 (pro tebe asi XBOX360) konečně bude pořádný důvod, proč si koupit HDTV bednu.
 
Burnout 3 je super (hrál jsem jen PS2 verzi) a podle mě v té rychlosti vůbec nejde jakékoliv grafické nedostatky sledovat.
 
Pořád budu radši preferovat menší ústupek v grafice kvůli velkému zisku v kvalitě hry samotné. - viz Gran Turismo - nejlepší automobilový simulátor (nemůžeš srovnávat akční Burnout s Gran turismem, to je jako kdybys srovnával Diablo a Final Fantasy - taky jsou oboje výborné RPGčka, ale přitom jde o úplně odlišné hry)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MTK: ty si myslíž že XBOX 360 je vykonější než Playstation 3 tak to si brutalne  vedle podívej se pořádně na spe. xbox a Playka       a pak možná pochopíš že mluvíš blbosti česky řečeno play je král a xbox je ořezávátko pro tužky. PS: schválně jak dopadlo playk 2 a xbox   Playk  uspěch xbox totalní prušvich.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tak vidim tak tahle diskuse je fakt jen o tom co je lepsi. Zaslech sem tu neco o kostickach na PS2 a o krystalickym obrazu na Xboxu. Zajimavy je, ze treba San Andreas na PS2 (mam to) zadny kosticky nema. A i kdyby. Xbox je o vic jak rok mladsi stroj. A rok znamena dneska hodne. Xbox by mel bejt tak 3x lepsi naz PS2 ale ejhle, von neni. Hosi ze sony to proste umej a Xbox je jen sracka vod microsoftu. Po skusenosti s Windowsama bych uz si nic od MS nekoupil ani s 90% slevou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ted bude opacna situace jako s PS2 a Xboxem. PS3 vyjde pozdeji nez Xbox 360 (sice ne o rok, ale to neva) a vubec bych se nedivil, kdyby tam japonsti soudruzi neudelali nakou prekvapivou zmenu. Vykon PS2 s Xboxem je spornej, ale PS3 vs. X360 si myslim ze ma jasnyho viteze :)) to je muj nazor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni se tady hádáte jak malé děti jestli je výkonější ta nebo ta konzole a zapomínáte na to, že úspěch nezáleží na výkonu, ale na marketingu a kvalitě her.
PS: Jsem zvědavý na Nintendo Revolution. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

stejnak to vyjde na stejno, pak vydaj zas za rok novy konzole, a muzem kupovat znovu
je fakt, kdo chce jen hrat doporucuji jednu z konzoli,
 
ale jinak bych nemenil za PC, sice ma sve dost velke nevyhody(cena,upgrade,....) , ale zato na nem muzu delat takovejch veci...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Xbox je o vic jak rok mladsi stroj. A rok znamena dneska hodne. Xbox by mel bejt tak 3x lepsi naz PS2 ale ejhle, von neni. Hosi ze sony to proste umej a Xbox je jen sracka vod microsoftu"
he takze podle tve teorie, ze rok je dneska sakra hodne, tak PS3 bude 3x lepsi nez Xbox360? ;o) tak na to se fakt těšim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mám PS2  je jsem sní docela spokojenej jen je pravda že XBOX je výkonější na PS2 si nikdy nezahrajem FARCRY ani Doom to je jasné na to už stará konzole nestačí ale i tak má hodně dobrých her jako třeba Resident evil 4, Silent Hill 3, God Of War, Tekken 5, Killzone atd. Je ajsné že PS3 bude mít postaráno zase tak na 6 let ale je jasné že za tu dobu se PC dostane zase o hodně dál a bude zase výkonější. už ted vým nová nex gen za 6 let bude zastaralá co přijde pak ?
 

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

to je diskuze :), PS3 je zaujimave uz len tym ze ho stale odkladaju :D a stale tam nieco nove daju, som vobec zvedavy na cell processor, ci je toho hoden, co o nom pisali davnejsie. Ak mam pravdu povedat mal som doma pozicany XBOX 360 od Rogers, a natom som mal par hier, moj dojem je asi taky, ze kto nema doma naslapane PC a chce si poriadne zaparit a ma HDTV tak je to zaujimava cesta, hoci niektore sceny napr z King Konga sekaly, tak isto ako par scien z NFS Underground. Inak grafika je naozaj ocarujuca, napr na fife 06 alebo NHL 06. som zvedavy na PS3, uz len to menu ak bude podobne ako PSP tak to je sila :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.