Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plextor nasadil k trháku

Tak nevím, co se týká CD, nedám na Plextora dopustit, ale u DVD vypalovaček nikdy neoslnily. Marně očekávám něco podobného, jako byl Plextor Premium, ale pro DVD. Každopádně jsem zvědavý na recenzi té PX760ky, ale DVD palírnu bez DVD-RAM bych už dnes nebral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD-RAM je úplně na nic , jeho kapacita je jako DVD5 nebo DVD9 ale za 3x takovou cenu a více  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD-RAM beru jako alternativu k zálohování, i přepisu, cena média je pak irelevantní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PcBuh: yo, kapacita je stejna jako u tych + resp. -, lenze spolehlivost vypalenych dat je neporovnatelna.. DVD-RAM jsou drahsi proto, ze maji kvalitnejsi odrazovou vrstvu, takmer vzdy to je zlato, a ta ma zivotnost cca. 300 let, kdezto klasicke media doziju nejvice 50..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeste doplnim, ze DVD-RAM se da naformatovat jak HDD a jiz z principu ma vyssi bezpecnost ulozenych dat - auto verifikace, oznacovani spatnych clusteru do FAT apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, prominte mi asi pro vas vsechny naivni otazku :-) ale ... prave nedavno jsem zjistil, ze DVD neni co se tyce spolehlivosti zrovna idealni - napr. mam problem kompletne precist uz asi jen pul roku stare originalni (! lisovane) video DVD ... a lezelo mi jen v policce, neni nijak poskrabane ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze k te otazce :-) vyresilo by mi tohle DVD-RAM ? jestli jo, tak jsem si NEC ND-3520 asi kupoval zbytecne :-( :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zálohovat důležitá data na obyč. DVD je lehkomyslnost. Prostě se dnes bez RAM nedokážu obejít. A že stojí 100,- ??? Klidně bych za něj dal i 200,- Jen čekám, kdy se obejeví mechanika, co žere cartridge. Pak budu spokojenej na 100%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tezko bude neco spolehlivejsi nez lisovane medium, coz je prakticky zohejbanej kus plechu:-) Teoreticky by se mu v pilicce nemelo v rozsahu stovek let nic stat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, no ok, u toho lisovanyho to muze byt vyrobni vada ...
taky by mne zajimalo, jestli teda BlueRay a nebo HD-DVD budou taky tak nespolehlivy jako DVDcka (aspon teda ty vypalovany) ? jako jestli je to ta sama technologie ? asi jo, co ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ti leželi v poličce, tak CD ani DVD neprospívá UV (sluneční) světlo, ani horko. Raději do sklepa (ne vlhkého), do temné kúje. Taktéž pokud třeba modelaříš, tak výpary z laků a lepidel nebudou to pravé. Nakonec jsi nezmínil kvalitu médií, a ani vypalovat max. rychlostí kvalitě neprospívá.
Ale pokud odcházejí i lisovaná, bude to předchozími příčinami. To potom nevytrhne sebelepší vypalovačka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ani by to nevytrhlo DVD-RAM; jen by "odcházelo" v takovýchto podmínkách pomaleji, nežli běžná DVD-ROM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s názorem, že od dob Plextor Premium je to s Plexem špatné. Premia jsme měl už 3, vypálily každé tisíce CD bez jakých koliv problémů - a to i na shit média za 4 kačky. Dva stále pálí, jeden odešel do věčných lovišť. Plex 716 mě totálně zklamal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

romano : Ty máš Pelxtor PX-716A ?? , já jen že já ano a to že tady na CDR dělaly TEST s prvním FW a pak tu mechaniku prostě jen zkritizovali mně vůbec nezajímalo ,a udělal jsem dobře , mechanika je SUPER , takže Plextor se nezhoršil jen zpomalil  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

romano: Já sem s PX716-kou spokojenej. Pálím na Verbatim TY a kvalita super. Pravda, první firmwary nebyly z nejvychytanějších... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD od Plextora nevím, nevím asi ne. Radši LG. Uvidíme s těmi novými SATA. Ale CD tak to byly super ještě dnes mi po 5letech v pohodě chodí PX-40TS a PX-W1210TS úplně super pálení a čtení. (Pro neznalce vše na SCSI)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stupe: LG, NEC, Pioneer - dneska je to jedno, většinou jsou všechny super. Já bral toho Plextora hlavně kvůli možnosti testovat média a jsem rád, že vychytali i to pálení ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

,Ja mam Plextor PX-716A a ani s najnovsim FW ju nepovazujem za kvalitnu mechaniku, najma co sa tyka kvality zapisu na DVD. Za cenu toho plextora kupis aj 2 ine mechaniky (napr. Benq), kt. dokazu na rovnake media zapisovat plnou rychlostou (ach ten PowerRec) a s lepsou kvalitou. Osobne mi na kvalite zalezi viac ako na rychlosti, ale 716A bohuzial prehrava na oboch frontoch. BTW 760-ka by mala byt cistokrvny Plextor a 750-ka asi Benq.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 martin: RE:Až firmwarová smršť osmi updatů ji snad nakonec vyléčila.
Snad ? O tom nepochybuj !! Mozna by se pak menily zavery recenze. A taky by bodlo doplnit to, ze je to JEDINA mechanika ktera ti zmeri NEDESTRUKTIVNE /tzn. nemusim nic vypalovat - viz FE/TE test/ jak CD tak DVD+ i - media !! tuto informaci v recenzi NEMATE.
 
PS: je sice pekne ze vime o kazdym distru linuxu, ktery si kdekdo zbastli doma, ale nemelo by se zapominat na to kouzelne slovicko co ma tento server v nazvu: CDR. Proto si klidne piste 30 novinek s HW, 50 o linuxu denne atp., ale vracejte se k mechanikam u kterych se ocekava, ze z nich nove firmvary udelaji skvosty. A tim nemyslim jen PLEXTORa, ale LG a dalsi.
PPS: smrst ? 8 fw. neni nijak mnoho gsa 4120 ma 16 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gorgussien: Mno, mělo by se zakázat pouštět do prodeje mechaniky s nedoladěným firmwarem. To jaksi není naše chyba, že pošlou mezi lidi něco, co dodělaj až někdy potom ... A nedestruktivne měří i DVD+R? Mno, tak to je jediněčná informace.
P.S. Kdyby nam tu ty mechaniky třeba zůstávali, mohli bycho někdy k takové věci i přistoupit, bohužel, není tomu tak. Navíc jaksi na to ani není čas. Umíš ty si vůbec představit kolik je to práce s jednou recenzí? kolik je to hodin? Schválně si to zkus na tom plexu udělat znovu podle té naší recenze sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 matin: OK beru tě za slovo. Vystavíte to potom ?:)
PS: o tom ze to umi na DVD+R sme se dohadovaly uz nekolikrat. Ver tomu umi. Proto rikam neni zadna podobna. Az teda na PX-760 :)). Akorat nevim jak ti to dokazat :). Pri FE/TE testu ti to neukazuje jake medium je vlozene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gorgussien: Když to bude stát za něco, pak určitě ano!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PX-760 umí navíc oproti PX-716 toto: Gigarec v poměru 0,9 a 1,1. A PlexEraser - jedná se o "zničení" CD-R, DVD+-R(DL). Vše je popsáno v nové verzi Plextools 2.28. A samozřejmě zvýšení rychlostí. A DVD-RAM neumí ani číst. CD-R umí pálit i 4x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude recenze na PX- 760?Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

miki: Bude, ale oni nam ji zapomeli poslat. Sem to urgoval a posilaj ji zejtra :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.