Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plextor PX-W5224TA (52×24×52, IDE)

No pekny testik, mna by ale zaujimalo priame zrovnanie oproti PX4824TA, aky je medzi tymito dvoma mechanikami rozdiel, co ma naviac a co nema (nechce sa mi zrovna hladat recenziu 4824 a porovnavat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam Plextor PX-W5224A  potřeboval bych vrátit firmware na původní,poradí mi někdo?Mám obrovské problémy,ikdyz nastavim rychlost na 40x,tak stejne to pali pouze 8x!!!Mimo to mam zatizený procesor na 100%!! Mám CPU  Duron 1000Ghz a pamět RAM 384Mb,Moc se to tehle diskuze netyka ale uz nevim kam se mam obratit.Diky!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se primlouvam, aby byla otestovana mechanika LITEON 52x32x52, byla my doporucena jako nejmensi zlo z levnych mechanik, pokdud pry nejde o penize, tak plextor je porad nej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: tak diky za rozsireni vedomosti. Myslel jsem si, ze overburn  je jaksi "automaticky". U Plextora 48x24 jsem jej nijak nezapinal (vedome) a vse slo. Ted u PW52x24 mi to najednou zacalo delat tohle. Kdyz jsem napsal ze nezalezi na velikosti CD, tak obema smery (vetsi i mensi). Prave proto me to prislo divny. Upgradoval jsem Firmware a zda se v poradku (nikde jsem nic jako "overburn" nezapinal).
Mozna je to tim, ze jsem si "pujcil" licencovaneho Nera6 z prace ;-) kdyz uz mi nedali poradny soft k mechanice

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
mungo: ja mam taky podobny problem. Jakmile se velikost dat blizi 700MB, hlasi nedostatek mista a medium muze byt jak chce velke, stejne nic nepali. Dali mi k tomu nejake NERO 6 Expres na odzkouseni - samozrejme nic nepalilo. Nero 6 (neregistrovane) aspon pali mensi cedecka. Reklamaci na nekompatibilni software neuznali :(
Muzu pouzit i starsi NERO 5.x.x? Nevim, jestli nejak zalezi na podpore v software nebo je schopnost palit pres Nera univerzalni.
Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš dotaz. Kamarád se na mě obrátil s problémem - má Plex. PX-W 5224A a nejdou mu pálit přepisovatelné média. Má někdo podobnou zkušenost ? U jiných mechanik to bývá občas závada, někdy stačí přehrát firmware. rcd@infoline.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Originalni CZ Vietcong jsem palil na nekolika mechanikach (namatkou Teac 540E, Yamaha F1), nikdy jsem nemel problemy (tedy krome udesneho casu, po ktery se CD kopiruje:). Malinke doporuceni - zkus ho do mechaniky strcit znovu, taky mi treba 2x nenajede...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám plextora a je coool ale nevím jak to ale snizeje se richlost palení ale CD za 2 mim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si Plextor PX-W522452A a mám problém při kopírování CD. Při použití progranu NERO verze 5 mi mechanika neustále hlásí, že na vloženém médiu není dostatek místa (Verbatim, Maxell, Imation CD-R), přičemž ale v infu hlásí naprosto korektní parametry. Kopírování na CD-RW (Verbatim) ale normálně funguje. Při použití programu Clone vše funguje.
Může mi někdo poradit, kde je problém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Proč je uveden v záporech řádek "Nemá problémy s CDS100 ano Key2Audio"?
2. Můžete okomentovat, proč jste mechaniku neotestovali s nejnovějším firmwarem (1.02 dle CDR vydán 23.9.2003) - třeba by popisované problémy částečně nebo úplně vyřešil?
 
Děkuji za odpověďi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine, děkuji za zprávu, ale nejsem si jist, zda-li bude problém v kapacitě či noname materiálech. Nejsem schopen přkopírovat ani soubor cca 300MB na Verbatim 700MB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niekde na internete som cital ze tento posledny Plextor CDRW vlastne ani nie je Plextor. A aj to tak vypada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vietcong zkopirovat lze s prehledem a to jak CZ, tak ENG a je funkcni. Safedisk 1 na Carmageddon 2 po zkopirovani take funguje. Osobne jsem odzkousel :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ipo: Včera jsem pálil první placku (datové, délka cca 72 minut). Dělal jsem to pomocí Clona na Memorex 48x a vypalka se chovala úplně stejně jako v recenzi (začátek 22x, pak postupně až 42x a následné zpomalení na cca 35x - bylo slyšet jak klesají otáčky a frekvence blikání LEDky klesá). Pískání se nekonalo (naopak zpomalením se ztišila) a zátež CPU při pálení cca 2%.
P.S.: fw zatím 1.01

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hajcus: Nojo, jenže ono se nepodařilo Zerovi, ani Martinovi (na dvou různých počítačích) nainstalovat ani originál Vietcong, ne kopii!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nemá problémy s CDS100 ano Key2Audio" toto ze je zapor? Asi chyba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Siri
Za tu dobu, co jsem na netu, jsem se už překlepy číst naučil - ano mělo být ani :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plextory jsou otestovane vsechny a co treb nova LITEONka 52x32x52 za 1500,- Nestala by za testicek :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad porovnání: Srovnání opravdu dělat nebudeme, už takto trva recenze dele jak tyden. Na takový luxus zatím bohužel vybaveni nejsme. Toto už si musíte udělat sami. Stačí přece jen otevřít dve oka a porovnavat, ne?
Ad překlepy: Velmi děkuji za každé upozornění.
Ad LiteOn 52×32×52: Dáváme přednost recenzím DVD vypalovaček. Až bude někdy volněji, kokneme na něj. Navíc nám ho nikdo zatím nenabídl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mal som predtým PX-W4824TA, asi po 7 mesiacoch sa pokazila - prestala páliť na RW médiá, či už normal, high alebo ultra speed. Minulý týždeň som dostal náhradu PX-W5224TA, no aby som pravdu povedal, som sklamaný. Oproti 48x neprináša vôbec nič, jedine 52x rýchlosť - a aj tú treba najprv povoliť... Skúšal som rôzne médiá, 52x sa mi zatiaľ nepodarilo napáliť na ani jedno.  Nehovoriac o tom, že mechanika vydáva divné zvuky - taký pískavý vysoký tón. Som sklamaný. Ak nerátam Premium, tak by som povedal, že sa Plextor zaradil medzi bežné mid-level značky :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVC64: Novy firmware budu zkouset za par chvil. Budou-li nejake zmeny, dam zcela jiste vedet.
ipo: Co jsem zjistil (i se Zerem) to jsme napsali. Nevim, co k tomu vic dodat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ian: No neviem, ale tento Plex sa svojimi "vnútornosťami" veľmi podobá Premiu - takže určite je to Plextor. Len sa mi zdá taký "nedorobený". Vraj sa chystá nejaká lepšia verzia, ktorá by mala mať 8MB buffer a mala by mať aj nejaké tie vlastnosti Premia (napr. GigaRec a to šifrovanie dát pri pálení).
martin: Ja vás zo Zerom neobviňujem, recenzia bola dobrá! Akurát ja som sa v tomto Plexovi sklamal :-( Zapol som si vypisovanie aktuálnej rýchlosti pri pálení - pálil som na médiá Imation 48x (momentálne nemám iné po ruke), postupne sa rýchlosť pálenia k stredu média zväčšuje, dosiahne nejak 40x, no potom začne rýchlosť klesať na 20-16x a mechanika začne dosť výrazne a rušivo pískať. A ešte jeden nedostatok - neviem čím to je, ale veľmi zaťažuje pri pálení počítač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem otestoval i ten nový firmware, ale víceméně změna žádná. Až na to, že 52× mi pálí, ale ke konci to lehne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karlos: To je dost podivné. Nemyslím, že by to bylo firmware, i když se můžeš ještě podívat do auditorií jestli nemá někdo podobný problém. Já bych spíš zapátral, jestli ti to neskočilo z DMA na PIO a podíval se také po nových IDE driverech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predtim nez som si kupil Plextor PX-W5224TA som mal TEAC CD-W552E - poriadne ma sklamal (3x reklamovane!).
Ale Plextor PX-W5224TA je to prave! Cita jak ma, pali jak ma. Nevedel napalit len Memorex 24x CD-RW ale novy firmware 1.03 uz aj to opravil!!! (a pali aj udavanych 52x). Musim jednoznacne odporucit!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mungo: Jestli to náhodou není známý BUG v Neru. Použij poslední verzi 5xxx. Najdeš i na tomto serveru. Jinak si nastav Overburn. Ja na to, najdeš také na naší stránce o Neru.
rcd: A někdy stačí ji vyčistit, nebo použít média doporučená výrobcem. Tedy žádné noname atp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mungo: No jestli je to CD zavřený, tak to fakt asi nepude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me2d: To není problém, ale tvá neznalost. Na to se musí Overburnem!! Jak je to s podporou mechanik najdeš samozřejmě přímo na www.ahead.de .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den zajimalo by me zda umi vypalit audio CD s nejnovejsim cactusem diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.