Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Obchodníci si zkoušejí přivydělat na konzolích, žádají výpalné

Jake opravnene organy? Na ne by si predevsim mela doslapnout Sony ze ji kazi jmeno a pricing politiku. A pokud s tim Sony souhlasi, tak stoji za uvahu jestli nekoupit jinou konzoli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to jako nekoho prekvapuje, ze Sony je spinava az za usima? Za uvahu stoji jak nekdo vubec muze uvazovat nad koupi konzole od Sony, ci cehokoliv od Sony. Firma, ktera bezostysne instaluje rootkity do systemu zakaznika, firma co prodava zarizeni s vlastnosti, kterou zpetne vsem sebere. Navic tato vlastnost mela primarni ucel snizit danovou zatez na konzoli pri exportu do Evropske Unie (ergo okrast EU). V momente kdy uz teto vlastnosti potreba nebylo se zakazala, protoze se nehodila do kramu. Firma, co zastrasuje vlastni zakazniky... jo, teto firme opravdu hrozi, ze ji nekdo zkazi jmeno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snaha snížit platby na daních státu (nebo EU) NENÍ okrádání, přestože nám představitelé státu / EU neustále tvrdí opak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze v tomhle pripade, tj. dovoz Playstationu jako pocitace, jeho nasledne softwarove predelani na konzoli se da kvalifikovat jako danovy podvod.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak přečíst znovu, a pokud to nepomůže, tak ještě jednou, a tak dále.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže když dovezu naftu, kvůli dani ji deklaruji jako LTO ale prodám jako naftu, tak je to taky OK?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Z mého pohledu ano. Mě jako tvému zákazníkovi je putna, jaké administrativní kreace jsi s tím dělal při dovozu. A třeba mi ji i prodáš za lepší cenu, ho tě stála míň. A ty na ní vyděláš víc peněz, které pak můžeš utratit za co budeš chtít (klidně za kurvy, ty pak ty prachy utratí za služby v kosmetických salónech atd.)
Pouze státu půjde míň peněz (a za co vůbec? Naftu jsi dovezl ty, ne stát), takže jich bude míň na sypání do kanálu a k rozkradení.
.
.
.
.
Nebo máte snad někdo pocit, že zaplacením vyšší daně by získal PlayStation nějakou přidanou hodnotu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze budes s radosti kupovat i kradene zbozi, protoze je ti putna kde ho prodejce sebral a zaplatis mene?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu kratkozrake. Ty v danem statu, potazmo EU nebydlis? Nejsi obcan evropske unie? Je mi jasne, ze pokud jsi tak malinkaty, ze se staras akorat o sebe, tak ti to muze byt jedno zdali je vec treba kradena, kdyz je hlavne levna, ale podvody a okradani statu/EU ve vysledku okrada i tebe, ale je mi jasne, ze pro tebe je lepsi usetrena stovka v kapse nez ve dve stovky ve statnim rozpoctu, ktere pomuzou vsem. Super, usetril jsi na konzoli... ejhle, statni rozpocet ma moc velky schodek, musi se zvysovat dane. Penize, ktere by zahranicni firma nalila do rozpoctu tve zeme zustanou za nehtama v cizine.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To snad nemyslíte vážně. Mezi kradeným a nezdaněným zbožím je rozdíl celkem velký, nemyslíte?
Ano, jsem občanem ČR a potažmo i EU. A ve své malosti vím, že lepší jedna stovka u mě v kapse než dvě ve státním rozpočtu. Já s naložím k užitku, stát ne. Ten schodek je toho důkazem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu s ni nalozis k uzitku? Kolik primo ze sve penezenky davas na opravu infrastruktury, na skolstvi nebo duchody? Kam to chodis platit? Nekde na poste vyplnujes formular na co to chces dat? Aj, ty filantrope... mozna bysme te meli zvolit nejvyssim vladcem nasi bidne unie vzhledem k tomu jak mas pod palcem ekonomii, proc rovnou neodpustit vsem firmam dane, proc chodit kolem horke kase s podvadenim, hlavne at je zbozi co nejlevnejsi (mozna).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To by samozřejmě byl preferovaný model, leč současný režim se jen tak nedá a jako armádu bude používat ovce, indoktrinované už od mala k tomu, aby nemyslely vlastní hlavou a papouškovaly bludy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu si myslis, ze obycejny clovek, ktery se stezi dokaze ekonomicky postarat sam o sebe, ma schopnost rozhodovat kam by jeho penize meli nejlepe putovat? Co kdyz si vetsina lidi usmysly, ze si armada zaslouzi nejvice penez a zdravotnictvi a duchody ho nepotrebuji, protoze si zaprdly hlupaci usmysly, ze kdyz vlastne nejsou nemocni a nebo v duchodu, tak se jich to netyka? Proc platit skolstvi, kdyz je prumerna populace hloupa a skoly nepotrebuje? Tenhle napad ti muze fungovat v malem meritku (typicky rodina, teoreticky mozna i neco o malo vetsiho), rozhodne ne na narodni urovni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WTF? Lidi se rozhodnou co chtějí jednoduše tak, že to koupí.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Aha... tak to pak jo. To vybaveni v nemocnicich za stovky milionu si urcite lidi pujdou koupit, az nahodou budou potrebovat. Mozna by si tech par nemocnejch mohlo otevrit spolecny ucet a zacit setrit a modlit se, aby onemocnelo, co nejvice lidi a zarizeni pro lecbu se nakonec zaplatilo. Mluvis o verejnych sluzbach jako by to byly rohliky v supermarketu...

Co to vubec znamena, lidi se rozhodnou? Kdo jsou lidi? Narod? Jo, ten se opravdu spolecne na necem tak dohodne... kdyz je problem, aby se 200 lidi ve snemovne na necem dohodlo, tak 10 milionu lidi bude lepsich, co se tyce otazek rozpoctu. Bravo

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nastudujte si trochu ekonomie, nejlépe přímo Rakouskou školu, pak se můžeme bavit.

Anebo aspoň Urzův seriál: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013061301 a násl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz si prectu Marxuv komunisticky manifest a zaujme me, znamena to, ze to je spravny smer? Jsem rad, ze se vzdelavas samostatne, ale nedelej ze sebe odbornika a hlavne nepovazuj kazdou hezkou teorii za ultimatni reseni vsech problemu. To ze neco zni dobre na papire neznamena, ze to je dobre v praxi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rakouská škola na rozdíl od Marxe staví na skutečných lidských vlastnostech, ne na vymyšlených nesmyslech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte sobectví, sebestřednost, a podobně?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě ano. Nazval bych to ovšem trochu rozumněji, tedy osobní prospěch, ať už je jakýkoli. Pro někoho je osobní prospěch že nalije miliardy na charitu nebo vlastnoručně zachraňuje, vím já, žáby nebo velryby. A zejména je nutné si uvědomit, že máloco dnes člověk může udělat sám. Proto se spojuje do skupin a spolupracuje s ostatními. Tvorba zapšklých ubožáků, kteří se každého snaží jen okrást či jinak ojebat, to je specialita socialistických režimů (včetně těch, které si hrají na svobodu a kdemohkradcii, což tu máme teď).

Nicméně uspořádání, které na těch vlastnostech staví, jaksi znamená i regulaci těmi ostatními. Proto může fungovat ze všech nejlépe, tedy i lépe jak kdemohkradcie, kde si hrajeme na to, že přirozené vlastnosti jako nejsou, aby mohla vrstva vyvolených odírat ten zbytek, který jim ty bláboly žere.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže nápad zábavního průmyslu zavést šmírování, logování, banování a vymáhání autorských práv na náklady uživatelů internetu, je dle vás v podstatě socialistický?
Sorry, ale jste mimo: v každém režimu je určité procento osob, které se ty druhé snaží okrást a ojebat. Ať už v individuální rovině nebo instirualizovaně.
Nápad neodvádět naprosto žádné daně bych přirovnal k hospodě, kam by si hosté nosili svoje poživatiny - za nedlouho by hospoda neměla na provoz, na opravy a obnovu vybavení. Buď to by zavřela nebo by musela zavést zpoplatněné klubové karty.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nápad je zcela v pořádku, každý si může vytáhnout z rekta, co se mu líbí. Monopolistické prosazování a vymáhání díky lobbingu srkz socialistické režimy je ten problém. Na svobodném trhu by to nikdy neprošlo - a taky neprochází. Zdá se vám, že poskytovatelé (přičemž provoz Internetu je vůbec nejkrásnější příkald fungování standardů a vzájemné dohody ve společném zájmu „aby to fungovalo“) na svoje routery nasazují (super)počítače pro analýzu provozu v reálném čase? Ne, ti samozřejmě zábavní průmysl pošlou do análu, protože jejich zájmem je transportovat data, ne se v nich nimrat. A aby si to ti poskytovatelé zaplatili a ty systému ISPkům dali zadarmo (+ jim platili, aby ti do systému nasadili systémy, které budou zpomalovat tok dat a vytvářet další bod selhání), to taky nepřipadá v úvahu, na to samozřejmě nemají, náklady na to by byly astronomické.

Ale proč se namáhat, když stačí podplatit pár vepřových hlav, aby socialistickým zákonem přikázali svobodným podnikatelům páchat špínu za jejich peníze, ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rakouská škola má úplně stejný problém jako Marx - potřebovala by vyměnit lidi. Marx zcela potlačil individualitu člověka, všichni by podle něj pracovali pro dobro kolektivu. Rakouská škola ji sice uznává, ale nedokáže domyslet základní pravicové heslo až do konce - tedy že hlavní motivací je individuální prospěch jedince. Zájmem účastníka trhu tak vždy není podporovat volný trh. V zájmu některých bude vždy volný trh omezovat, protože díky těmto omezením vydělají víc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím tedy, jestli zase nemluvíte o nějakých těch pseudozástupcích, kteří jsou ve skutečnosti převlečení zastánci nějakých jiných nesmyslů, to je třeba důsledně oddělovat. To, co já znám, právě STAVÍ právě na prospěchu jedince, a aby člověk vydělal, tak musí nabídnotu zákazníkům to, co chtějí, čímž je uspokojí a za odměnu na tom vydělá.

Ve skutečné svobodě nemá jak ten trh omezovat, a samozřejmě jsou zde i ostatní účastníci trhu, jejich zájmem zase je omezován nebýt. To jen v (pseudo)socialismech jako mám dnes režim nejen sebere lidem práva, ale dokonce jim spoustu věcí zakáže výměnou za slib, že se o všechno postará. Což je samozřejmě nebetyčný blábol, funguje to maximálně chvilku a mnohdy omylem. Zhruba do doby, než jedna část zjistí, jak to obejít, a druhá část, která je přímo u moci, toho systému sama nezneužije. Zájmem režimu nikdy není dělat něco pro ostatní, ale dělat něco pro sebe, tj. zvyšovat svou moc.

Dále viz např. http://youtu.be/RILDjo4EXV8?t=13m14s, doporučuji celé video, ale tady je to řečeno jasně a prostě. A od toho je třeba se odvíjet, COKOLI, co se nastaví, šmejdy může jen zpomalit. Ale zastavit je může jen neexistuje státu (=koncentrované moci, kterou můžou napáchat mnohem víc škody). Pro začátek je dobré alespoň výrazné zeštíhlení, protože kde nic není, ani smrt nebere, tj. když nebudou nevolení úředníci rozhodovat o cizích penězích, nebudou s nimi zacházet neefektivně a rozkrádat je.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To, že ne všichni jsme zastánci nejmenované anarchokapitalistické ekonomické teorie ještě neznamená, že jsme ekonomii nestudovali... To, že ne všichni čtou střelenou rádoby filosofku Ayn Randovou ještě neznamená, že neumějí číst.

Při vší úctě mě zaráží povýšenost a agresivita s jakou zde někteří (ačkoli ve svém oboru píší vynikající články) prosazují své názory pokud jde o ekonomii a řízení státu. To co tu, při vší úctě, píšete nápadně připomíná trolling nejmenovaného redaktora konkurenčního webu v oblasti grafických karet.

"Přednosti" Rakouské školy dokonale vystihuje Šíma, když píše, že vzhledem k tomu, že je Rakouská teorie apriorní a metematická, tak je pravdivá i v případě, že jí realita naprosto neodpovídá a Hans Hermann Hoppe, který by namísto obrany zavedl systém, kdy by obranu poskytovali "pojišťovny", které by sem tam napadaly státy a jen tak mimochodem by se také postarali o to, aby vedle vás (tj. "slušných platících pojištěnců") nebydleli problémoví obyvatelé jako např. nejrůznější menšiny (ne nedělám si prdel).

Pokud chcete tak si podobným věcem klidně věřte, ale nedělejte z lidí idioty jen proto, že nejsou zastánci podobných "teorií". Solitary prezentuje argumenty. Vy jen trollíte - opravdu to myslíte vážně s větou, která v zásadě říká, že pokud si oponent nenastuduje tu Vaší teorii, tak se s ním nemáte o čem bavit? Přečtěte si laskavě trochu ekonomie - nejlépe něčeho jiného než jen Rakouské školy (např. Dornbusche a Fischera, Stiglitze, Mankiwa nebo Krugmana).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jakýkoli základ ekonomie je dobrý, což očividně nemá, argumentovat přístroji ve špitále je stupidní trolení, já jen odmítám se o tom bavit s někým, kdo nemá reálnou představu a bude tu demagogicky vypichovat nesouvisející drobnosti, o kterých se pak budeme dva mery dohadovat. Z těch přístrojů mimochodem neznám takový, který stojí stovky milionů, znám jen ty, které stojí maximálně desítky; a předražené jsou pravděpodobně opět vlivem dnešních přeregulovaných socialistických režimů a korupce, jak firmy obchází ředitele a primáře aby koupili od nich a ne konkurence je snad známý fakt. Nezapomenout na daně, ty dneska dělají ohromnou část ceny jakéhokoli zboží.

Každopádně snad za nákup vybavení je odpovědný ředitel/majitel, pacienti jsou zákazníci, kteří si pak ten špitál vyberou když se jim bude zamlouvat, takže jen trolí hloupé nesmysly. Já vím, že jsou lidi indoktrinovaní od mala, ale ne, teze, že když se vezme „bohatým“ a dá „chudým“, tak se kvalita lékařské péče zprůměruje, je naprosto nebetyčně hloupá a vadná. S ohledem na základní problémy (nemožnost ekonomické kalkulace, nezájem/nemotivace na tom, aby věci fungovaly dobře a efektivně, korupce, placení armády zbytečných příživníků-úředníků) to dopadne tak, že asi 90 % lidí má horší péči, než by měli bez státního zdravotnictví. Holt v soukromém zdravotnictví by měl každý péči, na jakou bude mít, což automaticky neznamená, že špatnou nebo žádnou, tak je to spíš dneska. Někdo holt bude pracovat na přístroji z 80. let, někdo bude na přístroji z loňska, ale aspoň se dostane na všechny. Teď mají mít všichni jako že stejný minimální standard, takže to běžné dopadá tak, že se nestíhá, jsou pořadníky, na některé se vůbec nedostane, protože těch nejlepších přístrojů a vůbec všeho se prostě nikdy nepořídí dost, ale protože je na ně jakýsi „nárok“, tak lidi čekají.

Ve svobodném zdravotnictví by si třeba vybrali horší (což může být bolestivější, s delším rekonvalescencí, rizikovější, cokoli) zákrok, který ale může být levnější a taky ho dostanou hned. Nebo by mohli připlatit. Atd. Měli by VÝBĚR. Teď dokonce jsme zase zpátky v análu tím, že komunistický, pardon, ústavní, soud zrušil nadstandardní péči, kdy si mohli lidi připlatit (i přes to, že už platí výpalné). Takže i přes to, jak třeba to byl špatný předpis, dneska nemůžou, což je samozřejmě lepší volba, aha. (no co od ÚS čekat, že)

To jsou jen příklady, ale takto zajebaný je trh ve všech oblastech. Nicméně s ohledem na to, jaký materiál s hlasovacím právem je k dispozici a kam se to vyvíjí, mám reálnou obavu, že je třeba začít balit evakuační zavazadlo a do konce desetiletí se vypakovat…nerad bych skončil v dole, stačilo mi zkusit si házet písek v tunelu po záplavě.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí tu máme ke srovnání zemi "neomezené svobody" , kde zdravotní pojištění není povinné a zdravotní pojištění i péči, nákupy přístrojů, etc. řídí volný trh. S jakými výsledky? Kvalita vysoká, dostupnost problematická, nejnákladnější na světě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Svoboda už tam přestává být dost dlouho. Jinak že to je nejnákladnější systém, no, teď chtějí povinně zavést centrální pojištění, což jim pomůže ještě víc, že. To bude jeden z posledních velkých hřebíků do rakve amerického rozpočtu. Nenechme se vysmát, už to nebude dlouho trvat a nakonec se to celé položí…

Ke zdravotnictví je teď na D-F první díl miniseriálu o PTC a zajímavá diskuse. Tak nějak se tam opět ukazují reálné příklady toho, že režimní pojišťovna a režimní špitál na pacienta ukáže prostředník, zatímco dodatečné komerční pojištění ve spojení s komerční klinikou vyřeší problém do týdne ke spokojenosti všech stran. Fakt se na mě nezlobte, ale řeči o státním zdravotnictví už vám nežeru a že je to reformovatelné tuplem ne, jakmile se někde nakládá s cizími penězi, tak to NIKDY v globálu (to říkám schválně, samozřejmě se tu a tam najde člověk, co to dělá svědomitě; ale pořád nemá možnost ekonomické kalkulace) nebude fungovat lépe, jak soukromé podniky soukromých vlastníků.

Každopádně ktomu zdravotnictví v USA, nemám dojem, že by to nefungovalo? Podle toho, jaké si kdo platí pojištění dostane takovou léčbu. Není ovšem jako tady u nás nucen povinně platit za něco, co nakonec když jde do tuhého stejně nedostane a místo toho si musí pořídit náhradní (soukromou) službu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych k tomu měl snad jen to, že hovoříte o ideálním člověku, který nemá potenciál být nemocný - málo rizikový pacient. Zlomená noha, zánět v oku, slepák. OK.

Stačí být v dětství odhalený astmatik, kardiak či jiná kategorie s potenciálem skončit v péči nemocnice a v tu ránu je to s komerčním pojištěním dost ožehavé. Taktéž v případě extrémě náročné léčby, jako je vyhánění raka. To je problém komerčního pojištění. Selekce. A to říkám jako člověk co je (zatím) zdravý jako řípa.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je oblíbený argument, který nemůže být o moc víc mimo realitu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No... Moje žena je cizinka. Cizinec nemá nárok na "zdravotní pojištění občanů ČR (VZP a pod...)". Musí se v ČR pojistit komerčně. Dotazník: "prohlašuji, že netrpím žádnou závažnou zdravotní poruchou (astma, srdeční vada, bla, bla, hromada položek)..." Žena je zdravá a k doktorům nechodí, ale astmatem trpí, v záznamech jej má. Takže tak. To je realita komerčního pojišťovnictví. Jak smrdíte výdaji, i vzdálenými, bude to problém.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že toto neřeší daně, ale pojištění... Každopádně je na tobě vidět, jak krásně se dá manipulovat s lidmi. První na co si každý vzpomene je nemocnice, zdravotní péče. Proč? Protože obhajovat odvody státu slovy o nákupech bojové techniky, pronájmu předražených stíhaček, stavbě předražených dálnic a ceně za celý ten statní cirkus, pardon aparát není vhodné.
Příkladem je daň z převodu nemovitosti a nemovitosti samotné. Vyberu si pozemek, zaplatím za něj již zdaněnými penězi, stát po prodejci chce další daň z prodeje. Žiju na pozemku, který jsem si zaplatil z vlastních zdaněných peněz, z kterého byla odvedena daň při převodu a stát po mě chce další peníze rok co rok, že ho mám. Za co? Takto funguje mnoho daní. Kapitola sama pro sebe jsou poplatky na úřadech, které zase fungují z již odvedených daní. Kde je hranice slušnosti a únosnosti. V tom je problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já narážím jen na konkrétně zmíněná témata.

Citace: Ke zdravotnictví je teď na D-F první díl miniseriálu o PTC a zajímavá diskuse. Tak nějak se tam opět ukazují reálné příklady toho, že režimní pojišťovna a režimní špitál na pacienta ukáže prostředník, zatímco dodatečné komerční pojištění ve spojení s komerční klinikou vyřeší problém do týdne ke spokojenosti všech stran...

Abychom tu probrali všechny položky rozpočtu na to tu fakt není prostor a já na to ani nemám čas, mám svou práci. Rozhodně je kde omezovat výdaje (a odklony) což by mohlo (muselo) snížit daňovou zátěž. No nic, nechce se mi široce rozepisovat ve věci, kterou stejně nevyřeším.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Důchody a zdravotnictví nejsou placeny z daní...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Důch. resp. zdravotní pojištění jsou jen jiný název pro poviné zdanění. Zkuste si to "pojištění" zrušit a vybrat účet. Potom je zde dost nezanedbatelná množina obyvatel, za které pojišťovnám platí stát z daní (junioři, senioři, matky, nezaměstnaní, ZTP/TP, ...).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem, je ti doufam jasne, ze Sony narvala do PS3 OtherOS funkci aby usetrila Sony, ne ty... prvni verze PS3 byla neskutecne draha na vyrobu a s kazdou prodanou konzoli Sony tezce prodelavala. OtherOS tedy poslouzila jako vymluva na to, ze konzole je ve skutecnosti PC a ne zabavni elektronika... tim Sony snizila ztraty. Rozhodne to neznamena, ze kdyby podvod s OtherOS nefungoval, ze by byla konzole drazsi. Ona totiz byla uz tak draha, ze kdyby byla drazsi, nikdo by ji nekupoval. Na tom cely tvuj predpoklad (ze jsi neco mozna usetril) samozrejme pada, Sony (resp. kazde firme) jde v prvni rade vzdy o zisk... neusetril jsi ty, usetrila Sony a to na ukor nas vsech (EU) a to podvodnym jednanim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Pokud to má dané specifikace, které mi zaručíte, tak to klidně prodávejte jako vepřovou močku, jestli vám to někdo koupí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně na tomto triku vyrostla v 90. letech mafie, i se spoustou zmizelých bílých koní.
Z principu věci jde o podvod, je deklarováno něco jiného než je prodáváno. Jenže koukám, že myšlenky dnešních liberálů nemají s americkými otci zakladateli, na které se často rádi odvolávají, už nic společného. Jen kšeft jako svatá modla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Eh? Podvod na kom? Na mě asi ne, když vím, co kupuji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si koupíš litr nafty za 35 kč, tak VÍŠ, že něco stál daný produkt, něco je marže a stát si nechal 20 kč jako spotřební daň. Můžeš s daní nesouhlasit, ale systém teď takto funguje.

Pokud někdo udělal papírovou magii a přeměnil topný olej na naftu s jinou sazbou, tak ty máš v nádrži víceméně to samé a za stejnu cenu, ale oproti očekávání NEVÍŚ, že 20 kč neskončilo ve fondu SFDI nebo jak se to jmenuje, ale v prodejcově kapse, je to podvod jak na zákazníkovi tak na státu. To by ti tu naftu musel prodat za 15 kč, aby to byl Jánošik daňobijec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A myslíš, že prodejce s těma penězma naloží hůř než stát?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ať už s nima prodejce naloží líp nebo hůř, je to podvod a to těžko někdo okecá. Navíc tak proti nepodvádějícím prodejcům získává nekalou konkurenční výhodu. Jenže pozoruji, že někteří liberálové se chovají naprosto stejně jako komunisti nebo anarchisti - když jim pravidla nevyhovují, tak to ideologicky okecají, proč je možné je porušovat. Měli by tedy jasně říct ostatním, že jejich cílem je mafiánské zřízení - vždyť mafie je tržně efektivní a s pravidly si hlavu neláme.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To přirovnání vám kulhá na nohy i ruce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příjmy z takových to podvodů pomohly u nás institualizovat mafiánské klientelistické praktiky ve všech sférách veřejné správy.
Ve své ideologické zaslepenosti přehlížíte fakt, že pokud bude mít skupina osob možnost získat konkurenční výhodu na úkor konkurence, tak to udělá a na nějaký ideál volného trhu se vykašle. viz. např. obchodní praktiky Intelu s vytěsňováním AMD v kauze s uzavíráním odběratelských smluv pro výrobce PC. Ve výsledku to zaplatí uživatelé. Stejně funguje mafie. Na oko něco nabídne, ale ve výsledku všechny těžce zkasíruje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cože?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak by tedy podle vás vyřešil ideální naprosto svobodný trh pokus jednoho subjektu na jeho deformaci a vytlačení konkurence?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak to může zdeformovat? Není tam žádná síla podobná režimu, která by to mohla násilím vynutit. A zkusit něco násilím vynutit proti milionové skupině jednotlivců je moc drahá sranda, proti které se ti jednotlivci budou bránit, zatímco konkurence bude takovou firmu dohánět a předhánět.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Říká se tomu oligopoly, kartely, monopoly - pokud vím tak si s nimi zcela svobodný trh moc neporadil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí si s nimi radit, na volném trhu totiž s pravděpodobností hraničící s jistotou ani nemůžou vzniknout. Je to výsada režimů, které pokrucují trh tak, že tyto mají šanci se udržet, i když vůbec nejsou efektivní. Vzpomeňme, jakým způsobem i HP získává (státní :)) zakázky: http://www.youtube.com/watch?v=D7EVfPyINS8

Stačí se podívat, jak bídně na tom je poslední dobou právě HP, Dell (tomu to rozkradli pod rukama, posledních řekněme 5 let si to řídí sám a už se to dává pomalu do pořádku, co vím) a jiní. Obrovské korporace jsou časem vždy neefektivní, nepružné, přebírají socialistické byrokratické řízení do svých vlastních struktur a dojíždí na to. Na svobodném trhu by musely být rozřezány na skutečně nezávislé firmy, případně odříznuty a nefunkční segmenty odprodány.

Tak to udělali v IBM, kvůli své neschopnosti si nechali ukrást platformu PC mrkvo$oftem, nechali si ukrást HPFS (což M$ přeznačil na NTFS a jelikož tomu nikdy nerozuměli, tak samozřejmě nemohli ani po dvou dekádách přinést náhradu a Windows nejspíš s NTFS půjdou do hrobu), nechali si zabít divizi disků a nakonec i celé PC. Takže to odřízli a odprodali Hitachi, Lenovu a zůstávají jen v Enterprise segmentu. Ale tady je konkurence taky silná, mj. i od malých a středních firem, které vyrábí i věci jako mainframe (!), takže ten trh zčásti funguje i dnes. A jestli IBM zase zaspí dobu a budou v těžkých ztrátách, tak je zase někdo předběhne a zase budou muset uříznout jednu divizi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stále se pohybujete na dokonalém neomezeném trhu, na kterém se pohybuje dostatek hráčů, ale některé komodity nebo odvětví jsou omezené a firmy na nich působící jsou přirozenými oligopoly. Kartely také nejsou fikce, ale realita neregulovaného kapitalismu před I.sv.v. i současnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a napadlo vás někdy, že zvýšená nedostupnost / cena / whatever jedné komodity si vyžádá hledání náhrad? Vše je nahraditelné.

Vzpomeňme na p. Rockefellera a pana Vanderbilta, tady bych přímo použil hezkou citaci: „Něco podobného se stalo panu Vanderbiltovi, když chtěl zdimat Rockefellera při doprave ropy po zeleznici. Mohl si to dovolit, mel téměř monopol. Tak pan Rockefeller vymyslel ropovod a pan Vanderbilt byl v prdeli, protože mu poklesl přes polovinu veskery objem prepravy a mohl si to jit hodit.“

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nahraďte omezené pásma pro GSM, DVB-T -S, vodovody a kanalizace, el. před oddělením distributorů od obchodníků, ... .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nebo elektřina a železnice, že? Tam je taky kapacita "přenosového pásma" omezená. Ale vono to jde, když to někdo přestane dusit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pásma omežuje režim. Klidně se mohou rozvinout technologie na jiných pásmech, tedy v momentě, kdy jich režim půlku nezakáže a nevyhradí pro sebe.

Samozřejmě také lze natahat kabely.

Vodovody a kanalizace…hm, technicky nevidím problém v tom, aby nemohla fungovat konkurence. Jistě, není to levné, ale pokud bude kvalita moc nízká či cena služeb moc vysoká a nějakému subjektu se vyplatí do toho vstoupit, proč ne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Do éteru nacpete jen omezený počet pásem.
Do země zakopete jen omezený počet potrubí.
Na zem položíte jen omezený počet silnic. etc.
... až dojdou volné zdroje (pásma, místo v/na zemi) tak bude platit právo tržně silnějšího?
Snění o naprosto svobodném trhu považuji za utopii a tímto konstatováním se loučím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, a zatím ani zdaleka nejsme na maximu využití, a argumentace že pak v budoucnu by to došlo k saturaci pro zachování současného stavu je, no, nevím jak to slušně říct…nekonečně hloupá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

využití čeho? už dnes jsou místa, kde si do země nepoloží nové dráty ani dopravní podnik, jak jsou tam na husto ty stávající
vidím, že jste se už argumentačně vyčerpal

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No tak se to dá třeba na sloup.

Proč chcete odpovědi po mě? Já je nemám, kdybych měl, tak už na tom vystavím monopol a jsem dneska za vodou. Jsem ale přesvědčen, že trh ty odpovědi najde, vždy tomu tak zatím bylo, na což jsem dal příkladů dost.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle argument jsem už slyšel u drátu na telefony, drátů na elektřinu, plynového potrubí, kolejí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy tady argumentujete tím, že s monopoly, oligopoly a kartely by si svobodný trh neporadil, ale přitom my tu na současném regulovaném trhu ty oligopoly a kartely máme také.
Takže i kdyby svobodny trh vypadal jak říkáte vy, nebylo by to horší než dnes, bylo by to jen stejné. Přitom je ale velká šance, že by se věci daly do pohybu jak říká Behemot a situace by se postupně zlepšovala.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ty mono a duopoly v IT - Intelu roste konkurence v ARM architektuře, pomalu, ale roste. Nic není ze dne na den. Pak třeba duopol WD a Seagate. EU se mu snažila direktivně zabránit, leč marná snaha. Že tu máme ještě Hitachi je spis jen aby se vlk nazral. Ona současná technologie výroby HDD je natolik nákladná, že jen nějakou direktivou konkurence nevznikne. Situace se vyřeší ale časem sama - až HDD dosáhnou svých fyzikálně technologických limitů, budou nahrazeny novou technologií, třeba SSD, kde je konkurence dostatek. A nebo když to duo WD & Seagate prezene s cenou, lidé jejich disky přestanou kupovat, u SSD cena klesá a kapacita roste (pomalu ale jistě).
MS už také není tak neotřesitelný, jak býval dřív. Čas ukáže.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kam do pohybu? Do (_._) ?
Situace se vyřeší ... rád bych se toho dožil ;)
Některé oligoly jsou přirozené a proto zregulované.
Kartely jsou v těch fuj vyspělých režimech dost potírané. A jsou tu stále? Protože, vytvořit kartel nebo monopol na nějakém omezeném trhu (CPU, HDD, ...) je prostě v určitém časovém horizontu velice, téměř neodolatelně výhodné.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Intel vznikl, protože všichni vlezli na tu technologii a nepoužívají nic jiného. Nicméně dodnes existuje zmíněná ARM a pak různé architektury CISC (např. pro mainframe IBM System Z).

Ale je tolerovaný. Pokud by Intel chtěl trh začít vydírat, tak holt všichni přejdou na existující alternativy. Teď třeba cena/využití nejsou tak dobré, no při změně podmínky by mohly být. Nevidím v tom problém. Resp. momentálně by přešli i na AMD či VIA, což je rovnou x86.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

vyhnul jste se kauze, kdy Intel své velkoodběratele smluvně zavazoval, že nebudou odebírat CPU od AMD. co na to svobodný trh?
ARM je tu už nějaký pátek, ale plnohodnotnou náhradu platformu za wintel pro x86 desktopové aplikace stále nepředstavuje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevyhnul. Sami se rozhodli, co nakoupí. AMD mohlo dělat totéž, nabídnout slevy, když bude distributor brát jen od nich a ne od Intelu.

Zpětně to hodnotím reálně a jediná nevýhoda pro AMD byla, že se to kupodivu dařilo držet v tajnosti, ale to mi teď v kontextu zapadá do neschopnosti pod Ruizem, kdy ujížděli na tom, že nestíhají vyrábět (takže o azs tak moc stejně nepřišli), a nebyli schopni zjistit, proč někteří odběratelé najednou nic nechtějí brát. Že usnuli na vavřínech s K8 a teprve teď to trochu začínají zvládat je pak jen třešnička na dortu. V podstatě vzato si usnuli na svém ostrůvku duopolistického moře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Treba si uvedomit, ze uplne volny obchod musi nevyhnutne znamenat aj neexistenciu dusevneho vlastnictva. V tom momente ako by zacala nejaka firma (intel) vdaka lobingu pretlacat svoje produkty za neumerne ceny by tu bolo desat dalsich vyrobcov, ktori by ju pekne uzemnili. Ale suhlasim s tym, ze slobodny trh by mal velke problemy vysporiadat sa s monopolom/duopolom atp. v energetickych oblastiach ako voda, elektrina, plyn.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co je to zregulovaný oligopol? Já si vzpomínám na jeden zregulovaný monopol - neuvěřitelně výhodné volání od SPT Telecom :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pak jistě znáte i volání od dalších dvou operátorů

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych měl přehnané iluze o efektivnosti hospodaření státu, ale ze spotřební daně bude kus opravené D1 nebo nový úsek dálnice nebo sůl na zimu. Pokud někdo prachy ulije místo zdanění, bude z toho mít vlastní hrad a hangár plný Ferrari. To je celkem rozdíl.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Do infrastruktury se nevrací ani to, co se motoristech vybere, a že se nevybírá zrovna málo.

Když bude někdo mít hrad s hangárem, tak mu někdo musí ten hrad s hangárem postavit, ten někdo si zas nakoupí jiné věci atd. I ta auta mu musí někdo vyrobit a někdo prodat a je možné, že ten si zase koupí něco u nás. Ačkoli kdo ví, velké pivovary produkují poslední dobou stále horší sračky a vína mají Italové dost svého.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když budu vědět, že z toho daň neodvedl, tak u něj budu nakupovat o to víc.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mi někdo prodá např. žárovku deklarovanou jako tepelnou kouli, nebudu se cítit podveden, bude-li mít tepelná koule vlastnosti jako žárovka.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že to podvod je. Podvádět znamená jít mimo pravidla. Je jedno jestli s nima souhlasíme nebo ne.

Z hlediska čistě obchodního to vytváří nekalou konkunkurenční soutěž, protože se dotyčný může tvářit jako úžasný obchodník prodávající za nejnižší ceny (s malou marží) a přitom má marži velikou (u paliv až neuvěřitelnou), protože narozdíl od poctivců kouzlí s daňovou sazbou a falšuje dokumenty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže dotace Babišovi a všelijakým dalším jsou v pořádku, ale daňová optimalizace je nekalá soutěž. To první je dobře protože Babiš zachraňuje firmy a dává práci a to druhé je fuj protože to říkali v televizi?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Televizi nemám a to že se dotuje kde co je zase jiný problém. O tom tu řeč nebyla. Každopádně obhajovat jeden druh podvodu jiným podvodem a tolerovat je, je cesta do republiky typu Kongo, Zimbabwe atp... Války klanů a mafií, kdo si co urve to má.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo a daňová optimalize, tedy zmenšení daní V ŘÁMCI ZÁKONA na minimum, je naprosto legální věc a proti tomu nemám nic. Mě také nebaví chodit na berňák a platit daně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A co proti tomu děláte? Bojujete proti těm jediným, kteří mají chuť a vůli se aspoň pokusit to změnit? Nebo radši vůbec nic, čímž řidiče režimu jen podporujete?

„Mě také nebaví chodit na berňák a platit daně.“

zdá se, že začínáte chápat, jak nebetyčné svinstvo to je. I kdybych to uchopil nějak solidně a řekl, že po mě úřednická pijavice něco chce (tedy mne okrást), proč mne ještě obtěžuje tím, že já to musím zařizovat? Snad ať přijde von, do prkna, on něco chce, ne já. Ale kdyby se to překlopilo i na služby, tak by asi ldi přišli na to, že je vůbec nepotřebujeme a služby můžou poskytovat soukromníci. Kde je „stát je tu pro lidi, ne lidi pro stát“? Aha, lidem už konečně dochází, že to je kravina a stát je tu jen pro sebe, že by…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem blbej, ale holt jsem byl vychován jako poctivec, takže když mi zákon ukládá platit tu a tu daň, udělám to. Když někomu vypadne litr, tak mu jej vrátím. Nevnímám to jako ovcovitost, ale jako zásadovost. Navíc nemám pocit, že by to VŠECHNO šlo do "černé díry". Když jedu tramvají nebo metrem, cestuji přes mosty a tunely, dálnice obchvaty a co já vím co - tak jsme se holt na to všichni složili. Navíc nemám pocit, že kdyby to bylo vše na čistě "komerční bázi", že by to bylo skvělé a čisté. Podívejte se kde všude se vás snaží pumpnout. Jen ty vaše zdroje, na vrch slibotechna, uvnitř hnůj. Pochybuji, že u dálnice by to bylo lepší.

Pokud chci něco měnit, činím tak při volbách a podobných příležitostech - sám na to kule nemám abych byl aktivista.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co když těch mostů mohlo za stejné peníze být třeba dvakrát tolik, že? Nikoho k ničemu nenabádám, ale přikláním se k tomu, že okrádat zloděje je v podstatě v pořádku. Režim nemá na soukromé peníze co hrabat a je tedy zloděj.

S těmi zdroji, to je přece správně, od toho pak vzniknou služby jakou nabízí DiiT, soukromí kontroloři, certifikátoři apod. a když si člověk nechce zjišťovat sám, tak si nechá poradit jako službu. I ta certifikaci 80 PLUS je čistě soukromá věc (co alespoň já vím).

A ono to nakonec tady dopadne jako v Řecku: budou se platit ohromné daně, ale nebude fungovat vůbec nic. Školství je tam v rozvratu a zbytek víceméně rovněž, každý pokud na to má, tak platí výpalné a pak si stejně musí službu koupit soukromě. Už dneska kdo potřebuje, tak si platí soukromé hasiče, soukromé bezpečnostní sbory, soukromé audity/ratingy/informace o solventnosti (Lojza Suchánek tady dělá v oboru) a soukromé vymahače, protože režim sice naslibuje, ale reálně když někdo chce, může neplacením apod. položit firmu (takhle dopadl např. p. Cibulka, toho takto zničili v 90. letech komouši, proto mu z toho už trochu šáhlo a vidí šmejdy všude, ale ne, že by jich tam bylo o tolik méně) a dělat podobné věci a režim s tím udělá hovno. A takto to bylo odjakživa, zákony nikdy nebudou takové, aby toto nešlo A SOUČASNĚ TÍM NEBYLO BITO DESETINÁSOBNĚ VÍC LIDÍ. Prostě realita je, že režim na to nemůže, tak ať přestane lhát, slibovat nesplnitelné a násilím ještě lidem odebírat právo si to řešit sami.

Resp. když někdo chce, ať si režim bere jako pojišťovnu a platí si tam, ale je naprosté zlo nutit na tu černou díru přispívat pod pohrůžkou násilí i ostatní, což přesně etatisti dělají.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejde všechno do černé díry. A ani na komerční bázi by nebylo vše skvělé, čisté a růžové. Ale to nefunkční by umíralo a zůstávalo jen to efektivní a životaschopné.
Mosty, tunely i dálnice jsme totiž měli i za minulého režimu. Jen občas nebylo čím si vytřít prdel.
A u těch zdrojů máte právě na výběr, jestli koupit fuj (i když s pozlátkem), nebo huj. Zlý kapitalista Behemot vám dokonce zadarmo dává rady, jak koupit huj a né fuj. I když úplně zadarmo to nedělá. Buduje si renomé. To má taky hodnotu. A myslím že se shodneme, že kdyby byly na trhu zdroje jen od N.p. Tesla VM, výhra by to nebyla..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vona by to měla platit reklama, ale obchod s reklamou obecně žádná hitparáda není…:D

Co ovšem obecně říkám a svorně to tvrdí všichni libertariáni aspoň s půlkou mozku, nikdo netvrdí, že ve svobodném trhu by bylo všechno úplně skvělé. Ale naprostá většina by byla maximálně stejně špatná jako s režimem, spíš lepší. Akorát že blbouni prostě chtějí všechno buď skvěle, nebo nic (tedy stávající bordel). To je pak rozprava velmi těžká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bannnerová reklama asi opravdu terno nebude. Ale reklama formou demonstrace tvých znalosti jo, kdybych byl z Prahy, tak bych ti jako servismanovi dal šanci :-)

Konec nesmyslů, je patek večer a já tu po šichte 7:00-19:30 (v 6:30 snídaně, na oběd čas nebyl) píšu na mobilu na fórum na diit a přitom dom to mám skoro 300km. Jdu zjistit kolik pruhu je na naší státní dálnici zrovna prujezdnych.. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako sorry, už někde výše jsem napsal, že sám jsem OSVČ, tudíž tak nějak nejsem zastáncem centrálního plánování. Nicméně si nemyslím ani to, že trh má lék na všechny bolesti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To samotřejmě neříká nikdo, ovšem jelikož většina těch bolestí je přímo či nepřímo způsobená existencí režimu vymývajícího od mala lidem hlavy, tak je celkem jasné, že prostou neexistencí to ustane. Ale samozřejmě to nejde přepnutím vypínače, právě mj. kvůli zmíněné indoktrinaci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ked vam zakon bude prikazovat udavat zidov, tak urobite co? Taktiez budete ten poctivec? Co sa tyka statneho aparatu, tak je to fakt len prerastena mafia, pricom zacinam mat pocit, ze ked zaplatim vypalnikovi, tak moj obchod je viac v bezpeci ako ked platim policii prostrednictvom dani. A tie mosty, tunely a dialnice byt tu stali aj bez toho, aby sa na tom prizivovali kdejaky politici a mozno by boli este kvalitnejsie. Co sa tyka riadenia statu, tak najidealnejsi rezim by bola bud tyrania osvieteneho vladcu, alebo priama demokracia (parlament by v podstate len navrhoval zakony a schvalovali by ich priamo ludia).

Na margo volieb: "Keby volby mohli nieco zmenit, tak by ich uz davno zakazali"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemá EU nejaké pravidlá ktoré by zakazovali exkluzivitu predaja nejakého samostatne použiteľného produktu spolu s inými službami? Minimálne u mobilov museli operátori začať ponúkať aj nebundlované verzie, za plnú cenu, ale zákazník musí mať možnosť si to kúpiť. Nedá sa na to naroubovať niečo také?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zadne organy, na prodejce si musi doslapnout zakaznici, opet se jen potvrzuje, ze uzivatele konzol sou blbci.Pseudodemokracie, vychovava idioty, protoze lidi si zvykaji, ze jim stat utre i prdel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Se stačí podívat nahoru, neplatit daně je špatné protože bééééééééééééééééééééééé

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano lepsi je podvadet a krast, protoze jsem zmrd

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A když ti nekdo ukradne auto nebo vybere byt, protože kašle na zákony, je to OK? Taky by mohl jezdit na červenou a 120 po městě. Kdosi odebere od Behemota 1000 zdrojů a neproplatí fakturu. Podle zákona musí? Ne, přeci není beeeééé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych osobne privital, kdyby podobni lide jezdili po meste ze zasady 120 na cervenou, protoze by byla slusna sance, ze to do sebe napali a bude od nich pokoj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A teď vám řeknu, že v Polsku, kde experimentovali se zrušením dopravního značení a semaforů v celých městech (až na několik opravdu rušných křizovatek) se nejen zvýšila dopravní výkonnost, ale klesl počet dopravních nehod.

Máte infarkt?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proto nejsou na kruháčích semafory. Ale nesmí se to s nimi přehánět a zřetězovat je do "sněhuláků".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych toho někoho napřed celý život před tím okrádal, obtěžoval mu život a sliboval nesplnitelné hory-doly jako výmluvu za to, že ho celý život sdírám z kůže, tak bych minimálně měl silné pochopení pro to, co dělá. To přesně dělá režim.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mno diskuse se dostala docela daleko od konzole. Ale neodpustím si poznámku: Nějaký lepší nápad jak organizovat stát, státní služby, etc.? Ne že bych nynější stav klientelistické koruptokracie považoval za efektivní, ale náhrada za co? Za jiný režim?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V aktuálních podmínkách to moc dobře nevidím.

Ideál je dle mého názor bezstátní společnost. Na druhém místě je pak minimální stát s drsnými ústavnými pojistkami, jaké má Švýcarsko, s vyváženou konstituční monarchií, tam zatím nejsem schopen říct, co je lepší. Zdá se, že před 1. sv. válkou u nás byla nebývalá míra svobody, třetinové daně a průmysl na tom byl historicky nejlépe.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Co cekate, uzivatele jsou kr*, kdyz chteji ne 21stol. cekat snad den ve fronte na kus plastu s el. tak si priplati i zato, aby mely nejaky kram, ktery je uz ted zaostaly o 5 dnu drive, nez normalne.
Bych je normalne poslal dopr* a

Jake opravnene organy? Na ne by si predevsim mela doslapnout Sony ze ji kazi jmeno a pricing politiku. A pokud s tim Sony souhlasi, tak stoji za uvahu jestli nekoupit jinou konzoli.
SONY bych poslal nasr* email a vyvesil status vsude, kudy chodim ... vlastne bych si sakra rozmyslel, jestli tu hracku vlastne chci, kdyz ji vlastne ani nepotrebuji ... si za ty prachy muzou neco uzit ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To je oblíbený argument, který nemůže být o moc víc mimo realitu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, sem to nepatří.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.