Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plextor představuje ultrarychlé NVMe SSD

A to ako pretlačili cez PCIe 3.0 x4 s max. 3.94GB/s?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PRESNE to iste som sa chcel spytat, ako je mozne cez rozhranie PCIe 3.0 x4 ktore ma pre uzivatelske data priepustnost maximalne cca 3940 MB/s pretlacit 6500 MB/s ??? Ze by PCIe 4.0 prvotina so 4 linkami?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Karta využíva 8 liniek čiže 2x 3.94GB/s

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Firma Plextor známá jako výrobce optických médií"
Opravdu médií?

"Japonský Plextor se proslavil především prvním vyrobeným optickým diskem vůbec."
Opravdu diskem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavně Plextor SSD nemají s původní firmou vyrábějící optické mechaniky vůbec nic společného, protože od 2010 značka Plextor patří LiteOnu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepozastavuji se nad tím, co produkuje Plextor nyní (a že to je vlastně přeznačený LiteOn), ale v minulosti byl známý hlavně jako producent mechanik (a nikoliv disků) a proslavil se první CD-ROM mechanikou (a nikoliv prvním optickým diskem). Trochu mě takové omyly mrzí, když přihlédnu k tomu, že Diit.cz vzešlo ze serveru zaměřeného na tuto tématiku :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, taky si rikam proc sem vubec jeste lezu - kdyz to same jsem cetl predevcirem jinde, a je to tam napsano spravne vs. ty nesmysly tady... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"vyloučit i zapojení v RAID 0"
Mohu se zeptat jak to chce vyloucit? Copak pod Windows neni moznost "software raidu"? (Kdyz jsme se dival naposled pred lety tak tam ta moznost byla)

Nemam ted por uce cisla ,ale u raidu 0 bude ten rozdil mezi vykonosti SW/HW minimalni (jen bude "trochu" vce zatizene CPU,ale to je u takoveho testu imho jedno)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufám, že na tom už Ježek konečně toho Skyrima dohraje. Jako 6GB/s to už je solidní rychlost, kolik to bude koštovat, jestli 12.000,-Kč za 512GB tak už to bude zajímavé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4KiB Q1T1 je na úrovni 850 EVO, to je dôležité a nie sekvenčné, na to sere pes takpovediac

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se tahá video, tak sekvenčně, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se indexuje video, tak je uplne jedno, jestli je to z disku, ktery cte 50MB/s nebo 50GB/s. Cili dalsi nesmysl pro jakoze "profi" segment. Ve skutecnosti na strih a editaci videa staci zcela bezne kancelarske PC a na finalni procesing taky, jen si pockate. Bud to nechate bezet pres noc na sunce za 5 tisic a rano to mate hotove nebo si koupite superduper masinu za pul mice, nechate to bezet pres noc a mate to taky rano hotove.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ešte že máme rozumné OS, ktoré disk IOs "queujú" a s Q1T1 sa nepracuje až tak veľmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to trochu jak s tema procesorama. Je rychlejsi 16ti jadrovy Ryzen (navic s dvoukanalovym radicem) nebo 4 jadrova i7 (prakticky jakakoliv)? Na postprocesing videa, kdy to nechate bezet pres noc (a tim padem je vam to jedno) je rychlejsi Ryzen, na vse ostatni Intel, protoze naprosta vetsina elementarnich uloh (click&go) nejde paralelizovat, takze bude i subjektivne sviznejsi.U SSD to plati stejne. Je vam uplne jedno, ze se kdesi dole za radicem skryva RAID padesati cipu, co pracujou paralelne. Pokud si SW vyzada informaci z disku, tak je dulezite, kdy ji dostane a to udava letence disku, ktera se jeste za mych mladych let u SSD udavala jako zcela zasadni parametr a i spickove disky te doby mely sice desitky tisic IOPs, ale na data se cekalo treba i milisekundu. Ted je to o neco lepsi, ale hadam, ze ne dramaticky. Ja smutne, jak se i odborne weby komercializovaly a oveckializovaly. Staci napsat kolik MB/s to ma a hotovo, je vystarano s "recenzi". Pritom je to asi tak uzitecny udaj jako "kapacita" baterie v mAh nebo pocet jader u telefonu nebo megapixelu u fotaku, nic to sice nerekne, ale je to moderni:(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
můžete mi prosím někdo vysvětlit, jaký je v CrystalDiskyMarku rozdíl mezi 4KiB Q32T1 a 4KiB Q1T1?
Děkuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

troska off topic: ako je to s funkciou TRIM ak spravim na 120 GB SSD disku 10 GB particiu tam si instalnem system a pouzivam len tych 10 GB bude vyuzivat radic pri zapise cely (aj neformatovanu cast) disk?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial wear leveling toho disku za nieco stoji, tak cely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

///rathanuviel///
4 KiB Q32T1 - náhodné drobné operácie ale viacej naraz
4 KiB Q1T1 - náhodné drobné operácie po jednom

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teda normalne bych to nekomentoval, ale uz mi to leze na nervy. Posledni dobou se tu objevujou clanky, ktere snad pise desetilete dite, nebo ja fakt nevim. Chyby v textu, vetna skladba, nekolikrat se opakujici stejna informace ve nekolika vetach za sebou...to pise robot nebo debil?
A to uz vubec nemluvim o nespravnych, zavadejicich nebo vylozene nesmyslnych udajich, ktere snad kazdeho ctenare odborneho media prasti do oci. Chci KVALITU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, ty "ve nekolika vetach". Ty jsi ten pravý na kritiku chyb v textu. Říkám, nelíbí se ti tady? Tak jdi jinam a neobtěžuj nás, kteří sem chodí rádi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, omlouvam se za preklep. Kez bych mel pravo editace, opravil bych to po sobe. Coz ovsem redaktori maji, navic to po nich ma cist editor nebo jiny redaktor, nez se to publikuje. A spatne jsi me pochopil - ja sem chodim uz hromadu let a libi se mi tady. A prave proto se tak rozciluju nad zasadnim poklesem kvality clanku jak po strance obsahove, tak uz bohuzel i po strance slohove a gramaticke. Takze jinak - pridej se ke me a vytvorme tlak na redaktory, at si po sobe ctou navzajem clanky nez je publikuji - co ty na to? Zalezi ti na kvalite?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita něco stojí.

Z reklamy uživit kvalitní lidi tak, aby měli dost času na psaní kvalitních článků, na tak malém trhu není sranda. A to je na tom DIIT ještě oproti konkurenci docela skvěle. Pokud se vám to nelíbí, nečtěte to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to jako pomuze, kdyz to nebudu cist? Zlepsi se to a za cas to jako zas budu moct zacit cist? Nebo jak je Vas argument myslen? Jakoze si pomuzu, kdyz web, kterej mam rad a ctu ho leta, jen tak opustim? Asi ne. Povazuju za lepsi zkusit pro to udelat neco vic, nez se na to vyprdnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas! S tim x4 PCI, to by napsala mozna moje matka, ktera IT vubec nerozumi, ale na IT webu? Navic nejake zamysleni nad tim, jak toho bylo dosazeno, kdyz primo puvodni clanek tyto informace obsahuje? Tak kdyz uz ten clovek neumi anglicky, tak at aspon poradne obslehne ten clanek z nektereho ceskeho webu ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.