Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Po letech nízkých prodejů je Olympus Imaging ve ztrátě

XZ-1 možná není nezajímavý, ale to, jak przní JPEGy už od nejnižší citlivosti zbytečně silným odšumem, mu mezi uvažujícími zákazníky moc velkou přízeň nepřinese. Já vím, dá se fotit do RAW, ale IMHO si většina lidí vždycky radši koupí foťák, který ty JPEGy umí (alespoň na nižších citlivostech). Jo, ano, dá se to napravit novým firmwarem - ale to už bude pozdě, pověst foťáku se buduje hned v době jeho příchodu na trh. Jako vám dnes každý řekne, že PEN E-P1 strašně pomalu ostří. Po druhém upgradu firmwaru to sice přestala být pravda - ale koho to zajímá?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doteraz som nestretol nikoho, kto by si vykonával sám upgrade firmwaru v digitálnom foťáku/kamere.
Je to vôbec možné? Alebo je nutný zásah výrobcu resp. autorizovaného servisu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před několika lety jsem si upgradoval fw v Minoltě dimage 7Hi. A probíhalo to kupodivu úplně stejně jako u jiných krámů s USB kabelem. Nevidím na tom, že je to možné, vůbec nic zvláštního.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba pro Canon seženeš i neoficiální firmware a to najednou přibude možností :o) Na kompaktu RAW, větší rozsah časů, bracketing, reálný histogram, zebra...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, napriklad Pentax K-x (a dalsie Pentaxy) funguju podobne ako update BIOSu v kompe. Nahrajes fw na SD kartu, vlozis do fotaku, zapnes (tusim treba podrzat tlacitko menu), nahodi ti menu kde si vyberies, ze chces updatovat, chvilu pockas a je to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U většiny značek prostě stačí nahrát příslušný soubor do kořenového adresáře karty, dát do foťáku a zapnout. Na displeji se pak nabídne upgrade firmwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja uplne bezne, da se cosi na kartu, v menu se aktivuje upgrade ... pak tarada, mit hlavne nabite baterky, restart a je to tam ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oni si to chlapci z Olympusu zkazili sami. Podle mého si vše způsobili zavedením nesmyslných XD karet, které nepochopitelně podporují stále - a to v době nástupu tohoto formátu tvrdili, že karta bude mít až 32GB, bude rychlá a levná :oD "Kvalita" jejich odšumování je u kompaktů opravdu originální, nicméně běžný uživatel rozdíl ani nemusí poznat. Odklon od funkcemi nadupaných kompaktů je bohužel patrný u všech výrobců - Co dnes koupit jako nástupce vynikající Canon A řady Axx či dokonce A6xx ? nic :o/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to velka skoda. 4/3 aj m4/3 su prijemne veci, len tomu chyba zopar veci.

1. naco presadzovali nezmyselne xd karty ?
2. premsrtene uvadzacie ceny
3. za roky nedokazali zohnat a integrovat aspon trochu progresivnejsi senzor. Stale dokola stavaju nove fotkay okolo starych senzorov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Senzor - Olympus uzavřel pro něj dost nevýhodnou smlouvu s Panasonicem, podle které mu Panasonic dodává snímací čipy, ale vždycky předposlední typy příslušné řady. No, co si budeme povídat, předchozí čipy od Kodaku byly ještě horší, takže i ty staré od Panasonicu jsou pro Olympus přínosem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naděje umírá poslední. Koncem června Oly uvede minimálně dva nové PENy: PEN mini a E-P3, možná přijde i E-PL3. A pozor! Všechny modely ukrývají nový snímač, který si navrhnul sám Olympus. Více na Digimanii:
http://www.digimanie.cz/art_doc-63F6CA3109ECE4AAC125789D0037BDF2.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Môj prvý a posledný Olympus bol C-8080, ktorý na svoju dobu bol jedným z najlepších EVF prístrojov a spolu s ostatnými začal éru 8-megáčov...

Po prechode na DSLR ostal odpočívať niekde v šuflíku a odvtedy ani neviem, že Olympus existuje ;-). Po rokoch ma prekvapili ich PENy, ktoré sa zdajú byť celkom použiteľné prístroje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Olympus je taková Nokie fototechniky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cože? To má být pobídka k flameware?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno ono za to může i částečně servis Olympusu. Pro lidi co jezdí po montážích jsem kupoval jednoduchý kompakty, především kvůli ceně a že vydržely i horší zacházení. Každopádně jsem je přestal kupovat jednoduše proto že když se vyskytla nějaká závada a foťák šel na servis, tak jen za přijetí si řekli 3500,-.
Automaticky jsem přestal brát jakékoli produkty této společnosti, prostě zlodějnu podporovat nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, kam jsi to dával, ale mám doma Olympus C-765 UltraZoom a když jsem si jej sám poškodil (upadl mne, snažil jsem se jej zachytit a tím jsem jej ještě nakopl, že to vzal o roh nábytku), tak mi oprava v jejich autorizované opravně přišla jen na 2500,- Kč a foťák jede v pohodě do dnes. Je vynikající.
Jejich XZ-1 se povedla a nové superzoomy Sz-20 nebo SZ-30MR jsou také vynikající. A že dříve používali karty xD? Byl to vývoj. Dnes už mají také SDHC nebo SDXC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zachrana pre Olympus - nieco ako Fuji X100 s m4/3 snimacom a rozsahom zoomu 24-90 s dobrou svetelnostou, za polovicnu cenu oproti Fuji. Ludia im ruky utrhaju .. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dalsi z hrdinu co se snazi fusovat do vech segmentu trhu a ve finale neni schopen poskytnout kvalitni produkty/sluzby ani v jednom segmentu. Microsoft je toho krasnym prikladem, taktez Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je vseobecne zname, ze napr. take CPU od Intelu maju uplne bezvyznamny trhovy podiel a oproti konkurencii neponukaju vobec nic navyse, ani vykonom, ani spotrebou, ani sirkou sortimentu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Totéž software od Microsoftu - nikdo to nekupuje už desítky let... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak on ten jejich 3/4 system je hezky na houby, to byla pecka tak pred 10lety, ale oni se hold ke kino formatu nevratili, coz je skoda, protoze ten oni umeli ... s CROP 2 si koupi fotak jen naprosty idiot ... tak jeste onen PEN, u kompaktu se 4/3 jeste vsakne ... i kdyz takovy samsung nx100 ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Digitálů jsem měl v rukách mraky, ale dobrý Olympus už dlouho ne. V kompaktech byl poslední dobrý C-5050 se světelnosti 1,8 a možná ještě C-8080. Pak už jen následovala tragédie a křeč, ale to u většiny výrobců. xD karty jsou ten nejblbější systém na světě a olymp to dokázal korunovat ještě jejich speciální kartou na panaroma. Stejná blbost jako sony MS. Po této značce mi smutno nebude, ačkoliv jsem pár jejich starších foťáků vlastnil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak máš asi levý ruce, když jsi od dob C-8080 neměl dobrý Olympus v ruce a také jsi nepostřehl, že karty xD už nepoužívají. :) Méně hloupých příspěvků by to chtělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.