Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plextor PX-712A - recenze (8×12 DVD R/RW, IDE)

Ahoj
Mám tuto mechaniku ve stejné krabici již asi 1 měsíc, ale média v balení nejsou a na krabici též není uvedeno v popisu obsahu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... docela me zaujalo srovnani plextoolz a ksprobe. nechtel by sis o tom strihnout samostatny clanek o kvalie a mereni cd/dvd, zero ? 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen poznamka ke GigaRecu - pri pouziti zvyseni kapacity o 20% je medium (Verbatim DL+) citelne krome Plextora Premium i na Toshiba SD-M1612, Artecu WRA-WA48 a na stolnich pristrojich SONY CDP-XA2 ES a Toshiba SD-220E

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tento článek vnáší do měření kvality hokej. Totéž médium, měřené na různých mechanikách, dává různé výsledky. Jak je všechno relativní... Ještě že alespoň na téže mechanice dávají různé programy shodné výsledky :-)
Možná by stálo za to napsat článek na téma "cizí termity při měření kvality". Tedy, jak se jednotlivé veličiny jmenují v různých programech, jaké jsou ty normou dané meze, co jsou to ty SUM1/8 testy a tak dále...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skvela recenze,jen tak dal! :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Au au, tak zasadni chybu, jako pouziti maximalni rychlosti cteni v Kprobe, a kvuli spickam, ktere tim vznikaji, pak nasledne zobrazovani grafu (PIF) v logaritmicke stupnici, ktera velmi zhorsuje jejich citelnost (mysleno tech grafu), nehlede na to, ze vysledky Kprobe se pri pouziti Max a 4x (coz jest uzus pro pouziti Kprobe) lisi ... to bych od CDR serveru necekal ... velka skoda, nebot myslenku porovnani q-checku a kprobe, navic jeste na vice mechanikach je v zasade velmi dobra, ale timto bohuzel pochybena ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neda me to ale musim se k teto recenzi vyjadrit. Nechapu proc i tak v oboru znali lide jako vy jeste dnes porad uctivaji pradavny kult Plextor. Dle meho Plextorky byly "aktualni" zhruba tak rok, dva pred nastupem zapisu DVD. Protoze to uz i ty nejlevnejsi vypalovacky byly schopny spolehliveho paleni. Plextor proste prestal nabizet to co by melo kompenzovat jeho v mnoha pripadek az 2-3x nasobnou cenu. Pokud jde o DVD vypalovacky tak zde se plextor nechytil vubec, hlavne pokud jde o prave nabihajici dvouvrstvy zapis. je zcela zbytecne recenzovat DVD/RW mechaniku za 6000, ktera
1) necte poskozena media !! - skutecne nesmyslne a zabavne vysvetlovani/omlouvani autora ze je tak proto ze mechanice hrozi poskozeni/zniceni je BLBOST - je to jen neschopnost Plextoru - co je dulezitejsi moje data nebo moje milovana vypalovacka ktere se tak nebo tak zbavim za rok nebo driv ?? ::)) funny
2) jen ze zbezneho probehnuti clanku je videt ze prubehy cteni/zapisu ktere jsou videt v grafek jsou mnohdny VYRAZNE horsi nez na mechanikach za 1/3 ceny !! to by asi nemelo
3) potrebuje specialni nastaveni k tomu aby vydrzela sve funkcni obdobi (navic u SL vypalovky) zavani dost tim ze ani sam Plextor nema o svych vlastnich vyroblic valne mineni.
 
Myslim ze by jste meli sebrat odvahu a nebat se pohanit nebo naopak pochvalit produkty ktere si to skutecne zaslouzi.
Napr. proc tu neni recenze nove DL vypalovacky od liteonu - da se koupit za polovicni cenu (bulk asi) ma skoro vse co Plextor + zvlada DL.
 
Kdo si dneska bude kupovat Plextora za 6k aby ho za mesic nebo dva vyhodil a kupovat jinou dvouvrstou vypalovacku ? Ja vam reknu kdo, leda idiot. A to se netyka jen tohoto Plextora, myslim ze by jste meli soustredovat sily prave na dvouvrste vypalovacky. Reknete proc bych si nekoupil o 500 drazsi vypalovacku abych pak nemusel davat za novou znovu 3 tacy, o instalaci, montazi nemluve.
 
Jake by bylo me hodnoceni : Tento Plextor rozhodne nenabizi ani z poloviny to co jine vypalovacky za polovicky cenu.
 
 
ps. omlouvam se za pravopisne chyby kterych jsem tu urcite nasekal hafo, ale jsou ctyri rano :)
 
ps2. jinak jsem ale fanousek cdr serveru, fakt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekna recenzia, ale napalovacka ma zasadne bugy kvoli ktorym sa nad nou neoplati rozmyslat. Uvidime ako skonci s novsim firmwarom (ak budu vysledky prezentovane), ale zatial sa proste kupa takejto palicky neoplati.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pekna recenzia.Sice som ju mal precitanu za 20min a nie do stredy...
Tiez sa mi nepozdava to,ze mechanika poskodene media necita.Podla mna je to velka chyba a veta ze poskodene media do mechaniky nepatria je somarina.Kazdy mame nejake to poskodene medium...
Ale recenzia sa mi pacila,skoda ze ich nieje viac..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..."se všemi vymoženstmi".... to není pravopisná chyba, to je důkaz toho, že Zero myslí imrvére na baby!!  :-)
Jinak, kdy už bude recenze toho Lite-Ona 832S DL??? Kde to vázne? Chci vědět jestli koupí neprohloupím...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

LIS: Na tohle srovnani dojde. Chystame male prekvapeni ohledne medii, tak se snad dočkáte...
VD: Ano, je to možné, ovšem není možné to prohlásit paušálně. Proto jsme napsli, to co jsme napsali o GigaRec.
Zerryk: No vidíš, a my mysleli, že právě tímto testem do toho vneseme světlo. Asi se nad tím budeme muset ještě zamyslet.
Lovok: To není pro naší neznalost, ale proto, aby byla kontinuita a možnost porovnání. Proste jsme to takto začali testovat s prvními mechanikami a tak to i zůstane. Ano, lepší je použít 4×, to je pravda. Ale pak můžeme zahodit všechno, co jsme už za poslední dva roky změřili. Nicméně neboj, média do databáze se už měří přesně podle doporučené metodiky.
kurburt: Předně se musím ohradit k tvrzení, že něco uctíváme. není to pravda. Když se podíváš na recenze LG, nebo LiteOn, zjistíš, že i ony si od nás zasloužili pochvalu, a nejen tyto. Ano, dle tveho byly aktuální před rokem, dvěma. Podle nás ne. Až budeš tvořit vlastní recenze, vyjadřij si své názory jak je libo. Za těmi svými my si stojíme. Co se ceny týče, tak jak koukám zpět na recenze, tak Sony DRU-700A: 6 157,- Kč, NEC je pravda skoro o polovinu levnější. Chceš tedy říct, že těch 500,- Kč rozdílu oproti Sony není vyrovnáno možnostmi, které (OK, DVD+R DL neumí) tenhle Plextor nabízí?
ad 1) Ano, to je velké mínus, které jsme také zmínili. Nemohu ale souhlasit s tím, že médium, které je počkozené do vypalovačky patří. Jestli to děláš ty, je to tvoje věc. Já si rozhodně takové médium do vypalovačky nedám. Nehodlám pak sbírat střepy po celé kanceláři. Maximálně snad do nějaké CD-ROMky. Ale tohle je samozřejmě tvoje věc. To všakl neomlouvá jednu zásadní slabinu této mechaniky.
ad 2) To bys musel nejak konkretizovat. Když už chceš něco porovnávat, doporučuji ti sledovat i stupnice grafů, které porovnáváš. Zde nemám co dodat.
ad 3) Tak to rozhodně není pravde, nechápu, jak jsi tuto logickou konstrukci vytvořil. SilentMode je tu hlavně proto, aby byla mechanika co nejtišší. Delší životnost je spíše vedlejším efektem.
Myslím, že my tu odvahu máme a recenze to jen dokládají.
Recenze LiteOna? Ale ona tu je, jen se jmenuje Sony DRU-700A. Nicméně i tohodle LiteOna tu máme, ale protože už jsme ho vlastně měřili, dostanou před ní přednost jiné mechaniky. Dvouvrstvá od LG  a Teac a stolní DVD rekordér za pár babek.
Tvé hodnocení zákazníků kupujících tohodle Plextora svědčí o tom, jaký sám jsi, nehodlám zde roztáčet flame war na téma píšící hlupáci.
A hodnocení? To jsi teda hodně vedle. Asi jsi to nečetl celé. Doporučuji ti si projít alespoň tu část o PlexTools. třeba ti to dojde ...
PS2: Velmi si vážíme, že jsi náš fanda.
Robco: Čeho že není viac? Recenze je tu každý týden! Jak myslíš, že to trvá slouho, takovou recenzi napsat a připravit k vydání? Jen vkládání jsme prováděli od středy!
Havran: Odpověď je v textu pro kurburta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by jenom zajímalo jak je možné,že při dnešních cenách a s dual layer palírnama za 3 litry na obzoru může fa. Plextor ještě něco prodat či spíše jak může takhle nesmyslně předražené stroje někdo vůbec kupovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu, než obdivovat pekelnou práci autorů. Ač to nevypadá, je to asi pár desítek hodin práce a hromada zkušeností.
Sám jsem Plextora otestoval, než jsem ho dal bráchovi do kompu a nestěžuji si na nic. Je téměř jisté, že další fw. z něj udělají skvost. Mechanická odolnost a konstrukce je dál než u LiteOn a SilentMode je skoro to nejlepší na PX712.
Pochybuji, že DRU 700, bude za rok a půl použitelná a prodejná stejně dobře, jako Plextor.
Ač mám sám Pioneera a nejsem Plextro fanatik, tuhle mechaniku bych chtěl už jen jako hračku.
Sám bych do záporů dal hlavně zoufalou rychost startu PlexTools :-(
Prozatímní nepodpora double Layer není při ceně médií tak hrozná, ale doplnit s novým ¨fw by ji Plextor měl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Martina: Je vidět, že jste zarytí Plextoristé.... Plextor je kvalitní a předražený. Recenzi Plextora PX-712A lišícího se od 708A jen rychlostí děláte přednostně, a Lite-On 832S, prvního DL této značky odkládáte. To má ten Sony DRU 700A úplně stejná všechna střeva i parametry, když kabátek má úplně jiný? To hraje firmware jiné firmy zanedbatelnou roli? Tak jaktože má Sony /když je to 100% LiteOn který nestojí za recenzi/ 10x (!!!) větší počet C1, C2 chyb u CD proti Lite-Onu 811S a 812S?? Plextora /navíc bez DL/ si koupí jen fajnšmekři, Sony především ctitelé této značky, zatímco více než 2x levnějšího Lite-Ona 832S, který se prodává už pod třemi tisíci, si koupí spousta uživatelů majících hlouběji do kapsy. A ty necháte čekat... Jak se teď mám dozvědět jestli se pohoršil Lite-On ve srovnání s modely 811 a 812, nebo jestli to zvrzali u Sony?? Jestli bude i Lite-On háklivý na dobrá média jak píšete u Sony DRU-700A? :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Nejsem zarytý Plextorista, myslím jen na baby, jak sám říkáš. Ale jestli myslíš, že je 712 jen zrychlená 708, nemá cenu s tebou diskutovat. Jak jsem napsal, ne každý docení možnosti 712, není pro každého. K recenzím: Nemá smysl dělat recenzi na dvouvrstvou vypalovačku, když zatím nemáme média. Jedno DVD+R DL= jedna recenze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Havran: no a? Tak ať to klidně jsou "zarytí Plextoristé....", nebo to vadí? Ty třeba taky máš nějakou oblíbenou značku, na kterou nedáš dopustit. Já jsem osobně přes Yamahu a můžu jí chválit, co se mnou chudinka vydržela a co si zažila za bezesné noci. Ale i přes to, mě je totálně jedno, jestli jsou "zarytí Plextoristé...." nebo ne. Oni dělají recenze, oni je přinášejí ostatním. Ty to neděláš, tak co?! Holt si zařiď svůj vlastní server a tam můžeš být proti Plextorům na válečné stezce.
Mimo to, jednoduchá rada: Co se ti nelíbí, to nečti. Je strašně jednoduché prostě na ten článek neklikat a jít rovnou dál, na jiné.

zero_cdr: Tohle před asi tak 16 lety říkal můj otec - "Ale jestli myslíš, že je 712 jen zrychlená 708, nemá cenu s tebou diskutovat". Prostě jakmile měl někdo jinej názor (i když klidně blbej a nesprávnej) nemělo cenu s ním debatovat

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No je mi jasne, ze je dobre moci porovnavat s predchozimi vysledky, ale stale si myslim, ze jen kvuli tomu trvat na pouzivani spatne metodiky a generovat tak vice a vice tech sice porovnatelnych, ale nepresnych vysledku neni dobry napad ... ono kdo bude porovnavat vysledky mezi mechanikou v soucasnosti na trhu a takovou, co se uz davno neprodava? Stejne jednoho dne budete muset vymenit mechaniku, na ktere v soucasnosti merite, starsi vysledky pouzivaji 8 PIF sum ... neda se to proste udrzet donekonecna ... Osobne kdyz uz porovnavam, tak mechaniky podobnych parametru, tzn. napriklad pro me nema cenu porovnavat Dual Layer modely s temi co ho neumi atd. Takze kuprikladu zde (u DL mechanik) se myslim mohlo zacit klidne odznovu.
A jeste jednou opakuji, ty grafy jsou pak naprosto necitelne, kdyz tam nechavate nahodne chyby v podobe spicek, ktere z me zkusenosti vznikaji v drtive vetsine pripadu prave jenom pouzitim Max rychlosti a nemaji zadnou vypovidaci hodnotu, pouze zpusobi to, ze ty opravdu podstatne hodnoty se krci nekde dole v mizernem rozliseni ... a s PIF grafem je to uplne stejne, logaritmicka stupnice 1,10,100 je mi k nicemu, pokud to nejdulezitejsi se vetsinou odehrava na hodnotach 1,2,3,4 u tech nejlepsich vysledku, do 10 u tech horsich ...

No ale dost jiz toho, doufam, ze dalsi recenzi bude LG-4120B, protoze to je mechanika doposud nejvice obestrena tajemstvim.

A pro ty co se porad ptaji po Lite-onu ... SOHW-832S se da najit tady: http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Specific.asp?ArticleHeadline=Li...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byt Plextorista neni nemoc :) Funguje to obecne uplne vsude.
To mate tak, kdyz se necemu venujete dost dlouho, pomalu zacnete brat urcite veci jako samozrejme. Pro hochy z CDR je vypalovani DVD uplne stejne samozrejme jako vareni kafe, takze "bezne" vlastnosti "beznych" vypalovacek jsou pro ne uz naprosto samozrejma vec a dela se z nutnosti a povinnosti. Pravou zabavou jsou jenom lahudky, nabizejici nove technologie, to jest prvni DL NEC, i kdyz je to vlastne prumerna mechanika, mel podrobnou recenzi, protoze to byla hracka. Stejne tak tenhle Plextor, nabizi veci, ktere vetsina lidi nikdy nepouzije a ani nepochopi, ale je to super co to vsechno umi. Proc se nudit s nejakym Liteonem ? Z povinnosti se pak udela... Ale kdyz je tu takova super hracka ?
Sam tohle znam s pocitacema a digi fotakama. Doporucuju lidem hardware, ktery je pro ne uplne zbytecny, ale je pod moji uroven premyslet treba o zakladni desce s integrovanou grafikou. A musim se vzdycky hlidat a opravovat, protoze i865PE chipset je pro sekretarku opravdu na nic .... ale kdyz je to technologicky na urovni .... ne ... dostane i845GL.
Tak to je. Kdyz o necem vite hodne, posunou se meritka. Jenom se nesmi posunout tak daleko, ze vam pak normalni lidi nerozumi.
 
A jeste k recenzi: Je dobra, podrobna, jako ostatne vzdy. Plextora bych si stejne nekoupil, vzhledem k vyvoji technologii radsi budu mit rok a pul liteona a k nemu za zbytek ceny horu medii, pak to cele vyhodim a koupim neco o generaci (nebo vic generaci) novejsiho. Plextor  mi pripomina grafiky od Matroxe. Bud patrim k tem par lidem co to opravdu vyuzijou, nebo ho mam a machruju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Není naším úkolem hodnotit cenovou politiku výrobce a prodejce, ale technické parametry testovaného zboží. Jediné co můžeme udělat, že dáme cenu v hodnocení do mínusu. Kabátek má Sony zcela shodný s LiteOn, než něco takového vypustíš, podívej se alespoň na naší recenzi DRU-700A. A jak napsal Zero. Nyní máme už jen jedno DVD+R DL a dali jsme přednost LG. HOWG!
Zahno: To přirovnání Plextora k Matroxu je velmi trefné, řekl bych ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel některé recenze na cdr.cz občas nevypadají příliš objektivní. Je jasné, že prodejce který mechaniku poskytne, dostane nejdříve recenzi ke korektuře a pokud by byla příliš negativní tak příště nebude asi co testovat. Máme však stále možnost hledat reakce majitelů v diskuzích a recenze na zahraničních webech :-(
To je prostě holý fakt a přesto cdr.cz navštěvuji denně a citelně by mi chyběl. Jen to chce, brát občas některé recenze s nadhledem, ale i tak díky autorům za recenze v těchto jistě nelehkých ekonomických podmínkách, kde se alespoň v náznacích zmíní, že ne vše je úplně na daném přístroji v pořádku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Striker> usmevne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Striker: hele, ty asi musíš být extra vysazenej proti Plextor mechanikám, co? Já je tedy osobně nepoužívám a ani jsem s nimi nedělal, tudíž proti nim nic nemám. A to, jak objektivní recenze tu jsou, musí posoudit všichni čtenáři, ne jenom ty, nebo já.
Mimo to, asi nevíš o čem mluvíš - "......Je jasné, že prodejce který mechaniku poskytne........." - a co mají recenze a jejich obsah společného s prodejcem?? I kdyby byli tady na cdr.cz sebevíc zaměření na jednu značku, rozhodně to nemá co dělat co s prodejcem. To si hochu pleteš s VÝROBCEM!!
A ještě jednou zopakuji: Co se ti nelíbí, to nečti! Co se MI nelíbí, to nečtu a tím pádem se nad tím ani nerozčiluji a nediskutuji!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Striker: Skoro mi to připomíná nějakej b-čkovej špion film - autoři cdr serveru jsou spolčeni v jeden konglomerát s výrobci mechanik a jejich prodejci a jsou též tajné uskupení, jako svobodní zednáři... Že, STRIKERE! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No v každém případě, člověk by čekal vybírání mechanik k recenzím, podle zájmu čtenářů - což asi podle reakcí v diskuzích tak docela nefunguje.
Rozhodně nejsem jak píšeš "vysazenej proti Plextor mechanikám" a snad to z textu ani při sebevětší dávce fantazie nevyplývá - psal jsem přece o něčem úplně jiném, ale podle tvé reakce si udělají názor i ostatní.
"(Co se ti nelíbí, to nečti! Co se MI nelíbí, to nečtu a tím pádem se nad tím ani nerozčiluji a nediskutuji!)" - Tak to jsi uvedl geniální argument.
Abych zjistil, že s něčím tak docela nesouhlasím, tak si musím článek nejdříve přečíst. Navíc jsem se určitě nerozčiloval, pouze jsem napsal svůj názor. Měl jsem za to, že podle toho co jsem slyšel - nediskutovat byli lidé naučeni za minulého režimu. Omlouvám se, vážně jsem netušil, že toto auditorium složí pouze k obdivným výkřikům na adresu nezaujatých autorů, cenově se podbízejících prodejců a výrobců špičkových mechanik (jak jsem konečně pochopil jiní ani neexistují). Nyní už, ale vím k čemu toto audítko slouží a nemusíš mít strach, objasnil jsi mi, že Plextor PX-712A je ta nejlepší volba a hned po svátcích tuto mechaniku poběžím sehnat i kdybych si měl botky prošoupat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Striker: Jakou konkrétně máš na mysli? Že bych si ji koupil a speciálně pro tebe otestoval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super recenze, je docela podrobná a každý si může vybrat třeba jen část která ho zajímá...Když jsem si před 2 lety kupoval Plextora CDRW 4824TA tak jsem byl nadšený, jak zvládá ochrany a umí overburn, vybíral jsem si ho právě dle recenze, teď ho pořád mám a když s ním pálím jen občas (hlavně CDR/W/) kvůli rychlosti a přesnosti, přesto jsem si zase podle jiné recenze pořídil na DVD LG GSA4040B a zase jsem neprohloupil. Prostě jsem si na základě dodaných parametrů vybral co se mi líbilo a v té době ještě za dost vysokou cenu (skoro 6tisíc) - poukazuji na to, že jak někdo říká počkat, až cena půjde dolů je hezké, ale je to zaplaceno právě rychlejší koupí některých z nás, kteří prostě ocení, že mají doma novinku o 2 měsíce dřív, kdybychom čekali všichni pochybuju, že by ceny takhle rychle padaly :-)
Moc se těším na LG GSA 4120 DL, jelikož mě fakt zajímá ten avizovaný DVD-RAM 5x..
Díky za podrobné recenze...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lovok 3. července 2004, 16:10: Nelze nez souhlasit, pokud je metodika testovani spatne je jedina moznost ji okamzite zmenit a nezatezovat chybou i nove recenze!
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při absenci DL a vysoké ceně to asi bude mít PX-712A na trhu těžké. V testu jste se také dotkli fenoménu hlučnosti, a protože jako strojař vím, že tento parametr má zcela zásadní důležitost pro posouzení celé kvality všech strojů, kde se něco točí nebo které se pohybují (motory, ventilátory, auta, letadla..), velice bych se přimlouval za doplnění vašich testů o měření hlučnosti, tak jak to udělali v květnovém Chipu. -Plextor PX-708A bohužel se svými 3,5 sony patří spíše k těm "žentourům". Mne by zajímalo, zda i nový model Philps DVDRW 885K Double Layer udrží kvalitu předchozího DVDRW 824K, kde byla naměřena hlučnost jen 1,6 sonu. Rád bych si ho pak koupil i přesto, že nepracuje s minusy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Striker: Ještě se nestalo, že by dodavatel mechaniky k testu nějakou výhradní námitku měl. Bylo to snad jednou, ale to se jednalo tuším o český návod, který zapoměli přibalit. Navíc Servodata tu recenzi viděli stejně jako vy. Tedy ani neměli možnost k tomu cokoliv dodat ...
Co se recenzi týče, už jsem to jednou vysvětloval Máme poslední jedno DVD+R DL a to, díky zájmu čtenářů, obětujeme na novou LG. LIteOna jste už měli možnost poznat v recenzi Sony DRU-700A. Necápu, co jsi tím mínil
Prosím můžeš nějak konkrétně podložit toto tvrzení? "... na adresu nezaujatých autorů, cenově se podbízejících prodejců"
katami1973: Mno, ale DVD-RAM 5× médium jsem zatím nesehnali ... :-(
Laik: OK, poraď nám, cím se to dá měřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uff,uff.Ludia spametajte sa.Dokelu budte radi ze takyto server vobec existuje,funguje prenas zadarmo.Castokrat mi je luto autorov CDR,ze oni sa snazia a potom v diskusii su zprdnuty za blbosti.
Nehovorim ked ide o upozornenie na chybu,ale aj to nie hocico.
Napriklad sa mi nepacilo od ludi to upozornovanie na pravopisne chyby.
Spociatku som to bral,neskor to bolo trosku usmevne,ale potom mi to uz liezlo na nervy,ze kdejaky tajtrlik najde chybicku a uz o tom musi napisat.No sorry ale toto nie...
Pre autorov CDR:
Mne sa cely CDR server velmi paci,nemam pocit ze by ste boli zaujaty,ci uz plextoristi,alebo na DVD+ format,ako to bolo uz niekde spomenute.Tiez sa mi zda ze DVD+ format je zivotaschopnejsi.
Tak pevne nervy,nic si nerobte z tych niektorych vecne nespoKOJENCOV:-)
Kolko ludi,tolko chuti,nikdy vsetkym nevyhovies.Stale sa najde niekto,kto nebude z niecim spokojny.
Vela uspechov celemu CDR teamu.
HOWGH!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny,
recenze standardně dobrá, kdo u ranní kávy po zapnutí PC již několik let automaticky zvolí www.cdr.cz ví, o čem mluvím. Martin Bartoň je osobnost, někdy snad poněkud svérázná, ale kdo někdy"něčemu velel" mi potvrdí, že jinak to nejde.
Ad cena: za značku se platí - to bylo, je a bude. Tečka.
Ad nečitelnost poškozených médií: zde bych se rád trošku pozastavil. Poškrábané médium dle mého názoru není sice 100% , ale slovo"poškozené" bych v tomto významu viděl spíše na závažnější mech. poškození - např. praskliny na médiu (na okrajích jak vnitřních tak vnějších) - které může způsobit jeho destrukci při vyšších otáčkách. Vzhledem k ostatním parametrům i relativně bytelné konstrukci mechaniky dávající tušit dlouhou životnost, mě neschopnost číst POŠKRÁBANÁ média připadá jako vada závažná a nevím, zda to může vyřešit nový firmware.
Řešení je samozřejmě velmi snadné - přečti na XXX mechanice a Plextora použij pouze k pálení na kvalitní nová média. Ale pak tak trochu (hodně) přicházím o možnost využití PLEXTOOLS pro čtení. A to by mě od zakoupení tohoto stroje odradilo.
Dík všem, kdo se podílejí na fungování tohoto serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Robco: Díky moc! Věř, ža taková slova vždy potěší. Ano je to tak, že ti spokojení se tu jaksi neozývají ...
Honza: Mno, poškozené testovací CD, které používáme, je jaksi dost nestandardní. Upraveno je rázným otřením o velmi hrubou omítku. Takové médium bych, mimo testy, do mechaniky nestrčil ani náhodou. Prostě je to médium, které jako by jsi náhodou našel na ulici, náležitě upravené koly projíždějících vozidel. To do PC taky asi nestrčíš. To ovšem neznamená, že bychom byli spokojeni se schopností posledních Plextorů taková média číst. Zde mají tedy ještě hodně co dohánět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

martin: Já jsem jeden z mála spokojených. Jediné z čeho jsem nespokojený je to, že se zde ozývají hlasy, jako že nejste objektivní, že nadržujete Plextoru, atd. Prostě nedokážu pochopit, proč tedy někdo takové recenze čte, když je považuje za zaujaté. A neuznávám námitku typu "musel jsem si tu recenzi přečíst". Recenze na Plextor zde nebyla jediná. Bylo jich tu už hafo. A všechny měly v podstatě stejný obsah. Tudíž každý už dopředu věděl, co ho čeká a nemine. Proto je jasné, že když se někomu zdálo, že ta recenze nadržuje, i po 10 přečtení jiných recenzí to muselo být stejné. A tudíž to neměl po 11 číst.

Takže já osobně říkám "Jen tak dál, držím palce na nohou"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: No pánové, jste dobří, to vám neberu, ale jste velmi, velmi ješitní, a když s váma někdo nesouhlasí, okamžitě ho napadnete, jste jízliví a snažíte se ho shodit. Nemohu si pomoci, kabátek, tedy venkovní design má Sony DRU 700A úplně jiný než Lite-On 832S. Sony má pro mě subjektivně odporné plexisklo a chybí mu výstup na sluchátka a regulátor hlasitosti. Takže hemzy o tom, ať se aspoň na recenzi Sony podívám si strčte za klobouk. Právěže jsem se podíval a vůbec se nelíbilo jak špatně pálí CD z pohledu počtu C1 a C2 chyb, sami píšete "kvalita vypálených CD tedy opravdu nic moc". Zatímco poslední Lite-Ony je pálily dobře. Což nechápu jak je možné, když je Sony 100% Lite-On. Chtěl jsem si Lite-On 832S koupit a teď váhám, jestli bude pálit CD stejně špatně jako Sony a ne dobře jako 811 nebo 812. Neznáte aspoň nějaký link na případnou recenzi toho Lite-Ona 832S někde jinde?
Jinak to, že máte poslední DL médium a použijete ho na palírnu LG beru, to jsem nevěděl, že jste na tom až tak špatně s médii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

martin: s tim ze do mechaniky poskozene CD nepatri nesouhlasim. Kazdemu se obcas podari nejake to CD poskodit a do mechaniky ho strci alelespon jednou, kvuli tomu aby se z nej pokusil data zachranit. Souhlasim s tim ze pokud je medium doslova popraskane, mohlo by se v mechanice rozletet, ale je tu rada programu ktere umoznuji mechaniku pribrzdit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

K LiteOnu - měl jsem mechaniku 811S, a kvalita pálení - hrůza, zkoušeno několik firmwarů, hold asi horší kus.
K poškozenému CD - už se mi dostalo do ruky CD (originál Poldy 3), které děti "očistili" drátěnkou na nádobí. YAMAHA F1 v pohodě zkopírovala.
Jinak mám zkušenost z Premiem, že špatně vypálené (nedopálené) CD načte, a data zkopíruje. Horší je to s rýhou po obvodu média (nikoli od středu na kraj). Pokud máte poškozené CD, vyplatí se ho umýt (mnohdy to co byla šmouha a rýha se ukáže jako žvýkačka a jiný humus na médiu.
Ad recenze - jsou super a díky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Havran: Něvím, kde jsme ješitní, kde koho napadáme, kde jsme jízliví a kde koho shazujeme, to bys nám to musel konkretizovat, abychom si případně dávali pozor. Já si toho nejsem vědom.
OK, Sony DRU-700A sice nemá výstup na sluchátka ani potenciometr, ale jinak je to stejné. Navíc, asi na rozdíl od tebe, já mohl porovnat vnitřek, takže jaksi nemá cenu se zde handrkovat o předním panelu, který stejně o "stejnosti" mechanik nic nevypovídá.
Rozdíl Sony vs. LiteOn je ve firmwaru. A proč zdrovna odsouváme recenzi LiteOna už jsem jednou (nejméně) vysvětloval. Je třeba stále opakovat, že už máme jen jedno DVD+R DL (nyní už vlastně ne, LG už si ho vpálila.
He! Jsme na tom špatně s médii? Hmm, to asi jo, když už jsme jich vypálili skoro 10 DVD+R DL, když v obchodech ještě ani nejsou. No nic, asi máš holt lepší kontakty, než my (na Verbatim přímo). Možná by jsi nám mohl něco doporučit, případně sehnat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: Gratuluji! První CD mechaniku jsem si koupil v roce 1994 a od té doby jsem žádné CD nepoškodil, ani nepoškrábal. Všechny CD mám v obalech (slim, double, normální, NIKDY PAPÍR!) a mechaniku pravidelně čistím (anti statickým hadříkem, stlačeným vzduchem který lze koupit už za 120 Kč, a elektrikářskou pěnou). To musíš mít mechaniku ještě déle něž já, či víz zasviněnou. Jinak si to nedokážu vysvětlit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

petr>

Prepac ale tvoje arumenty su smiesne. Toze ty sa staras o CD a mechaniku tak ze sa ti nepodarilo poskodit jedine CD od '94 neznamena ze sa tak chovam ja a 98% dalsich ludi ktori to nerobia.
navyse obcas sa stane ze cd zostane dlhsiu dobu na slniecky a potom sa zide mat mechaniku ktora cita poskodene cd bezproblemovo.
inak nech sa to zoberie akokolvek tak plextor robil dobre cd mechaniky ale dvd sa mu moc nedaria. v zasade ponukaju menej a stoja 2x viac.ale kto chce nech si to kupi. samotne recenzie na cdr.cz mi vyhovuju takze ja sa na toto stazovat nemozem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Petr: V kazdem obalu se ti muze cd poskodit, ja obecne mam s temi plastovymi obcas spatne zkusenosti, nehlede na to ze pokud pouzivas nejaka CD velmi casto tak se ti poskodit muzou take, ne kazdy ma takove stesti jako ty. Ja osobne sva CD sebou navic casto nekam beru a nekdy je i pujcuju a ne vzdy se mi vraci zrovna v idealnim stavu. Nekteri lide maji i rodimy s malymi detmi, ktere si nejake to cd take obcas pujci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin
Mozna to sem nepatri ale ma zvedavost je unikatni :) Jaka LG umi vypalit DVD+R DL? pri si jedno takove medium uz udelel. Na serveru se mi to nepodarilo najit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Mirec
Tvoja zvedavost nieje asi az taq velka aby si poriadne hladal
http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/lge/gsa_4120b.html
:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin : podle tohoto odkazu (Softcom) to vypada, ze DVD+R DL media jsou v CR dokonce i skladem (podle toho webu jich maji 11, v dobe kdy pisu tento prispevek). Pravda ta cena je primo nehorazna (355,81 Kc s DPH), proto pokud uvedes argument, ze za tuto cenu je nechce ziskat, tak to pochopim. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin:
1.Media DL Verbatim maji jiz v Softcomu (skladem) ale ta cena..
2.Zajimalo by me kdo vymyslel ze se u prispevku zobrazuje CELA IP adresa ? Ja osobne to povazuji prinejmensim za nekorektni co takhle treba zverejnovat emaily ctenaru ? Kdyz uz tedy chcete mit urcite "zabezpeceni" vuci vulgarnim ctenarum tak prece staci jen CAST IP adresy!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mě by docela zajímalo, jak to je s těma P0/PI chybami. Nepřijde mně dobré, když mechanika hned po vypálení musí opravovat chyby - to bych pochopil na šuntu mediu, ale na kvalitním? To snad ne! A mohl by mě někdo odkázat na popis, co je už špatně? Co ty chyby znamenají, jsem už našel, ale "několik sektorů po sobě" je pro mě příliš obecná definice. Třeba nějaký graf, co je super, co je hrůza a co je tak nějak normální, kdyby byl, by bylo super. Vím, že to tu někdy bylo, ale tehdy pro mě DVD pálení bylo v nedohlednu, tak jsem to přešel a teď to nemůžu najít... :-(
K článku: Plextor je značka dobrá třeba v tom (kámoš má 708A), že pálí na cokoliv. To čtení poškozených (ve smyslu poškrábaných, ne prasknutých) médií by mně asi dost vadilo. Jediná výtka, že závěrečné hodnocení je příliš optimistické vzhledem k tomu, jak vypadal zbytek recenze. To mě přivádí k myšlence, že jste vyhodnotili jako velká plus ty vlasnosti, které normální člověk nepoužije a přimhouřili oko nad nedostatky, které ae budou většinu normálních lidí trápit víc. Ano, vím, že je tam větička ve smyslu, že to není mechanika pro každého...
Osobně jsem vždycke měl rád Plexe (měl jsem 12xCD s prvním Burn-Proofem, to byla věc!), ale na čtení nikdy nebyli moc dobří (resp. nebyli nejlepší), pak jsem měl nějakou Sony 52x a po té se mně teď stýská, jak skvěle a bezproblémově se chovala, pak jsem chvilku měl Yamahu CRW-F1 a tak mě spíš zklamala, teď mám - neuvěřitelné - Teaca a... prostě jede. Dnes to už ve většině případů není o tom, že by někdo byl porblémový, ale, jak už tu někdo psal, o tom, co kdo nabídne "navíc". A to Plextor umí. Ale normální člověk koupí cokoliv a ono to pojede. A myslím, že to je celkem dobře :-)
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To Libb:
S tymi chybami je to ze PI nema byt viac ako 280 a PO 4 v 8mich po sebe iducich blokoch. ale to plati hlavne pre stolne lebo dnesne mechaniky v pohode precitaju aj 1200 PI a 100 PO napr. moja LG na medium Princo 4x nato hodila v cdspeed normalnu kryvku rychlosti citania.
Vyborny vysledok je moze byt napr. tento http://www.pirat.host.sk/dvd/dvd014.jpg
Idealny by bol min PI a 0 PO

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@Lovok:
přesně tak. PI/PO grafy z K-Probe jsou na CDR serveru úplně k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SAM_SATAN: Ano, to s tou IP adresou je opravdu genialni... :-(((

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, na tech fotkach jak hledam, tak hledam, tlacitko Play najit nemuzu... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

peetey: Konečně někdo pozorný. Play tlačítko PX-712 nemá, omlouvám se za úlet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Tak Ti tu ješitnost a jízlivost zkonkretizuji, chceš-li. Jestli má Sony DRU 700A stejný vnějšek jako Lite-On 832S je opravdu prkotina, ale nemá, a při mé zmínce o jiném kabátku jste mě napadli, že mají kabátek stejný a že se mám aspoň (uráčit) podívat na recenzi Sony. Ale právě kvůli recenzi Sony /tedy Lite-Ona/ mě velmi zajímá, jestli taky originální Lite-On tak špatně pálí CD /jako Sony/, na rozdíl od předchozích 811S a 812S. Když jsem zjednodušeně konstatoval, že je tady další recenze na Plextora ač má vlastně jen zrychlené vypalování, hned jste mi napsali, že pokud si myslím, že je to jediná změna, nemá cenu se mnou bavit. To je povýšené, s blbečkem přece odborníci nediskutují, že? Laikům prostě neodpovíte v čem je ještě 712A o tolik lepší než 708A, mě to zas tak jasné není, ani když srovnám recenze, významný rozdíl nevidím. Ale vy to nevysvětlíte, protože nemá cenu se bavit... s nějakým no řekněme neodborníkem. Další důkaz- konstatoval jsem, že jsem nevěděl, že na tom jste s DL medii tak špatně, a že tedy chápu, že jste si vybrali LG. Tvá reakce: "He! Jsme na tom špatně s médii? Hmm, to asi jo, když už jsme jich vypálili skoro 10 DVD+R DL, když v obchodech ještě ani nejsou. No nic, asi máš holt lepší kontakty, než my (na Verbatim přímo). Možná by jsi nám mohl něco doporučit, případně sehnat."  Zase ješitnost a jizlivost, protože ve všem hledáte osobní útok. Chce to trochu klidu. 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin:
Zeptal bych se zda se ta recenze LiteOn 832 pripravuje/planuje ? Jestli ne tak alespon srovnani v cem se lisi od prebalene sonky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SAM_SATAN: Protože se alespoň nemusíš registrovat. Uvedu příklad: Někdo zde třeba ohlásí, že je pod cdr serverem umístěná bomba. A bude mít jméno DOCENT CHOCHOLOUŠEK, a IP 123.456.789.101 .... No, přijede policie, zjistí se, že to byl jenom planý poplach. Někdy příště se zde náhodou vyskytne někdo, kdo se pojmenuje též DOCENT CHOCHOLOUŠEK (prostě shoda náhod) a náhodou uvede svojí adresu (třeba inzerát, atd). No a bude mít IP 678.910.112.131,.. Chápeš? Prostě se zjistí, že to nebyl ten posledně řečenej. Samozřejmě to ale nic moc neřeší, každej blbec by asi před tím použil proxynu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

SAM_SATAN: Mimochodem, tobě to snad ohledně IP nemusí vadit, že? Buď jedeš přes proxy, nebo jseš opravdu v "Polsce". Czesćź!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SAM_SATAN: Mimochodem, tobě to snad ohledně IP nemusí vadit, že? Buď jedeš přes proxy, nebo jseš opravdu v "Polsce". Czesćź!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je hacknutej google.com, česká verze. Ještě nikoho nenapadlo to opravit, ale pro tento případ mám uloženej screen :) Všimli jste si, co je místo tlačítka "hledat"? :) Jo, "Hledat vyhon**é čú**ky".. Paráda.. :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je hacknutej google.com, česká verze. Ještě nikoho nenapadlo to opravit, ale pro tento případ mám uloženej screen :) Všimli jste si, co je místo tlačítka "hledat"? :) Jo, "Hledat vyhon**é čú**ky".. Paráda.. :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za ty dvojí příspěvky.. Aktivoval jsem si dvojklik a než si zvyknu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

SAM_SATAN: Ne to je totiž přesně naopak. Každý by měl být odpovědný za to, co zde napíše. A práve alespoň ta IP jakž takž pisatele identifikuje.
Libb: Doporučuji ti se podívat právě na tuto recenzi, kde najdeš jak na tom jsou lisovaná DVD. Pak pochopíš, že ta vypálená jsou mnohdy i lepší ...
K hopnocení snad jen jedno. Jsme odborný server a tak právě hodnotíme ty věci, které jsou jaksi navíc. Za ty sbírá mechanika body.
peetey: Díky, už je to opravené.
Havran: Sice je to debata o ničem, ale ještě zareaguji. Čelo má pravda "jiné". Ovšem jen o ten výstup na sluchátka. Ohledně "jen" zrychlení PX-712A oproti PX-708A je to optavdu asi zbytečná debata. Ty mechaniky mají zcela jiný chipset, PX-712A pak navíc i další vlastnosti i schopnosti. Je-li pro tebe rozdíl v chipsetech jen malý rozdíl, pak už opravu nevím. Ohledně reakce na DVD+R DL média jsem, vzhledem k předchozím příspěvkům, právě pochopil, že to není konstatování, ale jen hloupý úšklebek.
Petr: Nevidím nic neobvyklého. Pošli screenshot.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Tak už to vidím. Je třeba zadat hledání ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

martin: Docela solidní, že? Zatím o tom nikdo neví a admin na google dělá mrtvýho brouka (mám jeho vyjádření z e-mailu). Mimochodem, podívej se na zdroják tý stránky a potom do adress baru :) Najdeš to tam taky. Zkoušel jsem to měnit, ale nic. Prostě to někdo dokonale udělal. www.google.de, sk ani PL to nemají (no, PL má tedy "szukaj" :))) ale to je obvyklý :D ) . Schválně jak dlouho to tam bude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba to udelal zarytej plextorista :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano google je nejakej nemocnej, staci zadat hledat cokoliv a pak kouknout nahoru na strance vysledku. Vedle vyhledavaciho okna je na tlacitku zajimava hlaska... To se nam to tady ale zvrhlo :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mitch: Nějak mi unikla pointa.. Co to má společnýho se zarytým plextoristou?

blecha: O tom jsem celou dobu mluvil, je to tu i napsáno

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc dobra recenze.postamble();

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1:58 - Google.com je opět O.K., vše při starém. Toto se stane asi tak jednou za 100 let a já jsem u toho byl! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Mily Petre. IP adresy mate kompletni v logu - az vam pod server nekdo da bombu a upozorni vas na to v diskusi. Zverejnovat je v diskusi na tak navstevovanem serveru je naprosto nepochopitelna neslusnost, ktera je dobra leda tak k tomu, ze si nekdo ty adresy sebere a bude se bavit poustenim nmapu... :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Petr, kterému odpovídáš, nemá s naším serverem co dělat, ale to je jedno. Ano, IP máme v logu, ale to neznamená, že je tu nebudeme vystavovat. Já naopak považuji za VELMI neslušné, když se KDOKOLIV pod svůj příspěvek nepodepíše. Proto ty IP i nadále v diskuzích na CD-R serveru zůstanou.
BTW možná jsi trochu schizoidní, protože za dobu, co server existuje (IP se ukazují i v Auditoriích), a je to už 6 let, s tím nikdo neměl problém, až nyní ty. Speciálně u lidí tvého typu, kteří se ani nezaregistrují, pod příspěvky se podepsují anonymně, se mi tato snaha velmi líbí! Já se podepisuji ve všech diskuzích a nejen na tomto serveru. Nemám s tím problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta cena se mi nezdá. Já mechaniku našel na stránkách svého oblíbeného dodavatele HW za 5260 Kč s daní a OEM verzi mají dokonce za 4740 Kč (ale pouze bílou). I tak je ale ta cena podle mě trochu neopodstatněná a pro majitele Plextor Premium už vůbec. To raději půjdu do té Premium (šla hodně dolů s cenou) a DVD palírnu si pořídím až DL. Ovšem jestli Plextor nezlevní, asi půjdu jinam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Já opravdu nemám co dočinění s tímto serverem. Jsem akorát čtenář. Vidíš, od toho je dobrý se podívat na IP a zjistíš, jakej Petr je jakej :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad XxX: souhlas, zveřejňování IP adres je něco podobného jako zveřejňování e-mailů. Tady si u nich naštěstí můžu vybrat jestli zveřejňovat všem, registrovaným nebo nikomu. Tohle by mělo být i v případě IP adres. IP adresa je pro viry, které využívají nedokonalé zabezpečení (chybějící firewall, atp.) to samé, jako e-mail. adresa pro spam-boty.
to Martin: IP adresa stejně nikomu nic neřekne - pokud nesnášíš anonymní příspěvky tak udělejte povinnou registraci ... i když tam si můžu taky vymslet co chci... to byste ji museli zrušit. Ale vystavovat pro všechny něčí IPnu je hnus.....eště že mam doma dynamickou. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad XxX: souhlas, zveřejňování IP adres je něco podobného jako zveřejňování e-mailů. Tady si u nich naštěstí můžu vybrat jestli zveřejňovat všem, registrovaným nebo nikomu. Tohle by mělo být i v případě IP adres. IP adresa je pro viry, které využívají nedokonalé zabezpečení (chybějící firewall, atp.) to samé, jako e-mail. adresa pro spam-boty.
to Martin: IP adresa stejně nikomu nic neřekne - pokud nesnášíš anonymní příspěvky tak udělejte povinnou registraci ... i když tam si můžu taky vymslet co chci... to byste ji museli zrušit. Ale vystavovat pro všechny něčí IPnu je hnus.....eště že mam doma dynamickou. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za 2x příspěvek, trochu vám blbnul server - vypsal se celý UPDATE SQL příkaz a pak toi zdechlo....ale stejně se to přidalo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: To je teda pekna kravina (v posledni dobe jimi primo hyris). Jak souvisi odpovednost za napsany prispevek do diskuze se zobrazenim cele IP adresy vsem ostatnim ctenarum ? Muzes me to nejak vysvetlit ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IP Adresa: A což takhle zobrazovat jen část IP adresy 123.123.xxx.xxx nebo třeba jen její součet, jak to dělají ostatní fóra, která chtějí identifikovat uživatele? Uživatelé budou i tak jednoznačně rozeznatelní a nikomu už to nebude vadit. Celá IP stejně nikoho nijak neidentifikuje - a navíc, kdo chce být anonymní to přes proxy stejně dokáže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Vlada: hmm, tos tomu dal! Teď mi řeknou ať používám nějakou zkur****o proxynu, když nechci prozrazovat IPnu! ;-)) Nevim, prostě někdo z CDR.CZ se podle mě chce vytáhnout tim, že umí něco podobnýho jako <?php echo $_SERVER['REMOTE_ADDR']; ?> jinak to vážně nechápu......; i když je fakt, že je to takhle skoro od začátku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: Ale nejde jen o Tebe. Ne každý si dokáže proxynu změnit. A soukromí uživatelů, jako jejich emaily, adresy, telefony, rodná čísla a IP adresy by se měly chránit, což si už většina autorů diskuzních fór přiznala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr (ne z CDR) - no na IP se muzu divat jak chci, z ni nic nezjistim.
SAM_SATAN, DavesMan, Vlada: Diky za podporu
Martin: Podepisovat se budu, az se tady nebude zobrazovat cela moje IP adresa... :-(((

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

martin: Spravte si to SQL, dela mi to to, co jiz nekdo podepisoval dole. Jo a mimochodem, podpis "martin" je asi tak stejne "neanonymni", jako podpis XxX.

A uz jen tak zaverem - z vasich reakci na kritiku v posledni dobe (at jiz se tyka recenzi, nebo serveru) mi zacina byt nevolno. Arogance, jesitnost a pohrdani nazory ctenaru. :-((( Vsechno co delate je spravne, vsichni ostatni tomu nerozumeji a nic se menit nebude, protoze vy proste mate vzdycky pravdu. No jen tak dal, asi sem prestanu chodit, ono vseho do casu. Zverejnujete IP adresy, odkazy na zdroj informace uvadite pod jakymsi obskurnim a zcela zbytecnym linkem "Detail teto zpravy" - a to primy link jeste pouze registrovanym ctenarum, stahovani softwaru zneprijemnujete, jak jen to je mozne, a kdyz vam nekdo vytkne konkretni chybu treba v recenzich, tak z nej udelate pitomce. Ach jo. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

XxX:  Až budeš makat 12 hodin denně tak, jak nejlépe umíš, také budeš možná podrážděný a přecitlivělý nad někdy nemístnou kritikou. Je spousta věcí, kde je kritika oprávněná, v každém oboru lidské činnosti. Někdy je ale tak nekonstruktivní, že jinak než podrážděně se reagovat nedá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To:pirat2
Promin ale na LG GSA-4120B sem se koukal a ne jednou ale nasel sem tam jen podporu cteni DVD+R DL a ne zapisu. Tak tet nevim kde se doctu ze umi zapis DVD+R DL. Je tam napsano
Zápis DVD+R: 2,4×, 4× (CLV), 8×, 12× (Z-CLV)
Čtení DVD+R DL: 8×
Takze zapis na DL medium neumi proto se ptam ktera LG to umi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mirec: No přece LG GSA 4120B ho umí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

XxX: Ale zjistíš, zjistíš... Poznáš minimálně zemi (tím pádem i kontinent, atd), poskytovatele (zkus si to vytáhnout z mojí a uvidíš),atd. Je toho fakt dost, co se z IP dá vyčíst. No, podívej se sám co každej může přečíst od tebe:
netnum: 82.99.172.192 - 82.99.172.255
netname: MEDUNA
descr: Jonas Meduna
country: CZ
admin-c: JM3567-RIPE
tech-c: JM3567-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-lower: BLUETONE-MNT
mnt-by: BLUETONE-MNT
changed: j.jancarikova@cra.cz 20040520
source: RIPE

route: 82.99.128.0/18
descr: BlueTone-CRa-CZ
descr: Second address block
origin: AS25248
mnt-by: BlueTone-MNT
changed: r.smetanka@cra.cz 20031212
source: RIPE

person: Jonas Meduna
address: Tyrsova 220 Kolin 28002
address: Kolin 28002, Czech Republic
phone: +420777296379
e-mail: jon@jon.cz
nic-hdl: JM3567-RIPE
changed: j.jancarikova@cra.cz 20040520
source: RIPE

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

XxX: No, podpis "martin" není zrovna anonymní.. Najeď kurzorem a uvidíš "majitel CDr serveru". No a podívej se potom, jaké příjmení má. Vzhledem k podpisu XxX, nebo Petr to je opravdu PODPIS jak má být

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr (ne z cdr.cz): Ja jsem myslel tak, ze podle IP urcite _nepoznam_ Petra od Petra (pokud si jeho IP nepamatuju). Jinak dekuju, este sem muzes dat moje cislo bot a bude to dokonale, cili navrh pro pany z cdr.cz: takhle jak to psal Petr, by vas to pred bombami ochranilo urcite vic. Nechcete tu IP davat do hlavicky prispevku vcetne vypisu z RIPE? :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zpět k recenzi.
Koho by snad vyděsil výrobce Shinano Kenshi, může být v klidu. To je opravdu Plextor. Mne tak trochu překvapilo, že mechanika je vyrobena v Číně a ne v Japonsku. Ale jak tak koukám, to už byl PX-708A taky. Pohledem do minulosti zároveň zjišťuji, že posledním Plextorem vyráběným v Japonsku byl PX-W4012TS. Dovolím si tvrdit, že poslední byl PX-W4824A. Věrně mi slouží. Kámoš ji tehdy chtěl koupit taky, ale už prej měli jen PX-W5224TA (Made in China). Jinak děkuji za recenzi, ale ani tento model mě ještě nepřesvědčil. To čtení poškrábaných disků může být vážně problém. Plno lidí přece využívá služeb videopůjčoven a o tom to je. Oba modely jsou hrozné jako NEC. Snad příště! Obávám se, že to nevyřeší ani sebelepší firmware.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, vime jak to je... Plextor je odjakziva zapisovacka, ke ktere je proste nutna jeste nejaka ctecka. Na cteni holt jen jako nouzovku :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ke zmíněnému Pinnacle 9 jsem nedestal seriové čáslo kde ho mám vzít ? ? má být na obalu  ale.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mat: Je na potisku Application DVD-ROM.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super recenze. Jen by mě zajímalo zda při pálení na 8x DVD+R rychlostí 12x byl zapnut PoweRec, či nikoli. Skoro bych odhadoval, že nebyl (podle výskytu PIF na konci média).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ćaute chlapi.Rád by som sa spital či niedo má skúsenosti hlavne pozitivne s týmto Plextorom,lebo teraz som si ho objednal unás v SR  ide mi hlave o napalovanie dvd.Ináč este mám Toshibu SD 5272,som s nou spokojný len nijako nechce páliť 8x.A neviem prečo,použil som rozne media TDK 8x,E Performance 8x.V neru si nadstavim 8x a on prestavi na 4x.Možno ja robim niekde chybu.Skúsal som aj iné programi Alcohol,DVD X COPY a stále len 4x.Ak niekdo viete poradte.U nás ma výde na 4600Sk to je myslim dobrá cena aj keď neni DL.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Don Luciano: Koukni na recenzi. To je v pořádku. Ona na 4× začíná ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mám Plextora a som nadmieru spokojný.Skúšal som všeliaké média TDK,TRAXDATA,DATAWRITE,ARITA,E PERFORMANCE 8x. Až na E PERFORMANCE je všetko O.K..V stolnom dvd sa zasakáva,trošku,keď pálim 6x je to v poriadku.Doporučujem káždému,alebo nech si počká na 716-ku.Tá bude vážna pecka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty nadsene prispevky k vypalovacce zde uvedu na spravnou miru. Novy pristroj po instalaci nemohl nacist Plextorem dodane CD se softwarem. Kratce po vlozeni CD vyvolal shut down meho Win XP Professional s SP2. Totez se sporadicky opakovalo pri cteni DVD. Vypalene DVD se nedaly pouzit. Vymeneny pristroj byl jeste horsi, nefungoval vubec, sestreleni Windows se opakovalo, nedalo se ani cist, ani vypalovat. Sekundarni IDE-Kanal je o.k. und Plextor Tools, Nero Info Tools a Win Device Manager identifikuji pristroj spravne. Hledal jsem problemy u meho PC, vse ale O.K. Ve stejne konfiguraci fungovaly bez problemu DVD Writers od Ricoh, LG a DVD Reader od NEC. Cekam ted na treti vypalovacku, abych ji zkusil. Tento model bych uz si urcite nekoupil. Ze bych jenom ja mel takove problemy? Plextor sam o sobe tvrdi, ze je King of Quality!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vaclav: Já bych to odhald na nějaký problém přímo ve tvém PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám počítač s PIII/800MHz 256MB RAM. Která mechanika je pro něj vhodnější: Plextor PX-712A nebo LG-4160B. Potřebuju kvalitní zápis a slušné čtení i horších CD a DVD. Díky za pomoc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kutil: Z hlediska hardwaru je to jedno. Poškozená média čte ale lépe LG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle mechanika je pro mne obrovský zklamání. Vubec nic poškozenýho to nečte.   Měl sem Pioneer 104 a nedá se to srovnat. Už bych to nechtěl ani zadarmo. 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak si tady (cdr.cz) procitam recenze napadlo mne ze by vubec nebylo na skodu pokud by redakce v reenzi treba uverejnila fotku toho "poskozeneho" CD ktere je k testu pouzivano. Dosti spatne si muzu udelat vlastni predstavu :(
 
Tak pls prece to takovi problem neni :)
 
a jinak preju redakci cdr do roku 2005 jen to nejlepsi a at se jim splni vsechna jejich prani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bfree: V nějaké starší recenzi jsme ho vystavovali. Hledej šmudlo! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: omg min konkretne by to uz ai neslo co :( Pls co aspon link nebo tak neco? buhuzel tech recenzi je hodne velka radka a jednotlivejch kapitol jeste vic :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bfree: Nebylo. Já si to nepamatuju. Bych to musel hledat místo tebe já a na to nemám cas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

martin: A co takle pri pristi recenzi vzit fotacek  a udelat fotecku a prilozit to ke clanku? ta by bylo tak na 3min tak pls... ja vim ze otravuju jak hrabe v kapse ale pls :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim!
 
Neviete mi poradit, ci neni nejaky blby najnovsi firmware 1.06? Stale mi zlyhava palenie na DVD-R EMTEC a EMGETON. Neviem, co mam robit. So starym firmwarom som napalil v pohode 2 EMTECy.
Pls. odpovedzte mi na E-mail.
 
Dakujem.
 
S pozdravom mikesko

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.