Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Playstation 4 a Xbox 720 budou levné, míní analytici, na trh přijdou s podzimem

to je zajímavé , na fudzille to píšou přesně naopak, a to že nové konzole budou dražší než jejich přechůdci.

http://www.fudzilla.com/home/item/30121-don%E2%80%99t-expect-the-ps4-or-...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no jo dolar nám pěkně klesnul :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

píšou že základní verze budou mezi 350 - 400 dolary. Lepší verze budou stát okolo 500 dolarů, což je ale díky kurzu dolaru míň než u PS3....

Ovšem jak tam chtějí za ty peníze dát nějaký solidní (rozuměj výkonný) hardware to je mi záhadou :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Smlouvy za cenu HW se uzavírají na delší období a na velké počty kusů, prostě se do toho zahrne postupný pokles v čase, dopředu. Další věc věc je dotace, platba za získání trhu, to chce trochu věštění. Např. Sony má tak velké finanční problémy, že pro úspěch musí udělat vše. S výkonem takový problém nebude, současný HW je našlapaný až až, navíc je to ideální způsob, jak donutit programátory sáhnout si na dno a ukázat co doopravdy umí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cenu bych necekal kolem 8k ale spis kolem 12k. Ona PS3 taky nestala u nas 12k ale spis 18k.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mě tihle dva hráči vůbec nezajímají. Počkám s čím přijde Valve.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.
Celkově nástup Valve na GNU/Linux je zajímavou kapitolou. Doufám, že se dočkám jednou i rFactoru pro GNU/Linux (nejen pře Wine) :-), což je asi jediná hra, která mě opravdu zajímá. Zatím jsem neviděl opravdový simulátor pro konzole, asi na to hardware nemá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chybajuce simulatory nesuvisia s vykon, ale s hrackou zakladnou. Konzole sa snazia chytit prilezitostnych hracov a ty simulacie nehraju.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

PS3 má Gran Turismo, XBOX Forzu - obě dvě se povedly, doporučuju ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že to příjde spolu s Kinectem 2?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ako PC hraca ma to nechava chladnym. PS3 si doniesol brat ale odvtedy tu na to akurat pada prach. BR medium nemam ani jedno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..."můžeme očekávat podporu 4k rozlišení"
Vzhledem k použití současných mírně upravených AMD grafik zvládajících toliko 1600p, budou třeba hardverové úpravy, nebo stačí jiný ovladač? A jakým šlauchem to dostanou do zobrazovadla, když DVI i HDMI zvládají rovněž toliko 1600p? Předem děkuji za odpověd na některou z otázek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HDMI 1.4 ma podporu pro 2K i 4K, maximalne zvlada 4096×2160p24, a na HDMI 2.0 se jiz asi pracuje a specifikace zatim nejsou zname

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HDMI Version 2.0

The HDMI Forum is working on HDMI 2.0 and the specification for it was expected to be released in late 2012. In a 2012 CES press release HDMI Licensing, LLC has stated that the expected release date for the next version of HDMI is the second half of 2012 and that important improvements needed for HDMI include increased bandwidth to allow for higher resolutions and broader video timing support. Longer term goals for HDMI include better support for mobile devices and improved control functions.

On January 8, 2013, HDMI Licensing, LLC announced that that the next HDMI version is being worked on by the 83 members of the HDMI Forum and that it is expected to be released in the first half of 2013.

Based on HDMI Forum meetings it is expected that HDMI 2.0 will increase the maximum TMDS per channel throughput from 3.4 Gbit/s to 6 Gbit/s which would allow a maximum total TMDS throughput of 18 Gbit/s. This will allow HDMI 2.0 to support 4K resolution at 60 frames per second (fps). Other features that are expected for HDMI 2.0 include support for 4:2:0 chroma subsampling, support for 25 fps 3D formats, improved 3D capability, support for more than 8 channels of audio, support for the HE-AAC and DRA audio standards, dynamic auto lip-sync, and additional CEC functions.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otazka znie ci sa ludia dovtedy neuspokoja s hrami na inych platformach ktore mozu ale aj nemusia byt pripojitelne na televiziu, a proste im to "bude stacit". 99-dolarova konzola so zaujimavymi hrami z Android marketu moze mat svoje caro, najme ked to mozem potom stiahnut aj na svoj mobil alebo tablet a dohrat tam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"schopnost dodávat online obsah ve větší míře, než tomu bylo/je u generace současné."

I kdyby Sony začalo už zítra rozdávat třeba PS10 zadarmo, tak prostě nic nenadělá s tím, že drtivá většina uživatelů stále nemá a ještě velmi dlouho nebude mít dostatečnou kvalitu a především kapacitu na to online obsah konzumovat či i jen asynchroně přistupovat - rozuměj (předem) stahovat (hudbu, filmy či hry) místo přímé online konzumace. Vždyť již dnes je na PS3 / PSN Store přehršel her o velikostech 5 - 25 GB a se současnými rychlostmi a různými "pokoutnými" a netransparentními FUPy je to problém pro mnohé vůbec stáhnout.

Tudíž jakékoliv zvyšování této míry bude prostě spoustě lidem na dvě věci ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.