Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plextor PX-708A (8× DVD R/RW, IDE)

Nelze pálit na Gigamaster DVD+R. Vždy před koncem error a zničené médium.
Disky DVD-R jsou na 80% v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivos>>> uprimne receno, ja se hodne bojim poskrabanych, zaprasenych, umakanych a jinak poskozenych dvd medii, pac si tam vypalim data, pak to nekde skrabnu a bude po datech:( pricemz oproti cd je dvd uz kvuli svy podstate daleko citivejsi na podobny chyby.
 
dvd jsem na tomhle plexu zatim moc nevypalil, ale delal jsem tady nakou zalohu hdd a z deviti vypalku na dvd-r imation 2x me dve neprecetla ctecka teac dv-516d. plex je po sobe precetl, ale jinde nejdou:( zatim si myslim, ze jsou na vine shitovy media, takze zkusim neco solidnejsiho a paxe uvidi.
 
krom toho od tohodle imationu tu mam jedno prazdny medium, je skrably u stredu a uz nejde nacist... nejsem si vedom, ze bych ho skrabnul sam, ze by bylo uz z fabriky zmrveny? opet se proste potvrzuje stara pravda, ze je treba vybirat kvalitni media.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Jack : jestli máš zájem tak Ti prodám tu mojí 708-ku. Jak jsem psal mám 200 vypálených CDR GigaMaster které na ní nemohu přečíst. Koupeno před dvěma týdny, plná záruka +sleva.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja bych si troufnul tvrdit že všechny problemy s chybne vypalenými mediemi souvisí s vadným firmwarem. Plextor přiznal chybu ve verzi firmw. 1.05 viz článek na http://www.cdr.cz/a/7728. Pracuje Vám chybně i s novým firmw 1.06?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim jestli u te nove verze fw 1.06 neni porad nejaky problem s kompatibilitou, protoze mi to ted nechce palit na CD Imation a pred tim s fw 1.04 jich to v pohode vypalilo.. Flashnul jsem teda zpet na starsi 1.04 a uz to zase CD Imation bere, jake mate vy zkusenosti s fw 1.06??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem tu uz psal, tak jsem zjistil, ze ta chyba (Plex nechtel palit na cd) byla v tech cd Imation 48x (spatnych 50% v bedne) a ne ve firmware. Ted uz mam fw 1.06 vic jak mesic, pouzivam Verbatim a nove Imationy 52x a pohoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

palim na Maxell DVD+R a +RW a vsechno je v poradku. Dokonce to jde 8x+R. Ted sem ykousel Emgeton DVD-R a spanem bohem medium... :-( halt je to plextor a nejakej kotoucak od emgetonu mu nejde pod nos

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KDO VI JAK JE TO S TIM HD-BURNem???? mechanika by to mela umet ale ja to nejak nikde nemuzu aktivovat nebo aspon najit. Dik za pomoc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako ja mam asi dobry kus lebo safedisk a novsi aj stary a citanie poskodenych cd jedna malina a to iste aj dvd neviem ako vy testujete mechaniky ale dost onicom mne sa dost tato mechanika lubi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, jestli pak by mi tahle vypalovačka měla vypálit CD 800MB? marně se o to pokouším s Nere6 (win 98SE) dík St

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám mechaniku 708A už týden a jsem velice zklamán :(
Je to moje třetí mechanika od plextoru a určitě poslední.
Nečte a ani nezapisuje na média Gigamaster kterých mám asi 200 vypálených na CD/RW plextoru a  dalších 100 v zásobě. Když je i značkové médium trochu špinavé nebo odřené tak nečte vůbec.
Nekupuje to !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problemy s DVD-RW se Vám stavájí i u podporovaných medií na strance výrobce http://www.plextor.be/english/technical/recmedia.asp. Na jaka media DVD-RW nebylo možné zapisovat?
Vyskytují se na výše uvedém seznamu? Jestli ne není přece problem pořídit nejaké kompatibilní. Svým způsobem je každá mechanika mlsná na určitý media.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oprava DVD-RW  podporovaná  media http://www.plextor.be/english/technical/recmedia.asp

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny...mam takovy zajimavy problem - V alcoholu mi to hlasi, ze BURNFREE ne, barcode taky ne a automaticky rychlost taky ne - nevite co stim, kdyz to mam v plextools zapnuty ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte! Tak ako je to s tym rippovanim? Ak to tento plextor nedokaze, tak v podstate ani nepotrebujem DVD-rom? Nie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Simon: když zakážu PoweRec, pálí to i na Imationy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakou papírnu by jste si vybrali když jste se spálili u Plextora. Ja presto važně uvažuju že do něj pujdu. Když zkouknu podporovana media tak nikde nevidím žadnej problem. Nebo se mýlím. Díky za odpoved
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufal jse, že 1.06 mi vyřeší problém s médiem CD-R Giga Master, bohužel NE !
Disk se načítá více jak 10 minut a nic. Vypálil jsem je taky na starém Plextoru (48/něco/něco) který jsem bohužel už prodal. Samozřejmě vypálit je taky nedokáže. Jestli máte nějaké zkušenosti s levným médiem na CD-R a DVD-R které tato mechanika umí tak prosím o radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu s touhle mechanikou smazat cd-rw a ani na nej vypalit. Firmware mam 1.07. Simulace v neru probehne v poradku ale pri vypalovani to zacne hlasit chyby:
Power calibration error
Invalid write state
Could not perform EndTrack
Current program area empty
Could not perform Fixation
 
A to uz jsem ji reklamoval. Prisla nova a dela to same. Poradte co s tim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,co se tyce Plextoru 708 A tak po zkusenostech uz asi NIKDY Plextor DVD !!!!! Jak tady ctu tak par znicenych medii ANO i u mne a co bylo nejhorsi je to,ze co jsem na ni vypalil uz po sobe neprecetla resil jsem toto vymenou za TEAC DV 58 a jsem nadmiru spokojen!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 pavel2:
 
zalezi na mediach a rychlosti. Palil som napriklad na media Medianca 4x stvorkou, dvd teac, pioneer a sony mali problemy nacitat, plex nie. Znizil som rychlost na tych istych mediach na 2x a tie mechaniky to bez problemov citaju. Splasil som nejake DVD-R Princo a Traxdata, 4x, palene 4kou a vsetky vyssie spominane mechaniky to bez problemov citaju. Inak zabavna je jedna vec - DVD-RW medianca 1x, nero po 5 napaleniach a formatovaniach nan ponukne 2,4x zapis :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>M_a_s_A_k: Pro ty kterým to nemyslí dodávám, že těch 200 CD-R ka mám multisession a potřebuji doplňovat obsach podle pracovních zakázek, a PC mám ultramompaktní takže se mi tam další jednotka nevejde.
Každopádně 708 není povedený model a nenahrazuje CD-R vypalovačku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: nebuj nic, bleskovky čtu každejch 5 minut :), ale tohle dělala už se staršími firmwary - zatím z toho nic nevyvozuju, jsou podstatně horší věci. No a co se týká tý bleskovky, tak uplynulo 28 hodin mezi aplikací a zveřejněním bleskovkjy :(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cus lidi tak ja tohohle Plextora mam uz 2 mesice  a zatim jsou problemy, fakt je ten za palim jen na kvalitni media jako Verbatim Samsung nebo Gigamaster(nektere modely). 8x zapis na DVD+R funguje bez problemu i na jiz zminovane Verbatimy, jina media doporzcujji na jejich Webu napr Tayo Yuden, Verbatim Ricoh ... Upgradoval jsem Firmware na 1.3 hned jak vysel a nemuzu si stezovat zatim jsem naeznicil ani jedno medium at uz CD-R/RW nebo DVD-R/RW +R/RW. Pravd mechanika je trochu pomalejsi s poskozenymi medii ale DVD video cte celkem dobre. To kopirovani chranenych medii jsem moc nezkousel ale ani to neni moc potreba protoze novy FW by to mel uz lepe osetrit. :-) Snad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s Plextorem už jsem asi na dobro skončil. Mam PX-708/A a před týdnem mi během pálení CD-RW najednou zkolabovalo vypalování. Po vypnutí a zapnutí PC k mému údivu přestala tahle mechanika brát CD-R a dokonce i lisovné CD-ROM, ani nezaregistruje že jsem nějaké vložil. DVD jde v pohodě, až na to žě při 8x rychlostním pálení se zapnutým PowerRec se vždycky v 1/3 DVD vytvoří nečitelná chyba (je to v místě kde dochází při pálení ke změně rychlosti). A to používám Verbatim DVD+ 8x, ale tahle chyba byla už před "odumřením" CD části.
Plextore Sbohem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar lidi, nemáte někdo problém s Verbatim CD-RW 16-24x? Mě nejde ani smazat (samoz. na 708A 1.05) a na Imation 700M/48x nejde pálit. Je tohle u PXtorů normální situace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuji poradit.V Pinacle studiu udělám film a když ho vypálím v DVD ( na nosič DVD-R od Verbatin)
tak mám při přehrání cukací obraz a i zvuk.Když  udělám SVD klip na CD-RW ,tak vše OK.
Čim to je?Už jsem zkoušel rychlost 1x i 8x. Vše stejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem zjistil,že na jiné CD-mechanice SVD přehraju v pohodě a na Plextoru
to nepatrně cuká. Tak to bude asi to samé s DVD,jen to nemám zatím kde vyzkoušet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupi som si plextor 712A (dvd+r 12x) no a dostal som tie 2 aplication cd,na tom druhom je Pinnacle stuido 9SE ,na jeho oble by mal byt serial no nebol,takze kto ma rovnaku machaniku a na obale serila bol ,nech mi ho prosim posle na jdzurenda@zoznam.sk thx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde palit na media DVD+R ale je treba zapnout spětnou kontrolu DVD v Neru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam take tuto mechaniku a chci se optat zda nekdo z vas ma taky takovejto problem: po vypaleni dvd filmu bez ochrany se mi na stolnim prehravaci asi vu 90% filmu zacnou projevovat kosticky v obraze a postupne prehravac prestane cist a zatuhne. Pouzivam media memorex No1. Taky mi nejde u dvd verbatim +RW znovu toto medium prepsat. vyplaovacka se chova, jako by medium bylo neprepisovaci a odmita je znovu smazat. muzete prosim poradit. diq.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reaper: Aha, takže jsi asi chtěl napsat že NEjsou problémy, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, len ma tak napadlo, ze je zaujimave, ba az paradoxne, ze na DVD+R (napr. na 4x Traxdata)napaluje 8x CLV uplne v pohode, ale citat to po sebe vie len 3.5-8x CAV... Nezda sa vam to zvlastne, ze rychlejsie napaluje ako cita??? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

quodo: Absurdní to zcela jistě je.
Pazour: Tento Plextor je i DVD-ROM!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matej: Co je prosím BURNFREE? Barcode asi opravdu neumí a koneckonců k čemu, no a automatická rychlost? Rychlost čeho? Ale nejdřív si stáhni nejčerstvější verzi Alcoholu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravíčko, mám Plextora 708A již několik týdnů a zatím mi žádné DVD ani CD nezničil. A to pálím jak na značková tak i neznačková média. Co se týče těch neznačkových, tal jsem byl svědkem diskuze techniků v jednom obchodě, kde jsem se dozvěděl, že několika lidem co používali jeden typ neznačkových a hlavně levných médií (ale kdybyste mě zabili tak si nevzpomenu na název) odešla vypalovačka během několika měsíců. Slyšeli jste někdo něco o tom?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pavel2: Netroufl bych si tvrdit, že DVD je náchylnější než CD. Na DVD se totiž používají daleko mocnější samoopravdé a detekční agoritmy. Šířka slova je také větší. Možná to je taky zcela opačně ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mz98: Firmware 1.05 Plextor stáhnul, je vadný. Během pár dnů bude opravená verze 1.06! Čtěte lidi i naše Bleskovky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Plextor PX-708A je mou třetí mechanikou. Stejně jako u ostatních uživatelů jsou mé dojmy poněkud rozporné. Osvědčilo se mi vypalování na DVD-R média PRINCO. Musí to však být média s potiskem. Jsou to nejlevnější bezproblémová low-endová média. Každému kdo má problémy s výběrem média pro tento DVD rekordér doporučuji prohlédnout si seznam podporovaných médií na stránkách společnosti Plextor. Určitě bych nebyl sám koho by potěšil nový test této mechaniky s nejnovějším firmwarem 1.06. Podařilo se někomu úspěšně vypálit médium DVD-RW ? S firmwarem 1.04 jsem zkoušel vypálit 3 média různých značek a ani jedno se nepodařilo. I přes vydání nového firmware jsem zatím nenalezl odvahu utratit další stokorunu a zkusit další DVD-RW médium. S mírně poškrábanými DVD médii si PX-708A poradí mnohem lépe než PlexCombo PX-312A. Na CD-R serveru také píšete o příkladné podpoře ze strany firmy Plextor. Pravidelně sleduji stránky této firmy, ale u žádné ze svých mechanik jsem se nesetkal s tím, že by po letech dostala nový firmware. Aktivní podpora byla vždy jen kolem 1 roku a dost. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby byl firmware 1.06 (pokud se opět nenajde nějaká závažná chyba)  u PX-718A tím posledním. Pokud Plextor vyrobí nějaký DVD rekordér schopný zápisu na dvouvrstvá DVD média, nevím nevím zda ho zařadím do své "sbírky".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PLEXTOR je nejlepsi ve vypalovanych CD.Mam plextora pres 4 roky a nemuzu si stezovat, ze bych neco, co jsem na nem vypalil, dnes neprecetl. Coz se o takovem TEACu, YAMAHA, HPcku rici neda!!!!!!Ano priznavam ze poskozena CD cte spatne, ale kterech vul by cetl CDcka ve vypalovacce. Od toho tu mame kvalitni CD-ROM nebo spise dnes DVD-ROM.Osobne vlastnim DVD-ROM LiteOn.Cte perfektne cokoliv.Takze nazaver: Pokud vam jde o DATA ktere chcete uchovat PALTE JEDINE PLEXTOREM!!!Ja ted osobne cekam na DVDvypalovacku od plextora, ktera bude umet "DVEVRSTVY".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam na stole Plextora 708a a Pionnera 07 XLA, jak si mam vybrat, diky za názor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak zjistím aktuální verzi Firmwaru této mechaniky a na jakou verzi doporučíte upgradovat ?Předem díky za info.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TomCZ: Najdi si to v Rejstříku, sakra!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nový firmware 1.07 ze 4.6. 2004 mi pravděpodobně způsobil velké problémy. Po neúspěšném vypálení 2 audio CD v Nero Burning ROM 6.3.1.15 na CD-R média Verbatim DataLifePlus Crystal SuperAZO již nenačtu žádné CD (CD-ROM, CD-R, CD-RW). Čtení a vypalování DVD funguje normálně. Zkoušel jsem změnit firmware z 1.07 na 1.06 a na 1.02 i použít čistící CD, ale problém stále trvá. Asi nastal čas reklamace mechaniky. Má někdo podobnou zkušenost či radu co by se dalo ještě zkusit ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bf: Kolego! Buďto slušně blafuješ, nebo si to jinak neumím vysvětlit. S problémem se obrať na prodejce!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma tu nekdo ten serial nebo ne, koupil som ju v Nemecku,tak sa mi zda jednoduchsie spytat ako ist  naspat .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bf: Sorry, ale na takové věci zde odpověď nečekej. Já, ani nikdo jiný zde žádný crack, serials či jiné věci podporovat nebude. Nejde-li to v tvém případě legální cestou, musíš si hledat jiné místo, kde budeš pomoc hledat. Zde to rozhodně není možné.
Děkuji za pochopení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S instalací sw Pinnacle Studio 9 SE z CD dodávaného k PX-712A je skutečně problém. Stačí se podívat na stránky firmy Plextor. O problému se ví a je řešitelný. Nechci polemizovat o smyslu instalace tohoto sw - používám legální plnou verzi programu a stále vše nefunguje tak jak má, viz diskusní fóra k S9. Používám pouze mechaniky Plextor - kvalita za vysokou cenu, ale o to více mě znepokojuje co se v poslední době v této firmě děje - jeden kiks za druhým. Také vážně uvažuji o koupi mechaniky PX-712A. Jaké máte praktické zkušenosti? CD-R server již před 14 dny sliboval recenzi a dosud nic. Četl jsem recenze na dvou jiných serverech, kde ji hodnotí jako doposud nejlepší duální vypalovačku v historii. Dosud jsme nenalezl sebemenší zmínku o tom zda Plextor připravuje DVD vypalovačku do dvou vrstev. Váhám tedy - čekat nebo koupit PX-712A. Na stávající PX-708A, kterou po reklamaci opět mám mi nejvíce vadí nemožnost kontrolovat kvalitu CD a DVD médií, byť by teoreticky měla zvládat podávat informace o chynách C2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Silumin: Recenze bude tento pátek. Až jí uvidíš, pochopíš, proč ten odklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se moc těším. Recenze CD serveru jsou bez konkurence. Kam se hrabou povrchní recenze tuzemských časopisů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buchi: A neni v kelu to CD-RW ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2buchi: mam stejnej problem, dokonce sem downgredoval firmware ale nepomohlo to :(, DVD to vypali v pohode, ale cd ne, podle me je neco s windowsama, ale nechce se mi reinstalovat system

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Geist: Jen jestli ti tam na čočku nepřistál nějaký ten chlup ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz: když na PX708A v Neru vypaluji 8x DVDR+, vypálení proběhne OK ale při verifikaci dat tak cca od poloviny je Read error a data pak opravdu nejdou z disku kopírovat. Ostatní mody fungují
Používám XP SP2, Nero 6.6.0.3, Firmware 1.08, media Verbatim DVD+R 8x. Má někdo podobné zkušenosti a dá se s tím něco udělat (něco jiného než mechaniku vrátit?) Děkuji za odpověď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Josef: Zkus lepší média.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako že Verbatim je blbé medium? A jaké je tedy dobré?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Josef K: Mno, není Verbatim jako Verbatim, že? Projdi si naší databázi a naše měření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám se 708A stejnou zkušenost při vypalování rychlostí 8x. Na vypálené straně DVD jsou podivné fleky a médium od poloviny nejde číst. Smířil jsem se s tím, že maximální použitelná rychlost je pouze 4x - pak problémy nejsou a kvalita zápisu je velmi dobrá (srovnatelná s 716A). Média PRINCO, která po sobě 708A po roce nepřečetla, 716A přečetla naprosto bez problémů. Takže pokud data vypálená mechanikou 708A nejdou číst nemusí být ještě ztracená ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kendrik: To není palírnou, ale médii. Pořiď si nějaká lepší, nebo se podívej do recenze, která jí chtnají. Samozřejmě předpokládám, že firmware máš poslední.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

standa: V recenzi je to napsané. A jak na overburn zase najdes tady na stránce o Neru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.