Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xbox Scorpio může být obratem přebit Playstation 5

Duvod proc se Playstation 5 dockame driv nez v roce 2020 a s rocnim predprodejem/predstihem(2019) sou letni olympijske hry ktere se budou konat prave v rodne to zemi spolecnosti Sony, v Japonsku, spolecnost by tedy byla uplne blba kdyby nezahajila rocni predprodej sve nove generace Playstation, navic v miste kde se Microsoft s Xbox-em nikdy poradne neprebil, jednoduse pujde o to uvest to nejvykonnejsi, herni konzoli ktera jiz nativne zvladne hrani ve 4K s "umelym" prepocitanim/prevzorkovanim(upscaling) na 8K(jak to dnes dela PS4 Pro na 4K jelikoz na nativni rozliseni ji stale chybi dostatek vykonu, naopak Xbox Scorpio jiz dovede pocitat primo do 4K/60). Bude to obrovska masa reklamy, pocita se s vysokymi zisky, nejvykonnejsi, 4K+ ready a domaci zbozi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je celkem rozumny predpoklad. Nicmene mam takovou obecnou pripominku. Jaky smysl maji konsole, kdyz kazdou "chvilku" je update. Jejich smysl byl prave v delsi zivotnosti a ustalenem HW.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Jaky smysl maji konsole, kdyz kazdou "chvilku" je update.“

Komerční :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, ale kdyz se podivam na cenu konzoli a uvedomim si, ze musim upgradovat kazdych 5 let, tak ten pocitac uz o moc draz nevyjde. Jsem teda rad, ze jsem nikdy zadnou neporizoval a zustal u PC her.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze cela konzole stoji to, co mainstreamova graficka karta, ktera se navic musi menit 2x cestejc nez konzole, vyjde ten pocitac porad o hodne draz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

??? 2x casteji ? ehm no nevim ale i kdyby porad se tu nejak zapomina kalkulovat s cenou her samotnych a to potom vyhodnost konzole pro naruzive hrace pomalu upada

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani bych neřekl. Já teda kupuju do PC i do PS4 jen digitálně, ale znám dost lidí co kupují na konzoli krabicovky a po dohrání je prodávají. Hra je tak vyjde jen na pár stovek. Na PC tohle už prakticky nejde, protože v PC krabicích jsou CD klíče na Steam/Origin/Ubi apod. a hry se musí aktivovat online, často tam už ani není DVD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@Bespi: za to si ale můžou obě firmy samy, protože původní PS4 a Xbox-One byly už od začátku kritizovány za slabý hardware. Tím že vydali takové "šunty", přineslo jim to vynucený upgrade v mnohem kratším cyklu, než tomu bývalo u konzolí dříve. Kdyby vydali rovnou konzole v konfiguraci jako mají nynější PS4 PRO a chystaný Xbox Scorpio, tak nemusej ty konzole měnit tak často :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohou si samy za to, že víc vydělají? :-) Uživatelům konzolí se ten přístup líbí. PS4 i XO vytvořily prodejní rekordy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevím jestli bych to zrovna takto formuloval, že se to uživatelům líbí, když v podstatě nemají na výběr :-)
Jediným plusem byla relativně příznivá cena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupují to více, líbí se jim to více. Na výběr mají. Momentálně si nejvíce z nich vybírá nejpomalejší Switch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

když na to koukáš touhle logikou pak vydávání Xbox Scorpio/PS4 PRO nedává smysl , spíš měli vydat ještě něco slabšího než X-BONE a šlo by to na dračku jako Switch , ideálně s Tegrou uvnitř :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Sony ma PS Vita, ktery vyslo tesne pred PS4. Ale Sony to proste neumi, tak prodat jako Nintendo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povedal by som, ze to nie je vyslovene zly pristup, pokial zachovaju spatnu kopatibilitu. To sa predtym niekdy nedarilo (PS1-PS2-PS3-PS4), ale od PS4Pro by to uz mohlo fungovat a to uz je zaujimavy prinos.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PS2 umi PS1 hry, prvni PS3 umela PS2 hry jedina PS4 nema zadnou zpetnou kompatibilitu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

PS2 - prva verzia mala ciastocnu HW kompatibilitu (vacsina hier fungovala), PS2 Slim uz len softwarovu emulaciu, ktora kompatibilitu vyrazne znizila. PS3 - kompatibilitu mali len prva verzia, ktora pomerne rychlo zmizla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS3 umi hry z PS1 i PS2. Kompatibilitu ztratila az PS3 Slim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Take jednoduche to nie je. HW kompatibilitu mali len prve launchove PS3 s 20 a 60 GB diskami. Neskorsie modely mali zo zaciatku SW emulaciu, t.j. isla obmedzena mnozina hier, ktoru neskorsim updatom stratili uplne. Ps3 Slim nemala kompatibilotu od zaciatku. Dnes preto maju zachovanu plnu komp. len launchove kusy, co maju v sebe PS2 chipset.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to ja samozrejme vim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zpětná kompatibilita ti ten smysl dá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně se tenhle přístup líbí. HD Ready, fullHD, 4K, 8K...vsichni co kritizují častý upgrade konzolí, který nikoho nešikanuje (narozdíl od některých praktik v PC gamingu) by si měli uvědomit ty rozdíly v rozlišení. Zpětná kompatibilita je tak velké plus, že by mohli vydávat novou konzoli každý půl rok a trh by neprotestoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta pohádka je možná takhle.. HD ready, upscale na 1080p, upscale na 4K, upscale na 8K a samo dynamické rozlišení k tomu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ze Sony narizuje, ze hry pro PS4 Pro musi bezet i na PS4, dost pravdepodobne uz u PS5 platit nebude a otazka je jak to bude s PS4 hrama na PS5. To by snad jit melo, pokud zustanou u soucasny architektury. Osobne vzhledem ke stagnujicimu vyvoji CPU i GPU moc duvod proc by mela PS5 nejak brzo nevidim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm.. konzolová válka :D, super. Spíš mě zajímá, jak rychle by na to regovali vývojáři prestižních titulů PS/XB only. Každopádně ať je dělají lepší a lepší každý rok pro mě za mě. Aspoň se bude něco dít, pokud samosebou budou používat AMD čipy :D. Víte Jak je na tom AMD teď špatně podle pana Obra :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukončení vývoje našeho titulu vidím někdy na přespříští generaci domácích center zábavy ;) A to se pak vyplatí kupovat konzoli napřesrok , když vím že ta současná mi nic zajímavého už nepřinese ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu upřímný ....nevidím důvod pro hw obměnu víckrát do 5 let . Konzole už dávno nejsou o tom vložit placku a hrát . Instalace na PS3 byla mnohdy horší než mučení a PS4 peklo s online distribucí GTA5 si právě teď neužívám .Vždyť i zbastlit solidní hru jim už teď trvá .. no schválně ... Co na to Warhorse , co na to Criterion ? Vždyť pestrost titulů mizí ! Kde jsou časy PSX ,kde PS2 . Herní chudoba se začala projevovat už u PS3 a zrovna PS4 není konzole , na které bych nevěděl co dřív hrát .
Proč se mrcasit se zpětnou kompatibilitu či emulátorem , když mohu zprovoznit online streaming na placené službě ? Dnešní předražené remaky a předělávky jsou jen předzvěstí věcí příštích ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.